Избор на добър кош за пране

Използването на кош за пране е от съществено значение за събирането на натрупаните мръсни дрехи, които трябва да отидат в пералнята съвсем скоро. На пазара можете да намерите модели във всякакъв размер и различни цени отговарящи на всички бюджети. Но доброто качество на продуктите не винаги е налице. Нашето ръководство за покупка най-добрия кош за пране ще ви помогне да изберете добър модел за вашите нужди.

Най-добрите кошове за пране

Красивото и подредено жилище е най-доброто място за живеене. Но всеки който има деца знае, че е много трудно да се поддържа добър ред. Децата хвърлят дрехи навсякъде и за да се научат на ред и дисциплина е необходим кош за пране.

Кош за пране Kring от Бамбук

 • Материал: Бамбук

 • 40x30x60 см

 • Цвят: Тъмнокафяв

Първият продукт, който бихме искали да Ви представим е коша за пране Kring. Тежащ едва 2кг, той е произведен от бамбук и лесно може да се пренесе от едно на друго място с помощта на пригодени за това дръжки. Той е устойчив, стабилен и качествен. Пригоден е с капак, което елиминира разпространението на неприятна миризма. Подходящ е за семейства, тъй като има отлична вместимост, а с отличния си дизайн би могъл да пасне на всеки интериор.

Сгъваем Кош за пране Mark.B7

 • Материал: текстил

 • 35x38x57 cm

 • Цвят: сив

Този кош за пране би бил идеален избор за Вас, ако не разполагате с достатъчно място и бихте искали той да може да се прибира, когато това е необходимо. С размери 35 х 38 х 57 см, той е идеално решение за Вас, ако разполагате с малка баня или стая със среден размер. Кошът е изработен от устойчив и здрав материал, като рамката му е алуминиева, което го прави безкрайно лек и удобен при пренасяне. Друго предимство е това, че разполага с подвижен капак.

Кош за пране Heinner Care

 • Материал: пластмаса

 • Капацитет: 45 Л

 • Цвят: Бежов

Следващото ни предложение идва от Heinner Care. Този продукт е с капацитет от 45 литра, а дизайнът му имитира ратан. Не заема много място, тъй като има размери 41 x 34.5 x 46 cm. Разполага със широк отвор за лесно поставяне на прането, също така с два отвора от двете му страни за по- лесно пренасяне.

Ако сте от тези, които не биха похарчили състояние за коша си за пране, но все пак търсят приличен дизайн,то тогава това предложение е за Вас.

Количка с кошове за пране и закачалка

 • Материал: полиестер

 • 89,5 x 40 cm

 • Цвят: черен

В голямото семейство, прането има тенденция да се натрупва бързо. Следващото ни предложение е за тези от вас, които разполагат с място в дома си и са безкрайно организирани. Ако търсите кош с отделни прегради и пространството не е проблем за вас, то тогава това е вашият избор.

Тази количка разполага с четири отделни коша, всеки от който е с отделен цвят. Те са закачени на стабилна и здрава стоманена рамка на колелца за лесно придвижване. Също така ви дава свобода на избор. Бихте могли да селектирате вашите дрехи, както желаете. Да отделите бельото, да разделите цветното от бялото пране, да отделите дрехите на вашите деца, хавлии… Наличието на четири коша в едно ви дава свобода за действие!

Но предимствата на този продукт не свършват до тук. Той разполага и с две закачалки, които са достатъчно стабилни да издържат тежест до 15кг всяка. Хигиената е изключително важна част, затова тези кошове могат много лесно да се свалят, за да могат да се изперат.

кош за пране

Избор на кош за пране

Практичност

Преди да купите кош за пране трябва да сте наясно какво да търсите. Едно от най-важните неща е неговата практичност. Използването кош за пране е ежедневно, затова трябва да изберете модел, който преди всичко е удобен.

На пазара можете да намерите модели с различни отделения, които ще ви позволят да сортирате прането според вида на материалите или цветовете. Също така сгъваемите модели са много практични поради факта, че могат да се съхраняват лесно след тяхното изпразване. Също така можете да ги вземете с вас, когато ходите на дълги летни почивки, далеч от вашия дом.

А що се отнася до по-масивните и елегантни модели, задължително трябва да имат наличието на дръжки и колела, за да можете лесно да ги местите от едно в друго помещение.

Капацитет

Много е важно да обърнете внимание на капацитета, защото това е важен фактор. Търсейки онлайн или във физически магазин ще видите, че това се изразява в литри. Така имайки в предвид литрите и размерите на даден модел ще можете да добиете представа, колко дрехи и спално бельо ще може да побере. Информативно, около 50 литра са достатъчни за средно семейство.

Дизайн

За да организирате добре дрехите си за пране използването на кош за пране е голямо значение. Разбира се, такъв продукт не от най-важните неща в домакинството, но пряко помага в организацията на ежедневните задачи. Освен практичността, която споменахме по-рано дизайна и размера също заемат главна част при избора на кош за пране.

Производителите на тези продукти са се погрижили да има наличност от различни форми и размери. Цилиндрични, квадратни или правоъгълни, това са само няколко от различните варианти на кошове за пране. Затова преди да направите своя избор трябва да имате предвид мястото, което сте определили (там където ще държите коша през повечето време).

Ако живеете в малко жилище и не разполагате с много пространство определено широк кош няма да е подходящ за вас. В такъв случай можете да потърсите тесен, но пък висок модел. Такъв какъвто ще ви даде необходимия за вас капацитет.

При наличието на достатъчно пространство няма да имате ограничение в размера, така че можете да изберете не само височината и широчината, но и да обърнете по-голямо внимание на външния му вид.

кошове за пране

Как да използвате коша за пране?

За да не давате повод за бъркотии, причинени от вашите деца или нехаещи съпрузи, е добре да се снабдите с кош за пране. Той може да бъде поставен общо взето в къщата там, където решите, но е най-важно да присъства на местата, където децата може да се събличат. Така всеки път като съблекат дрехите ще ги поставят директно на правилното място.

Избор на място

Трябва да отбележим, че изборът на място е важен. Трябва да се съгласите с нас, че няма да е много естетично позиционирането на този аксесоар на прекалено видимо място. Най-добре би било да го поставите в някой ъгъл на спалнята си или пък в банята. Във всички случаи, той трябва да е на удобно и достъпно място, така че всеки един член на семейството да може да го използва. Много важно е да изберете модел, който не заема прекалено много място и ще може да се скрие от очите на гостите ви.

В пералното помещение

Ако има най-подходящо място, където да поставите кош за пране това е пералното помещение. В такъв случай един кош за пране няма да ви е достатъчен, за да можете да съберете мръсните дрехи на цялото семейство. Препоръчваме ви да се спрете на комбиниран кош за пране с няколко отделения, което ще ви позволи да сортирате мръсните дрехи по ваш избор за по-голямо удобство.

За по-голямо удобство

Тъй като много често сменяме дрехите си в спалнята, препоръчително е присъствието на кош за пране в тази стая. Това решение ще сложи край на разхвърляните дрехи в стаята, мръсните тениски на стола или чорапите под леглото. Спалнята ви ще добие порядъчен вид, както трябва да е винаги.

Кош за пране като декоративен предмет

Ако не искате кошът ви за пране да бие на очи, то тогава трябва да помислите за неговия дизайн. На пазара съществуват много и разнообразни модели, които биха паснали отлично на вашия интериор. Съществуват кошове от най-различни материали и цветове, с дискретни и стилни дизайни, които биха могли отлично да се впишат в интериора на вашата стая. Потърсете красив модел изработен от бамбуков или друг материал, наподобяващ плетен ратан или просто отговарящ на преобладаващите цветове в стаята. Така ще имате възможността да го държите на видно място, като не променя дизайна на помещението.