Най-добър стерилизатор за микровълнова, подгответе бутилките за следваща употреба

Не знаете кой стерилизатор за микровълнова да изберете? Същия проблем имах и аз с първо ми дете. След много разговори с други майки и проучване в интернет го разреших. Днес искам да ви кажа всичко, което знам за стерилизаторите, така че и на вас да ви стане ясно.

Кой е най-добрият стерилизатор за микровълнова?

Това зависи от вашите нужди, бюджета и пронсранството с което разполагате. За да направите правилен избор е важно да вземете предвид четири фактора, които ще коментираме малко по-късно.

За да ви е по-лесно да сравните, направих списък по мой избор на тези модели, които считам за най-добрите стерилизатори за микровълнова. Ще се опитам ви дам изчерпателна информация от най-общото до най-специфичното, което обикновено ни идва на ум, когато си зададем въпроса дали трябва да използваме стерилизатор или не, и ако да, кой модел да изберем.

1. Стерилизатор за микровълнова фурна NUK

Дезифекцира до 4 шишета

Стерилизатор за микровълнова фурна NUK
Стерилизатор за микровълнова фурна NUK
Към Офертата

Задачата да дезинфекцирате бибероните и шишетата на вашето бебе вече няма да бъде досадна работа, с този модел можете да го решите за около 4 минути.

Това е устройство, което работи с тип гореща стерилизация, направена в баен-мари, както правят в болниците.

Производителят на този продукт обещава лесно и безопасно да стерилизира поне четири бутилки наведнъж, ако те имат стандартен размер, като в този случай той препоръчва да бъдат използвани шишета от същата марка.

Потребителите, които вече са го купили този модел, твърдят, че това е здрав и ефективен продукт.

2. Стерилизатор за микровълнова фурна Philips-AVENT

Бърз и ефективен

Стерилизатор за микровълнова Philips-AVENT
Стерилизатор за микровълнова фурна Philips-AVENT
Към Офертата

Ако вашето бебе е от онези, от които не можете да вземете за секунда бутилката или биберона, защото става неспокойно и изпада в истерия, този модел за микровълнова е точно за вас, защото работи много бързо.

Стерилизаторът на този производител работи само за няколко минути, в зависимост от мощността на вашата микровълнова фурна, като елиминира до 99% от вредните микроби, които могат да се крият в бутилките, в които храните вашето бебе.

Този модел работи с помощта на естествена парна стерилизация по метод, подобен на този използван в болниците, и най-важното без използването на химикали.

Едно от големите предимства на този продукт е, че производителят гарантира, че съдържанието ще остане непорочно и без микроби, докато не повдигнете капака, който ги покрива плътно.

Тези, които вече са купили този стерилизатор за микровълнова, твардят, че това е ефективно и много практично устройство, което ви помага да свършите тази задача само за няколко минути.

3. Стерилизатор Tommee Tippee за микровълнова

Без BPA

Стерилизатор Tommee Tippee за микровълнова
Стерилизатор Tommee Tippee за микровълнова
Към Офертата

Да намерете практичен и ефикасен стерилизатор за микровълнова фурна, който да предпазва бебето от бактерии, вече не е трудна задача, след като сте запознали с този модел.

Това е компактно, просто оборудване и достатъчно малко, за да го поставите в куфар и да го вземете на екскурзия, ако имате нужда.

Работи като изпарява обикновена вода, така стерилизира бебешките шишета и биберони. Действа преди всичко, като елиминира бактериите и микробите, които могат да бъдат вредни и много опасни за бебето няколко месеца след раждането.

Работи с бърз цикъл, който ще варира в зависимост от мощността на вашата микровълнова фурна, но времената се колебаят между 4 и 8 минути, за да ги почистите, като са малко по-кратките на бързия цикъл.

В допълнение, този продукт се препоръчва, ако търсите пластмаса без BPA, химическо средство, което може да бъде токсично и да има отрицателно въздействие върху здравето на малките.

4. Chicco – Стерилизатор за микровълнова

С три цикъла на стерилизация

Стерилизатор за микровълнова Chicco
Стерилизатор за микровълнова Chicco
Към Офертата

С капацитет за съхраняване на до 5 бутилки този производителя Chicco гарантира, че можете да стерилизирате бебешки бутилки за по-малко от 3 минути.

Ако сте от онези родители, които имат хиляди неща за вършене или ако имате повече от едно дете у дома, на което трябва да обърнете внимание, опростете живота си, като вземете устройство, което действа за по-малко от 3 минути.

Подобно на другите модели от този списък, този стерилизатор за микровълнова работи с помощта на метод, подобен на този, прилаган в здравните центрове. Възползвайте се от водната пара за елиминиране на бактериите и ефективната работа, която върши този модел.

Това малък продукт може да запази стерилността до 24 часа, но само ако капака му не бъде отварян. Работи с всякакъв тип микровълнови фурни.

5. Бърз стерилизатор за микровълнова – BO Jungle

Практичен и ефективен

Бърз стерилизатор за микровълнова
Бърз стерилизатор за микровълнова BO Jungle
Към Офертата

Снабден със специална табла за поставяне на шишета, биберони и по-малки предмети, този стерилизатор за бутилки може да стерилизира до шест бутилки наведнъж.

С големия му капацитет, с които можете да дезинфекцирате наведнъж много прибори, ще спестите много време. В същото време можете да имате на разположение няколко чисти бутилки, в случай че бебето ви е готово да потъне в сълзи от атаката на глад или жажда.

Друго предимство на този стерилизатор за микровълнова на производителя BO Jungle е най-евтиния от списъка, който направихме за вас. Ще спестите малко пари, като в замяна ще получите качествен и много добър продукт, който по нищо не отстъпва на по-скъпите модели.

Тези, които вече го имат, смятат, че е практичен, тъй като е малък, компактен и се побира дори в микровълнова фурна с малки размери, а според цената му много потребители казват, че това е продукт с отлично съотношение цена – качество.

Какво е стерилизатор за бутилки?

Когато говорим за стерилизатори, обикновено имаме предвид главно стерилизатори на бебешки шишета и биберони. Тяхната функция е да унищожава или елиминира всички бактерии и микроби, присъстващи в тези съдове чрез физически, химически или газообразни процедури.

Всички знаем значението на хигиената и чистотата на приборите, които използваме за хранене на бебето си, особено през първите 6 месеца от живота му.

Това е така, защото бебетата се раждат с неразвита имунна система, така че организма им по-вероятно да бъде атакуван от микроби и бактерии.

Например, една от най-честите инфекции е гастроентеритът, в момента това е една от най-честите причини за педиатрични консултации и посещения в болницата.

За да избегнете инфекции като тази или поне да намалите риска, е важно да стерилизирате бутилките и бибероните на вашето бебе, тъй като те са в пряк контакт с устата му.

Ясно е, че стерилизацията е необходима, но това не означава непременно, че се нуждаете от стерилизатор в къщи.

Бутилките и бибероните обикновено е достатъчно да ги стерилизирате веднъж преди първата им употреба. За целта просто трябва да ги варите във вода за около 10 минути. След това ще бъде достатъчно да ги миете обилно с веро и вода всеки път, когато ги използвате.

Това е напълно достатъчно, но ако ще се чувствате по-спокойни със стерилизиране на бутилките и бибероните всеки път, когато ги използвате, тогава си струва да си купите стерилизатор за микровълнова или електрически стерилизатор.

Вярно е, че бихте могли да го направите „ръчно“, както обясних по-горе, но всеки път ще ви отнема повече време.

Имайте предвид, че ако кърмите бебето, стерилизатора няма да ви е от голяма полза. В такъв случай ще трябва да прецените дали наистина си струва да го купите.

Ако обаче искате храненето да е смесено или да храните бебето само адаптирано мляко, ще използвате стерилизатор много повече и инвестицията ви ще си струва.

Къде да купя стерилизатор за микровълнова?

Има много места за закупуване на стерилизатор за микровълнова, от малкия квартален магазин за бебешки стоки до моловете или онлайн магазините. Предимството да го купите онлайн е, че е по-удобно и също така ви позволява лесно да сравнявате марки и цени. Също така е възможно да намерите по-добри цени, отколкото във физическите магазини.

Ако в крайна сметка решите да търсите онлайн, не гледайте само цената. Важно е да проверите и правилата за връщане на всеки онлайн магазин. На днешно време повечето ще ви позволят да върнете стерилизатора, ако е дефектен, но какво ще стане, ако той просто не отговаря на това, което сте очаквали? Ще можете ли да го върнете без проблем и без допълнителни разходи?

Избора от стерилизатори за микровълнова, които Емаг предлага, е достатъчно голям, за да откриете такъв, който ви подхожда най-много. Освен това ще го получите директно у дома, бързо и удобно.

Видове стерилизатори

Има различни видове стерилизатори според системата за дезинфекция, която те използват:

  • Студен стерилизатор: Използвайте хапчета или дезинфекционна течност, която се слага в контейнер с вода и покрива предметите, които искаме да дезинфекцираме. Удобен е, защото не се нуждае от топлина, като за дезинфекция са необходими около половин час.
  • Стерилизатор за микровълнова: Той е един от най-използваните днес, особено заради лесната му употреба. Това е безопасен контейнер за микровълнова фурна, в който се поставят приборите за дезинфекция и ги поливаме с вода. След по-малко от 15 минути ще сте готови за нова употреба.
  • Електрически стерилизатор: Това е електрическо устройство, съставено от няколко етажа. На първия етаж има плоча, която генерира топлина. Там е мястото, където поставяме около 200 мл вода, която поради топлината произведена от плочата се превърне във водна пара, която стерилизира приборите, които сме поставили на втори или следващ етаж.

Този тип стерилизатор е много лесен за използване и може да стерилизира достатъчно количество съдове наведнъж. Отнема около 10 минути, за да завърши процеса. Трябва да знает, че този е най-скъпият вид и този, който заема най-много място. Трябва да внимавате къде го поставяте, тъй като той отделя водна пара и корпусът му става доста горещ. Ако се поставя на подходящо място и вземането на подходящи мерки за безопасност, когато се използва, няма да има място за притеснения.

Как да изберете най-подходящия за вас стерилизатор?

Когато избирате най-подходящия за вас стерилизатор трябва да имате предвид тези 4 фактора:

Дезинфекционна система, която използвате

Както споменах по-рано, има 3 вида стерилизатори: за студена стерилизация, стерилизатор за микровълнова или електрически.

Най-често се използват тези за микровълнова и електрически стерилизатори. За разлика от този за студена дезинфекция, който използва химикали, другите два вида използват вода, така че са по-натурални. Освен това няма да се налага да изплаквате приборите от дезинфектанти и няма да има следа от странен вкус или мирис.

Мислейки в дългосрочен план, стерилизатор за микровълнова ще бъде по-евтин, тъй като единствената съставка, която използва е чиста вода. А студения стерилизатор изисква дезинфектанти, който ще трябва да купувате, докато го използвате.

Имайки предвид всичко това, аз избирам стерилизатор за микровълнова или електрически стерилизатор, а не за студена дезинфекция.

Време за дезинфекция

Ясно е, че не е същото да отделяте по 10 минути на ден за стерилизация от колкото 30. Ако имате достатъчно време за това, това няма да ви бъде в тежест при вземане на решение за един вид или друг стерилизатор.

Ако обаче сте от онези, които прекарват цял ​​ден в тичане, ако цените времето и отнема много време да стерилизирате различните прибори, тогава определено 5-10 минути могат да ви дадат отдих.

Размер и капацитет

Размерът на стерилизатора е важен, особено ако имате малко място у дома. Както казах преди, с електрическите стерилизатори трябва да вземете редица предпазни мерки, които не са необходими с тези за микровълнови. При тези обстоятелства, мястото, където го поставямеима голямо значение.

Ето защо е важно да знаете, че имате подходящо място за използване на електрически стерилизатор. Ако нямате това място, изберете стерилизатор за микровълнова.

Относно стерилизатора за микровълнова, просто трябва да сме сигурни, че е подходящ за нашата микровълнова фурна.

Друг важна точка, който трябва да се вземе предвид, е капацитетът. Тоест, колко бутилки и биберони е в състояние да дезинфекцира едновременно.

Казвахме, че времето е фактор, който трябва да се има предвид, но няма смисъл да имате най-бързия стерилизатор на пазара, ако стерилизирате само една бутилка наведнъж.

За да разберете от какъв капацитет се нуждаете, проверете колко бутилки и биберони използвате средно на ден.

Според броя на приборите и колко пъти искате да правите процеса на стерилизация на ден, ще разберете какъв модел да изберете, с по-голям или по-малък капацитет.

Важно е да се отбележи, че повечето стерилизатори са предназначени за дезинфекция на само на бутилки и биберони, но не и други съдове като помпи за кърма, чинии и др. Някои обаче имат регулируем размер, така че можете да дезинфекцирате повече неща освен бутилки и биберони.

Следователно, в зависимост от това какво искате да дезинфекцирате, ще трябва да изберете един или друг тип стерилизатор.

Налични аксесоари

Това не е важен фактор, но аксесоарите са винаги полезни. Някои стерилизатори включват аксесоари като щипки, биберони или бутилки, докато други модели се продават самостоятелно.