7 Най-добри боксови круши на пазара

Боксова круша може да се използва и от всеки, за да изгаря калории и да сваля излишни килограми вкъщи без нуждата на велоергометър или бягаща пътека. Но бъдете внимателни, изборът на боксова круша може да не е прекалено лесен, имайки предвид множеството продукти на пазара.

Не всички боксови круши са с еднакъв размер и не са направени от едни и същи материали. Някои са предназначени само за боксиране, докато други позволяват и ритници. За да ви помогнем да изберете най-добрата за вас, решихме да създадем тази статия, съдържаща съвети, мнения и трикове за по-лесен избор. 

Ще започнем, като ви представим селекция с най-добрите за нас модели, след това ще завършим със съвети за избор.

Коя е най-добрата боксова круша?

Най-ефективният начин да намерите най-добрата боксова круша е да знаете какво да търсите. Преди да закупите продукта, тези подробности ще ви дадат по-ясна картина при вземането на решение.

Първото нещо, което трябва да проверите е цената. Евтината не е задължително да е лоша, но не е и трайна, така че не трябва да се стискате. На пазара може да намерите качествени модели, които не са скъпи.

Друго важно нещо е материалът. Той трябва да е здрав и устойчив, за да поддържа стотиците ритници и удари, които ще нанасяте при всяка тренировка. Кожата и трайният винил са най-често срещаните.

Размерите и теглото също са от съществено значение, колкото по-тежка е крушата, толкова по-малко се движи и толкова по-добра е тренировката. Размерът от друга страна, ще зависи от типа за тренировка и височината ви. 

За да ви помогнем с избора, тук ви представяме нашия списък с петте най-добри модели на пазара:

1. Боксов чувал MAXIMA

Качествен боксов чувал, изработен от здрава PU кожа, подсилен дъно и качествен пълнеж, който създава приятно усещане, когато ударите чувала.

Доставя се с иновативна кука, проектирана да издържа на големи натоварвания.

2. Боксов чувал Sportmann 22-40 кг

Дизайнът на този конкретен модел е прост, изцяло в черен цвят и лого в центъра.

Неговите производствени материали са с високо качество. Той е оборудван с необходимите вериги. Тежестта му може да бъде регулирана според вашите нужди между 22 до 40 кг.

3. Боксова круша RDX

С професионално качество, тази круша се препоръчва, ако сте на тренировки по бойни изкуства.

Изработена от висококачествена кожа и полиетиленова пяна и изпълнено със смес от накъсани влакна, които му придават средна твърдост.

Предлага се в два размера. Малкия е идеален за леки и динамични тренировки, докато големият е подходящ за кикбокс и ММА.

4. Боксова круша Klarfit Maxxmma

Изработена от полиуретан и воден пълнеж тази боксова круша събира между 35 и 55 литра килограма.

Този продукт е това, което търсите, ако искате да увеличите силата и издръжливостта си.

Предлага се с верига, на която да виси, а също така има цип и закопчалка, така че да можете да я поставите там, където ви е най-подходящо. 

Иновативното пълнене въздух и вода за поглъща силните удари с ниски трептения.

5. Боксова круша RDX 17 със стенен монтаж

Перфектна за тренировка за устойчивост, този модел се предлага със скоба за стена и висококачествени метални вериги, които ще ви позволят да я поставите там, където е най-удобно за вас.

Има подобрен дизайн, който е проектиран да издържа на най-големите натоварвания. Той има покритие против хлъзгане за по-стабилно тренировъчно изживяване.

Със своя дизайн, размери и качество е най-препоръчителна за практикуване на дисциплини като Муай тай, ММА и Кикбокс.

6. Боксова круша MADX 5

Производителят MADX пусна на пазара тази чанта за боксова круша, която се доставя със скоба за стената.

Също така идва с комплект ръкавици, каишки за китки, метални вериги и въже за скачане.

Това е продукт с добро съотношение цена / качество. Потребителите, които са го закупили, оценяват здравината на пълнежа му.

7. Боксова круша Everlast Powershot

Марката Everlast предоставя на ваше разположение тази боксова круша, проектирана да издържа и на най-силните удари. Качество, което я прави идеална за тренировки за подобряване на силата и устойчивостта.

Изработена е със слоеве от синтетична кожа и винил и се предлага в размери от 123 x 35 см. Това е чувал, който ще ви подхожда при различни видове тренировки. Тези, които са го закупили подчертават качеството му и неговата ниска цена.

Най-добрите марки

За да ви предложим възможно най-пълен списък, имахме възможността да направим добро проучване на пазара.

Всички те имат подобно качество, достъпна цена и не са предназначени за една и съща аудитория. След нашето проучване останахме особено впечатлени от две марки, за които е известно, че са лидерите на пазара за боксова екипировка, Everlast и RDX. Разбира се, че има и други, но това са за нас 2-те най-добри марки в момента.

RDX е британска марка, специализирана в бойни спортове, предлага широка гама от продукти, вариращи от важни боксови ръкавици до каишки за китки и боксови круши, разбира се. Продуктите са посветени на няколко вида бокс, било то ММА, тайландски бокс, но и очевидно английски бокс. По време на писането бяхме приятно изненадани от качеството на предлаганите продукти, но и от много атрактивните им цени. 

RDX е марка от съществено значение за нейната сериозност и за разнообразието от продукти, които предлага.

Друга марка, която предлага много повече е известната американска фирма Everlast, която се откроява с дизайна и качеството на своите продукти. 

Продукти, които привлякоха редица емблематични боксьори през изминалите години са най-известните, Майк Тайсън и Мохамед Али.

Тази марка, създадена в началото на двадесети век, предлага широка гама от продукти, вариращи от каски и ръкавици до боксови круши. 

Общото между всички тези продукти е, че са проектирани с качествени материали и имат прецизни и солидни покрития. 

Следователно марката Everlast и марката RDX са тези, които ни впечатлиха най-вече заради качеството на продуктите и техните конкурентни цени.

боксов чувал мнения

Защо се нуждаете от добра боксова круша?

На първо място, този продукт значително ще подобри вашата техника. В допълнение, това ще ви помогне да постигнете по-добри скорост, сила и издръжливост – основни области за успех във всеки боен спорт. Изборът на подходящ модел ще окаже огромно влияние върху тренировката ви като спортист.

Различни видове боксови круши

Има два основни вида: висящи и на стойка. И двете имат своите предимства и трябва да изберете вида, който е най-подходящ за вашите тренировки и стила на бойните изкуства, който планирате да практикувате.

Висящи

Те обикновено се окачват на тавана с вериги, но има друг начин на монтиране на стената с помощта на метална скоба. Този вид е най-използваният, тъй като има някои важни предимства. 

На първо място, те са по-тежки и не се люлеят прекалено много, когато ги удряте. Това ви позволява да работите върху скоростта и прецизността си и да имате по-реалистично тренировъчно изживяване.

Второ, тежестта висяща от горе се разпределя по-добре, отколкото на тези със стойка на земята, което позволява по-добра работа върху силата и мощността. 

Недостатъкът на висящите е предимно практичен. Не е възможно лесното преместване на крушата. Веднъж инсталирана на мястото си, тя обикновено ще стои там за дълго. Освен това се нуждаете от таван или стена, които са достатъчно здрави, за да могат да поемат ударите и голямата тежест.

Свободно стоящи със стойка

Ако нямате подходящо място, за да закачите висяща боксова круша, този тип може да е добра възможност за вас. Можете да я поставите почти навсякъде, където има минимално пространство и повечето са относително лесни за преместване. Това означава, че можете да тренирате почти навсякъде, където поискате.

Качествените модели обикновено са оборудвани с голяма кръгла основа, което ги прави много стабилни. Това прави възможно практикуването както на боксиране, така и на ритане. 

Разпределението на теглото им обаче е различно от висящите. Те се движат прекалено лесно, което някои хора не харесват, особено тези, които тренират за сила.

спортистка

Какво трябва да имате предвид при избора на боксова круша?

Тегло

Това е ключов фактор. Прекалено леката круша ще се движи прекалено, когато бъде ударена. Ако не окаже голяма съпротива, тя ще се клати много всеки път, когато я ударите, намалявайки ефективността на тренировката. Намерете модел, който предлага добро ниво на съпротива.

Материал

Като цяло кожата е най-добрият вариант. Това е издръжлив материал и може да издържи на високо ниво на действие. Това обаче е най-скъпият вариант, което кара някои спортисти с по-малко финансови възможности да купуват модели, направени от изкуствени материали. На пазара също можете също така да намерите модели, изработени от вълна.

Пълнеж

Разбира се, има някои по-важни неща, когато става въпрос за трениране с боксова круша, отколкото да знаете колко добър е пълнежа. Но това е от решаващо значение за избягване на нараняване на ръцете или краката при удряне или ритане на крушата. 

Трябва също да помните, че по време на сесия ще удряте многократно. Без подходящият пълнеж е много по-вероятно да се нараните. По принцип най-често срещаните видове пълнеж са тежка пяна, гел или някакъв вид меки компресирани влакна. Въпреки това, тежката пяна е най-популярният вариант, тъй като лесно абсорбира енергията на всеки удар.

  • Твърд пълнеж: Изработен е от настъргани влакна, капсулиран в затворена вътрешна клетка с размер от 1 инч.
  • Мек пълнеж: Обикновено е направен от материали, които предлагат по-малко съпротивление, капсулиран във 2-инчова вътрешна клетка.
  • Пълнене с вода: Крушата с вода осигурява реалистично усещане, което се чувства като удряне на човешко тяло. То също така предлага ниво на съпротива, подобно на това на противника.
кожен боксов чувал

Пясък

Боксовите чували с пясък са по-тежки от моделите с други материали.

Ако търсите тежка круша, добре е да помислите за модел с пясък.

Пясъкът е добър материал, тъй като има тенденция да осигурява постоянна устойчивост. Пясъчните чували не се влияят от температурата и са по-устойчиви на атмосферни влияния.

Тоест, ако обикновено го държите навън през зимата, той няма да замръзне.

Друго голямо предимство е, че пясъкът обикновено се почиства лесно, в случай, че се скъса капакът на крушата, също така се подменя лесно.

За съжаление, чувалите с пясък имат недостатък: с времето пясъкът се натрупва в долната част, така че дъното ще бъде по-твърдо от останалата част на крушата.

Някои производители използват слой пяна или смесват материали, за да избегнат подобно явление.

Влакна или тъкани

Други модели са пълни с накъсани влакна или компресирани тъкани. Те са създадени, за да ви осигурят преживяване, подобно на пясъчния пълнеж.

Това означава, че те са лесни за използване и осигуряват по-голяма устойчивост на боксовия чувал.

Както бе споменато по-горе, някои използват смес от пясък и пресовани тъкани или влакна, като по този начин се избягват проблеми с лошото разпределение на материала.

С вода

Водата е широко използван материал за пълнене на боксови чували и ви дава много предимства.

Водата ви дава и по-последователно и балансирано съпротивление, така че не е нужно да се притеснявате, че някои части предлагат повече или по-малко съпротивление от останалите.

Няма да се притеснявате толкова много за възможни наранявания на стави или други части на тялото си, когато удряте крушата.

Друго ключово предимство е, че моделите с вода могат да се изпразват и преместват по-лесно от другите.

Ако смятате, че ще ви се налага често да сменяте мястото за тренировка, силно препоръчваме да закупите боксова круша с вода.

Чувалите с вода също имат своя недостатък: ако се скъсат, те могат да причинят много повече щети от тези, пълни с други материали.

Имайте предвид това, когато планирате къде да я монтирате, ако искате да избегнете възможността да повредите пода на помещението.

момиче тренира в залата

Височина

Не би било странно, ако от време на време някои от приятелите ви идват у вас, за да тренират с крушата; така че бихте искали да имате модел с регулиране. Едва ли всичките ви приятели имат еднаква височина като вас, така че възможността за настройване е ключов момент.

Монтаж

По принцип има два начина, по които тези спортни уреди могат да се монтират: Най-известният начин е да бъдат захванати за тавана, а най-модерната алтернатива е да се монтират на стената с подходяща за целта скоба. 

Гаранция

Наличието на добра гаранция е много важно, когато говорим за качество и издръжливост. Въпреки това трябва да имате предвид, че никоя марка няма да носи отговорност за щети, причинени от злоупотреба. Те ще носят отговорност за всички щети, свързани с дефекти по шевовете и материалите.

От предлаганата гаранция също ще добиете представа колко уверен е производителя в качеството на продукта. Също така имайте предвид, че никоя марка, колкото и добра да е тя, няма право да продава продукт с дефекти допуснати по време на производството.