Най-добрите апарати за измерване на кръвно налягане

Ако работата ви е медицинска сестра или някой в къщи непрекъснато трябва да следи кръвното си налягане, тогава трябва да имате най-добрия цифров апарат за измерване на кръвно налягане. Важно е да можете да носите устройството със себе си, където имате нужда.

За да сте сигурни, че контролирате здравето си, винаги трябва да търсите най-добрия апарат, за това трябва да се вземат предвид най-полезните подробности за това устройство и разбира се цената, която не е без значение. Много е важно да вземете модел, който да отговаря на вашите нужди.

Ето защо е много полезно да знаете не само видовете апарати за кръвно налягане, но и да знаете малко повече за техните качества.

Кой е най-добрият апарат за измерване на кръвно налягане ?

Като се вземат предвид всички фактори, които трябва да имате предвид при закупуването на едно от тези устройства, е необходимо да направите сравнения с наличните модели и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди и вашия бюджет. Направихме тест на функциите, предлагани от следните производители и ви представяме това кратко ръководство, за да можете да изберете по-лесно този, който е най-подходящ за вас.

1. Апарат за измерване на кръвно налягане OMRON MIT ELIT

Клинично тестван

OMRON MIT ELIT
OMRON MIT ELIT
Към Офертата

Aпарат за измерване на кръвно налягане, който има индикатор за откриване на аритмичен импулс и подсветка на екрана, за да се използва лесно в помещения с ниска осветеност.

Това е устройство е автоматичен модел, изработено от устойчиви материали, има памет за 90 измервания, индикатор за движение на тялото и стилен дизайн.

Това е лесен за използване апарат за кръвно налягане, който включва софтуер за управление на Omron. Моделът се предлага в бяло и е с цифров екран.

2. Апарат за кръвно налягане с Bluetooth Medisana BU-530

Най-достъпен

Апарат за кръвно налягане с Bluetooth Medisana BU-530
Апарат за кръвно налягане с Bluetooth Medisana BU-530
Към Офертата

С висококачествен LCD екран модела на Medisana е най-евтиния в нашата селекция. Този апарат за кръвно налягане има възможност да класифицира резултатите с цветовете на светофара, според стандартите на Световната здравна организация.

Това е леко, удобно и компактно устройство, изпращане на данни с приложението VitaDock на системите iOS, както и на Android чрез Bluetooth трансфер.

Устройството е в състояние да измерва систолично и диастолично налягане, аритмиите, пулса.

Като допълнение, моделът показва датата и часа и големи числа на екрана за по-лесно четене и се предлага в бял цвят.

3. Dr. Frei M-400A апарат за измерване на кръвно налягане

Удобен

Апарат за измерване на кръвно налягане Dr. Frei M-400A
Dr. Frei M-400A
Към Офертата

Апарата за кръвно налягане Dr. Frei M-400A е напълно автоматичен и е направен с технология “Клинично точно измерване” .

Той има добър метод за разпознаване на сърдечната честота и показва три измервания, систола, диастола и пулс на екрана. Моделът е кодиран с класификацията на цветовете, която се приема от СЗО. Това е удобно и лесно за използване устройство.

С LCD екран, светещи контролни бутони и маншета с размери 22 – 38 см.

За захранване използва 4 х 1,5V ААА батерии. Това е достъпно устройство, предлага се на пазара в практичен черен цвят и се предлага с калъф или кутия* за съхранение.

4. Апарат за измерване на кръвно налягане Beurer BM85

С автоматичено спиране

апарат за кръвно налягане Beurer BM85
Апарат за кръвно налягане Beurer BM85
Към Офертата

Марката Beurer ви предлага ново поколение апарат за измерване на кръвно налягане. Лесен за използване, оборудван със светещ LCD дисплей и Bluetooth технология с USB захранване.

Това е преносимо устройство, което може да засече нарушен сърдечен ритъм и издава сигнал при неправилно му поставяне. Екранът предлага едри показания напълно четливи, съгласно стандартите на СЗО. Също така има индикатор за батерията.

Цената на този модел не е ниска, но се предлага се с презареждащи се литиеви батерии и калъф за лесно съхранение и пренасяне.

5. Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 5 Connect

Точен и надежден

Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 3
Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 3
Към Офертата

Използвайки автоматично измерване, цифровият апарат за кръвно налягане Omron MIT 5 Connect ще ви измерва кръвното налягане с точност и прецизност.

Устройството измерва систола, диастола, сърдечна честота и има функция за памет, за да съхранява записите на 100 измервания с датата и часа, когато са направени.

Има две години гаранция, предлагана от производителя, захранва се с четири батерии AA. В допълнение, тези, които вече са го закупили, имат мнение, че това е устройството с най-доброто съотношение цена – качество от цялата селекция.

Видове апарати за измерване на кръвно налягане

Има голямо разнообразие от апарати за измерване на кръвно налягане, но сред най-популярните или най-лесните за използване можем да открием:

Апарат за измерване на кръвното налягане на мишницата

Те са подобни на тези, които обикновено се използват в лекарския кабинет, имат гъвкава или полутвърда дръжка и ръкав, който се поставя около ръката и се притиска за измерване на кръвното налягане. Обикновено е много удобно и можете да седнете естествено, с ръката встрани, обикновено е по-малко сложна от тази на китката.

Апарат за измерване на кръвното налягане на китката

Както подсказва името му, това е устройство, което измерва кръвното налягане на китката. Този тип апарат обикновено е неудобен и труден за използване. За да намерите пулса, трябва да държите китката върху гърдите си на нивото на сърцето, ако я преместите на няколко сантиметра от гърдите си или не я държите неподвижна, апарата ще отчете неточни резултати.

Как да изберем най-добрия апарат за кръвно налягане?

Когато търсите добър апарат за измерване на кръвно налягане, ще е много полезно да вземете предвид редица фактори, които могат да улеснят използването му:

Лесен за използване

Това без съмнение е важно качество, тъй като ви дава свободата да управлявате устройството, без да сте голям експерт. Екранът трябва да е достатъчно голям лесен за четене, бутоните трябва да са интуитивни и в крайна сметка не трябва да са много сложни за разбиране. Някои модели предлагат изключително големи екрани, светещи бутони и гласови съобщения. Други също имат Bluetooth връзка, която ви дава възможност да четете резултатите от екрана на вашия смартфон.

Сензор за нередовен пулс 

Някои апарати за кръвно налягане имат сензор за нередовен пулс, който е много полезен и предлага по-широко отчитане на здравословното състояние на пациента.

Регулируем ръкав

Ако ръкава на апарата за измерване на кръвното налягане не е правилния размер и не пасва добре на ръката ви, той няка да може да даде точни показания. Така че, ако е модел с регулируем ръкав ще ви позволи да използвате този апарат за кръвно налягане на различни хора.

Правилно количество налягане

Не можете да измерите напрежението с кратко, нежно стискане на ръката, но в днешно време най-добрите модели използват сравнително меко налягане, за да не превърнете обикновената проверка в болезнено изпитание.

памет

Най-добрите дигитални апарати за измерване на кръвно налягане имат памет поне за 90 показания, значителна цифра, която да записва до три месеца ежедневно измерване на кръвното налягане.

Осреднено измерване

Експертите казват, че средната стойност на последователните показания, регистрирани за определен период от време, може да ви даде по-добра информация за сърдечно-съдовото здраве на пациента, отколкото тази, получена при еднократни измервания, така че е много важно да се вземе предвид това качество.

Правилно позициониране

Понякога, ако устройството не е позиционирано правилно, то няма да ви даде реални показания и резултати, така че апаратите за измерване на кръвното налягане, които издават сигнал или светлини, за да ви коригират, когато сте ги поставили неправилно, винаги са много полезни.