Диспенсър за вода – Най-добрите модели на пазара

Тези уреди са на пазара от много години и дори да нямате такъв у дома, вероятно е използвали диспенсър за вода доста пъти.

Представляват машини, които дават незабавен достъп до готова за пиене вода, просто поставяте чаша и натиснете бутон. В зависимост от вида на диспенсъра можете дори да изберете температурата на водата, която ще пиете, това е присъщо за скъпите модели.

При използването му, най-вероятно никога не сте се питали, какво трябва да вземете предвид, ако трябва да купите такъв. Затова ние сме направили ръководство за покупка и списък с най-добрите модели, за да направим вашият избор по-лесен.

Кой е най-добрия диспенсър за вода?

Диспенсър за вода можете да видите най-често в офиси, болници или общински учреждения, но все повече хора го избират и за използването му в домашни условия. 

Изборът на диспенсър за вода, който отговаря на нуждите на вашия дом или офис, може да бъде много сложна задача, тъй като това е продукт, който улеснява живота ни, а също така ни спестява време. 

Да разберете кой е най-добрият диспенсър за вода е трудно, тъй като в търговския свят има много марки и модели и това може да усложни избора ви, така че първо трябва да разгледате всяка от предлаганите функции, за да вземете най-доброто решение.

Диспенсър за вода ELITE WDC-1555

Диспенсър за вода ELITE WDC-1555
Диспенсър за вода ELITE WDC-1555
Към Офертата

Този универсален диспенсър за вода има компактен дизайн, който ще ви позволи да го поставите навсякъде във вашия дом или офис.

 Размерът му е 33 х 33 х 56 см и нетно тегло от 13 кг, което го прави лесен за транспортиране. 

С ELITE WDC-1555 можете да забравите за неудобното съхранение на бутилки с вода в хладилника, които не оставят много място за храната. Що се отнася за капането, не трябва да се притеснявате, защото този модел включва вградена тава за предпазване от капане, в която разлятата вода ще се събира.

Това е диспенсър за вода с мощност на охлаждане от 90W и мощност на затопляне 550W.

Външния му контейнер е изработен е от пластмаса и е оборудван с резервоар за студена вода с капацитет 3,5 литра и още един за топла вода с капацитет 1 литър.

Разполага с два крана за вода, които работят с лесни за употреба дръжки.

Функциите затопляне и охлаждане на диспенсър за вода ELITE WDC-1555 ви позволяват да изберете температурата на водата. Подържаната температура на топлата вода е 85-95 ℃, а на студената 5-10 ℃.

 Вече няма да се нуждаете от хладилник или лед, за да охладите водата, с този модел вие и всички около вас ще имате водата, както предпочитате. 

Моделът се препоръчва за малки помещения, въпреки че можете да го поставите навсякъде, важното е да имате прясна вода под ръка, особено през летния сезон.

Диспенсърите за вода предлагат добро решение в лекарски кабинети, офиси, сервизи. С диспенсъра за вода ELITE WDC-1555 по всяко време ще имате студена вода, без да чакате хладилника да охлажда бутилките.

 Можете да приготвите освежаващи напитки използвайки директно вода от диспенсъра.

ZEPHYR ZP 1449 ACB Диспенсър за вода с компресор

Диспенсър за вода с компресор ZEPHYR ZP 1449 ACB
Диспенсър за вода с компресор ZEPHYR ZP 1449 ACB
Към Офертата

Този диспенсър е съвместим с 19 литра галон за вода. С капацитет на загряване 5 литра и 3 литра охлаждане на час, което го прави удобен за използване в дома, офиса или в други малки бизнес помещения. Размерите му са 32 х 33 х 95 см и тежи само 13 кг.

Отпред можете да откриете две индикаторни лампи, които показват кога оборудването е включено и кога водата е достигнала температура подходяща за консумация.

Моделът на ZEPHYR има два бутона за дозиране, син за студената вода и червен за горещата вода, а третият вариант е стайна температура. 

В допълнение, той има тава за предпазване от капане. Освен това работи с мощност 500W при охлаждане и 120W при загряване на водата.

Бърз и удобен достъп до студена и гореща вода е възможен по всяко време на деня, когато имате качествен диспенсър.

Диспенсър за вода Elite WDC-0556

Диспенсър за вода Elite WDC-0556
Диспенсър за вода Elite WDC-0556
Към Офертата

Този диспенсър за вода също предлага избор за студена и гореща вода.

Обема на резервоара за топлата вода е 1 литър, а капацитетът на загряване е 5 литра на час.

Освен това можете резервоара за студена вода е 3,5 литра и може да охлажда 2 литра вода на час.

Elite WDC-0556 разполага с 2 крана, както следва един за топла и един за студена вода. Оборудван с тава за предпазване от капане, за да се предотврати разливането на вода.

Също така, той има LED индикатори, които показват работата на уреда, както и състоянието на водата. 

Температурата на затопляне е 85-95 ℃ , а на охлаждане 5-10 ℃.

От съществено значение е да изберете добър диспенсър за вода, за да се насладите на прясна вода в офиса или у дома.

Диспенсър за вода Elezar, EL-551E

Диспенсър за вода Elezar, EL-551E
Диспенсър за вода Elezar, EL-551E
Към Офертата

Както другите модели в списъка, диспенсър за вода Elezar, EL-551E ви предлага двете възможности за топла и студена вода.

С този модел е с електронно охлаждане и ще можете да консумирате доста студена вода през горещите дни, ако сте от хората, които обичат да пият вода.

Той има общ капацитет 10 литра и според производителя има антибактериална защита. Важно е да се вземе предвид, че тази корекция не е много полезна.

Този модел се счита от някои потребители за най-добрият диспенсър за вода за дома или офиса, благодарение на неговите размери.

С качеството и комфортът на Elezar, EL-551E може да го считате за един от най-добрите диспенсъри за вода в момента. 

Помпа за вода електрическа ZEPHYR ZP 2013B

Помпа за вода електрическа ZEPHYR ZP 2013 B
Помпа за вода електрическа ZEPHYR ZP 2013 B
Към Офертата

Помпа за вода с вградена батерия с USB презареждане. Може да се използва бутилки от 3, 5, 8, 10 и 20 литра вода. Поставя се директно в бутилката и за да изпомпите вода, просто натиснете бутона в горната част.

Това е малък, практичен и лесен за използване продукт. Подходящ за вътрешна или външна употреба, независимо дали в офис, дом, вила, пътувания и др.

Ръководство за покупка

Купуването на нови уреди е задача, която много от нас харесват, но трябва винаги да сме сигурни,че сме избрали правилния модел. Защото никой не обича да участва в процедурите за връщане на стоки закупени онлайн, а напълно обратно, да се наслаждава на новата придобивка. Затова е важно да купувате безопасно, след като имате необходимата информация.

Какво е диспенсър за вода и какви предимства има?

Диспенсърите за вода са устройства или приставки, които осигуряват мигновено питейна вода, или чрез натискане на бутон, или чрез избутване на лост.

В зависимост от модела можете да получите топла, студена или вода със стайна температура, така че освен че са функционални, те са полезни и в различните сезони на годината.

Поради различните нужди на потребителите има и различни видове, едни работят със сменяема бутилка, или други, които се свързват директно към водопроводната мрежа.

И двата вида гарантират качеството на водата. 

Поради тяхната разновидност, има модели за пода, за стена или модели за маси и мебели. 

В зависимост от модела може да има 1, 2 или 3 крана за вода, лостове или бутони и според наличната охладителна система може да има механични или електрически.

След като разгледате подробно функциите ще осъзнаете, колко голямо разнообразие съществува. 

Големи или малки устройства, с една или повече функции, малко или много предимства. Всяко едно от тях може да бъде доставено до дома ви при следващата ви покупка.

Диспенсър за вода с галон или връзка с водопроводната мрежа – На какво трябва да обърнете внимание?

Вече говорихме за видовете диспенсъри, които съществуват, но ще трябва да ги обсъдим малко по-подробно. Става въпрос за тези, които са с галон за вода или са свързани към водопроводната мрежа.

Кой от тези два вида ще изберете е въпрос на личен избор, ако искате да платите за машината плюс монтаж или устройството и галоните за вода според нуждите. 

И двата са добър вариант и в дългосрочен план представляват финансова икономия, да не говорим, че използването им е от полза за околната среда, когато се спре купуването на пластмасови бутилки.

Диспенсър за вода с галон

Този тип е много лесен за употреба. Стандартно използва 19-литрова бутилка, която се добавя отгоре. Обикновено този диспенсър използва гравитацията, за да ви снабди желаното количество вода при натискане на лост.

Свързан с водопроводната мрежа

Този тип има подобен външен вид, но гарантират постоянно водоснабдяване и с добро качество на водата, доставяна от филтърни системи, активен въглен или обратна осмоза, които го освобождават от замърсители като хлор, йони или молекули и частици, които присъстват във водата.

Предимства предлагани от диспенсъра за вода

Предимството на това да имаш подръка чиста питейна вода е голямо, ние ще обобщим най-важното:

• Освен че е практично и много удобно, тази машина носи със себе си система за пречистване на водата, което е добре за здравето ви. В допълнение към системата за филтриране, водата се пречиства още от миризми и странни аромати.
• Водоснабдяването на водосъдържателя е неограничено, особено ако е свързан директно към водопроводната мрежа. Така имате чиста вода през целия ден.
• Споменахме, че тези машини за вода са идеални за офисите. Така, близко до работното ви място си имате собствен диспенсър, малък, практичен и с гаранцията, че водата ви е минерална и чиста.
•  С него можете да сервирате студена, топла или вода със стайна температура, колкото искате.
• Ако купите модел със сменяемите галони, вие ще помагате за опазването на околната среда.
• Те улесняват постоянната ви хидратация, тъй като позициониран на близко, диспенсъра винаги ще е в погледа ви и когато го видите ще си спомняте, че трябва да пиете вода.
• Когато сте хидратирани, ще избегнете сухота в устата, слабост, главоболие, суха кожа и устни, както и объркване и умора.

Как да избера машина за вода?

На пазара има голямо разнообразие и като знаете видовете диспенсъри, които съществуват, ще имате база на сравнение.

Трябва да помислите колко хора ще пият вода от машината за вода, така че да знаете какъв е капацитета, от който се нуждаете.

Разбира се, според това, къде ще разположите диспенсъра, зависи каква сметка за вода ще трябва да платите.

Трябва да помислите също дали времето е много студено или горещо. Това ще се отрази дали ще трябва да си купите диспенсър за вода със студена и гореща функция или просто обикновен модел.

 Също така помислете за наличното пространство, което можете да намерите, така че да не ви пречи. Това ще ви помогне да разберете размера, който е подходящ за вас.