Най-добрите Bluetooth слушалки за перфектен звук

Това ръководство за покупка е за всички вас, които искате да намерите безжични Bluetooth слушалки, които да отговарят на вашите нужди и вашия бюджет. 

От качеството на звука до съвместимостта, комфорта и разбира се цената. Тя не е за пренебрегване, защото е напълно възможно да намерите качествени безжични слушалки на достъпна цена. 

Това, което ще увеличи изкупната цена, ще бъдат допълнителни функции, като активно шумопотискане, вграден микрофон или контрол на звука.

Кои са най добрите Bluetooth слушалки?

Изборът на Bluetooth слушалки не е лесен, в противен случай може да вземете модел, не толкова добър на висока цена. Самата безжична мрежа не е достатъчна, сама по себе си, за да оправдае покупка. За да изберете най-добрите слушалки за вашите нужди, можете да се възползвате от нашето подробно сравнение!

Bluetooth Слушалки PowerLocus IPX7 за спорт

Bluetooth Слушалки PowerLocus IPX7 за спорт
Bluetooth Слушалки PowerLocus IPX7 за спорт
Към Офертата

Bluetooth слушалки PowerLocus IPX7 са водоустойчиви спортни слушалки с време на възпроизвеждане над 10 часа. Шумоизолиращия микрофон осигурява безжична комуникация с тези слушалки, като същевременно е съвместим с различни марки и производители.

 • iPhone и iPad
 • Samsung
 • Повечето телефони с Андроид

Тези слушалки впечатляват с лекото си тегло, което няма да чувствате след поставянето им. 

Висококачествената звукова система гарантира кристално чисто възпроизвеждане на звук, не на последно място заради 6-милиметровите драйвери. Батерията обещава до 10 часа наслада на музика. Това е напълно достатъчно за различни градски и извън градски пътувания. 

1 x Bluetooth слушалки PowerLocus
1x Защитна чанта за слушалки и аксесоари
3x Различни размери на ухото, което ги прави идеални за всякакъв вид уши
Ръководство за потребителя и гаранционна карта на PowerLocus

Корпусът е с нано покритие и е водоустойчив. Не нанася щети дори при неблагоприятни условия. Слушалките PowerLocus IPX7 се предлагат с 3 различни размери на ухото, които са точно подбрани. Включени са и кабел за зареждане, защитна чанта, ръководство на потребителя и гаранционна карта. 

За да заредите слушалките просто отворете отвора за зареждане и предварително отстранявате насъбралата се мръсотия от USB портът. С включения в комплекта кабел можете да зареждате слушалките с енергия. Този модел има бутони за контрол, батерията е 100mAh, а обхвата е до 10 метра.

Безжични слушалки с Bluetooth JBL Tune 500BT

 JBL Tune 500BT Безжични слушалки с Bluetooth
JBL Tune 500BT Безжични слушалки с Bluetooth
Към Офертата

JBL T500BT са безжични Bluetooth слушалки, които се предлагат с микрофон и управление на музиката. По отношение цена-качество получавате стилни слушалки с широки възглавници и приятна подложка. Всеки, който използва JBL T500BT известно време, ще оцени мощния и дълбок бас.

Точно толкова мощна е батерията, за която производителя обещава до 16 часа слушане на музика. В долната част на слушалките можете да намерите контролните бутони, с които можете да приемате разговори или да възпроизвеждате любимите си песни. 

JBL залага на качествена конструкция и дълъг живот, за да се насладите на чистия звук без неочаквани проблеми. Материалът е лек и приляга перфектно на ушите. Конструкцията е изключително стабилна, а микрофонът предава вашия глас доста ясно.

JBL е доказан на пазара производител на високоговорители, bluetooth колонки и слушалки повече от 60 години. Те осъзнават високата си отговорност и доставят мощни и иновативни системи за слушалки, които обещават богат и широк звук.

В сравнение с други слушалки този модела T500BT се откроява положително със своята справедлива цена и доброто качество.

Слушалки PowerLocus PLX1

Безжични слушалки PowerLocus PLX1
Безжични слушалки PowerLocus PLX1
Към Офертата

Водоустойчиви Bluetooth слушалки PowerLocus PLX1 с интегрирана кутия за зареждане и микрофон. Употребата е изключително проста и ориентирана към нуждите на ежедневието.

Ето малък избор от функции:

 • Отговаряйте на телефони обаждания
 • Регулирайте силата на звука
 • Възпроизвеждайте музика
 • Превключване на следваща песен
 • Използване като handsfree

По принцип, всичко, което трябва да направите, е да включите спортните слушалки и да потърсите в настройките на вашия смартфон или таблет за Bluetooth устройството, за да ги сдвоите.  С тези слушалки можете да слушате музика до 6 часа, а батериите се зареждат за по-малко от 2 часа.

 Освен това те не са тежки, така че няма да усещате слушалката в ухото си. 

Bluetooth Слушалки, PowerLocus Over-Ear Сгъваеми

Bluetooth Слушалки, PowerLocus Over-Ear Сгъваеми
Bluetooth Слушалки, PowerLocus
Към Офертата

Bluetooth слушалки PowerLocus са с удобни възглавници, които издържат до 10 часа употреба. Дизайнът се предлага в повече от шест цвята и са в модерен стил. Изключително добър стерео звук с високо качество.

Приятният и мек дизайн заобикаля ушите и отделя шума покрай вас по възможно най-добрия начин. Кожената подложка е в състояние да симулира текстурата на човешката кожа и да осигури първокласен комфорт. Така слушалките се вписват перфектно и запазват отличната си издръжливост за дълго време. 

Също толкова убедителна е бързата и стабилна връзка със смартфон, таблет, телевизор или компютър. Bluetooth слушалките PowerLocus достигат обхват от 10 метра и носят своя микрофон с чувствителност -42 dB, което осигурява функцията свободни ръце.

Слушалки Apple AirPods 2

Слушалки Apple AirPods 2
Слушалки Apple AirPods 2
Към Офертата

Слушалките за уши на Apple AirPods 2 принадлежат към последното поколение на медийния гигант, което постоянно развива своите кабелни слушалки. Те гарантират удобно прилягане и изчезват, след като ги пуснат на екрана. Силната мощност на батерията гарантира комфортна работа с отлични звукови характеристики. Щом извадите чифт слушалки от ухото си, текущата музикална песен спира. Ако слушалките се въртят обратно в ухото, тя продължава. Включен е и комплектът за управление на Siri и свободни ръце. Apple AirPods в ушите поляризират, когато става въпрос за дизайна и използването им. Оптималното качество и лесната работа говорят за тези модерни слушалки, които веднага се забелязват от иновативния си дизайн на пръв поглед.

Bluetooth Слушалки KAPP P15

Bluetooth Слушалки KAPP . P15
Bluetooth Слушалки KAPP P15
Към Офертата

Bluetooth слушалките KAPP P15 убеждават като безжични слушалки с вграден микрофон. В допълнение към добрия звук Ви птредлагат следните опции:

 • FM радио
 • Mp3 плейър
 • Сгъваем дизайн

Слушалките са с меки и удобни възглавници, които предпазват ушите ви. Това гарантира висока издръжливост и адаптивност на слушалките. Вграденият микрофон е с висока разделителна способност, който издига усещането ви за свободни ръце на ново ниво.

При свързването с повечето устройства с Bluetooth се наблюдава добра стабилна връзка. Обхватът достига до 10 метра. Ако заредите слушалките напълно, ще се възползвате от 6 часово време за слушане на музика или разговори.

Безжични слушалки PowerLocus Ptouch

Безжични слушалки, PowerLocus Ptouch
Безжични слушалки PowerLocus Ptouch
Към Офертата

Bluetooth слушалките PowerLocus Ptouch са водоустойчиви и са сред спортните джаджи, които доставят страхотен звук. Времето за игра е седем до десет часа след пълно зареждане. В допълнение, слушалките за вграждане комбинират микрофони, така че можете лесно да приемате разговори и да държите ръцете си свободни.

Производителят е инвестирал в нано покритие IPX7, за да направи корпуса особено устойчив на външни влияния. 10-часово време за възпроизвеждане на музиката след бързо зареждане през следващите 1,5 часа гарантира удовлетворение. Технологията Bluetooth 4.1 + EDR гарантира стабилно сдвояване, така че можете да пропускате, пренавивате или поставяте на пауза песни. В прякото сравнение куките за уши са положителни. Ергономичният дизайн се адаптира идеално към частта на главата и обещава висока стабилност. Освен това има практична кабелна щипка, която гарантира поръчката. Mpow е специализирана в производството на безжични слушалки и предлага доказаните функции и предимства в малка, достъпна слушалка.

Магнитни Bluetooth слушалки TaoTronics TT-BH07

Магнитни Bluetooth слушалки TaoTronics TT-BH07
Магнитни Bluetooth слушалки TaoTronics TT-BH07
Към Офертата

Черните Bluetooth слушалки TaoTronics TT-BH07 са от най-малките слушалки в списъка. Двете са свързани с кабел, което увеличава стабилността и безопасността. Вграденият cVc 8. 0 микрофон добавя функция за свободни ръце и разговори с кристално чист звук. 

Благодарение на шумопотискането, няма нужда да увеличавате звука и можете спокойно да игнорирате заобикалящия шум. Тежат само 43 грама и са водо и прахоустойчиви. Седят удобно меки, но сигурни в предсърдието. Батерията също няма да ви разочарова с 9 часовата възможност за работа.

Слушалки Тапи JBL Tune 120TWS

 Слушалки Тапи JBL Tune 120TWS
Слушалки Тапи JBL Tune 120TWS
Към Офертата

Слушалките JBL Tune 120TWS са изработени от устойчив материал, който допринася дълъг живот. Модела съчетава висококачествен микрофон и отличен звук. Тези слушатели искат да се убедят в широк мащаб и да разчитат на високо ниво на комфорт на потребителите и неподправено удоволствие от слушането.

В доставката е включен зареждащ кейс, който опростява транспорта. А време за възпроизвеждане до 4 часа с напълно заредена батерия, а само за 15 минути зареждане ще получите още 1 час за слушане на музика. Цялостното зареждане не отнема повече от 1 час. 

Тези безжични слушалки се свързват към устройства чрез Bluetooth връзка и предлагат стабилно предаване на сигнала. 

С покупката получавате слушалки JBL Tune 120TWS, 3 размера тапи, кабел за зареждане и 24 месеца гаранция от производителя. 

Слушалки Beats Solo 3 by Dr. Dre

Слушалки Beats Solo 3 by Dr. Dre
Слушалки Beats Solo 3 by Dr. Dre
Към Офертата

Bluetooth слушалките Beats by Dr.Dre Solo 3 са луксозно изпълнение в над 8 дизайна. Цената им е от по-високите, но затова получавате перфектно настроена акустика и наистина широк звуков диапазон. 

Слушалките са с елегантен дизайн и удобно прилягане на ушите.   Материалът на възглавниците е мек, така че да се гарантира удоволствие при слушането на музика. Сгъвате слушалките с едно леко движение и можете да ги вземете навсякъде с вас. 

Слушайте музика до 40 часа без прекъсване благодарение на подобрената батерия. Само с 5 минути зареждане ще можете да ги използвате около 3 часа.

Комплекта включва и чанта за съхранение, която предпазва слушалките от драскотини и износване.

Слушалки Skullcandy Crusher

Слушалки Skullcandy Crusher
Слушалки Skullcandy Crusher
Към Офертата

Безжичните слушалки Skullcandy Crusher са сред най-добрите, когато става дума за професионален и дълбок звук. Те също се отличават със добрата микрофонна система и високо качество на гласа. Лесно приемате обаждания, които остават ясни. 

Благодарение на Bluetooth връзка слушалките осигуряват стабилно предаване на звука. Контролирайте нивото на баса,  превключвате лесно любимите си песни и приемате обаждания с интегрираните бутони на слушалките. Батерията издържа до 40 часа непрекъсната работа, което направи ежедневната им употреба по-безгрижна.

Безжични слушалки Sony MDRZX330BT

Слушалки Sony MDRZX330BT
Слушалки Sony MDRZX330BT
Към Офертата

Слушалките на Sony MDRZX330BT с Bluetooth обещават първокласно качество на звука. Производителят комбинира 30-милиметрови драйвери с мощен магнит. Теглото от 150 грама почти не се забелязва на главата. Меката подложка и ергономичната форма гарантират постоянно високо ниво на комфорт.

С тези слушалки имате възможност да сдвоите няколко устройства, но за да преминете от едно устройство към друго, първо трябва да изключите сдвоеното.

Sony се фокусира върху високите изисквания на клиентите, които искат да използват слушалките си с всички устройства. Обурудвани са с качествена литиево-йонна батерия, която издържа до 30 часа. Разбира се, зареждането става чрез USB и отнема до четири часа. С технологията NFC, Sony улеснява свързването с други устройства с функцията NFC. По принцип не е нужно да правите нищо, освен да докоснете N логото до гърба на смартфона. Сдвояването може да се осъществи чрез норманите Bluetooth настройки, ако няма наличен NFC.

Bluetooth слушалки SONY WIC200B

Слушалки SONY WIC200B
Спортни слушалки SONY WIC200B
Към Офертата

SONY WIC200B са изработени от устойчив материал магнитни спортни слушалки, които издържат до 15 часа. Благодарение на интегрирания микрофон вече можете едновременно да се обаждате и слушате музика безжично. Дизайна им зад врата гарантира висок комфорт при носене. Тези тапи са с общо тегло от едва 19 грама.

9 милиметровите метални високоговорители произвеждат изненадващо силен бас и гарантират отлично изживяване при слушане на музика. 

Обхватът стига до стабилни 10 метра, което се връща не на последно място до надеждна и здрава батерия. По принцип тези слушалки поемат всички предизвикателства и движения на живота, без да им навредят.

В сравнение с други модели SONY WIC200B има справедлива цена и следните предимства:

 • Добра автономия на батерията
 • Ергономична форма
 • Силен бас и отличен звук
 • Вградени магнити

Когато не слушате музика, слушалките залепват една с друга около врата ви посредством вградените магнити, така че няма да могат да бъдат загубени.

Безжични слушалки Bose QuietComfort 35 II

Безжични слушалки Bose QuietComfort 35
Безжични слушалки Bose QuietComfort 35
Към Офертата

Bose QuietComfort 35 II са от луксозен клас, когато става въпрос за безжични слушалки. Уникалният дизайн, висококачествената конструкция и тристепенното активно шумопотискане правят впечатление още при първата среща. По този начин ще имате възможност да настроите звука според усещането ви. От години Bose е синоним на най-качествено изпълнение, затова много професионални музиканти и любители разчитат изключително на тази марка.

Интегрирана е двойна микрофонна система, която осигурява разбираеми гласови команди и разговори. Съответно на смартфона трябва да бъде инсталиран виртуален асистент, като Siri например. 

Също така трябва да отбележим и мощната батерия, която издържа до 20 часа в работен режим.

С активното шумопотискане, лесния контрол, комфорта практичните функции и микрофонната система, производителя отново доказва силните си страни.

Какви са предимствата и недостатъците на Bluetooth слушалките?

По принцип всички видове Bluetooth слушалки увеличават свободата на движение и комфорта на потребителя. Това може да е една от причините търсенето им да нараства всеки изминал ден.

За повечето хора въпросът е: слушалки с кабел или без. Има и други разлики и критерии, които могат да помогнат при покупката. Няма повече заплитане на кабелите, с Bluetooth слушалки решението е на място.

Безжични слушалки или с кабел

Има смисъл да използвате известно време слушалки с кабел и безжични слушалки, за да подчертаете основните предимства и недостатъци. 

Разбира се, че има гаранция за безпроблемна връзка от страна на кабелната слушалка. Нямате нужда от безжична връзка, при която могат да възникнат смущения. Когато говорим за първокласно качество на звука, най-добрите резултати ще бъдат постигнати винаги с кабелния приемник.

Във въздуха се получават загуби на качеството, което се забелязва с не толкова чист звук. В категорията на качествените Bluetooth слушалки ще намерите модели с качество на звука почти като тези с кабел. Те работят много добре и гарантират безпроблемното приемане на звука.

Тези, които искат да имат свобода на движение, не могат да игнорират Bluetooth слушалките. Този вариант е идеален за разходки, пътуване в кола и навсякъде където искате ръцете ви да са свободни. 

Прекъсването на кабела принадлежи към миналото, да не говорим и за много малките слушалки, които се губят много по-бързо от големите. 

Като достойна алтернатива на безжичните технологии, Bluetooth надделя на широкия пазар. Този тип слушалки гарантира по-добро качество на звука и може да напълно да ограничи неприятен външен шум. При тази технология няма кръстосани честоти, или слушалките получават сигнал, или не.

Как работят Bluetooth слушалките?

Всички поддържащи Bluetooth устройства могат да бъдат свързани с Bluetooth слушалки. Тоест можете да слушате музика, гледате филми или да извършвате телефонни разговори безжично.

Първата стъпка е да сдвоите двете устройства заедно. В сравнение със слушалките с кабел, Bluetooth слушалките трябва да се зареждат, защото се захранват посредством батерия.

Повечето Bluetooth слушалки имат обхват от 10 до 20 метра. Ако се отдалечете, връзката ще прекъсне, но свързването ще последва веднага щом сте обратно в обхвата. 

Как да свържете Bluetooth слушалки?

 1. Включете устройството и Bluetooth слушалките
 2. Активирайте функцията Bluetooth в настройките на смартфона
 3. Устройството ще потърси наличните Bluetooth слушалки
 4. Последната стъпка е да потвърдете връзката

Как работи намаляването на шума?

Шумопотискането може да е пасивно и активно намаляване на шума. Ако тапите пасват перфектно в слуховия канал и използва пластмаса или силикон в комбинация, ще допринесе за намаляването на шума. 

Слушалките за глава също са с пасивно шумопотискане. Моделите с по-дебели възглавници оптимално намаляват шума. В резултат на това басът се усилва и ограничава високия страничен шум.

При активно шумопотискане на шума слушалките електронно изключват по-ниските честоти. Едно от местата, където е добре да се използва е при пътуване във влак или в трамвай. Там шумът е доста досаден и трябва да бъде елиминиран.

Как работи активното намаляване на шума?

Върху слушалките се намират микрофони, които засичат всички звуци около вас. В такъв случай електрониката в слушалката създава контра звук, който почти елиминира нежелания дразнещ шум. 

Кои Bluetooth слушалки са подходящи за спорт на открито?

Спортът и физическите упражнения не само са добре за тялото и ума, но за мнозина това също е и забавление. Индивидуалните спортове като кънки, джогинг и др. изискват музикална подкрепа. Любимата песен и бързия ритъм имат мотивиращ ефект и са част от всяка спортна личност. За да оптимизират свободата на движение, все повече любители и професионални спортисти разчитат на Bluetooth слушалки.

По принцип, най-трудната част е да заредите любимите си песни на вашия MP3 плейър, ipod или смартфон. Сега решението е в полза на слушалките. За бягане най-вече се препоръчват слушалки със захващане. 

Като практически аспект, безжичните слушалки се оценяват, ако са водоустойчиви. Между другото във всеки ценови клас има спортни слушалки, които могат да се справят с високите изисквания.

Иновативната и сигурна технология ви позволява да се възползвате от здрави материали, който няма да се повредят толкова бързо. 

Също така се препоръчват моделите с намаляване на шума и контрол, който може да се задава директно върху повърхността на слушалката. Ако искате да прескочите до следващата песен, не е нужно да вадите MP3 плейъра от джоба си, когато тренирате усилено.

Видове Bluetooth слушалки

Вариантите на слушалки непрекъснато се увеличават и увеличават значително. Например, има модел на Apple, който работи с iPhone и iPod. AirPods приличат на малки обеци и са първата безжична версия на Apple. 

Слушалките със захващане са особено подходящи за спорт, тъй като седят удобно от външната страна на ухото и не ограничават комфорта ви при движение. 

Класиката идва с моделите за глава, които прилягат директно върху ушите. Те предлагат на взискателните слушатели на музика много добър звук.

Свободата се увеличава от Bluetooth слушалките, които обещават решение на нуждите за безгранична комуникация. 

Геймърите не залагат само на клавиатурата и мишката, те също говорят с други геймъри. Затова най-висококачествените безжични слушалки се използват в онлайн игрите. 

 • Слушалки за глава: Тези слушалки са за носене над главата и лягат върху ушите. Често те имат голямо тегло, тъй като имат интегрирана батерия. Възглавничките за уши могат да намалят по-ефективно страничния шум и да подобрят качеството на звука.
 • В ухото: Тези слушалки са по-малки и по-компактни в сравнение с моделите за глава.
 • Слушалки със захващане: Версиите със захващане са малки и почти невидими. Те имат намаляване на шума и обикновено осигуряват кабелна връзка между лявата и дясната слушалка в контролния блок. При сравнение с тези за глава се забелязва малко по-тънък бас.

Как да свържете Bluetooth слушалки към компютъра?

Всъщност, никак не е трудно да свържете Bluetooth слушалките с компютъра. За целта първо компютъра трябва да има налична функцията Bluetooth и трябва да бъде активирана. Например, ако имате компютър с Windows, тези настройки ще намерите в „Настройки“ и „Устройства“. Веднъж включили Bluetooth връзката, компютърът ще ще започне търсенето.

свържете Bluetooth слушалки към компютъра

Чрез натискане на бутон на слушалките ще активирате режима за разпознаване. Често в менюто на компютъра ще намерите „Добавяне на ново устройство“. В повечето случаи той сам ще започне да търси за налични устройства. Трябва да добавим, сдвоявайки ги веднъж при всяко следващо използване те ще го правят автоматично.

Как да свържете Bluetooth слушалки към телевизора?

Ако сте се снабдили с чисто нови Bluetooth слушалки, може да искате да гледате сериали, филми или телевизионни предавания. В същото време телевизорите често ни създават проблеми, тъй като производителите не добавят Bluetooth модули. Хората, които искат да избегнат тези неприятни изненади, трябва да проверят при покупката на телевизор задължително за символа Bluetooth. В крайна сметка съвременните смарт телевизори днес се различават само по външен вид от колкото по интелигентни функции.

Ако искате ли просто да свържете Bluetooth слушалки без да купувате нов телевизор, трябва да използвате Bluetooth предавател. Това устройство е подходящо за почти всеки телевизор.

Всъщност телевизорът се нуждае само от стандартен изход за слушалки, която имат дори старите телевизори с кинескоп. 

Така, чрез предавателя можете да свържете слушалките към телевизора.

Bluetooth адаптер за слушалки

В много случаи различни електронни устройства могат да бъдат модернизирани с Bluetooth връзка. Много удобни са Bluetooth адаптерите с батерия, които превръщат слушалките с кабел в безжична слушалки. Тези малки заоблени адаптери имат контрол панел и разбира се, връзката със слушалките. 

Какво трябва да знаете, когато купувате Bluetooth слушалки?

Всяка музика варира по интензивност и честоти. Рап и хип-хоп са предимно за богатите басове, което не може да се каже за джаза или класическата музика. Така че музикалният стил и вкусът на музиката често са причина за избор на различни безжични слушалки. Затова си заслужава да слушате на различни модели и да правите лична преценка за слушалки.

Форма

По принцип слушалките могат да се различават с различните им форми. Например, имаме индивидуални слушалки тип тапи, които се слагат ​​в ушия канал. След това са слушалките със захващане, тези които заобикалят ухото и класическите слушалки, които изминаха доста път от ретро до модерните модели, които срещаме през последните години. 

Автономия на батерията

Трябва да обърнете внимание и на автономията на батерията и издръжливостта на Bluetooth слушалките. Водещите модели на пазара издържат до 30 часа. Ако искате нещо по-добро от това, ще трябва да похарчите повече за слушалки. 

Доста е полезна алтернативната кабелна връзка, която някои модели предоставят. Ако батерията падне и все още искате да слушате музиката си, то това ще ви е от помощ за да свържете слушалките чрез кабел директно към смартфона.

Връзка с телевизия

Понякога възникват проблеми при свързването на Bluetooth слушалки с телевизора. Има случаи, в които звука на слушалките изостава от картината на телевизора. Това може да се дължи на факта, че с Bluetooth модула първо трябва да обработи звука, което отнема няколко милисекунди. Едва тогава звукът се придава директно в ушния канал.

Функциите за контрол на безжичните слушалки са особено практични, това ще ви позволи да регулирате силата на звука, да приемате обаждания или да сменяте желаните песни. Временно слушалките могат да бъдат изключени, например, за да възприемат звуците в околната среда. Активното премахване на шума – намаляване на шума или шумопотискане – в много са доста полезни.

Това, което повечето хора подценяват при преминаване от слушалки с кабел към безжични слушалки, е информацията. Без ръководство е рядко може да се избере правилният модел. 

 • Звуково налягане. Звуковото налягане се измерва в децибели и определя силата на звука на звуковите сигнали. Само ако звуковото налягане остане под определено ниво на границата на звуковото налягане, се гарантира речта и добър звук.
 • Честотна характеристика.  Като алтернатива се споменава честотният обхват на звука. Това се отнася до звуковия спектър, който управлява слушалките. С по-голяма честотна лента на звуковия спектър се създават по-високи и по-ниски тонове. Хората са в състояние да чуят между 20 и 20 000 херца.
 • Намаляване на звука. Активно намаляване на звука се използва за потискане на шума. Производителите интегрират допълнителни микрофони в слушалките, които идентифицират и филтрират заобикалящия шум.