5 най-добри безжични клавиатури за компютър

Много потребители са склонни да се примирят с клавиатурите, включени в комплекта с техния компютър, които обикновено са доста обикновени, не удобни или пък с малко функции. Най-добрата безжична клавиатура обаче ще ви даде много практични функции като клавиши за бърз достъп, удобен и модерен дизайн, елегантност и удобство.

Лесно можете да свържете универсална безжична клавиатура и да я поставите там, където се чувствате най-удобно и начинът, по който ви харесва, това е нещо, което наистина ще ви хареса. Дори можете да използвате вашия компютър от леглото, защото те имат достатъчно голям обхват и има дори модели, предназначени за мобилни устройства, които работят с Android. Има дори някои съвместими за използване със смарт телевизор!

Ако търсите удобна и практична клавиатура, която можете да използвате на разстояние от вашия компютър, прочетете нататък, защото ние ще обясним всичко полезно за тези устройства.

Коя е най-добрата безжична клавиатура?

Изборът на безжична клавиатура може да не е лесна задача. Има много видове, с различни видове връзка, специални клавиши и др. Някои работят с таблети и вашия мобилни телефони, докато други не са съвместими с по-стари Bluetooth системи.

Най-важното е, че всеки модел е с различна скорост на писане и лекотата, с която можете да пишете, и различното потъване на клавишите. Някои модели са по-ориентирани за професионалисти или писатели. Има дори клавиатури с вграден тъчпад за повече гъвкавост и практичност.

И все пак ви представяме следния списък с петте най-добри модели на пазара въз основа на тяхната скорост, удобство, ергономичен дизайн и специални характеристики. Всичко, за да можете да изберете безжична клавиатура, която най-добре ще отговаря на вашите нужди.

1. Безжична клавиатура Logitech K400 Plus Dark

Безжична клавиатура Logitech K400 Plus
Безжична клавиатура Logitech K400 Plus
Към Офертата

Тази безжична клавиатура е идеална за тези, които искат да я използват на определено място, но все пак се стремят да имат възможно най-голяма гъвкавост, за да я използват от растояние.

Той има съвместимост с Windows и Mac OS 10.10 и 10.11, iOS и Android. Много интересен е дизайнът на клавишите, който е заоблен за по-добро усещане за бързо и удобно писане.

Има обхват от около 10 метра, също така е оборудвана с тихи клавиши и touchpad.

2. Безжична клавиатура и мишка A4tech 7100N

Голяма универсалност и удобство

Безжична клавиатура и мишка A4tech 7100N
Безжична клавиатура и мишка A4tech 7100N
Към Офертата

Това е една от най-евтините безжични клавиатури на пазара и е втората в нашия списък. Това е модел с 2.4GHz радиочестотна връзка и малък и удобен USB приемник.

Тя е елегантна, модерена и е лесена за използване. Той е съвместима с Windows. Linux и много други.

3. Безжична клавиатура Microsoft All-in-One Media

Компактна

Безжична клавиатура Microsoft All-in-One Media
Безжична клавиатура Microsoft All-in-One Media
Към Офертата

Microsoft е водеща марка в технологиите и не е изостанала в надпреварата за производството на най-добрите безжични клавиатури. Този модел се свързва безжично с радиус на връзка до 9 метра и наистина лесна за използване и пренасяне от едно място до друго. Важно е също така има медийни клавиши за бърз достъп до вашите снимки, музика и видео клипове.

Има леко тегло от 434 грама, наистина е компактна, заема почти никакво място. Тя обаче идва в английски формат, така че не очаквайте кирилица.

4. Безжична Клавиатура Rii Мини

Дистанционно

Безжична Клавиатура Rii Мини
Клавиатура Rii Мини
Към Офертата

За разлика от повечето безжични клавиатури и техните правоъгълни дизайни, този модел има доста различен и, честно казано, атрактивна форма. Тази форма я прави наистина ергономична и удобна за използване.

Не само е съвместима с компютри с Windows и Mac, но също така и с Android устройства Google TV, PS3, Xbox 360, IPTV и други.

 Освен това има функциите на дистанционно с инфрачервени лъчи и разполага с мултимедия и контроли за силата на звука, както и с много добро качество тъчпад.

5. Клавиатура Apple Magic Keyboard

Перфектната клавиатура за Mac

Клавиатура Apple Magic Keyboard
Клавиатура Apple Magic Keyboard
Към Офертата

Този модел е официалното решение на компанията Apple да даде безжична клавиатура на вашия Mac с Bluetooth и красив дизайн. Конструкцията и е, както в повечето дизайни на Apple, фина, елегантна и наистина компактна.

В същото време е доста издръжлива и дори луксозна благодарение на алуминиевата си конструкция. Клавишите са наистина лесни за използване, а също така имат добър обхват на свързаност до 9 метра.

Използва ножичен механизъм под клавишите, който осигурява отлична скорост на писане и напълно удобно и приятно усещане при използването и. Друг наистина положителен аспект е батерите могат да издържат до 1 месец непрекъсната употреба.

6. Комплект клавиатура с мишка Microsoft Sculpt Ergonomic

Ергономична клавиатура

клавиатура и мишка Microsoft Sculpt Ergonomic
Клавиатура и мишка Microsoft Sculpt Ergonomic
Към Офертата

Какво трябва да има безжична клавиатура?

Безжичните клавиатури могат да подобрят ефективността ви, като ви помагат да пишете по-ефективно или да побеждавате по-бързо враговете си във любимата ви игра. Ето защо трябва да изберете модел, който предлага няколко неща.

Основно това, което трябва да търсите, е скоростта и удобният и ергономичен дизайн, така че можете да я използвате с часове, когато работите или играете на вашия компютър, таблет или мобилен телефон. Освен това трябва да е компактна.

Помислете за най-удобния и ефективен за използване начин, от какво се нуждаете, удобни и универсални клавиши, леко тегло, съвместимост с вашите компютри или устройства.

Опции за свързване

 • Радиочестота или Bluetooth:  много безжични клавиатури могат да се използват с малък USB приемник чрез радиочестота 2,4 GHz. Те обикновено черпят повече батерия от моделите с Bluetooth.

Обикновено тези модели се справят добре и въпреки че могат да смесват сигнала, те са по-евтини и имат 128-битово криптиране. Освен това можете да използвате един USB конектор за до 6 различни устройства.

Bluetooth клавиатурите често имат проблеми със съвместимостта със стари компютри. И въпреки че процесът все още е прост, свързването им с компютъра е по-сложно, отколкото с радиочестотата. 
Те обаче са по-преносими и по-малки и могат да бъдат свързани с различни устройства като таблети, телефони, конзоли за игра и други.

 • USB вход:  това са входове, които ви позволяват да използвате клавиатурата и в същото време да свързвате едновременно друго устройство, като флаш памет, слушалки или кабелни мишки. Те не са напълно необходими, но могат да бъдат полезни и практични.
 • AV портове:  има безжични клавиатури с портове за слушалки или микрофони, което ви позволява да ги управлявате и използвате по-лесно, защото са по-близо до вас.

Работа на клавишите

Това пряко влияе на използването на клавиатурата, нейната реакция и издръжливост:

 • Силиконов купол: те са типични за по-малката гама клавиатури. Включват силиконова мембрана, под която има няколко малки купола, всичко под клавишите.

На тези безжични клавиатури им липсва чувствителност и трябва да натиснете напълно всеки клавиш, за да подаде сигнал на компютъра. Те не са добри за видеоигри, където трябва да използвате няколко клавиши наведнъж или ако трябва да използвате сложни команди с няколко клавиша едновременно. Ако имате нужда от скорост, те не са добър вариант.

 • Ножица: те  са в средата между силикон и механични. Най-добрите модели имат тактилна обратна връзка, което увеличава скоростта ви при писане или игра.

Те имат централен селектор и пластмаса, наподобяваща ножица, под всеки клавиш и регистрират клик, независимо къде го натискате. 
Те са типични за лаптопите с нископрофилни клавиши и са с добро качество, дълготрайни, достъпни и с добра скорост.

 • Механични: те са идеалните модели за тежка употреба на видеоигри, професионално писане или потребители на постоянна употреба. Под всеки клавиш има пружина, която прави бутона наистина чувствителен и просто трябва да натиснете, за да направите клика. Ето защо скоростта на писане е значително добре.

Клавиши

Повечето имат клавиши QWERTY, но има модели с други клавиши, които увеличават възможностите и производителността на клавиатурата.

 • Специални клавиши:  Много клавиатури имат специални функционални клавиши, като например контрол на медия плейър, бутон за интернет браузър, бутон директно търсене, настройки на екрана или контрол на силата на звука.

Някои имат клавиши за конкретни програми като календар, калкулатор, поща и др.

 • Цифрова клавиатура:  не всички безжични клавиатури имат 10 цифрови клавиша, така че имайте това предвид, ако трябва постоянно да да работите с числа. Възможно е също да закупите отделна цифрова клавиатура, която обикновено е компактна и преносима.
 • Програмируеми клавиши: това е добра функция, която ви позволява да добавяте комбинации към определени клавиши. С тях можете например да вземете комбинация, която използва много клавиши във видео игра и да я програмирате да работи с един специален клавиш. По този начин ще получите големи предимства и ще бъдете непобедими.

Но ако вашата е по-ориентирана към скоростта на писане, тази функция ви позволява също да програмирате клавиш за изпълнение на конкретни задачи като копиране или поставяне на текст, отваряне на любимия ви браузър и всичко, което подобрява вашата производителност.

Въпреки че не са от съществено значение, те правят нещата много по-лесни и са доста полезни.

Допълнителни характеристики

Има и други аспекти, които правят клавиатурата страхотна и напълно удобна. Аспекти като светещи клавиши и компактен и удобен дизайн могат значително да подобрят вашето изживяване:

 • Ергономични характеристики:  клавиатурата, която купувате, трябва да бъде проектирана според вашето здраве и комфорт след дълги часове непрекъсната употреба, за да се грижите за нервите и ставите си.
  Има клавиатури с извити ръбове, за да почиват китките и други със странни форми и клавиши, подравнени по различен начин, така че ръцете ви да се държат в неутрално положение, за да подобрите циркулацията си и да намалите стреса в мускулите и костите.

Конфигурация

 • Конфигурацията е важна функция за компютърните игри, тъй като е приблизително времето, което отнема на клавиатурата за комуникация с компютъра. Нормална е честотата от 125 Hz, тоест 125 комуникации в секунда с компютъра.

Професионалните играчи обаче се нуждаят от честота между 500 и 1000 Hz, така че стъпките им да се записват навреме и да имат по-добри резултати.

 • Профили:  те не са от съществено значение, но несъмнено са добра допълнителна функция, която прави клавиатурата по-универсална. Профилен модел ви позволява да конфигурирате няколко специални набори от клавиши за определени функции, които можете да използвате в Word или Excel, за да увеличите производителността си.

Така че, когато напуснете някоя от тези програми и отворите например друга, можете да конфигурирате друг профил с други клавиши за конкретни задачи. 
Ако играете игри, можете да имате профил за всяка видео игра с всяка комбинация и специални клавиши, които използвате. Така че можете да имате профил за League Of Legends, друг за GTA V и друг за Dark Souls.

 • Подсветка: както и другите неща, това не е толкова необходимо, но е детайл, който може значително да подобри използването на клавиатурата през нощта или в тъмна среда.

Освен това придава доста модерен и атрактивен вид на вашата клавиатура. За да се влошат нещата, някои модели ви позволяват да промените цвета и яркостта на подсветката и дори да накарате светлините да променят цвета си последователно.