Най-добрите фритюрници с горещ въздух – Кажете ДА на здравословното готвене

Прекарахме много часове в проучване за най-добрия фритюрник с горещ въздух. Ако искате да готвите пържено, но в същото време да сервирате здравословна храна на децата си Ви каним да видите десетте най-харесвани модела на пазара.

Кой е най-добрия фритюрник с горещ въздух?

Подготвили сме селекция от най-добрите фритюрници с горещ въздух, които можете да намерите в момента на пазара, сравнявайки технически характеристики, функционалност и мнения на потребителите.

Фритюрник с горещ въздух Nuwave Brio

За тези, които са свикнали да пържат в големи количества.

Фритюрник с горещ въздух Nuwave Brio
Фритюрник с горещ въздух Nuwave Brio
Към Офертата

С изненадващо ниска цена, Nuwave Brio е уред, който позволява да се насладите на всичко – от пържено пилешко месо до пържени картофи.

Освен това е с кошница, много по-голяма от обикновено в този тип уреди (6 литра), така че ако сте свикнали да пържите с фритюрник с олио, но сте решили да го замените, Nuwave Brio е точно това, което ви трябва.

Разбира се, въпреки че кошницата е толкова голяма, не забравяйте да оставите място за циркулация на въздуха (не го препълвайте) и разбъркайте на всеки десет минути, за да не стане хомогенно готвене.

Материалът на кошница позволява да се постави в традиционната фурна, в случай че искате да завършите рецептата с някакъв вид допълнителна обработка.

Употребата е много проста, която става посредством контролния панел и LED екран. С 6 програми, ръчна настройка на температурата и друга за таймера, който може да се настрои до 60 минути.

Този фритюрник с горещ въздух, също така има силиконова основа за защита на плота.

Фритюрник Andrew James AJ001336

За тези, които никога не са имали фритюрник, но искат да се възползват от този тип уреди.

Фритюрник Andrew James AJ001336
Фритюрник Andrew James AJ001336
Към Офертата

Този фритюрник с горещ въздух позволява не само да се пържи, но и да се приготвя всякакъв вид храна.

Въпреки това,  формата и вида на кошницата ни напомня на традиционен фритюрник, в който, разбира се няма олио. Това е неговата основна цел, от която ще се възползваме повече.

Ако сте начинаещ в използването на фритюрник с горещ въздух, дръжте инструкциите за готвене под ръка, за да контролирате необходимото време според вида на храната. 

След кратко използване на този уред ще разберете, че работата с контрол панела е проста: включване, изключване / пауза, температура, време и +/- бутони. Невъзможно е да бъде направен по-лесен за използване.

Температурата се регулира между 0 ° до 200 °, но не се притеснявайте външната страна е защитена, така че да можем да я докосваме безопасно дори когато работи.

Таймерът с максимално време за готвене и автоматично изключване продължава до 60 минути.

Подвижният съд с незалепващо покритие и кошницата могат да се поставят в съдомиялната машина. Този фритюрник с горещ въздух е с капацитет 3.2 л и мощност 1400 W.

Фритюрник с горещ въздух ZEPHYR ZP 1980 AI

Компактен и универсален фритюрник, който напълно се възползва от пространството за готвене.

Фритюрник с горещ въздух Air Fryer ZEPHYR ZP 1980 AI, 1600W
Фритюрник с горещ въздух Air Fryer ZEPHYR ZP 1980 AI
Към Офертата

С изненадващо компактен дизайн ZEPHYR ZP 1980 AI заема по-малко място в кухнята от очакваното. Това е важно защото е необходимо да осигурите място за този уред. Това не е устройство, предназначено да държи в килера или в шкафа, когато не се използва, а да го държим на удобно за използване място готово за употреба.

Разбира се, това е един от онези уреди, които карат човек да се чуди как не съм го купил по-рано? ZEPHYR е специално разработен за пържене без олио, но също така позволява готвене и печене и дори загрява храната  по-апетитно от микровълнова фурна.

Контролният панел е лесен за използване. Ако искате да програмирате температурата и времето, просто завъртате бутона и готово. Таймера може отброява времето за 30 минути, а с вторя бутон можете да изберете желаната от вас температура от 80°C~200°C в зависимост от храната, така че наистина можете да приготвите храната само с две завъртания на бутона.

Разполага с подвижна кошница и съд за мазнина с a незалепващо покритие. И двете части са подходящи за съдомиялна машина, но почистването на ръка е по-малко агресивно и удължава живота на покритието. Така че можем да кажем, че след като не използвате много мазнина, частите се почистват много по-лесно.

Готвене без мазнина с Blaupunkt AFD601

За малки семейства, които ценят дизайна.

Фритюрник с горещ въздух Blaupunkt AFD501
Фритюрник с горещ въздух Blaupunkt AFD501
Към Офертата

С  красив дизайн, фритюрника с горещ въздух Blaupunkt може да се намери в два подомни модели и два цвята, черен или бял, така ще се впише добре във всяка кухня.

Максималната мощност е 1500 W. Това е доста голяма мощност спрямо капацитета си, но това не означава непременно, че ще консумира много.

Постигайки високи температури за много кратко време, намалява минутите за готвене и следователно уреда ще работи по-малко.

Затвореният му корпус не се нагрява, така че можете да го докоснете безопасно, дори когато работи.

Контролът на печене се извършва ръчно, с температурен спектър до 200 ° и таймер до 1 час.

 След като изтече програмираното време,  фритюрникът се изключва автоматично, издавайки звуков сигнал, за да предупреди, че храната е готова.

Този фритюрник с горещ въздух е идеален за печене на месо, риба или задушени зеленчуци,  просто трябва да добавите малко вода на дъното на кофата.

Кошницата е със среден капацитет, но затова и не заема много място. Достатъчно голям продукт  подходящ за двойки или малки семейства.

Фритюрник Tefal ActiFry Genius XL AH960830

Много прост за управление фритюрник с горещ въздух, с гаранция за марката.

Фритюрник Tefal ActiFry Genius XL AH960830
Фритюрник Tefal ActiFry Genius XL AH960830
Към Офертата

Въпреки че има дизайн, много подобен на традиционния фритюрник, Tefal ActiFry Genius XL  ви позволява да избирате между девет автоматични режима на готвене –  пържени картофи, месо, зеленчуци, пиле и други. Приспособяване на температурата към всеки конкретен случай.

Времето на таймерът стига до 60 минути, повече от достатъчно за приготвяне на вкусни пържени картофки, готвене на месо, зеленчуци или риба. Разбира се, всичко с почти никаква мазнина.

Въпреки че достига температура до 200 градуса, докосването от външната страна винаги е студено и с него може да се работи  без проблеми. Капакът, купата и бъркалката лесно се разглобяват и са подходящи за съдомиялна машина.

Единственото нещо, което трябва да имате предвид е да извадите кошницата, преди да вадите храната, за да избегнете наранявания и изгаряния. Което означава, че трябва да сте минимално запознати с начина на използване на този фритюрник.

Въпреки  че няма допълнителни аксесоари или забавено програмиране, Tefal ActiFry Genius XL е прост уред, който осигурява това, което обещава: пържене или готвене на здравословни ястия, елиминиране на олио и ускоряване на времето за готвене.

Фритюрник без мазнина Berlinger Haus BH 9035

За тези, които не се отказват от пърженото, а също така търсят дизайн и комфорт.

Фритюрник Berlinger Haus BH 9035
Фритюрник Berlinger Haus BH 9035
Към Офертата

Подобнен на всички уреди от този тип, Berlinger Haus BH 9035 надхвърля обикновената фритюрник и ви позволява да печете, голямо разнообразие от ястия.

Има контрол на времето и температурата посредством модерния контрол панел и LED дисплей. Когато таймерът изгасне, фритюрникът издава звуково предупреждение и автоматично се изключва.

Кошницата с храна е много ергономична и удобна за държане. Ако трябва да извадите храната, просто извадете кофата и дръпнете нагоре дръжката, за да извадите кошницата. Не е необходимо да използвате лъжица или вилица.

Производителя се е погрижил и за дизайна, който е много по-красив и чист, не като типичния фритюрник с олио.

CECOMIX TURBO 4D 3019 3L – Фритюрник с горещ въздух

За тези, които търсят много повече от фритюрник и се осмеляват да се възползват изцяло от топлината на конвекция.

Фритюрник без мазнина, CECOMIX TURBO 4D 3019 3L
Фритюрник без мазнина, CECOMIX TURBO 4D 3019 3L
Към Офертата

Голямата новост на Turbo 4D, от марката CECOMIX, е, че ви позволява да  избирате начина, по който излъчва топлина: отгоре, отдолу или в 360 градусов режим. Така можем да го използвамепочти като традиционна фурна

Кофата, е с каменно покритие, което помага още повече за разпределението на температура, а също така предотвратява залепването на храната.

Таймерът достига до 90 минути, което ви позволява да готвите големи ястия. Това време обаче може да достигне до 16 часа и половина при ниска температура в режим за кисело мляко. Този детичен фритюрник има отлични функции е да се приготвят домашни продукти, много по-богати и здравословни от купешките.

Общо предварително конфигурираните програми са 8, предназначени да улеснят използваемостта на този уред, въпреки че, разбира се, той може да бъде програмиран и ръчно, ако знаететочното време и температърата контролираме списъка с времена и необходимата температура на ястието, което приготвяте.

Този фритюрник с горещ въздух има решетка, която разпределя пространството, за да позволи приготвянето на две ястия едновременно или няколко изработки по-сложни рецепти. В долната част има лопата, която ще ви помага при ваденето на храната, така че да не се налага да използвате други прибори.

Фритюрник без мазнина Tefal ActiFry Genius FZ760030

За любителите на пърженото и овкусеното, които не искат да се откажат от аромат или текстура.

Tefal ActiFry Genius FZ760030
Tefal ActiFry Genius FZ760030
Към Офертата

С всички функции на фритюрник с горещ виздух, Tefal ActiFry Genius стъпва крачка напред, включвайки функционалности, от които любителите на здравословната храна могат да се възползват.

Той има 9 автоматични настройки , като функция за пържене на картофи, пържене на пине и друг вид месо и др, които намалява времето за готвене. Освен това има и електронен контрол на температурата, който се саморегулира, за да готви по-бързо и по-ефективно.

Едно от най-ценните неща е прозрачният капак, за да можете да видите състоянието на храната по време на готвене, без да се налага да го отваряте, и така ще избягвате загубата на топлина и енергия. Има тавичка, която непрекъснато се върти за равномерно изпичане на ястието, която също е много полезна. По този начин сте сигурни, че всички съставки ще бъдат приготвени еднакво, в сравнение с други фритюрници, които ви принуждават да отваряте капака, за да ги разбъркате на ръка.

Комплекта включва книга с рецепти и възможност за достъп до мобилното приложение My ActiFry, с повече от 450 рецепти. Ако не искате да изтеглите приложението, ще трябва да се задоволите с 300 рецепти от книгата.

Фритюрник Philips Airfryer XXL HD9650/90

За тези, които се стремят да избягат от мазното на всяка цена.

Philips Airfryer XXL HD9650 90
Philips Airfryer XXL HD9650/90
Към Офертата

Верен на името си, Philips Airfryer XXL е  фритюрник с голям капацитет, предназначен за големи семейства или за приготвяне на храна за гости. В кошницата за храна например може да се побере цяло пиле, или почти кило и половина картофи.

Екранът е цифров, с 5 предварително определени програми за улесняване на готвенето в зависимост от конкретната храна. Сред тях е функцията  „поддържане на храната топла“, която поддържа храната гореща за тридесет минути, с минимална консумация на енергия.

Но силната му страна е технологията Twin TurboStar, изключителна от марката, която превръща горещия въздух в малко торнадо, като използва максимално топлината и получава хрупкава текстура, много подобна на тази на фритюрника с олио.

Най-интересното обаче е, че тя  извлича до 40% повече мазнини от храната, отколкото други модели фритюрник с горещ въздух, постигайки много по-лека и здравословна храна. Мазнината се съхранява в долната табла, която има релеф под формата на спирала, за да помогне за преместването на въздуха и депозирането на излишната мазнина.

В допълнение към кошницата за бързо пържене, тя включва и грил тиган за зеленчуци, риба и месо.

В кутията намираме ще намерите упътване, което ще помогне да се запознаете с машината за много кратко време, а безплатното приложение предоставя рецепти, трикове и уроци, за да се възползвате максимално от тази инвестиция.

Фритюрник с горещ въздух Tefal AH951830

За да се възползвате максимално от топлината, гответе с до 30% по-бързо.

Фритюрник Tefal AH951830
Фритюрник Tefal AH951830
Към Офертата

Tefal AH951830 ви позволява да готвите с до 30% по-бързо от другите фритюрници с горещ въздух.

Долната част (тавата) работи като тиган, за да направи например типичните гарнирани картофки, докато горната кошница позволява приготвяне на пържоли, риба или печено месо.

Двете зони за готвене се контролират от контролния панел с LCD екран, който включва и две предварително програмирани програми за готвене, за да може двигателят да работи още по-бързо.

С изненадващо ниско тегло  кошницата е с голям капацитет и позволява едновременно готвене за цялото семейство.

Долната тава има въртяща се лопата, която ви позволява да не отваряте фритюрника за разбъркване на храната, тъй като непрекъснатото въртене осигурява добро разпределение на топлината и помага за хомогенно готвене. Горната кошница няма лопата, но също така се върти, така че топлината достига до всички части на храната.

Включва и мерителна лъжица за дозиране на мазнината, като се изчислява достатъчно, за да се гарантира и здравословното готвене.

Той е модел, много подобен на Tefal ActiFry Genius XL, но системата с двете нива на готвене е много по-универсална, което оправдава разликата в цената.

Нашите препоръки за фритюрник с горещ въздух

Евтин въздушен фритюрник: ZEPHYR ZP 1980 AI

Толкова е евтин, че ще е трудно да се повярвате. Това означава че лесно можете да смените стария фритюрник и да си спестите разходите за олио, калории, миризми и мръсотия в кухнята.

Вярно е, че  за тази цена не можете да очаквате екстри, като много други по-скъпи многофункционални фритюрници с горещ въздух, но ZEPHYR ZP 1980 AI върши достатъчно добре задачата си, за да можете спокойно да се отървете от стария фритюрник.

Кошницата е достатъчно голяма, което ще ви позволи да готвите много пържени картофи, също като при традиционния фритюрник, но с наистина ниско количество мазнина.

Някои от потребителите твардят, че не е добре изолиран и по време на експлоатация уреда се нагрява от външната страна, но ние вярваме обаче, че цената компенсира това неудобство.

Разбира се, на пазара има фритюрници с горещ въздух, който предлагат доста повече, но ако искате само да премахнете пържените храни от диетата си  и да използвате функцията на фурната своевременно,  няма нужда от нищо друго освен от  от фритюрник ZEPHYR.

Най-добрият фритюрник с горещ въздух качество-цена: Nuwave Brio

Въпреки че може би Nuwave не е добре позната марка в България, това не я прави лоша. Това е Американска компшания с повече от 15 години опит в производството на малки електроуреди.

С тази гаранция Nuwave Brio предлага страхотна цена / качество. Този фритюрник с горещ въздух има много функции, както предлаганите от най-известните (и най-скъпите) марки .

Ние говорим за технология за конвекция на въздуха за приготвяне на храна с минимално количество мазнина и максимална ефективност. Това означава, че този фритюрник с въздух не само замества пърженето, но също така ви позволява да печете и загрявате ястия. 

Цифровият панел, който контролира тези функции, е много лесен за използване, но също така има шест предварително програмирани настройки, в случай че искаме да сготвим вечерята само с натискането на един бутон.

Убедени сме също и в големия обем на тавата (3 литра) и различните аксесоари, като кошницата за пържене, за печене на месо или риба, която позволява готвене на две ястия по едно и също време, като така се използва по-добре пространството.

Веднъж приключили с фритюрника, всички части лесно се разглобяват и почистват за нула време.

Може би ни липсва някаква допълнителна функция, като разбъркване на храната по време на готвене, за да избегнем необходимостта да го правим ръчно. Но истината е, че за тази цена Nuwave Brio надвишава своята функция и ни позволява да се възползваме максимално не само от фритюрника, но и от всички функции на горещата фурна.

Най-добрият фритюрник с горещ въздух: Tefal AH951830

Номер едно в нашия списък ни убеди по няколко причини, но преди всичко за възможността да се готви с до 30% по-бързо и специалната кошница за хрупкави деликатеси. Вярно е, че и други фритюрници с горещ въздух включват подобна кошница за готвене, но Tefal AH951830 е този, който има подобрена система за движение на горещия въздух.

Прозрачният стъклен капак ни позволява да не отваряме непрекъснато, за да видим как върви готвенето. Избягваме и отваряне за разбъркване на храната благодарение на въртящия се елемент на долната тава, което разбърква непрекъснато леко и не много агресивно, тоест не разрушава храната, като гарантира, че топлината достига добре до всички страни.

Капацитетът на Тефал AH951830 е до 1,50 кг. храна, но той  се възползва от пространството толкова добре, че не заема много повече от други фритюрници с по-малък капацитет.

В останалата част има всички онези  малки екстри, които го правят много по-управляем : кабел, LCD екран, мерителна лъжица, части съвместими с миялната машина.

Накратко, Тефал AH951830 е много повече от фритюрник с горещ въздух. Той може перфектно да замени както обичайната фурна, така и тенджерите или тиганите, с които готвите на котлона. С всички възможности, които предлага, може напълно да промени начина ви на готвене.

Ръководство за закупуване на най-добрия фритюрник с горещ въздух

Какво е фритюрник с горещ въздух?

Фритюрник с горещ въздух е уред, който се пържи без голямо количество мазнина. Нека изясним основните понятия оттук нататък, продължавайте да четете.

Наистина не е фритюрник като тези, които сте свикнали да виждате, с тава пълна с олио, капещо от кошницата му. Истината е, че тези уреди са един вид мини фурна, способна да предаде на храната този златист цвят, за да придобие вид на пържено.

Истината е, че пърженето е вид готвене, което е трудно да се замени, ако не и невъзможно.

Както знаете, при пърженето храната се потапя в мазнина при висока температура, което придава на външната част онзи хубав златист тон, който намираме за толкова привлекателен. Нашия фритюрник с горещ въздух е способен да възпроизведе този супер апетитен външен вид. Това не е никак малко, всички знаем до каква степен се „яде с очите“, оценявайки храната по нейния външен вид.

Трябва да се признае, че това „пържене“ без олио няма точно същия вкус като оригиното, но от своя страна, подобрява въпросната храна много повече. С предимството, че елиминира всички мазнини. Ако сравните лошите и добрите страни, ще видите, че този вид фритюрник си заслужава, ако го използвате всеки ден.

Как се пържи с фритюрник без мазнина?

Добре, трикът е много прост: с въздух. Въпреки че съществуват различни варианти между някои модели и други, използваната технология е почти еднаква. Те излъчват високотемпературен въздух, който се разпределя по целия съд, система, подобна на тази на фурните с вентилатори. Доброто устройство ще поддържа непрекъснато и бързо циркулацията на въздуха.

Храните се приготвят равномерно и теоретично – няма нужда да ги преобръщате, за да се сготвят от всички страни. На практика нашата препоръка е  да обръщате храната, което ще гарантира, че топлината е разпределена по време на готвенето.  Има някои фритюрници с горещ въздух, които разбъркват храната сами, но ако вашия не го прави, слагайте таймера на всеки 10 – 15 минути и я преобръщайте на ръка.