Дъски за гладене, които ще направят домашната ви работа по-лесна

Има две добри причини да си купите дъска за гладене. Или предишната е твърде стара и счупена, което може да не е добре за любимите ви дрехи, или просто сте се нанесли в новото си жилище.

Каквато и да е вашата причина, най-вероятно не искате да хвърляте парите си на вятъра и поради тази причина искате да изберете внимателно дъска за гладене. Не искате да ви боли гърба, докато я използвате или пък да я изхвърлите съвсем скоро, защото е ръждясала. 

Накратко, всяка домакиня иска да има най-добрата дъска за гладене, без да се налага да похарчи прекалено много пари за нея.

За да ви помогна да направите добър и бърз избор, Ви предлагам този списък с дъски за гладене, както за ютии, така и парогенератори.

Коя дъска за гладене е най-добра?

Дъските за гладене не са от съществено значение, но те са уреди, които улесняват процеса на гладене на дрехите. Също можем да кажем, че те са продукт, който ни позволява да използваме ютията с повече комфорт и улеснява премахването на гънки на досадни места, като раменете и яката, като гладите риза.

1. Дъска за гладене Leifheit AirBoard M Solid

Удобна и практична

Дъска за гладене Leifheit AirBoard M Solid
Дъска за гладене Leifheit AirBoard M Solid
Към Офертата

Със син цвят и лесна работа Leifheit AirBoard M Solid е удобна дъска за гладене с добро съотношение цена и качество, според мнението на потребителите.

Има специална перфорирана структура на плота, която не позволява задържане на парата. Предлага шест позиции за регулиране на височината, като максималната височина е 98 см, а минималната е 75 см. Краката са тръбни и и дават добра стабилност.

2. Дъска за гладене Brabantia

от марка с доказано качество

Дъска за гладене Brabantia
Дъска за гладене Brabantia
Към Офертата

Тази дъска за гладене от Brabantia има характерна здравина, която допринася доста за нейната стабилност. 

Със солидна основа този модел няма да се счупи след няколко употреби. Също така това помага да свършите гладенето бързо и ефективно.

Вече няма да се притеснявате постоянно за състоянието на дъската за гладене, с този модел можете да се съсредоточите малко повече върху задачата и да гладите без усилия.

Този модел се регулира на височина от 69 до 96 см. Въпреки това, тази дъска е стабилна, красива, лесна за преместване и съхранение, има непобедими качества и е с отлична издръжливост. Оборудвана е с калъф произведен от 100% памук и устойчива подложка от пяна, за да се гарантира свеж вид за вашето пране.

Нейните размери са 168 на 38 см, с налична детска ключалка и пластмасови парчета против плъзгане.

3. Дъска за гладене Leifheit AirBoard Premium M Plus

За да спестите време

Дъска за гладене Leifheit AirBoard Premium M Plus
Leifheit AirBoard Premium M Plus
Към Офертата

С този дъска за гладене, произведена от надеждна марка, като Leiftheit, можете да спестите време и в също да имате перфектно изгладени ризи и блузи. Тази маса за гладене е свръх лека благодарение на своята пластмасова повърхност с размери 120 х 38 см.

Използвания материал е специална супер лека пластмаса, което я прави много лека, така че да може спокойно да се пренася на ръка. Тя е стабилна и с височина, която може да се регулира до около 98 см, така че подходяща за всеки ръст, така всеки може да глади на нея.

Тази маса за гладене, също е идеална за център за гладене, тъй като има специално покритие, направено по технология Thermo Reflect, което позволява отразяването на парата и топлината на ютията към долната страна на дрехата, което дава резултат от гладенето на двете лица, тъй като дрехите се гладят едновременно отгоре и отдолу.

Leiftheit прави досадното изживяване от гладенето на ризи и блузи бързо и удобно. Включва и кабел, който да свързвате в електрическите контакти. С неговата помощ ще работите с ютията спокойно и безопасно.

Когато приключите с използването на дъската, можете да я съхраните по много удобен начин, тъй като тя е сгъваема и може да се побере в малко ъгълче на гардероба.

4. Дъска за гладене Leifheit Classic S Basic

Най-евтина

Дъска за гладене Leifheit Classic S Basic
Дъска за гладене Leifheit Classic S Basic
Към Офертата

Една от най-атрактивните точки на дъската за гладене Leifheit Classic S Basic е, че тя има стоманена решетка, което е нещо различно от другите дъски, които имат по-висока цена. Този продукт има регулируема височина до 88 см, включва и стабилна поставка за ютии, която е изработена от метал.

Размерите й са 110 х 30 см, а подложката й е снабдена с 2 мм пяна за повече комфорт при гладенето на дрехите.

Начинът й на разгъване и сгъване е много удобен, както и начинът й на съхранение. Тази дъска за гладене е на достъпна цена, а качеството й се равнява на тази стойност.

5. Дъска за гладене Philips 

Скъпа, но с качество

Дъска за гладене Philips
Дъска за гладене Philips
Към Офертата

Philips е устойчива, стабилна и лесна за съхранение дъска за гладене, въпреки че цената й не е най-малко по висока. Има осем интелигентни решения за гладене, като започнем с удобната и здрава система за гладене на раменете, което е много полезна при гладенето на ризи, наличната закачалка за дрехи, идеална за парогенератори поставка, уникална технология, която не позволява на кондензираната пара да капе на пода и др.

Изработена е от перфориран метал, слоят и е изработен от 100% памук и покрит.

С масата за гладене на Philips бързо ще гладите голямото количество измачкани дрехи, което обикновено се натрупва в къщи. Освен това ще ви даде удобство при работа с нея, тъй като е с широк размер, който съответства на 45 х 120 см. Освен това е дъската е солидна, лесно се сгъва и съхранява.

6. Дъска за гладене Vileda Smart Plus

Устойчива и издръжлива

Дъска за гладене Vileda Smart Plus
Дъска за гладене Vileda Smart Plus
Към Офертата

Vileda Smart Plus е дъска за гладене на различни дрехи, произведена е от материали с голяма устойчивост и издръжливост, височината й се регулира от 77 до 95 см, има плот, който е съставен от няколко слоя, мрежест метал и висококачествено памучно покритие, този комплект дава бързина и удобство, когато става въпрос за премахване на бръчки от дрехите.

Краката и са много широки, което осигурява добра стабилност на потребителя. Плота и също е с голяма дължина с размери от 132 x 42 см.

Ако имате любопитни деца покрай вас, можете да сте спокойни с дъската за гладене от Vileda, тъй като тя има система за сигурност, която няма да и позволи да се затвори. Лесно се отваря, тъй като включва устройство отстрани, което ни помага в това.

Какво е дъска за гладене?

Ютия без дъска за гладене изглежда, като чаша за еспресо без чинийката. Можем и без нея, обаче въобще не е същото.

Целта на ютията е да прогони гънките от дрехите и да ги поддържа. Идеята е да можете да гладите просто и ефективно, за това те са толкова популярни. Използването на дъска Ви дава възможност да се възползвате от максималната температура на ютията. Това е много важно, защото няма да повредите нищо и в същото време няма да се появяват бръчки, заради това, което сте подложили под дрехите.

дъска за гладене

Защо да си купите дъска за гладене?

Всички сме имали възможност да гладим на маса за хранене и това винаги е бил лош план. Започват притеснения да не повредим масата, трябва да намерим нещо подходящо, което да поставим между дрехата и масата. Може да е много високо или много ниско.

Имате възможност да подобрите оборудването си, като закупите маса за гладене. От там на татък е необходимо да има известна сръчност в боравенето с ютията за да получите перфектен резултат.

С две думи, дъската за гладене наистина е основен аксесоар за лесно и удобно гладене. 

Каква е цената на дъска за гладене?

Започват с цени около 12 лева. Тези дъски са къси или ниски и доста непрактични за използване. Цените могат да стигнат до над 500 лева. По принцип с бюджет от 50 до 100 лева трябва да намерите дъска за гладене с добро качество за тази цена.

използване на дъска за гладене

Различни видове дъски за гладене

Има няколко вида дъски за гладене. Класическите модели са подходящи за обикновени ютии.

За парогенератор трябва да използвате различен вид дъска за гладене. Има няколко вида: класическа, с поставка за ютия или парогенератор или маса с други екстри, като поставка за дрехи и контакт. Ако искате да използвате парогенератор тази с поставката за ютия ще ви свърши идеална работа.

Как да изберем дъска за гладене?

дъска за гладене

Ако търсите да закупите дъска за гладене, трябва да вземете под внимание редица аспекти, като например размера, защото дъските за гладене се продават в различни размери, понеже има хора, които обичат да гладят прави, докато други предпочитат да извършват тази дейност седнали.

Има и други неща, които трябва да имате предвид, а това са именно да ли е сгъваема,регулира ли се на височина, лесна за съхранение и носене.

По-долу описваме подробно набора от функции, за да можете да намерите модел, който ще облекчава вашето ежедневие.

Размер

Дъските за гладене се предлагат в пет размера, като: 110 × 30 cm, 124 x 38 cm, 124 x 45 cm, 135 × 45 cm, 135 x 49 cm. Ако изберете една от 110 или 124, ще ви бъде лесно да я използвате.

Повечето от моделите, които се продават, са сгъваеми, което е най-честата практика и предлагат на потребителя възможност за регулиране на тяхната височина. Има модели със закачалки, с които могат да бъдат окачени на стената по доста практичен начин.

Регулируеми

Много от дъските за гладене са регулируеми на височина. Колко е широко регулирането зависи изцяло от отвора на краката им.

Подложка

калъф за дъска за гладене

Подложките са от памук, метален подложка, силиконово покритие. Някои са с дебел корк, който предава меко гладене, също така ще предава повече топлина, така ще може по-бързо да изгладите ризата, панталоните или блузата. 

От друга страна, мрежеста дъска може да позволи преминаването на парата до основата на дъската, където влажността може да се натрупа и дъската да се накисне.

Препоръчителна дъска за гладене

Препоръчваме ви да потърсите модел с поставка, на която ще можете да поставяте ютията. В допълнение, ако включва щепсел и контакт, в който да включите ютията си за по-голямо удобство. Поставката за ютия може да е изработена от различни материали: пластмаса, метал или стомана.

Други функции

Не забравяйте тази серия от аспекти, които трябва да вземете предвид при закупуване на дъска за гладене:

  • Регулиране на височината
  • Устойчива и лека рамка на дъската, така че лесно да се съхранява
  • Проверете дали е от добри материали, които осигурява здравина и събират топлина. Вижте и дали калъфа е дишащ, това ще позволи на парата да излиза през вентилационните отвори.

Как да използвате дъска за гладене с парогенератор?

дъска за гладене с парогенератор

Най-важното, когато използвате дъска за гладене е да гарантирате собствената си безопасност. Преди да поставите ютията върху нея, винаги трябва да проверите дали дъската е правилно сглобена, дали е на правилната височина. И накрая трябва да сте сигурни, че е заключена, защото има опасност да се затвори внезапно.

Заключение

Дъската за гладене не е просто приспособление, а много удобен и практичен аксесоар за гладене.  Можем да кажем, че именно нейното отсъствие ни кара да разберем това. Така че не се чудете, а спестите време и пари, като изберете правилния и завършен модел.