Най-добри боксови ръкавици в България

Ако не сте сигурни кои боксови ръкавици са подходящи за вас в тази публикация ще научите всичко, което трябва да знаете, за да направите правилния избор.

Избора може да изглежда доста лесен, но има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, за да сте доволни от вашата покупка.

Кои са най-добрите боксови ръкавици?

Както винаги казваме, когато практикуваме даден спорт, безопасността е на първо място. Ако сте решили, че ще практикувате бокс или някакъв спорт, в който се изисква и боксиране, тогава трябва да се снабдите с добри ръкавици, които ви осигуряват възможно най-голяма безопасност и които ви предпазват от претърпяване на нараняване или счупване на костите на ръцете. В този списък взехме това предвид при избора на 5-те най-добри боксови ръкавици.

1.Боксови Ръкавици Venum Elite 12 oz.

Ръчно изработени в Тайланд, Venum Elite са проектирани да осигуряват висококачествени тренировки. Те предлагат перфектно поглъщане на ударите, по-специално благодарение на пяна с тройна плътност. Това не е единственият стратегически елемент, тъй като тези ръкавици имат мрежест панел на дланта, осигуряващ вентилация, както и регулиране на температурата. 

Качественият дизайн се допълва с лекота на използване. Дългите маншети например осигуряват по-добра защита на китките. Шевовете са подсилени, така че ръкавиците да имат по-продължителен живот, а за производството се използва висококачествена кожа. И накрая трябва да кажем, че серията Elite се предлага в няколко цвята.

От марка, специализирана в бойните спортове, не бихме могли да очакваме лошо качество! Тези боксови ръкавици Venum са наистина много успешни и не можем да открием нито един детайл, който да разваля комплекта.

Що се отнася за мнението на потребителите, те ценят безупречното покритие, както и използваната качествена синтетична кожа. Също са много добре изрязани, китката и палецът са правилно поддържани и има място за превръзка. Независимо дали сте начинаещ или напреднал боксьор, това наистина са чифт ръкавици, които са силно препоръчвани!

2. Боксови ръкавици – VENUM GIANT 3.0 10, 12, 14 Oz.

Ръкавиците VENUM GIANT 3.0 са преработена и подобрена версия на предишната серия. Всички основни характеристики са модифицирани, което позволява още по-ефективно трениране. 

Регулирането на ръката и палеца е оптимизирано, за да може ръкавицата да е като истинско продължение на юмрука и по този начин да се увеличи ударната сила. 

Синтетичната кожа, използвана за външното покритие е два пъти по-здрава, което осигурява по-добрата издръжливост. Що се отнася до ергономичността и комфорта при използване, този път е използвана пяна с висока плътност, която ефективно абсорбира ударите и защитава ръцете три пъти повече от предишните.

VENUM GIANT 3.0 са наистина добра изненада! Въпреки че марката има солидна репутация, ниската цена може да породи съмнения в качеството на продукта, но в крайна сметка няма за какво да се оплакваме. Може да са малко по-тежки и малко по-малко дишащи от другите модели на марката, но това наистина са единствените недостатъци, които можем да намерим. 

Качеството е и вида са доста добри и подплънките са достатъчни за тренировка на на боксова круша или спаринг. Ако бюджетът ви е ограничен, но все пак искате да изберете добра марка, това очевидно е моделът, който си струва да обмислите.

3. Боксови ръкавици Hammer Premium Fight 10, 12, 14, 16 Oz.

Hammer Premium Fight са предназначени за всички спортисти, които тренират много редовно, дори интензивно.

Благодарение на уникалния и оформен дизайн, ръката и палецът имат сигурно и плътно прилягане. Избран е и специфичен материал, който да покрива дланта, свързан с малки отвори за вентилация. Въздухът циркулира перфектно и ръцете не се запарват. Оборудвани с къс маншет за оптимална свобода на движение.

Hammer Premium Fight е на достъпна цена, когато става въпрос за боксови ръкавици. С добре прилягащи и комфортни ръкавици сте готови да започнете тренировка. Впечатляващ е факта, че главно са използвани качествени материали. Използвана е естествена кожа, шевовете са супер здрави и това очевидно не са ръкавици, които ще трябва да сменяте на всеки 2 години. Марката предлага и други модели с богата цветова гама, така че няма да е трудно да намерите тези, които ще ви накарат да искате да тренирате всеки ден. Те са евтини, но качеството, което предлагат ги прави много добра инвестиция.

4. Боксови ръкавици Reebok 14oz

Reebok 14oz са тренировъчни боксови ръкавици, предназначени както за начинаещи, така и за напреднали. Синтетичната кожа, използвана за външното им покритие, им придава както здравина, така и издръжливост. Гарантират хомогенно разпределение на ударите и по този начин предпазват от наранявания. 

Марката е избрала добър начин на закопчаване с велкро. Ръкавиците прилепват добре, а освен това формата им е проектирана да оптимизира скоростта и ефективността на движенията и ударите. Дизайнът е изцяло разпознаем, стил Reebok.

Reebok 14oz са от съществено значение и те очевидно имат своето място в тази класация от най-добрите боксови ръкавици! Марката е подобрила своите продукти през годините, като най-новите имат много добра ергономичност. 

Този чифт е много добър избор, имайки предвид достъпната цена, на която се продава.

5. Боксови ръкавици Dominator Lion

Dominator Lion предлага добри боксови ръкавици за тренировка. Напълно функционални, те са моделирани така, че да отговарят на естествената форма на юмрука, за да предложат както оптимален комфорт, така и да ви позволят да се използвате максимално силата си по време на ударите. Изработени от висококачествена естествена кожа, те очевидно са доста издръжливи.

Маншетът предлага опора и защита на китката, като същевременно позволява оптимално прилепване. Благодарение на внимателно разположените отвори, дланта се възползва от вентилационна система, която позволява на въздуха да циркулира добре, което предотвратява изпотяване.

Тези ръкавици от Dominator са точно това, което бихте очаквали от добро съотношение цена / качество. Веднъж сложени на ръцете, те са доста леки, идеално подплатени там, където е необходимо, и се държат добре на място. 

А що се отнася до цената, тя е много разумна имайки предвид, че са произведени от естествена кожа. Може би това не са най-добре дишащите боксовите ръкавици, но и това не е голям минус, особено ако просто планирате да ги използвате само няколко часа на седмица. 

В такъв случай, благодарение на тяхната цена и техното добро качество, те лесно ще ви накарат да не съжалявате за покупката си!

Ръководство за покупка

Изборът на правилните боксови ръкавици е важен, тъй като тяхната функция е да ни предпазват от наранявания. Нека да видим всички важни аспекти.

Размери

Размерът е един от най-важните фактори при избора им, тъй като той определя защитата, която те осигуряват и следователно употребата, за която са предназначени.

Унция

Унцията е мерната единица, използвана за обозначаване на теглото на ръкавицата, еквивалентно на 28,35 грама. Увеличаването на теглото означава увеличаване на подложката и защитата за потребителя и съперника или партньора. В зависимост от теглото им на пазара се срещат от 4 до 20 Унции, винаги в четни числа.

Как да разберете размера на боксовите си ръкавици?

Въпреки че теглото на потребителя е важно за размера, основният фактор, който го определя, е употребата им. Така че ще видим какви размери са подходящи за всяка употреба и в кои случаи се намесва теглото на потребителя.

боксови ръкавици цена

Според употребата

Тук ще разгледаме видовете, които съществуват според употребата и теглото на всеки един.

Боксови ръкавици за деца

Най-леките, 4 и 6 унции, и с по-малка защита са предназначени за деца желаещи да тренират бокс.

За състезание

Както за професионално, така и за аматьорско състезание, най-използваните са 10 Oz, въпреки че 8 Oz ръкавици също се използват от професионалисти с по-ниско тегло от полусредна категория.

За лек спаринг

Що се отнася до 12 Oz, те не се използват широко, тъй като не предлагат достатъчна защита за безопасни тренировки. Те могат да се използват за леки тренировки.

Тренировъчни

Ръкавиците от 14 Oz са най-често срещаните за всички видове ежедневни тренировки, както за боксова круша, така и за спаринг. По-голямото им тегло е идеално за увеличаване на силата на ръката и подобряване на скоростта. Тяхната подложка е достатъчна за безопасни тренировки, с изключение на потребителите над 80 килограма, които трябва да тренират с 16 Oz.

За специфични тренировки

Ръкавиците от 18 и 20 унции са рядкост и се използват от потребители, които надвишават 95 килограма, или за специфични тренировки, които изискват повече от нормалното тегло.

За боксова круша

Ръкавиците са предназначени само за тренировка с боксова круша, а не за спаринг или двубой и са оразмерени по размер, а не по тегло в унции.

Таблица с размери според теглото на потребителя

Тегло на потребителяРазмер боксови ръкавици
40-54 kg8 oz
54-68 kg10 oz
68-84 kg12 oz
84+ kg14 oz
Боксови Ръкавици Емаг

Материали

Материалите, използвани за производството, могат да бъдат групирани в два вида: естествени и синтетични. Естествените могат да бъдат от кожа от различни животни, а сред синтетиката можем да открием PVC, винил и изкуствена кожа.

Изработени от PVC или винил:

Най-евтините модели на пазара са направени от винил или PVC, така че качеството им е доста ниско. Не се препоръчват дори за начинаещи, поради ниското им съпротивление и защото са по-твърди. Поради лошото им качество и по-големият риск от нараняване, те са забранени в някои фитнес зали.

Изработени от изкуствена кожа

Един от най-използваните материали за изработката на боксови ръкавици за начинаещи и аматьори е изкуствената кожа. На пазара се предлагат модели с различно качество, както в използвания материал, така и в подложката и производството. Има чифтове предлагани на много ниска цена с подобно качество като тези на PVC или винил, а също и модели с подобни цени на моделите с естествена кожа.

Предимства Синтетична кожа

 • По-ниски цени
 • Разнообразие
 • По-удобни от естествената кожата

Недостатъци Синтетична кожа

 • По-ниска производителност и устойчивост на удар.

Естествена кожа

Както при изкуствената кожа, и тук има различни качества, които се различават значително по цена и производителност. Най-скъпите и с най-високо качество са направени от телешка кожа, но също се използват биволи и кози.

Плюсове на естествената кожа

 • Разнообразие на качество и цени
 • По-добра производителност и устойчивост на удар.

Недостатъци

 • По-висока цена
 • Те са по-твърди от моделите произведени с изкуствена кожа.
Тип закопчаване

Тип закопчаване

Типът на закопчаване е друг важен аспект при избора на боксови ръкавици, като можете да избирате между модели с велкро закопчаване или връзки.

Велкро

Фиксираното велкро закопчаване е най-използваното:

Предимства на велкро

 • Много практично, лесно за слагане и бързо сваляне.
 • Добро сцепление.

Недостатъци

 • Не е предназначено за състезания.
 • С времето се износва.
 • Превръзките могат да се закачат.

С връзки

Употребата на боксови ръкавици с възки е задължителна, когато става въпрос за състезание.

Предимства на моделите с връзки

 • Това е най-добрата поддръжка на китката.
 • Не се износва толкова бързо с течение на времето.

Недостатъци на връзките

 • По-трудно се слагат и е нужен втори човек за завързването им.

Други фактори, на които да обърнете внимание

В допълнение към всички тези аспекти, има и други, които също трябва да вземете предвид при закупуването на боксови ръкавици. 

Всеки един от тях допринася малко или много за комфорта на потребителя.

Форма

В зависимост от формата можете да изберете тези, които ви държат ръката затворена си или тези, които я държат полуотворена, с които ще трябва сами да свиете юмрук, преди да ударите.

Качество

Качеството на подложката също е от голямо значение, тъй като това е зоната, която поддържа удари и пряко влияе върху нивото на защита. Ръкавиците с добро качество включват пяна с висока плътност, която не се смачква при употреба. Някои марки дори добавят няколко слоя.

Тип шевове

Шевовете са с добри здрави конци, за постигане на по-голяма устойчивост. Въпреки това на пазара има ръкавици с двойни шевове.

боксьорка

Поддръжка

Искаме да ви споделим няколко съвета за удължаване на живота и ефективността на вашите боксови ръкавици.

 1. Никога не оставяйте ръкавиците си в раницата след тренировка. Много е важно да извадите от раницата боксовите си ръкавици веднага щом се приберете у дома. Трябва да сте сигурни, че мястото, където го оставяте да е проветриво, но никога не ги оставяйте на директна слънчева светлина, както и избягвайте влажни места. Това ще позволи на потта да изсъхне и да не се абсорбира от подложките на ръкавиците. Можете също и да пробвате и друг трик, като вкарате топчета вестник.
 2. За да се опитате да намалите миризмата на ръкавиците си, най-важното е да следвате предишния съвет. Друго, което можете да направите е да поставите малки сапунчета, докато те се проветряват. И накрая, на всеки две или три седмици можете да добавите малко талк, но винаги бъдете сигурни, че вътрешността е суха.
 3. Ако те са от естествена кожа, за поддръжка на външността можете да използвате, хидратиращ крем.
 4. Винаги използвайте боксови превръзки, тъй като освен че защитават ръцете и китките, те абсорбират потта.
 5. Никога не ги перете в пералня.
 6. Не използвайте ръкавиците с пръстени, гривни или часовници.
 7. Когато носите ръкавиците си от известно време и започнете да усещате дискомфорт на китката или кокалчетата, време е да ги подновите.

И накрая, ако имате някакви съмнения или въпроси, попитайте професионалист за съвет. Не забравяйте, че в нашия списък сме избрали едни от най-добрите модели и ще се радваме, ако успеем да ви помогнем в избора. 

Заключение

Надяваме се това ръководство да ви помогне да купите подходящите за вас боксови ръкавици.

Ако ви се стори интересно, ще се радваме, ако можете да го споделите статията с вашите приятели и партньори.