Най-добри детски гири за тренировки у дома

По принцип, употребата на детски гири е напълно подходяща за всички деца, които искат да тренират с тежести. Полът няма значение.

Гирите могат да се използват по много начини, в различни упражнения. Те също така не се нуждаят от много пространство за съхранение. 

Също така както начинаещите, така и напредналите потребители имат възможност да тренират с тежести, тъй като те могат да се адаптират наистина добре. Вижте най-добрите дъмбели за възрастни.

Ако искате детето ви да тренира, добре ще е да изберете подходящи детски гири. Те са идеални за домашни тренировки, които помагат за сваляне на килограми или растеж на мускулите.

Важно! Тренировките с тежести могат да доведат до наранявания. Не се препоръчва употребата им без присъствието и напътствията на възрастен!

Кои са най-добрите детски гири?

Детски гири предимно са търсени от родители, които са любители на фитнеса, както и тези, които просто обичат да спортуват и поддържат тялото си в добра форма. 

Помагайки в развитието на мускулите и добавяне на издръжливост, гирите за деца са може би най-лесният начин за спортуване в къщи.

Поради тази причина подготвихме тази статия, за да добиете представа за най- новите тенденции на пазара и да ви няколко основни упътвания, които трябва да вземете предвид при закупуването на този тип продукт.

1. Гири HMS, 0.75 кг

Чугунени гири, покрити с неопрен, идеални за фитнес тренировки у дома, различни упражнения за развитие на мускулите, полезни са при джогинг и рехабилитация. Ниското тегло ги прави идеални за начинаещи спортисти, които тепърва започват да тренират.

2. Детски гири MAXIMA, 1 кг

Виниловото покритие е лесно за поддръжка, то не само предпазва настилката и пода, но и предава по-голямо удобство по-време на тренировка.

3. Комплект детски гири MAXIMA 200266

Този комплект комплект е един от най-безопасните благодарение на дунапреновата обвивка. Двете тежат по 1 кг и предлагат доста удобен захват. Неща, които са изключително важни за мотивацията на младия спортист.

4. Гири Tunturi Винилови, 2 x 2 кг

Комплект с 2 по 2 килограма предлаган от фирмата Tunturi. Напълно подходящи за жени и тийнейджъри за аеробика, гимнастика и др.

5. Гири Tunturi – Винилови, 2 x 4 кг

Този комплект 2 х 4 кг е за по-напредналите в този вид тренировки. Препоръчително е да се престъпи към тези тежести след постигната достатъчно добра подготовка с по-леки гири.

На каква възраст децата могат да започнат да вдигат тежести?

Що се отнася до възрастта, препоръчително е да не започват, докато не са навършили 12 или 13 годишна възраст.

Какви са ползите от тренирането с детски гири?

Както всеки спорт, така и тренировката с гири може да допринесе до изграждането на добър спортен навик при младите, но освен това предлагат и други предимства:

  • Мускулен растеж
  • Те подобряват мускулната координация
  • Благоприятства еластичността на мускулната тъкан
  • Голямо разнообразие от упражнения
  • Концентрация на една ръка или един крак
  • Укрепване на костите

Какво трябва да имате предвид, преди да купите гири за деца?

1. Тегло

Когато избирате, първото нещо, което трябва да знаете, е теглото, което e подходящо за вашето дете, за да може да извлече максимума от рутинните си упражнения. 

За да разберете подходящите, най-добрият начин е да ги изпробвате. Ако те са тежки, младият спортист може да не може да изпълнява упражненията и лесно да се демотивира. 

Също не трябва да избирате много леки тежести, защото няма да бъде постигнат очаквания резултат. Като за начало е препоръчително да купите гири, които са между 0,5 и 1 кг.

2. Добър захват

Този аспект е от съществено значение при избора на тежести. Ръкохватката, която не осигурява добър захват, може не само да попречи на правилното изпълнение на тренировката, но може да бъде и опасна поради възможността от изтърване на дъмбелите. В този момент винаги се препоръчват дъмбели, които се доставят с грапави дръжки или с гумено покритие, тъй като предава безопасност и комфорт при вдигане на тежестта, без риск от нараняване на ръцете или китките.

3. Материали

На пазара има продукти изработени с три вида материали: чугунени, стоманени или пластмасови. В крайна сметка това е въпрос на вкус, за който вие решавате. Важното е, че след като направите избора, вие проверявате качеството на материала. 

Не забравяйте, че дъмбелите са оборудване, което се използва за излагане на постоянни удари, следователно е от съществено значение покритията да са адекватни. В този момент силно се препоръчват тежести, които са с винилово или пластмасово покритие. 

4. Универсалност

За по-напредналите потребители е добре да помислят за регулируеми гири. Най-хубавото при тях е, че позволяват регулирането на тежестта, според тренировката. 

Поради тази причина тези, които имат множество дискове с различно тегло са идеални за правенето на разнообразни упражнения.

5. Размер

Един аспект, който трябва да вземете предвид при закупуването на комплект с тежести, е размерът и начина на съхранение.

Преди да направите избора си, уверете се, че дъмбелите идват в калъф или кутия за съхранение. Така ще можете да ги разглобите и съхранявате, без да заемат толкова много място. Освен това те ще ви позволят да поддържате реда. Но ако, разполагате с достатъчно пространство, можете да изберете каквито пожелаете.

6. Съотношение цена-качество

От съществено значение е да имате предвид, че за да купите добър комплект не винаги е необходимо да харчите много пари. На пазара има голямо разнообразие от продукти с оптимално качество и много достъпни цени, които ще ви позволят на детето ви да влезе в света на спорта. След като натрупа опит, можете да помислите за инвестиране малко повече в по-добро. Така че като за начало можете да купите продукт, от който можете да се възползвате за съотношението цена-качество.

Най-добрите марки

  • Tunturi –  Продуктите на тази марка са сред най-продаваните в онлайн магазините, тъй като се характеризират с качествените материали и добър дизайн, предназначени за жени и деца. Линията ѝ съдържа както гири, така и всички видове фитнес уреди.
  • Kmsport – тази фирма предлага каталог с много разнообразни продукти, които включват различни видове уреди за употреба у дома. Каталога включва не само тежести, но също и комбинирани фитнес уреди, лежанки и безброй други продукти за спортуване.
  • HMS –  Тази марка е посветена изключително на производството на дъмбели. Линията ѝ е много различна с много модерни и трайни модели за напреднали и начинаещи; на много достъпни цени.