Най-добри бебефони с камера и звук

Светът на бебефоните се промени драстично през последните години. От обикновени с аудио до бебефони с камера, дори вече може да намерите модели, които да свържете с WiFi и да наблюдавате от вашите телефони.

Родителите се призовават да закупят бебефон с камера, за да са спокойни, когато бебето им спи в стаята си. Каквито и да са техните очаквания от бебефона с камера, на пазара се предлагат различни модели, от които може да се избира.

На пазара присъстват 4 различни вида бебефони: с аудио, бебефони с камера и звук, бебефони с камера, звук и детектор за движение и модели с WiFi връзка.

Трябва да се вземат предвид няколко критерия при закупуване на бебефон: качество на аудио-видеото, обхвата на устройството, живот на батерията и лесното използване на интерфейса.

Като за част от тази публикация ние избрахме няколко от най-популярните модели на пазара. Сравнили сме функционалността на всеки един от тях и ви предоставяме допълнителна информация за всеки бебефон. 

Избрахме ги с помощта на 4 основни критерия:

  • Лесната употреба, представляваща лекотата на използване на устройството.
  • Производителност, за движението на камерата, обхвата на сигнала и различните функционалности.
  • Качество на звука, картината и живота на батерията.
  • Цялостна оценка за използваемостта на устройството и неговата употреба.

Какъв бебефон да купя?

Има много фактори, които определят кой е най-подходящият бебефон за вас и вашето бебе. Младите родители са склонни да се чувстват по-сигурни с бебефон с камера, докато на по-опитните им е достатъчен модел само с аудио връзка. 

Във всеки случай максималният обхват на бебефона е един от най-важните фактори, който не трябва да пропускате при вашия избор. Тук в нашата класация ще намерите необходимата информация.

1. Бебефон с камера Mappy VBM-9500

Бебефон с камера Mappy VBM-9500
Бебефон с камера Mappy VBM-9500
Към Офертата

Този бебефон с камера Mappy VBM-9500 използва 2.4 Ghz цифрова технология, която позволява много добър звук и предаване на видеото. Този бебефон има максимален обхват от 260 метра на открито и до 50 метра на закрито. Освен това модела има функцията “Talk back”, която при нужда ще ви позволи да говорите на детето си от разстояние.

Монитора на този бебефон е оборудван с цветен LCD екран с размер 2.4 инча, разделителна способност 320 x 240 пиксела и автоматично нощно виждане, благодарение на CMOS сензор. 

Що се отнася до предаващото устройство, което е в стаята на детето е оборудвано с камера, позиционирането с цел регулиране на ъгъла на видимост е ръчно. Камерата може да поставена върху мебелите, но може да се закача на стената, за повече възможности. Това устройство има и 8 приспивни песни, които родителите могат да управляват от монитора, за да успокоят детето, ако се събуди.

Термосензор предоставя информация за температурата в стаята на бебето и предупреждава родителите дали тя е твърде висока или твърде ниска. Функцията Eco mode ви позволява да поставите бебефона в режим на спестяване на енергия. Видео бебефона Mappy VBM-9500 с директно захранване, докато монитора, работи с акумулаторна батерия.

2. Видео бебефон Motorola MBP855

Видео бебефон Motorola MBP855
Видео бебефон Motorola MBP855
Към Офертата

Motorola MBP855 е бебефон с камера, който разполага с Wi-Fi свързаност. Този модел не само ви позволява да общувате с детето, но и да го наблюдавате от смартфон, таблет или компютър с помощта на Hubble за Android и iOS. 

Камерата е 720p и има инфрачервен сензор за нощен режим, панорамна функция, наклон и функция за доближаване, така че може никога да не губите поглед от бебето си.

Екрана на този бебефон е 5 инчов LCD с осветление. Това устройство има обхват до 300 метра на открито. Този бебефон има термосензор, който ви позволява да контролирате температурата в стаята и да го адаптирате към нуждите на бебето за по-добър комфорт.

Имате на разположение 5 приспивни мелодии, които ще успокояват детето ви. Също така чувствителния микрофон и функцията за двустранна комуникация ще ви позволи да говорите на бебето от разстояние, особено когато бебето се събуди или трябва да го успокоите, без да се налага да ходите при него. Силата на звука може лесно да се контролира.

Камерата може да бъде монтирана на стена или да бъде поставена свободно върху маса, мебели и др. Тя работи с директно захранване с кабел, докато управляващото устройство с монитора използва акумулаторна батерия.

 Устройството ще ви уведоми в различни ситуации като: много висока или ниска температура в стаята, движение и звук, но също така и за ниското ниво на батерията. 

3. Бебефон с камера Вектор Chipolino

Бебефон с камера Вектор Chipolino
Бебефон с камера Вектор Chipolino
Към Офертата

Термосензора ви дава информация за топлината в стаята на бебето. Така можете да коригирате температурата, за да осигурите максимален комфорт на детето.

Бебефон Chipolino също има заслугата да бъде възнаграден за своето атрактивно съотношение цена / качество. Затова можем да кажем, че е реална сделка с всички опции, които предлага този модел!

С вградените приспивни песни ще можете да помогнете на бебето да спи спокойно. Двустранна комуникация, VOX функцията за активиране на монитора и нощното виждане са екстри, които този модел предлага.

4. Видео бебефон Lucky baby

Видео бебефон Lucky baby
Видео бебефон Lucky baby
Към Офертата

Със своя добър обхват от 50 метра на закрито и 260 метра на открито, както и добрата автономност на батерията, бебешкият монитор Lucky baby е идеален за наблюдение на вашето бебе. 

Неговият 4.3 инчов LCD дисплей и неговия светлинен сензор гарантират, че ще можете да наблюдавате вашето дете ден и нощ.

Този модел има температурен сензор, който ще ви помогне да поддържате идеалната атмосфера в помещението, като ви предупреждава, ако температурата е твърде ниска или твърде висока. Друга функция ще накара устройството да заспи, докато не губи връзка с предавателя, когато детето ви спи спокойно.

5. Бебефон с камера Philips-Avent SCD841/26

Бебефон с камера Philips-Avent SCD841/26
Бебефон с камера Philips-Avent SCD841/26
Към Офертата

Бебефон Philips Avent SCD841/26 е с добро съотношение цена-качество и се отличава с лекотата на работа и своята надеждност.

Модел със сигурен сигнал, при който няма да се получават никакви смущения с другите електронни устройства в дома ви. С обхват на сигнала над 300 метра на открито и 50 на закрито, той получава една от най-високите оценки в нашата класация.

Монитора е ​​с 3.5 инча LCD екран, лесен за използване и бърз за инсталиране. Управлението с бутоните са интуитивно и лесно за разбиране. Той предлага и увеличение на картината, както и нощен режим.

Батерията му издържа приблизително 8-9 часа с едно зареждане, но може дори по дълго, особено в икономичен режим. С този модел имате възможност да използвате монитора в аудио режим за да пестите батерията. Също така с наличието на режима VOX видеото на монитора ще се активира само когато има звук в стаята на вашето бебе.

Philips Avent SCD841/26 има няколко интересни функции, с които се различава от другите модели, това са наличието на щипка за закачане на колана ви и вибриращ сигнал в случай на шум в стаята на бебето. Двупосочната комуникация на монитора ви позволява да слушате бебето си, както и да му говорите при нужда.

Този бебефон не само ще ви показва температурата, но и ще ви предупреди в случай на повишаването или намаляването й в помещението.

 Можете да избирате от 5 различни приспивни песни, когато искате детето да се успокои и да заспи.

6. Бебефон за смартфон VStarcam C93S

Бебефон за смартфон VStarcam C93S
Бебефон за смартфон VStarcam C93S
Към Офертата

VStarcam C93S е видео бебефон, който ще ви позволи да наблюдавате детето си от други стаи на вашия дом на вашия смартфон или таблет. Бебефона може да бъде пригоден и за наблюдение на възрастни хора и използването му под всякакъв вид на видео наблюдение.

Всичко, от което се нуждаете, е активна WiFi мрежа, смартфон или таблет и инсталирано безплатното приложение.

Също така, камерата ви дава възможност да се записвате видео клипове и да правите снимки, директно от вашия смартфон или на карта памет.

 Камерата VStarcam C93S също има функция за нощно виждане, както и двупосочна комуникация.

Устройството използва цифрова безжична технология за отлично качество на картината и звука, като предлага Full HD картина с резолюция 1920 х 1080 пиксела.

Какво е бебефон?

Бебефон е устройство с камера и микрофон, което обикновено се поставя в стаята на бебето и позволява на родителите да наглеждат своето бебе на безжичен монитор.

ръководство за бебефон

Ръководство за закупуване на бебефон

За да направим избора ви възможно най-лесен и да вземете модел, който най-добре отговаря на вашите нужди, подготвихме това ръководство с основните характеристики и разлики между бебефоните.

Вид

По принцип, можем разделим бебефоните на два вида:

Аудио бебефон

Аудио бебефона се състои от предавател, който е поставен в стаята при бебето. Той изпраща аудио сигнал към приемника, това ви позволява да чуете, ако детето се събуди или плаче.

Приемникът обикновено работи, без да е необходимо да бъде включен в електрозахранването и има много по-голяма автономност от бебефоните с екран. Това ви позволява да го местите на различни места уверени в това, че няма да свърши батерията.

Има модел, които включват и ECO функция, при която приемникът се активира само ако шумът в стаята на детето надвиши минимално ниво. Друга екстра, която може да е налична е система за двупосочна комуникация, за да се комуникира от разстояние с бебето.

Ако не ви е необходимо да гледате бебето си постоянно, този тип ще ви помага да чуете когато бебето плаче. Трябва да отбележим, че този вид бебефони обикновено са по-евтини.

Бебефон с камера

камера за бебефон

Тези бебефони се състоят от малка камера с микрофон, която се поставя в стаята на бебето, и монитор с екран, през който можете да виждате и чувате в стаята.

Много голяма част от камерите вече имат и “нощно виждане”, така че ще можете да продължите да виждате детето дори и при изключена светлина. 

Други модели допълнителни функции, които позволяват камерата да бъде местена дистанционно от монитора или пък система за автоматично проследяване на детето, като движи обектива така, че то винаги да е в центъра на екрана.

Много бебефони с камера предават сигнала си на монитор, но при по-напредналите модели камерата се свързва към домашната WiFi мрежа, за да изпраща данните до смартфон приложение. Родителите изтеглят това приложение на мобилния си телефон или таблет и чрез него те могат да наблюдават бебето си, дори и да са далеч от дома.

Връзка

Много от моделите работят, като предават данните от камерата или предавателя към бебефона цифрово, предлагайки по-ясен звук и с по-малко смущения в сравнение с аналоговите бебефони, които на практика вече не се продават поради приемането на други странични сигнали.

В използваните цифрови връзки намираме технологията FHSS (метод за разширяване на спектъра), работеща на 2.4 GHz, намалява смущенията и подобрява сигурността, като затруднява преплитането на различни сигнали.

Има и устройства, които са оборудвани с DECT (Цифрови подобрени безжични телекомуникации). Тази технология е създадена, за да добави допълнителен слой сигурност и поверителност към връзката, което я прави още по-сложна за смущения, прехващане на сигнал от друг бебефон, както и някой да приема вашия сигнал.

Въпреки че са малко по-скъпи, FHSS или DECT са особено препоръчителни, ако живеете на място с много радиостанции или семейства, които използват други бебефони. По този начин ще предотвратите всякакви смущения и осигурите по-ясен звук.

Обхват

обхват на бебефона

Обхватът на бебефона е това, което ограничава разстоянието, тоест колко на далеч можете да местите монитора или предавателя на камерата и все пак да получавате предавания сигнал.

Ще видите, че обхвата на много модели е по-голям от 200 метра. Това обаче е така, ако камерата и мониторът са на открито без никакви смущения. Вътре в къщата има стени, които ограничават сигнала, така че реално може да остане около 20-30 метра с наличието на четири, пет стени между тях. Но това е напълно достатъчно в повечето случаи.

Във всеки случай трябва да знаете, че обхватът е една от най-важните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на бебефон, затова препоръчвам, че веднага след като го купите, го тествайте в къщи, за да видите дала този модел отговаря на вашите нужди.

Режим на готовност

Повечето бебефони с камера работят с акумулаторна батерия, която ви предлага няколко часа автономия, без да са свързани към захранването. Това е много удобно, ако се движите много из къщата и и искате да наблюдавате бебето си.

За да се увеличи тази автономност, някои модели включват режим на готовност, при който екранът и високоговорителят са изключени, но се автоматично се включват, ако сензорите засекат звук или движение:

  • Видео режим: екранът на екрана и звукът остават винаги активирани.
  • Аудио режим: когато тази функция е активирана, екранът на монитора се изключва и се чува само звук. По този начин модела се превръща в аудио бебефон, увеличавайки автономността на батерията. Някои бебефони имат и LED светлини, които се включват, когато засекат звук в стаята на детето.
  • Режим VOX ( Voice Operated Exchange ): екранът и звукът на монитора се деактивират, ако не се открие шум за няколко секунди. Времето за активиране може да бъде персонализирано. Те ще се включат незабавно, когато микрофонът на камерата открие шум, който надвишава прага на чувствителност, например когато бебето започне да плаче. Това спестява енергия на монитора и можете да сте сигурни, че той ще се активира само когато има звук в стаята.
  • ECO режим: много подобен на VOX режима, но при този мониторът не проверява непрекъснато връзката с камерата, а прави това на всеки две секунди. По този начин камерата също изразходва по-малко енергия.

Автономия

Всички камери и повечето аудио предаватели на бебефоните работят свързани в електрическата мрежа, за да се избегне рискът от изтощаване на батерията през нощта. От друга страна повечето монитори могат да работят както свързани към тока, така и захранвани от своята батерия, което обикновено трае около 3-4 часа с включен екран или 8-10 часа във всеки от различните режими.

Във всеки случай, когато батерията на монитора има нужда от зареждане или камерата загуби контакт с захранването поради някаква причина, сигнал ще уведоми родителите.

Функции

Има много функции, които се предлагат бебефоните. Една от най-полезните е функцията за двустранна комуникация с която можете да комуникирате с бебето си през монитора, за да го успокоите със звука на гласа ви.

 Има и бебефони, които ви позволяват да активирате музика или светлини с различни цветове от монитора, за да ви разсеят детето.

бебефон моторола

Друга полезна екстра е температурният сензор, който ви позволява да знаете каква е температурата в стаята на детето. Някои модели дори ви позволяват да настроите аларма, която да ви предупреди, ако температурата падне или се вдигне.

Въпреки че повечето устройства са с ръчно позициониране на камерата, някои от тези бебефони с камера включват моторизиран обектив, който ви позволява да го местите директно от монитора, за да коригирате ъгъла на видимост или да доближите картината. 

Най-модерните модели имат обективи, които автоматично могат да регулират позицията си в зависимост от движението на бебето, така че то винаги да са под наблюдение.

Бебефон със сензорен пад

Тези бебефони се предлагат на пазара с идеята за предотвратяване на внезапна детска смърт. Те включват сензорна подложка, която се поставя под матрака да следи всяко леко движение включително и дишането на бебето. В случай че не засича никакви вибрации за няколко секунди, подложката задейства звукова аларма.

Въпреки че някои родители са спокойни, при много други това създава безпокойство. Трябва да добавим, че до момента няма медицински доказателства, че наличието на сензорен пад може да предотврати внезапна смърт.

Поради тази причина повечето бебефони не ги включват. Просто изберете модел с функциите, които ви се струват най-практични. Не се поддавайте да купите прекалено скъп модел, определено няма да е много по-добър от бебефон със средна цена.

Мерки за безопасност

Камерата и предавателя, които винаги се намират в стаята на бебето, трябва да бъдат свързани към електрическата мрежа. Има една основна предпазна мярка, която трябва да предприемете. Винаги бъдете сигурни, че устройството и захранващият кабел са извън обсега на бебето, така ще се избегне риск от задушаване или други наранявания.