Най-добрите влагоабсорбатори: Ръководство за покупка

В тази статия ще говорим кой е най-добрият влагоабсорбатор, който се предлага на пазара, според нашата оценка и според мненията на потребителите закупили такъв продукт през последната година. Трябва да ви кажем, че сме прегледали много мнения на потребители в социалните мрежи, сайтовете за онлайн пазаруване и на официалните уеб страници на марките.

Благодарение на всичко това и на нашия опит успяхме да оставим субективността настрана и да бъдем обективни. Ще ви дадем повече информация за всеки модел влагоабсорбатор от нашия списък и се надяваме да направим вашия избор по-лесен.

Кой е най-добрия влагоабсорбатор?

Искате ли да купите компактен влагоабсорбатор? Предпочитате ли електрически влагоабсорбатор, естетичен, елегантен, функционален, но без да струва твърде много? Има много функции, които трябва да се проучат преди да се закупи едно от тези устройства. Вижте следващия списък с най-добрите модели и ръководството за купуване.

Влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL

Влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL
Влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL
Към Офертата

Този модел се счита от много потребители за най-добрия влагоабсорбатор на пазара. Освен това е безшумен модел и може да се използва дори през нощта, без да влияе на вашия сън (нивото му на шум е 46 dB).

Той има работен температурен диапазон 5-35°C .

Мощността на изсушаване може да се регулира на няколко нива: Автоматично, Максимално и минимално. Той има електронен таймер, който може да се програмира до 24 часа и автоматична защита, която ще прекъсне работата на устройството, когато резервоарът се напълни. Също така, това е много удобен модел, с който можете изсушавате дрехите си. Той има капацитет на изсушаване до 10 литра вода в рамките на 24 часа, независимо от температурата в помещението.

Влагоабсорбатор Trotec TTK 68E

Влагоабсорбатор Trotec TTK 68E
Влагоабсорбатор Trotec TTK 68E
Към Офертата

Това също е един много добър влагоабсорбатор, които сме включили в списъка до момента. Всъщност този модел е един от най-продаваните и оценявани от потребителите в България.

Модерният и елегантен дизайн, както и колко е ефективен са двата от най-коментираните фактори сред неговите потребители. Но както екстериорът на това устройство има успех, така и неговата техническа част е доста добра.

Цифровият му контролен панел, освен че е удобен за работа, ни позволява да програмираме желаното ниво на влажност. Също така неговият LCD екран ще ни покаже какъв е процентът на влажност в помещението в реално време. По този начин можете да проверите колко ефективен е този влагоабсорбатор.

Trotec TTK 68E е способен да изсушава до 20 литра на ден. Резервоарът на този модел е с 3 литра капацитет. След като устройството достигне желаното ниво на влажност, то се изключва и не се включва отново, докато нивото на влажност в помещението не надвиши програмираната граница.

При максимална мощност консумира 345 вата, но консумацията му винаги е ще е много по-ниска, защото рядко тези устройства работят с максималната си мощност непрекъснато.

Що се отнася до мобилността, този модел е много удобен за транспортиране, благодарение на дръжката, която се адаптира много добре към ръката и четири въртящи се колела, които улесняват движението му през различни помещения.

Ние препоръчваме влагоабсорбатор Trotec TTK 68E  за неговото качество, конкурентна цена, красив дизайн и нисък шум на работа.


Електрически Влагоабсорбатор Trotec TTK 40E

Влагоабсорбатор Trotec TTK 40E
Влагоабсорбатор Trotec TTK 40E
Към Офертата

Това е удобен модел влагоабсорбатор Trotec TTK 40E, който е много добър за защита от мухъл и влага, има модерни дръжки и колела, за по-лесното му пренасяне. Хигростата е регулируем и влагоабсорбатора ще знае кога да започне да работи и кога трябва да спре, след като контролира влажността в помещението. Диапазонът му на влажност е от 30 до 90%.

Технически спецификации

 • Марка: Trotec
 • Модел: TTK 40 E.
 • Мощност: Мощността на този влагоабсорбатор е 340 вата.
 • Капацитет на резервоара: 3,5 литра.
 • Материал: Има доста здрав корпус, който е изработен от пластмаса.
 • Температура: Температурният му диапазон за работа варира от 5 до 32 градуса по Целзий.
 • Тегло: Този продукт е с тегло 12,1 кг.
 • Мерки: Този влагоабсорбатор има следните мерки 22,5 х 35,3 х 49,6 сантиметра.
 • Литри на ден: Можете да събирате до 14 литра на ден.

Влагоабсорбатор Trotec TTK 40E е подходящ за помещения до 25 кв.м. с оптимален работен диапазон, а нивото на шума на този тип влагоабсорбатор е 43 децибела. В зависимост от размера на стаята, ще можете да го използвате по време на сън. Резервоара му е с максимален капацитет 3,5 литра и модела се изключва автоматично, когато се напълни с вода.

Влагоабсорбатора има LED екран, който показва функциите и програмата, избрана от потребителя.

Той може да ви извести, когато вашият филтър се нуждае от почистване. За да може да направи това, влагоабсорбатора има аларма, която ще звъни всеки път, когато трябва да бъде почистен. За да работи, този влагоабсорбатор трябва да бъде свързан към стабилен постоянен ток от 230 волта. Максималната му мощност е 340 вата. С тегло 12,1 кг и маркуч, с който може да бъде свързан, така че да изхвърля вода до място, избрано от вас.

 • Външен вид: Влагоабсорбатор Trotec ttk 40 E има много поразителен външен вид. Пасва във всяка среда, в която решите да го поставите.
 • Резервоар: С ритъма, с който работи този влагоабсорбатор, има доста голям капацитет на резервоара (3,5 литра).
 • Сушилня: Ако трябва да сушите дрехи, TTK 40 E може да изпълнява тази функция много добре. Осигуряване на качествено сушене в много приемливо време.
 • Здрав: Без съмнение това е влагоабсорбатор, изработен с много добри материали, правилното му използване гарантира дълъг експлоатационен живот.
 • Капацитен на изсушаване: Количеството влага, което този продукт премахва, е доста високо. Като го използвате за кратко време, може да забележите как нивото на влага пада.
 • Консумация: Консумация на енергия е доста ниско, ако го сравним с други модели, подобни на това.
 • Управление: Прекалено лесно е да се справите с този влагоабсорбатор. Контролният му панел е доста интуитивен и позволява на всеки да го управлява без проблем.
 • Ефективност:  Ефективността на този влагоабсорбатор е висока, защото ако знаете как да го направите, можете да изсушите дрехите си с него, за кратко време и да имате много добри резултати.

Влагоабсорбатор Gorenje D16M

Обезвлажнител Gorenje, модел D16M
Обезвлажнител Gorenje, модел D16M
Към Офертата

Влагоабсорбатор D16M е едно оборудване на водещата марка Gorenje. Безспорно е един от най-добрите влагоабсорбатори, които потребителите харесват.

Gorenje D16M е в състояние да събира до 20 литра вода на ден, което ще ви позволи да регулирате желаното ниво на влажност. Автоматичния рестарт кара Gorenje D16M да работи само когато влажността на въздуха е по-висока от програмираната. Разбира се, ако това е необходимо, може да бъде избран непрекъснат режим на работа. Също така има регулируеми скорости, в случай, че искате да ускорите процеса на изсушаване, и подвижен 3-литров резервоар.

Този мощен влагоабсорбатор е оптимизиран за работа в помещения до 52 кв.м, което е повече от достатъчно, за да покрие най-голямата от стаите на всеки дом или офис.

Чрез неговия LED дисплей можете да програмирате всички негови функции. Ако резервоарът е пълен, устройството ще ни уведоми незабавно благодарение на своята индикатор за пълен контейнер.

Консумацията му е умерена с 440 вата максимална мощност.

Накратко, това е много добро, мощно устройство, с красив дизайн и много добра стойност за тази цена.

Влагоабсорбатор Rowenta Dry Compact DH4212F0

Влагоабсорбатор Rowenta Dry Compact DH4212F0
Влагоабсорбатор Rowenta Dry Compact DH4212F0
Към Офертата

Марката Rowenta за пореден път демонстрира защо е една от водещите марки на пазара. Затова този модел спечели място в нашата класация.

Rowenta Dry Compact DH4212F0 има капацитет на изсушаване 12 литра на ден.

DH4212F0 издава шум до 52 dB, когато работи с максимална мощност, но усвояването на влага, което има е огромно. При по-ниски мощности неговият шум е приемлив, но ако търсите машина, която да се справи с висока влажност, помислете за този влагоабсорбатор и няма да съжалявате.

Той има резервоар с капацитет 2.4 литра.

В допълнение, Rowenta Dry Compact DH4212F0 има четири режима на работа, режим на сушене на дрехи, който е супер ефективен, и три автоматични, с които ще изпълнява функцията по много прост начин.

Накратко, Rowenta Dry Compact DH4212F0 е много ефективно устройство, особено в средно големи помещения.

Влагоабсорбатор Trotec TTK 26E

Влагоабсорбатор Trotec TTK 26E
Влагоабсорбатор Trotec TTK 26E
Към Офертата

За какво е влагоабсорбатор?

Въз основа на горната информация използването на устройството е повече от очевидно. Основната му функция е да намалява влажността в помещението, но по много добре контролиран начин. Влагоабсорбатора успява да подобри качеството на въздуха, намалява топлината, която можем да му предадем, когато температурите се повишат (когато дойде лятото).

Ако влажността в помещението се повиши над 60-65%, освен създадените щети, като мухъл, окисляване и загубата на боя у дома могат да възникнат важни здравословни проблеми.

Как работи влагоабсорбатора?

Влагоабсорбаторите са устройства, които имат способността да отстраняват влагата от въздуха в помещението, където са поставени. Това е вътрешно интегрирана система, която засмуква въздух, който преминава през студен сектор, където се получава конденз и водата се събира в резервоар. Накрая въздуха преминава през гореща зона за да възстанови предишната си температурата.

Кой има нужда от влагоабсорбатор?

Може би не знаете, че влагоабсорбатора може да се използва при различни обстоятелства за подобряване на качеството ни на живот у дома:

 • Ако имате болен човек у дома, наличието на влагоабсорбатор ще създаде по-добра среда, тъй като влажността в помещението ще намалее. така няма да рискувате развалянето на храната или лекарствата.
 • За хората, които страдат от астма, абсорбирането на влагата ще помогне да дишат с лекотата. Има модели влагоабсорбатори, способни да почистват въздуха, който дишаме, това ги прави много добър съюзник на здравето.
 • Ако сте боядисали помещението или е трябвало да използвате химикали за по някаква причина, това е решението за бързото премахване на силните миризми.
 • В дадени работилници за изкуство, например живопис, скулптура, където температурата и нивото на влажност трябва да се контролират от влагоабсорбатор.
 • През зимата обикновено е трудно да изсушим дрехите си след изпирането им и след сушенето им в затворено помещение, те приемат много неприятна миризма, влагоабсорбатора помага на дрехите да изсъхнат и предотвратява появата на тази миризма.
 • Когато влажността в стаята е голяма, най-много засегнати са мебелите, а дрехите, които не използваме много често, започват да миришат лошо и точно когато трябва да ги облечем разбираме, че трябва да ги изперем отново. Но не всички дрехи са лесни за пране или за почистване от влагата, особено ако са кожа или велур, има много видове платове, които лесно се развалят поради влагата.

Колко консумира един влагоабсорбатор?

За да разберете консумацията на определен модел влагоабсорбатор, ще трябва да разгледате данните за мощността (измерени във ватове). Някои модели показват точната консумацията, въпреки че не е много лесно да се изчисли.

Понеже тези уреди не работят постоянно на максимална мощност, трябва винаги да имате то на ум и трябва да извадите известно потребление.

Тези, които използват по-малко енергия, са тези с ниска консумация: възможно е да се намери влагоабсорбатор с ниска консумация, който да не използва голяма мощност за да постигне най-добрите резултати.

С цялата тази информация намирането на модела влагоабсорбатор, от който имате нужда, трябва да е проста задача.

В следващия раздел можете да разберете кои са най-важните фактори за покупка на влагоабсорбатор, които трябва да имате предвид, преди да направите избора си. 

Какво да търсите при покупка на влагоабсорбатор

Температура и влажност на помещението

Това са основните неща, които трябва да знаете. Температурата и влажността в помещението и вида на влагоабсорбатора, защото изсушителя или охлаждащата течност ще зависят от него.

Размер на помещението

Размерите на помещението, в което искате да поставите влагоабсорбатор, трябва да бъдат известни или в кв.м, или в кубичен метър. Като цяло техническите спецификации на влагоабсорбаторите указват кубичните метри, за които те са ефективни.

Капацитетът на изсушаване

Той се измерва в литри за 24 часа и е просто количеството вода, което е в състояние да извлича от въздуха на ден. Поради тази причина капацитетът на изсушаване ще ни даде представа за неговата ефективност и класа, към който принадлежи (нисък, среден или висок). 

Капацитет на резервоара

Ако нямате възможност да свържете влагоабсорбатора директно към канализацията, така че отстраняването на водата да е непрекъснато, трябва сами да изпразвате резервоара на уреда. Поради тази причина препоръчваме модели с резервоар, който да има капацитет поне 3 литра, така че да не се налага изпразването да се извършва през няколко часа.

Автоматично изключване при пълен резервоар 

Влагоабсорбаторът, който сте избрали, трябва да има автоматично изключване от съображения за безопасност, когато достигне максималния си капацитет за събиране на вода.

Автоматичен Самостоятелен

Тава е тип влагоабсорбатор, който има хидростат, така вие само трябва да изберете желаната влажност. В резултат на това той работи, докато достигне желаното ниво и изключва, когато го е постигнал. Безспорно това си е голям комфорт.

Шум

Както знаете шумът се измерва в децибели. Без съмнение е важно да погледнете нивото на шума, което издава модела на който сте се спрели, за да не се изненадате по-късно. Много пъти откриваме лоши мнения за даден продукт, и когато прочетем подробно разбираме, че се дължи на високия шум. Тази информация трябва да е предоставена от производителя, така че задължително я претеглете, за да не останете разочаровани по-късно.

Консумация на електроенергия

След като сте решили да включите нов уред в живота си, трябва да проверите ватовете, които ще консумира. Трябва да имате предвид, че няма да използвате влагоабсорбатор на максимална мощност през целия ден.

Размери и преносимост

Като цяло, колкото по-голям капацитет на изсушаване има влагоабсорбатора, толкова по-голям е размерът му. Ако имате намерение да го местите от стая в стая, трябва да сте сигурни, че модела има колела. 

Таймер

Тази функция ви позволява да програмирате влагоабсорбатора да се включва в избрано от вас време, да работи и след това да се изключи. Всъщност, ако избрали модел, който не е автоматичен, уверете се, че има таймер.