Най-добри бебешки люлки шезлонг за спокойни дни и нощи

Искате ли вашето бебе да е спокойно и можете свършите домакинските си ангажименти? Е, без съмнение този списък с най-добрите бебешки люлки направен от нашите добри експерти няма да ви остави безразлични. Продължавайте да четете и със сигурност ще намерите това, което търсите.

1. Бебешка люлка-шезлонг Wunderkid Jungle Animals

Бебешка люлка-шезлонг Wunderkid Jungle Animals
Бебешка люлка-шезлонг Wunderkid Jungle Animals
Към Офертата

С тази бебешка люлка вашето малко бебе ще може да почива или да се наслаждава на игрите с вас, тъй като това е тип шезлонг с възможност за люлеене, включва практична вибрираща седалка и мелодии, които ще помагат много за успокояването на детето. Това е люлка с добър дизайн, който позволява сгъването й, така че да може лесно да бъде премествана. Има 3-точков предпазен колан, а също така има сваляема арка с три меки играчки, за да може детето да се отпусне и забавлява.

Този модел бебешка люлка е предназначен за бебета от 0+ до достигане на максималното тегло на детето от 9 килограма.

Почистването и е много лесно тъй като калъфа може да се пере в пералня до максимална температура 40ºC.

2. Бебешка люлка-шезлонг Tiny Love Rocker Napper

Люлка-шезлонг Tiny Love Rocker Napper
Люлка-шезлонг Tiny Love Rocker Napper
Към Офертата

Представяме ви бебешка люлка и шезлонг 3 в 1 с много различни характеристики. На първо място това е шезлонг, който включва регулируема облегалка за гръб и различни нива на вибрация, за да може бебето да се отпусне.

Има фиксирана позиция, а също и режим на люлеене.  Може да се използва в легнало положение, при което подвижните играчки ще забавляват вашето мъниче. Що се отнася до безопасността, моделът е снабден с триточков предпазен колан и максималното поддържано тегло е 18 килограма.

3. Люлка-шезлонг Graco, Move With Me Breton Stripe

Люлка-шезлонг Graco, Move With Me Breton Stripe
Люлка-шезлонг Graco, Move With Me Breton Stripe
Към Офертата

Тук можете да видите бебешка люлка шезлонг от фирмата Graco. Ще бъде идеална за вашето бебе, защото първо включва сгъваема рамка, за да може да я съхранявате с пълна лекота,  а също така има различни мелодии и вибрации. 

В позицията на люлка има пет различни позиции и две позиции на шезлонг. Включва 10 мелодии и  също така MP3 адаптер, така че можете да възпроизвеждате звуци, песни и записи по ваш избор.

4. Бебешка люлка-шезлонг Nature’s Way Bounce & Sway от Tiny Love

Бебешка люлка-шезлонг Nature's Way Bounce & Sway Tiny Love
Бебешка люлка-шезлонг Nature's Way Bounce & Sway Tiny Love
Към Офертата

Бебешката люлка, от производителя Tiny Love е специално разработена за хоризонтално люлеене и леки вертикални подскоци. Има мека подплатена седалка и симпатични, цветни играчки, които да забавляват мъничето през престоя му в люлката.

  Сигурноста е гарантирана с 5-точков колан. Набор от 19 различни мелодии осигурява дълга и непрекъсната музика. Захранването става чрез 3 X C /LR14 (1,5 V)  батерии, но те трябва да бъдат закупени отделно.

5. Детска люлка конче MAXIMA

Люлка конче MAXIMA
Люлка конче MAXIMA
Към Офертата

Тази люлка за бебета с формата на кон ще помогне на вашето бебе да се научи да поддържа баланс и да има по-добър контрол на тялото. Освен това е много приятен вариант, защото това е пластмасов кон в доста поразителен син цвят, с който много ще се забавляват малките вкъщи. Препоръчва се за деца с минимална възраст от две години. 

6. Детска люлка 2 in 1 Wunderkid Stars

Детска люлка 2 in 1 Wunderkid Stars
Детска люлка 2 in 1 Wunderkid Stars
Към Офертата

Бебешката люлка, представена на тази позиция, е много проста за сглобяване и просто трябва да бъде разположена някъде, където може безопасно да се използва. Избирайки между 5 скорости на люлеене и 16 мелодии, можете много лено да настроите люлката на 15,30 или 60 минутен режим. Дистанционното управление в комплекта ще ви улесни максимално при програмиране на функциите.

Тази бебешка люлка се съхранява лесно, защото не заема много място, когато не искате да я използвате. Покрива изискванията за безопасност, има 5-точков колан и поддържа тегло до 12 килограма. Употребата му се препоръчва от 6-месечна възраст.

7. Бебешка люлка-шезлонг BabyBjorn Bliss

Бебешка люлка-шезлонг BabyBjorn Bliss
Бебешка люлка-шезлонг BabyBjorn Bliss
Към Офертата

Новото покритие на Bliss е малко по-приятно и елегантно от това на предшественика си, но всички материали на люлките BabyBjorn отговарят на едни и същи изисквания.

Този модел се предлага с калъфи от два различни материала, от които можете да избирате – мек памук или мека и ефирна мрежа. И в двата случая те са меки и уважителни към нежната кожа на вашето бебе. Основната разлика е, че мрежата изсъхва по-бързо и е по-дишаща.

Не включва никакви токсични химически компоненти, така че вашето дете е напълно безопасно, дори ако кожа му се трие по шезлонга или пък реши да го смуче.

Как да изберете бебешка люлка-шезлонг?

Кога да започнете да използвате люлка-шезлонг?

Първото нещо, което ще ви кажем е винаги да четете внимателно препоръките на производителя и да следвате упътванията на избрания от вас модел.

Ще видите, че повечето от бебешките люлки могат да се използват буквално от първия ден, но за да се гарантира безопасността на вашето дете, важно е да спазвате изискванията и никога да не използвате шезлонг преди минималната препоръчана възраст от производителя.

Тъй като повечето модели обикновено имат няколко позиции, можете да изпробвате във всяка от тях за да настаните най-добно вашето бебе. Повечето бебешки шезлонги са напълно удобни за да позволят на детето да спи спокойно, така че не е нужно да го държите и чакате, докато то спи. За по-голяма безопасност можете да поставите възглавница, която винаги ще придържа главата в правилно положение.

Въпреки това, някои педиатри могат да ви препоръчат да не използвате шезлонг, докато бебето не е в състояние да седи само. Ако се съмнявате, най-добре е да се консултирате директно с вашия лекар.

Неща, които да имате предвид при покупка на бебешки шезлонг

Когато решавате между много модели, които предлага пазарът, анализирайте какви предимства има всеки един от тях, за да разберете кое е най-доброто за вас.

Има два вида бебешки шезлонг:

 • Основни.  Това е най-простият вариант. Има седалка със безопасния колан и възможността да се балансират с малко движение. Те са с изчистен дизайн и малко или никакви аксесоари. Монтирането може да е много просто, но понякога и доста сложно.
 • С аксесоари. Можете да има различни степени на височина и отклонение, ръчно или автоматично балансиране, арки с включени играчки, звуци или песни. Те са повече екстри, но и са по-тежки шезлонги. Много са практични, ако ги местите от стая в стая, но не чак толкова, за да пътувате с тях например, защото екстрите ги правят по-тежки и правят преносимостта им неудобна тема.

След като сте решили за вида на шезлонга, нека разгледаме един по един останалите аспекти, които трябва да вземете под внимание.

1. На първо място е сигурността

Наистина, ако закупите бебешки шезлонг от доверен производител и следвате неговите указание за употреба, няма да имате проблеми. Както винаги ние ви препоръчваме да изберете модел, който ви дава най-голяма увереност.

Следователно, вашият шезлонг трябва да ви създава солидно, здраво впечатление. Трябва да бъде като закован за земята и да не се движи. Когато го включите на люлка ви се струва слаб, не го дръжте, най-вероятно това няма да ви създаде проблеми, защото контролът на качеството е висок. Не препоръчваме да купувате продукт, на който по някаква причина не можете да се доверите на сто процента.

2. Предпазен колан

Проверете предпазния колан и основата, които ги прикрепят към седалката. Те трябва да се регулират така, че да отговарят на тялото на вашето бебе за да е зажитено и да не се движи.

Повечето модели се предлагат с триточков колан: две странични презрамки и едно коланче между крачетата. Така бебето има достатъчно място за движение. Въпреки това може да намерите бебешки шезлонг, който е 5-точков колан с още две каишки за опора на кръста.

Никога не трябва да съществува риск за вашето дете да се изплъзне между коланите и да падне от шезлонга.

3. Лесен и удобен транспорт

По принцип бебешките шезлонги са леки, защото са проектирани така, че да можете да ги поставяте там, както ви са необходими. Те са практични навсякъде: вкъщи, на терасата, в градината и дори и на плажа.

Не забравяйте, както казахме теглото може да варира между различните модели. Ще намерите от супер леки и ултра компактни бебешки шезлонги с тегло 2 или 2,5 килограма, до по-тежки от почти 6 кг. Ако планирате да го местите постоянно, е добре да имате предвид, защото много тежък шезлонг може да се окаже не толкова подходящ за вас.

4. Възможност за сгъване

А като говорим за транспорт, значи обичате да пътувате? Искате ли да можете да се движите с потомството си през почивните дни?

Трябва да имате предвид, че това е важно за всяка двойка. Бъдете сигурни, че моделът бебешки шезлонг, който изберете има добра система за сгъване.

Лесно е да вземете решение да не вземете шезлонга с вас понеже сте взели детската количка. Но ако вече знаете, че пътуванията ще ви бъдат чести, потърсете нещо, което е наистина удобно за вас. В най-идеалния случай система с едно щракване ще ви позволява да сгънете шезлонга бързо и лено. Ако има колела, за да го транспортирате като количка или дръжки ще е още по-добре. Някои модели дори имат възможност за закупуване на удобна транспортна чанта.

5. Издръжливост

Има забележими разлики между различните модели. Обикновено те са по-полезни в периода между 2 и 4 години.

Шезлонгите, които издържат на повече тегло, са около от 9 до 18 килограма, но както споменахме по-рано ви насочваме към упътването на производителя. Важно е да вземете предвид това ограничение, защото ако детето ви надвишава препоръчителното тегло, това може да доведе до това люлката да не бъде стабилна и да се поклаща или дори да се преобърне.

Като вземете предвид начина на употреба, погледнете добре на възрастта и на килограмите, посочени от производителя. Може да искате да си купите шезлонг, който трае възможно най-дълго, като вземете предвид, колко често ще го използвате.

6. Забавления

Както казах, има основни бебешки шезлонги (седалка, колан и др), а има и други, които са с много увеселителни екстри.

Вашето дете вероятно ще прекара много часове, седейки в бебешката люлка, така че може би някои от тези „екстри“ ще бъдат много полезни за да го забавляват. 

Какво може да имат?

 • Арка с играчки. Ще видите, че много от люлките имат арка, на който висят играчки, дрънкалки и разни шумолящи предмети. Малките ще се забавляват с тези играчки и в същото време ще започнат да развивате умения като координация например. Трябва да знаете, че играчките не трябва да се отлепват сами за по-голяна безопасност, а арката трябва да бъде подвижна. Това ще бъде много удобно, когато трябва да транспортирате люлката.
 • Музика и мелодии. Някои бебешки люлки имат вградени високоговорители, чрез които детето може да чуе гласа ви. Други включват приспивни песни и мелодии, програмирани от производителя. Това по някога се превръща в недостатък, защото на бебето може да му омръзне да слуша винаги едни и същи мелодии. Някои модели ви позволяват да свържете мобилния си телефон или MP3 плейър, от който да избирате музиката, която пускате.
 • Светлини. Има модели бебешки шезлонги, които включват допълнителна светлина. Комбинациите от светлини съпътстват играта и привличат вниманието им, като са източник на забавление.

7. Люлка

Това е една от най-добрите функции на шезлонгите. Вашето бебе, както всички останали, ще обича люлеенето, ще се научи да се забавлява, като подскача и ще се наслаждава, когато се люлее преди да заспи. Най-вероятно на това ще се наслади и някой друг в дома ви.

Следователно всички бебешки шезлонги включват тази функционалност, въпреки че го правят по различни начини:

 • Естествено люлеене. Просто това е резултат от инерцията на движението на бебето, което е много гладко движение. Те също могат да забавят темпото и да останат в неподвижно положение на люлката. Обикновено те са люлка и основа с доста минимален дизайн.
 • С подкрепа. Шезлонга е захванат към основа, която го придържа и това позволява постепенно люлеене. Те имат възглавничка, за да гарантират, че движението е приятно и никога досадно за малкото.
 • Въздушна люлка. Седалката е окачена отгоре с помощта на въжета и се люлее с леко движение на основата.
 • Автоматизирана вибрация. Те имат малък двигател с няколко скорости, тъй като ние искаме да стимулираме или отпуснем бебето. Някои от тях включват възможност за програмиране и дори сензор за движение, който спира люлката, когато установи, че бебето е заспало.

Важното е, че движението било то люлеене, вибрация или и двете, е гладко и прогресивно. Трябва също да има заключено положение, така че седалката да остава неподвижна и стабилна, когато пожелаете. Това ще бъде особено полезно, когато детето порасне малко и вече няма нужда да го гушите почти постоянно.

8. Материали

Изпозваните материали трябва да бъдат устойчиви на подхлъзване, освен това трябва да се почистват лесно. Най-добрите са сменяемите калъфи, така че можете да ги перете в пералнята толкова често, колкото е необходимо. Ако пък не, поне материя, която лесно може да се почисти с влажна кърпа.

В допълнение, тя трябва да бъдат дишащи и приятна на допир материали, без груби шевове наоколо, така че вашето бебе да се чувства удобно, сухо и да няма ожулвания. Детето ще бъде много време седнало в шезлонга, така че се уверете, че материалът на люлката е наистина удобен.

Друг проблем е дизайнът. Вече влизаме в територията на вкусовете, очевидно и затова има мнго модели за избор. Имате обикновени цветове (синьо, бежово, сиво), имате дискретни шарки, с геометрични фигури или животни в еднакви тонове, има дори пълни с ярки цветове и със крещящи мотиви, които ще привлекат вниманието на вашето дете.

9. Настройки

С изключение на най-обикновените бебешки шезлонги, в един модел е нормално да има различни нива на облегалката.

Това е нещо, което трябва да имате предвид, защото това зависи от универсалността на седалката и ще ви позволи повече игри и забавления.

Обикновено седалката може да се променя, от седнало положение до почти легнало положение, така че малкото ви да може да дремне с пълен комфорт, без да се налага да го премествате в креватчето му.

Това може да се постигне по два начина. В някои шезлонги са цялостно кресло, а в други можете да регулирате седалката от едната страна и облегалката от другата, докато не намерите идеалното ниво.

Друга възможност за регулиране е височината. Повечето от бебешките люлки са ниски, с височина около петдесет или шестдесет сантиметра. Това може да е неудобно за някои хора, които не искат или не могат да клякат или сгъват по цял ден.

В тези случаи можете да разгледате моделите с регулиране на височината, които имат възможност да повдигнат седалката по-високо, около осемдесет сантиметра. С тази екстра някои родители ще ръкопляскат без съмнение.

Други екстри

Някои бебешки шезлонги имат възможност за прибавяне на чадър. Ако имате градина или тераса или слънцето пече през прозорците ви, ще бъде хубаво да пазите детето си защитено. Друга екстра, която е възможна при някои модели е мрежа против комари.

Ръководство за употреба

Независимо от вашия избор за покупка, важното е винаги да гарантирате безопасността на вашето бебе. Това винаги трябва да бъде на първо място:

 • Уверете се, че винаги поставяте колана и че е достатъчно стегнат, нито прекалено силно нито твърде разхлабено.
 • Никога не оставяйте шезлонга на високи места: на маса, стол или на друго място, от което може да падне.
 • Не го поставяйте на меки места например диван, защото при люлеенето може лесно да падне.
 • Шезлогът ще се хареса перфектно на вашето бебе, когато го полюшква добре, но трябва да внимавайте странично люлеене. Обикновено, производителите бебешки шезлонги са помислили при дизайна на моделите, но не губите нищо, ако проверите.
 • Въпреки че шезлога е безопасен, не го изпускайте от поглед за дълъг период от време. Детето винаги трябва да бъде наблюдавано, колкото е по-спокойно, толкова повече спокойствие и за вас.

С всичко това със сигурност ще имате това, което ви е необходимо, за да можете да изберете бебешки шезлонг, който е най-подходящ за вас и вашето бебе. Това е един от основните аксесоари, който ще улесни ежедневието ви, ще донесе много забавления и ще създаде незабравими моменти с вашето дете.