6 най-добри барбекюта на дървени въглища за вкусна скара

Наскоро се преместих в нов квартал и едно от нещата, които обичам да споделям със семейството ми е вкусна домашна скара през уикенда. Въпреки това, преди не разполагахме с барбекю, тъй като използвахме тази, предоставена от старото поколение.

За да не оставяме традицията назад, аз купих най-доброто барбекю на дървени въглища и тъй като го използвахме, мога да кажа месото и зеленчуците имат много богат натурален аромат. В допълнение, съпругата ми е активист за околната среда и се притесняваше за наличието на барбекю с газ, нали знаете, за добавените замърсители, добавяйки и опасността от контакт с децата.

Малцина не са били в произшествията, причинени от газови бутилки, и ние много внимаваме за това. Опитът ми беше много задоволителен и бих искал да споделя с вас пет продукта в приятелски списък.

Какво е най-доброто барбекю на дървени въглища?

Един от най-важните фактори, които си помислих преди да си купя този продукт, беше размерът, тъй като исках такъв само да го поставя в градината. Имам умерено голям модел със стандартна повърхност, за да приготвя храна за четиричленно семейство.

Не забравяйте да вземете предвид цената и лекотата на почистване, осигурена от самия продукт. Пазара на барбекюта е много разнообразен, някои дори са водоустойчиви и се предлагат с вентилатор. В нашия списък ще намерите модели за всякакви нужди, на достъпна и добра цена.

1. Барбекю на дървени въглища

Идеалено за вашата къща

Локомотив барбекю на дървени въглища
Локомотив барбекю на дървени въглища
Към Офертата

Насладете се на по-приятен следобед, използвайки тази невероятна скара, направена специално за тези потребители, които търсят дълготрайност с течение на времето. Запалването му е много просто.

Този модел има капак за по-бързо и пълно готвене на храната. То е изработено от стомана и осигурява безупречна естетика за украса на вашия двор.

2. Барбекю на дървени въглища LANDMANN

Дайте по-добър цвят и аромат на месото

Барбекю на дървени въглища LANDMANN
Луксозно барбекю LANDMANN
Към Офертата

Патентована с високо ниво технология, това стоманено барбекю ще осигури пълно и безопасно удовлетворение, което ви позволява да контролирате температурата, докато правите скара.

Решетката е изработена от емайлирана стомана, проектирана е да осигури комфорт в приложението си благодарение на своята ергономична структура. Този модел има регулиращ вентил, както и подвижна странична маса, където можете веднага да нарязвате храната.

3. Барбекю на дървени въглища Enders Ventura L

Отлична стойност за парите

Барбекю на дървени въглища Enders Ventura L
Барбекю на дървени въглища Enders Ventura L
Към Офертата

Търсите ли средно или нещо по-леко? Сега, с гъвкавостта на този продукт можете да регулирате разстоянието на грила до огъня, така че да е лесно да се пече на различни височини за постигане на различни вкусове и цветове.

Ами ако завали, или трябва да просто да преместите устройството? Не се притеснявайте, въпреки че е достатъчно голямо, това барбекю има интегрирани колела, с които лесно можете да го местите.

4. Чугунено барбекю SAPIR SP 1720 A

Лесно сглобяване

Чугунено барбекю SAPIR SP 1720 A
Чугунено барбекю SAPIR SP 1720 A
Към Офертата

Леснo за сглобяване, тази опция е чудесна за онези, които се справят с инструментите. Неговото отлична конструкция е от чугун, което ще ни позволи да се наслаждаваме на горещо барбекю за дълго време.

5. Барбекю на дървени въглища Tepro Toronto Click 1161

Насладете се на този богат опушен вкус

Барбекю Tepro Toronto Click 1161
Барбекю Tepro Toronto Click 1161
Към Офертата

Не само ще придадете на екстериора на вашия дом атрактивен и красив вид с това барбекю на дървени въглища, но можете да се насладите и на храни, приготвени директно на дима, който дава по-равномерна текстура и уникален вкус.

Неговият температурен регулатор е идеален за контрол наогъня и пушека, освен това, тъй като месото не е в пряк контакт с пламъците, можете да се забавлявате, без да се налага непрекъснато да следите храната.

6. Керамично барбекю LANDMANN

Чувствайте се като в Холивуд

Керамично барбекю LANDMANN
Керамично барбекю LANDMANN
Към Офертата

Почувствайте се като главен герой на холивудски филм, като поставите този продукт във вашия дом, а неговият атрактивен, луксозен и безупречен дизайн включва аксесоари, изработени от керамика, като капака му – който също действа като защитник от вятъра.

Неговото интелигентно производство му позволява да бъде сгъваемо оборудване за по-голям комфорт и лекота на използване. Дизайн с работна маса за рязане и по-лесно слагане на подправки и регулируема решетка от стомана.

Какви са видовете барбекю на дървени въглища?

Портативно

Тази опция е най-евтината на пазара и обикновено е предпочитана от тези, които търсят преносим грил за носене на къмпинг благодарение на малкия си размер. Въпреки това, скарата му е много малка, удобна е за малко хора. Неговият капацитет за готвене е по-добър за храни, които изискват по-кратко време за готвене.

За опушване

Този модел за разлика от предния предлага по-голяма скара, за да се готви по-удобно и за повече хора. Структурата му го прави идеален за храни, които изискват по-малко пряко и по-бавно готвене. Той им придава характерния опушен вкус. Тези барбекютю обикновено струват малко повече от портативните.

Керамичен тип

Идеален за готвене на голямо разнообразие от рецепти и видове различни храни; Той успява по-добре да съдържа дим и топлина, благодарение на компактния си дизайн. Загрява бързо, като съхранява ефикасно температурата дори за готвене, но с по-висока цена от предишните два модела.

Какво трябва да знаете преди да направите покупка?

цена

Цената е важна за потребителя. На този етап е важно да знаете, че цената варира в зависимост от размера. Колкото по-голямо, толкова по-скъпо.

размер

Размерът зависи от употребата, ако търсите нещо за домашни условия или да отидете на къмпинг. Не забравяйте да вземете предвид за колко хора ще готвите: това определя размера на скарата за готвене, от която ще се нуждаете.

Готварски цели

За повече гурме храни традиционният вариант не би бил много удобен. Вземете керамичен тип или портативен, за да постигнете по-добра гъвкавост при рецепти и готвене.

Контрол на температурата

В този аспект е от ключово значение да имаш добър капак и няколко регулатора, които позволяват на кислорода да влиза и излиза правилно за по-добър контрол на температурата.

Лесно почистване

Този фактор е от ключово значение, ако не искате да прекарвате часове преди да започнете да печете. Уверете се, че е лесно да се почиства и ако имате колектор за пепел, печелите повече точки.

трайност

Добавете още някой друг лев и се сдобийте с продукт с качествени материали, които ще използвате много години.

безопастност

Това е един от най-важните аспекти, особено ако имате малки деца. Прочетете инструкциите, предоставени от марката, за да не стават грешки.

Характеристики и аксесоари

  • Качество на скарата: Всички барбекюта на дървени въглища идват със скара, но качеството им прави голяма разлика в това колко дълготраен и полезен ще бъде продуктът.
  • Няколко секции: Някои продукти с по-големи размери за готвене предлагат множество секции, така че можете да приготвяте различни храни на различни нива на топлина едновременно.
  • Регулируема: Някои продукти включват тази функция, която ви позволява да регулирате на какво разтояние да бъде скарата за готвене от дървените въглища.
  • Термометър: Този фактор е важен, за да знаете температурата и по този начин да постигнете по-добри резултати, като знаете температурата, която търсите.
  • V-образна решетка: Идеална за готвене на свински ребра или пилешки крилца, тъй като ги придържа по-лесно.
  • Колектор за пепел: наистина полезен аксесоар, който прави процеса на почистване много по-лесен.