5 най-добри ютии за вашите дрехи

Носенето на безупречни дрехи, довършването на домакинските работи за по-малко време, гладенето по-бързо и ефективно са някои от предимствата на това да имате най-добрата ютия в къщи. Дали гореща ютия с качественo покритие може да направи чудеса с набръчканите дрехи и идеално гладкото сухо бельо.

Ютия и дрехи с професионални резултати ще бъде специално допълнение във всеки дом и всъщност не е нужно да похарчите много пари, за да имате всичко това. Има модели на доста достъпни цени, които също гарантират високо качество и най-добри резултати.

Както и да е, в тази статия ще научите всичко, което трябва да знаете за парните ютии и когато приключите, ще можете да изберете идеалния за вас модел.

Кои са най-добрите ютии?

Вече най-вероятно разбирате, че изборът на най-добрата ютия не е толкова сложен, колкото изглеждаше в началото. Просто трябва да започнете да търсите най-удобната и ефективна ютия за дрехите ви и тогава можете да потърсите конкретния модел, който има всички функции, за които говорихме в предишния раздел.

Придайте специално значение на характеристиките на системата за автоматично изключване, тъй като тя ще се грижи не само за дрехите и дъската ви за гладене, но и за живота, семейството и сигурността на вашия дом. В същото време удобния контрол, прозрачният резервоар с видими маркировки и функциите за издишване на пара са най-полезните и важни, защото ще улеснят работата ви, така като дори нямате представа.

По същия начин подготвяме следния сравнителен списък, за да можете лесно да изберете и да купите идеалния модел, който да глади перфектно вашите дрехи.

1. Ютия Rowenta Steam Force Microsteam DW9240D1

Отлично съотношение цена-стойност

Ютия Rowenta Steam Force Microsteam
Ютия Rowenta Steam Force Microsteam
Към Офертата

Тази отлична парна ютия от 3100 W се предлага с плоча от неръждаема стомана и 400 микро дюзи, които гарантират равномерно и оптимално разпределение на изхода на пара. От своя страна, гладещата плоча има преден връх, а гърбът е заоблен.

Този модел има настройки, които карат оборудването да регулира температурата до желаното ниво, с променливо количество пара от 65 грама на минута до допълнителен удар пара от 230 грама на минута. Освен това има вертикален режим на използване и разполага с LED екран, който показва температурата. Системата против капене, ще ви помогне да не намокрите дрехите случайно.

Ако търсите модел на добра цена, с добро качество и с отлични характеристики, това е правилната за вас ютия.

2. Ютия Bosch Sensixx’x TDA1023010

Никой не може да я бие по популярност

Ютия Bosch Sensixx'x
Ютия Bosch Sensixx'x
Към Офертата

Тази ютия от Bosch има мощност 2300 W, предлага се в бяло и синьо и може да изпраща поток от пара от 35 грама на минута или до 120 грама на минута. Системата за пара позволява по-добро проникване, тъй като тя се инжектира директно в тъканта.

От своя страна плочата е керамична с технологията Palladium-Glissee за по-добро плъзгане. Резервоарът и за вода е 300 милилитра, а също така има система против котлен камък и самопочистване. 

3. Ютия Philips Azur Performer Plus GC4527/00

Отлични ползи

Ютия Philips Azur Performer Plus
Ютия Philips Azur Performer Plus
Към Офертата

Това е модел от 2600 W, който може да произвежда пара от 50 грама на минута до 220 грама на минута в режим на парен удар. Тя има устойчива на надраскване и лесна за почистване плоча Т-ionicGlide, която позволява по-лесно и удобно плъзгане, мощност от 2600 W, която гарантира бързо нагряване и система против котлен камък за да защитите вашите дрехи.

Системата за самопочистване поддържа работата и състоянието на ютията в оптимални условия, докато автоматичното управление на парата позволява регулиране на настройките за всеки тип дреха, а накрайникът с тройна прецизност позволява премахване на най-непокорните бръчки.

Ако търсите добра и лека ютия, с отлична производителност и безопасност и на добра цена, не търсете повече.

4. Ютия Tefal Turbo Pro Anticalc FV5645E0

Достъпно и ефективно

Ютия Tefal Turbo Pro Anticalc
Ютия Tefal Turbo Pro Anticalc
Към Офертата

Този модел ютия има плоча от неръждаема стомана за по-добри плъзгания и по-голяма издръжливост. Разполага с 2600 W, което гарантира бързо и ефективно загряване, непрекъснат поток от пара 50 грама на минута и парен удар от 210 грама на минута.

Разполага със система за самопочистване и противокапкова система. От своя страна има 300 милилитра резервоар, вертикална система за гладене, функция за пръскане на вода и автоматично изключване и парата с лесен достъп и видимост.

Това е модел, който несъмнено позволява ефективно, лесно и просто гладене, като същевременно поддържа удобство и практичност на достъпна цена.

5. Ютия Philips Azur Advanced GC4932/20

Най-добрата цена

Ютия Philips Azur Advanced GC4932/20
Ютия Philips Azur Advanced GC4932/20
Към Офертата

На почетно място от гледна точка на цената е тази ютия за дрехи от марката Philips. Тя е с мощност от 2600 W, която позволява прилично време на затопляне без да чакате твърде дълго, термостат с регулируема температура и защитна система против варовик, за да защитите вашите дрехи и устройството.

Освен това има практична и удобна функция за самопочистване, както и плоча с титанов слой за по-добро плъзгане и издръжливост. От своя страна той има 350 мл резервоар за вода и индикатор, за да знае количеството на оставащата вода, както и предпазна капачка, за да се предотврати капенето.

Предлага се в синьо и черно и има парен удар от 220 грама на минута, функция за разпръскване на вода и регулируем термостат.

Видове ютии

Моделите варират в зависимост от вида на плочата, нейния материал, размер, тегло и характеристики. Някои плочи произвеждат пара по-бързо или имат функции като парен удар, което позволява да завършите гладенето бързо и да улесните поддръжката на уреда, докато други имат плъзгащи се материали като неръждаема стомана или керамика, които позволяват по-лесно гладене.

В същото време те предлагат мерки за сигурност и функции, които улесняват тяхното използване. Обърнете внимание на следните аспекти, за да можете да намерите и купите идеалния модел:

 • Парни ютии:  те позволяват на малки количества пара да тече към дрехите, за да се елиминират гънките по-бързо. Повечето нови ютии за дрехи могат да се използват с чешмяна вода благодарение на техните смолни филтри и анти-калциеви системи.
 • Парогенератори:  плочите позволяват да се нанася пара с високо налягане тече постоянно, докато един парогенератор изисква много повече място и може да бъде поставен на стол или в единия край на дъската за гладене. Тези системи отнемат време за загряване и много от тях нямат автоматично изключване. Те обаче позволяват да се отстранят гънките по-бързо. Имайте предвид, че някои от тези системи нямат функция за пръскане.
 • Без кабел:  те изглеждат като конвенционални парни ютии, но нямат захранващ кабел. Те са лесно управляеми и удобни, с изключение на това, че нямат най-доброто представяне.

Избор на най-добрата ютия

Преди това най-скъпите и професионални ютии бяха тези, които имаха най-добро представяне, но това се промени. В наши дни можете да купите отлична ютия с отлични функции и на много ниска цена.

Ако искате модел, който може да свърши работата бързо, можете да използвате вертикално, който има преносимост при пътуване, който може да премахне гънките без проблеми при това също е удобно, безопасно и практично, уверете се, че отговаря на следните подробности:

 • Автоматично изключване: повечето нови модели се предлагат с тази функция, която автоматично изключва ютията, ако не е преместена за няколко секунди или минути, независимо от това дали е позиционирана вертикално или хоризонтално. Това може да предотврати пожар, но все пак, не забравяйте, че можете да изгорите дрехите си, ако сте оставили топлата ютия.
 • Бутон за парен удар: позволява освобождаване на допълнителен поток пара срещу премахване на най-устойчивите гънки. Той е идеален за тъкани като лен.
 • Удобен контрол:  ютията трябва да има лесно избираеми настройки за всеки тип дрехи, както и регулиране на температурата на места с лесен достъп и видимост. Много модели имат светлина, която показва, че ютията е включена.
 • Прибиращ се кабел:  не позволява на кабела да попадне на пътя, докато използвате ютията или когато я съхранявате. Потърсете модел, който няма ефект на камшик, когато изтеглите кабела.
 • Система за самопочистване:  котления камък, които се образува във клапаните или филтрите, въпреки че не винаги е ефективна при продължителна употреба или при много тежка вода. Използвайте функцията за издухване с пара, за да почистите дупките, където излиза парата.
 • Прозрачен резервоар за вода:  потърсете прозрачен резервоар, който ви позволява лесно да видите наличното количество вода, което също има марка с нивата на водата.
 • Вертикално използване:  ви позволява да използвате ютията вертикално, за да премахнете гънките от висящи дрехи или дори от завеси и пердета.
 • Капак за водата:  капакът, който е под налягане, ще предотврати изтичане на вода. Въпреки това, това не винаги работи, така че следете вашия резервоар за вода.