Най-добрите сушилни за дрехи – бързо сушене на дрехи за минути

Всеки уважаващ себе човек има в своя дом най-необходимите уреди, като хладилник, съдомиялна машина или пералня. Все пак, когато финансовото ни положение позволява избираме да имаме и други домакински помощници, защото това, което те правят е да ни улесняват в домашните ни задължения и следователно ни позволяват да имаме повече време за отдих и почивка. Въз основа на това можете да вземете решение да закупите добра сушилня за дрехи.

Така ще можете да изсушите за кратко време дрехите, които току-що са били изпрани. Нещо, което е особено важно през есента и зимата, когато е невъзможно дрехите да изсъхнат бързо на открито.

сушилня за дрехи

В случай, че сте решили или обмисляте възможността за покупка на сушилня, продължете да четете нашата статия. Ще ви дадем препоръки как да направите своя избор и ще ви покажем кои са най-добрите сушилни за дрехи в момента.

Съвети за закупуване на сушилня за дрехи

Със сигурност знаете, че има дълъг списък с различни модели на този уред във физическите или онлайн магазините. Поради тази причина е необходимо да знаете много добре какви характерни качества да търсите за да намерите тази сушилня за дрехи, която ще пасне напълно към вашите нужди и вашия джоб.

По-специално, трябва да обърнете внимание на тези характеристики:

 • Вида на сушилнята. В този случай, имайте предвид, че има два различни вида: 
 • Кондензационна сушилня, така се нарича, защото използвайки топлина изпарява водата от дрехите и я съхранява в резервоар. Този вид е най-простия.
 • Сушилня с термопомпа. Тези са най-актуални и се характерни с директното нагряване на дрехите през система, която наподобява до известна степен работата на овлажнителите.
 • Капацитетът на натоварване е друга точка, която трябва да вземете под внимание, за да може сушилната машина да покрие нуждите на вашия дом. Затова имайте предвид колко членно е вашето семейство. Всъщност, моделите до седем, осем килограма са за домакинства от двама до трима души, докато тези с над 8 са за семейства от четирима души или повече.
 • Използването на енергия също е друг аспект, на който трябва да се обърне внимание при закупуване на сушилня за дрехи. Така няма да правите прекомерна консумация на енергия.
 • Програмите и функциите, които трябва да има моделът, който изберете не трябва да се забравят, тъй като те са тези, които ще ви улеснят да използвате този уред и да извлечете максимума от него.
 • Шума, който издават не е по-маловажен фактор, обърнете внимание на звуковата мощност за да предпазите дома си от висок шум, когато използвате сушилнята. Следователно тук трябва да търсите модел, който не надвишава 65 или 66 dB.
 • Цената трябва да е достъпна, така че да може да си я позволите.
 • Марката. Изберете добра марка, която е синоним на качество и гаранция, но това не трябва да е най-важния аспект. Също така трябва да се вземат предвид и другите критерии при закупуването на най-добрата сушилня за дрехи.

Сравнение на най-добрите сушилни за дрехи на пазара

След като сте разбрали вече какво точно търсите, за да направите своя избор е време да знаете кои са най-добрите сушилни за дрехи на пазара:

1. Сушилня за дрехи Heinner HCD-V704B

Сушилня Heinner HCD-V704B
Сушилня Heinner HCD-V704B
Към Офертата

В онлайн магазините това устройство е най-продаваният модел. Също може да се отбележи, че е кондензационна сушилня, която е с капацитет от 7 килограма и има вид енергийно сертифициране B.

Тази сушилня за дрехи е с ниво на шум 65 dB, зарежда се отпред и се предлага в бяло. Към това трябва да добавим, че има 11 специални програми. Барабана е изработен е от неръждаема стомана и тежестта на машината 35 килограма. Що се отнася до размерите, те са 59 х 56 х 84 сантиметра.

Не трябва да се пренебрегва, че тези, които я притежават, подчертават скоростта на сушене, това че е много тиха и е с добро качество за тази цена. 

2. Сушилня Gorenje DP7B

Сушилня Gorenje DP7B
Сушилня Gorenje DP7B
Към Офертата

В случай, че търсите евтина сушилня за дрехи, това може да е вашият избор. Тя има ниво на шум 65 dB, има предно натоварване и тегло 19,7* кг.

Тя включва тринадесет програми за сушене, с дълбочина 62.5 сантиметра, класът на енергийна ефективност е В и нейното въртене е променливо двупосочно. Нейният капацитет е 7 килограма.

Препоръчва се за онези, които не разполагат с прекалено много място, за да намерят сушилня, и е толкова лека, че дори може да се постави върху пералната машина.

3. Сушилня за дрехи – Samsung DV80M5010QW/LE

Сушилня Samsung DV80M5010QW/LE
Сушилня Samsung DV80M5010QW/LE
Към Офертата

От термопомпите е другата сушилня, третата от нашия списък, която има товароподемност от 8 килограма, енергиен клас  A++ от гама A+++ до D  и шум от 65 dB.

За всичко това трябва да добавим предния си товар, който тежи 50 килограма и е с размери 60 x 60 x 85 сантиметра. Тези, които вече притежават, изтъкват факта, че изпълнява функцията си перфектно.

4. Сушилня Beko DU7133GA0

Сушилня Beko DU7133GA0
Сушилня Beko DU7133GA0
Към Офертата

Четвъртата позиция в класацията се заема от този друг модел, който е с термопомпа, която има предно зареждане и има заключващо устройство за деца и вътрешно осветление на барабана.

65 dB е нивото на шум, а енергийния сертификат е A +++ , теглото е 38,5 килограма. Трябва да добавим към характеристиките на модела размерите на машината, които са 58 x 59 x 84 сантиметра, и това че нейната товароносимост е 7 килограма и е представена с цикъл против мачкане от 30 минути.

Разнообразието от програми и нейната ефективност са две от нещата, които се открояват най-вече в този уред.

5. Сушилня Bosch WTW85550BY

Сушилня Bosch WTW85550BY
Сушилня Bosch WTW85550BY
Към Офертата

Сушилня с термопомпа, капацитет от 9 кг и енергиен клас A++, са трите основни характеристики на този модел. Въпреки това не трябва да пренебрегваме нейното ниво на шум, което е 65 dB. Има предно зареждане и 14 програми за сушене.

59,9 x 59,8 x 84,2 сантиметра са размерите на тази сушилня, която се отличава с това, че управлява дрехите много добре.

6. Electrolux PerfectCare600 EW6C428W

Сушилня Electrolux PerfectCare600 EW6C428W
Сушилня Electrolux PerfectCare600 EW6C428W
Към Офертата

За да завършим нашия списък, ще представим този модел, който е кондензационен, с капацитет 8 килограма, програма за сушене ECO TIME и система за сушене със сензори, която оптимизира енергията и времето на базата на действителния товар, който имате във всяко време.

65 db шум, тегло 38,26 кг, размерът й е 60 х 60 х 85 cm и има енергия B ефективност.

7. Сушилня за дрехи AEG T8DBE48S

Сушилня AEG T8DBE48S
Сушилня за дрехи AEG T8DBE48S
Към Офертата

Енергиен клас A ++, тази сушилня за дрехи има барабан от неръждаема стомана с капацитет 8 кг. Подобно на останалите модели, представени тук, тя има всичко, за да съблазни семейство от няколко души.

Благодарение на 6-те си програми, можете да изсушите всякакъв вид пране, от памук до най-деликатното, като използвате горещ или студен въздух. Отбелязваме интересни програми като: бърза, смесена или вълна.

Използвайки LCD екрана можете да следите напредъка на цикъла, виждайки оставащото време, вида на програмата и др.

Какво е сушилня за дрехи с термопомпа?

Сушилните за дрехи отдавна имат лоша репутация заради високата консумация на енергия. С напредъкът на технологиите обаче, производителите предлагат все повече и повече сушилни с термопомпа, които са по-икономични.

Предимствата на тази система, освен икономията на енергия, са многобройни:

 • Няма нужда от външна система за евакуация.
 • Достатъчно е наличието на обикновен електрически контакт, за да можете да инсталирате устройството си където пожелаете.
 • Температурата на циркулиращия в барабана въздух е ограничена (макс. 55 °) за по-добро третиране на дрехите.
 • Този тип сушилни за дрехи отделят много малко топлина.

Има само един недостатък, сушенето продължава по-дълго поради по-ниската температура, отколкото при традиционната сушилня, но донякъде този недостатък е добро качество, защото предпазва прането.

дрехи в сушилня за дрехи

Как работи сушилня с термопомпа?

Този тип сушилня за дрехи работи на принципа на кондензацията. Нямате нужда от маркуч за източване на остатъчната вода.

Докато при конвенционалните сушилни горещия въздух използван за изсушаване на дрехите се освобождава, технологията с термопомпа го запазва и използва повторно, така полученият горещ въздух изсушава прането. Благодарение на тази система със затворена верига консумацията на електроенергия се намаля до 66% в сравнение със стар модел, което е позволило сушилните с термопомпа да получат енергиен клас A + и A ++.

Къде ще я монтирате?


Ако знаете къде точно ще я сложите, просто трябва да проверите дали отварящите панти са от дясната страна. В противен случай трябва да изберете модел с обръщаема врата.
Ако все още не знаете мястото където ще я сложите или обмисляте да се местите през следващите месеци. В този случай обръщаема врата изглежда по-добър избор.

Не забравяйте, че вашата сушилня трябва да е достъпна за по-добър комфорт.

След като имате цялата тази информация, която ви дадохме, ще можете изберете модела сушилня за дрехи, който най-добре отговаря на нуждите на вашия дом.