Най-добри акумулаторни коли: За момчета и момичета

Играчките са неизменна част от живота на децата. Те не само забавляват децата, но и играят основна роля в развитието им. Играчките биха могли да развият децата в много аспекти. Те стават по-отговорни, грижовни, развиват тяхната координация, въображение и любов към околните. Една от най-мечтаните играчки за деца, без значение дали вашето дете е момиче или момче, това без съмнение е покупката на акумулаторна кола. Това е наистина популярна играчка и гарантирано ще осигури безкрайна радост и часове забавление на детето Ви. 

За да Ви помогнем с избора на този така мечтан подарък и за да сте сигурни, че вашето дете няма да остане разочаровано, ние ви предлагаме да разгледате едни от най-продаваните модели на пазара. Тук ще откриете и всичко, което трябва да знаете, при покупката на акумулаторна кола за вашето дете.

Класация за акумулаторни коли

Позиция

Описание

Оценка

1

Акумулаторна кола BMW i8 лицензитана от БМВ

9.8

2

Акумулаторна кола с дистанционно, налична е червена, черна, жълта и бяла

9.7

3

Детски джип с акумулатор. Възможност за избор между син, зелен и червен цвят

9.5

4

Акумулаторна кола мерцедес

9.3

5

Off-Road 4x4 акумулаторен джип, 2 възможности за момче и една за момиче

9.0

6

Черно Audi Q7 с дистанционно и отварящи се врати

8.9

7

VOLKSWAGEN ARTEON със светещи фарове и табло

8.8

8

Mercedes Benz G65 12 жолта, светлини и звук

8.7

9

Кола с акумулатор Jaguar F-Type

8.6

10

Черно Maserati Alfieri с USB MP3 плейър, светлини и звуци

8.5

Какво да имате предвид при избора на акумулаторна кола?

Вкуса на детето ви

Електрическата детска кола, която искате да закупите, е преди всичко за вашето дете. За това опитайте се да погледнете през неговите очи и преценете какъв модел или цвят би му се харесал най-много. Пазарът предлага изключително разнообразие от към модели и цветови гами. От спортни коли, през джипове, до модели тип барби, стига да имате ясна представа какво търсите, Вие ще го намерите.

акумулаторна кола за деца

Цената на акумулаторна кола

За всяка покупка, която сте решили да направите, важно е да определите бюджета си или колко точно сте готови да похарчите за мечтания подарък. Това ще ви спести много време в безцелно лутане. Веднъж определили границите си, можете да се впуснете в търсенето на перфектната акумулаторна кола.

Както и при колите за възрастни, така и при детските, всеки модел акумулаторна кола идва със съответната цена. Най-големите марки автомобили като Mercedes, Audi, Volvo, Toyota, BMW и т.н. предлагат своите водещи модели в детска мини версия. Тези модели електрически автомобили за деца са със съответно по-висока цена от останалите, но и очакванията към качество са съответно и по- големи. Веднъж тръгнали да избирате мечтания модел, гарантираме Ви, ще ви се прииска да сте малко дете. Тези коли са изработени до най-малкия детайл.

Много са факторите, които определят цената на една акумулаторна кола.Спрямо модела, предлаганото качество, мощност, стабилност и дизайн, колите идват и в голям ценови диапазон. По тази причина съществена роля във вашия краен избор играе бюджетът, с който разполагате.

Безопасност

Най-важното нещо на което трябва да обърнете внимание, след като определите бюджета си, е безопасността на колата. Децата не умеят да преценяват опасността и са зависими от възрастните. Колата, която избирате трябва да е сигурна. Безопасността на вашите деца при използване на детски автомобил трябва да бъде гарантирана максимално. И за да направите това, трябва да проверите две важни неща: скорост  и  гуми.

Преди да закупите акумулаторна кола за вашето дете, трябва да вземете предвид средата, в която той ще я използва. Тази среда ще определи нивото на безопасност, което автомобилът трябва да предлага. Тази безопасност ще бъде относителна към максималната скорост, която автомобилът може да достигне. Скоростите на тези автомобили със сигурност не надвишават 8 км / ч, но това може да се окаже прекалено много за вашата среда, особено при наличие на наклон. Така че бъдете сигурни, че скоростта е съобразена с възрастта на детето Ви и средата, в която ще се използва.

Гумите на автомобила също са много важни за осигуряване на добра безопасност при шофиране. В зависимост от вида на терена, на който ще се използва автомобилът, ще трябва да изберете размера на автомобилните гуми. Малките гуми са идеални за гладки и равни повърхности.. Те ще могат да се търкалят лесно. От друга страна, в случай че настилката е с много релефи, препятствия или дори чакъл, е препоръчително да изберете автомобили с по-големи гуми. В противен случай колата ще има проблеми с лесното шофиране. Тя би била податлива към инциденти. Също така рискувате и най-малкото камъче да възпрепятства движението ѝ.

акумулаторна кола бмв

Възрастта на вашите деца

Още един важен критерии при избора на акумулаторна кола за деца безспорно  е възрастта на бъдещия шофьор. Всъщност тези автомобили са класифицирани според различни възрастови групи. Тези размери са решаващи и за ценовите категории, както и за безопасността и комфорта, предлагани от автомобила.

Не можете да си позволите да купите акумулаторна кола за 6-годишно дете, когато вашето е едва на 3. Електрическите автомобили се препоръчват от 3 години до 6 години или повече. Те идват с различни функции, бързина и сигурност. Поради тази причина трябва да се съобрази възрастта на детето и дали избраният модел е подходящ. Акумулаторната кола за 6-годишно дете със сигурност ще бъде по-трудна за използване от 3-годишно дете. Тя е по-голяма и дори натискането на педала, може да се окаже предизвикателство за малкия шофьор. Предлаганата мощност също би могла да постави под съмнение безопасността на детето по време на управление. По същия начин автомобил, предназначен за 3-годишно дете, със сигурност няма да може да отговори на очакванията на 6-годишно дете. Комфортът няма да е същият. Купувайки акумулаторна кола, която не отговаря на възрастта на вашето дете, рискувате да развалите удоволствието от използването ѝ.

В допълнение, изборът на автомобил според възрастта на детето е определящ за елементите на безопасност, предлагани от автомобилите. Някои акумулаторни коли са оборудвани с предпазен колан за допълнителна сигурност, други пък нямат врати.Базирано на това тези коли са подходящи за деца в различни възрастови групи.  Следователно възрастта е доста важен критерий.

Качеството на акумулаторната кола

Ако сте решили да инвестирате в покупката на такъв автомобил, последното нещо което ще искате е той да се разпадне на втория месец. За това е препоръчително да огледате хубаво предлаганото на пазара и да сравните продуктите. Да направите преценка за себе си с какво едната акумулаторна кола е по-добра от другата. Каква е причината за разликата в цената? Какви са материалите използвани за направата ѝ? Ако едната кола е прекалено лека, дали това се дължи на по- тънката и некачествена пластмаса или пък на по-качествени материали. Изберете най-доброто съотношение цена качество, за да не изхабите парите си напразно и още по-важно да разочаровате детето си. Акумулаторната кола за деца е скъп подарък, но тя би могла да се използва дълго време и да осигури часове забавление на вашите деца.

електрическа кола за деца Ауди

Мощност

Това е детайл, на който задължително трябва да обърнете внимание.  От една страна, ако детето ви е по- малко и все още начинаещо, ще предпочетете не толкова мощен автомобил. Респективно, ако го купувате за по- голямо дете бихте желали той да е по мощен. По големите деца са по- тежки, съответно се изисква по- голяма мощност за да се задвижи автомобила. Също така за да е по- забавно на детето, колата трябва да може да развива малко по-голяма скорост.На разположение са ви два основни диапазона на мощност: акумулаторни коли за деца с 6V мотор и коли за деца с 12V мотор.

Мотор с мощност 6V е подходящ за деца, които се качват за първи път на такава кола. Препоръчителната възраст е от 1 до 3 години. Тази мощност дава възможност автомобилите да развиват скорост до 3 км /ч. Това е най-подходящата и безопасна скорост, с която бихте могли да научите детето си да шофира. Когато децата са малки, те не осъзнават кога трябва да отпуснат педала, тоест да намалят скоростта. Това увеличава вероятността от инциденти. Поради тази причина малките деца не би трябвало да шофират мощни акумулаторни коли.

Ако вашето дете вече има опит с подобни коли и начина на управление или ако то е на подходящата възраст за това, то тогава Ви препоръчваме да се насочите към покупката на 12V мотор. Те са много по- подходящи за неравни терени и биха донесли много по – голямо удоволствие на вече попорасналото Ви дете. Тези коли са подходящи за деца над 4 годишна възраст.

Изборът на мощност при електрическите детски коли не свършва до тук. Макар и по-рядко предлагани съществуват двигатели с мощност  24V. Тази мощност е разделена на 2 мотора по 12 V всеки, които дават на автомобила по-голяма независимост при взимане на завои. Трябва да се отбележи, че максималната скорост не надвишава 8 km / h. само автономията е подобрена.

Животът на батерията е пряко свързан със мощността на автомобила. Освен това наистина напрежението на акумулатора определя и мощността на двигателя. От тук следва, че колкото по мощен е избраният от вас автомобил, толкова и по-дълъг ще е и живота на батерията му.

По принцип тези батерии имат време за зареждане от около 8 до 10 часа. А максималното време за използване варира между  30 минути и 2 часа. Този период от време зависи от много фактори, като това на какъв терен се кара колата или дори теглото на вашето дете. Земята изградена от чакъл, треви и други релефи, значително ще намали живота на батерията.  Ако детето ви обича да използва много от екстрите като клаксон, индикатори, радио и др., тогава Ви препоръчваме да изберете батерия от 12 V.

Брой места

На пазара се предлагат коли както с една седалка, така и двуместни. Двуместната кола е идеално решение, ако имате повече от едно дете и нямате възможност да закупите повече от един такъв автомобил. Освен това за децата е много по-интересно когато са в компанията на приятелчетата си. От друга страна тези коли заемат и повече място, съответно трябва да помислите над това къде ще съхранявате колата си. Спрямо това и вашите финансови възможности, направете и своя избор.

Някои модели коли разполагат до  4 места. Тези доста редки модели се препоръчват за големи семейства и за деца, които събират много приятели у дома.

Комфорт

Точно като при възрастните и техните автомобили, децата имат голяма нужда от комфорт при шофирането на тяхната кола. За да осигурите оптимален комфорт, първото нещо което трябва да направите е да изберете правилния размер кола спрямо възрастта на детето Ви. Тъй като всеки модел акумулаторна кола е различен, те идват и с различна ширина и дължина.

  • 4 × 4;
  • джипове;
  • седани;
  • Кабрио;

Всички те предлагат различна степен на комфорт.

Предлагани опции

Тъй като детските акумулаторни коли са умалени копия на истинските коли, те също идват с много екстри внасяйки много повече забавление на малките любители на скоростите.  Ще се учудите колко много и разнообразни екстри се предлагат. Електрически прозорцимигащи светлиниамортисьорижаковеUSB входовепортове за SD карти, MP3 плейъри, клаксони, звукови сигнали, музика и много други ще оставят детето ви без дъх. Също така някои от тези автомобили се предлагат с опция контрол на родител. Това става посредством дистанционно управление. Ако вашето дете е по-малко и все още не умее да управлява колата си самостоятелно, то тогава този тип автомобили са точно за вас. Те ще осигурят нужното спокойствие на Вас и безкрайно забавление на малкия шофьор.