5 най-добри детски къщи за игра

Изборът на една от най-добрите детски къщички за игра, които да построите в градината, може да бъде много вълнуващ. Децата обичат да се преструват, че живеят в тях, имитират родителите си по домакинска работа и други творчески сцени от въображението им. Ако къщите са като крепости, много по-добре. Те служат за пресъздаване на най-невероятните фантазии.

Като родители нищо по-хубаво от това да гледат усмивката на малките, докато се наслаждават на играта. Ако имате деца, знаете, че е така. Тези малки къщички са много удобни и дори образователни. Те са идеални особено в сезони с мек климат, като пролетта. Навън няма много топлина или студ и можете да създадете среда, благоприятна за игра.

Искате ли да купите детска къща за игра? Избора е безкрайно голям, има дори достатъчно разнообразие в материалите използвани за произвеждането им.  Дизайни? Безброй Всъщност можете да намерите някои теми, с анимационните филми, които им харесват толкова много. Има много неща, които трябва да вземете под внимание, за да изберете най-подходящата.

Коя е най-добрата детска къща за игра?

За да получите перфектната къщичка за игра, трябва да потърсите най-добрата цена или поне, че тя е достъпна. Ако е с добро качество, разбира се, че трябва да му дадете приоритет в списъка с опции. Марката често помага, защото има производители на играчки, специализирани в тяхното производство и гарантират тяхната дълготрайност. Най-важното е децата да я харесват, така че трябва да е хубава и с атрактивни цветове.

Няма да сте първият или последният, който купи тези страхотни детски играчки. Има много потребители, които са придобили стотици различни модели и са ги тествали. Вашето мнение е ценно и би било препоръчително да го вземете предвид, за да вземете добро решение.

Тук предлагаме кратко сравнение с най-добрите къщички за игра, които в момента са на пазара. Те са много добре оценени от потребителите. Като погледнете, ще разберете повече или по-малко какви са цените, дизайните и материалите, които хората предпочитат. След това можете да решите коя е най-подходяща за вас и вашите деца.

1. Детска къщичка Smoby

С анти-UV защита

Детска къщичка
Детска къщичка Smoby
Към Офертата

Тази сладка къщичка се предлага с практична маса за пикник, която има 2 външни или вътрешни позиции. Две сгъваеми врати една отпред и една отзад. Гърбът е разделен наполовина, за да предизвикате децата да пълзят навън. Той е с размери 217 х 171 х 172 см, а обработващият материал има анти-UV защита за издръжливост и устойчивост.

2. Детска къща за игра MochToys

С ярки цветове

Детска къща за игра MochToys
Детска къща за игра MochToys
Към Офертата

Тази къща за игра е специална за деца между 2 и 3 години. Тя има различни ярки цветове, за да събуди креативността на децата. Просторна е отвътре и има сгъваеми врати и прозорци.

Сглобява се много бързо, освен това е устойчива на слънчева светлина и промени в температурата.

3. Детска къща с ограда DOLU 

Тази с аспекта на страната

Детска къща с ограда DOLU
Детска къща с ограда DOLU
Към Офертата

Симулира селска къща с двор. Дизайнът и е много красив с ярки цветове. Изработена е от устойчива пластмаса и включва врата и прозорци.

4. Детска къща Chicos My Country House

За почитателите на картинките

Детска къща Chicos
Детска къща Chicos
Към Офертата

Тази идва украсена с героите на тази детски картинки. Специално за по-малкиките деца.

Размери 84 x 103 x 104 см, така че е подходящ за деца над 2 години. Изработена от устойчива и издръжлива пластмаса и позволява непрекъснатата и употреба на открито.

5. Къщичка за игра Dohany

За фантазии

Къщичка за игра Dohany
Къщичка за игра Dohany
Към Офертата

Това е проста и достъпна, но същото време много красива къща с ярки и живи цветове. Въпреки че не е много висока, възрастен влезе и да седи вътре.

Разполага с един прозорец и една врата. Предназначена за деца над 3 годишна възраст.

Предимства на детски къщи за игра

В днешно време често децата да се стремят да играят с електронно оборудване. Таблети, компютри, лаптопи, смарт телефони и конзоли за игри са желанието на много деца.

Но всичко има своя момент. В студени сезони като зимата те са най-целесъобразното решение за забавление, защото очевидно не можете да сте навън. Когато обаче настъпи пролетта и в хладните летни дни, трябва да се занимавате навън.

Насладите на околната среда, сияещото слънце и природата са полезни за развитието на децата. В допълнение, те могат да тичат и да спортуват, ако имате сравнително просторен двор. Идеална играчка за тези моменти са малките градински къщички. Особено за тези, които са между 24 месеца и 6 години.

Те се превръщат в разсейване, което обичат, защото могат да дадат добро въздействие на въображението си. Някои прекарват часове в създаване на симпатични и креативни сцени и се забавляват чудесно.

Ако имате някакви съмнения, можете да разгледате този списък с предимствата, които предлага къща за играчки за малките в къщата.

Укрепва костите и мускулите

Когато имат сгъваеми врати, пързалки и малки стълби, те са великолепни. Тогава те укрепват костите и мускулите чрез упражнението, което правят, влизайки и излизайки от малката къща. Повече се случва, ако няколко деца го правят, защото те са по-интензивно стимулирани да тичат и да се движат.

Поддържа децата здрави

Очевидно е, че постоянните упражнения ги поддържат активни и във форма, доставя кислород на мозъка им и другите органи на тялото. Няма да има нужда да се притеснявате от детското затлъстяване или други здравословни проблеми, които са резултат от заседнал начин на живот. Тази дейност дори ги прави по-креативни и интелигентни. Кани да обмислят ситуации и да решават проблеми. Това е упражнение за тялото и ума, добавяйки насладата от естествената среда, което също прави много полза.

Те стимулират координацията на движенията

Пълзенето, катеренето, скачането, бягането, в къщата и около нея, им помага да практикуват движенията си. Благоприятства ги за разбирането на всяка стъпка, как трябва да движат ръцете и краката. Дори се учат да избягват падания и удари.

Спят като бебета

Можете да си представите колко ще са уморени след ден от подобни игри. Енергията тотално изгорена и изтощена. Те ще имат повече от нужда от добра почивка и то скоро. Това е повече от удобно за родителите, които са уморени от ежедневната си работа и имат нужда от спокойствие и тишина. 

От друга страна, дългият и спокоен сън за деца е много важен. Допринася за растежа и фиксирането на спомените и знанията за деня. Това е добре е и за вашите деца.

Подобряване на техните социални умения

Както когато играят с братята си, така и с приятели, децата ще се научат да подобряват отношенията си с другите. Укрепвайте приятелството, познавайте ценностите на уважение и толерантност, а в същото време се забавляват.

Отговорности

Грижата за играчките им е първият урок, който ще научат. Освен това, докато играят, те могат да установят правила за доброто съвместно съществуване на всички, които използват къщата.

Бъдете наясно с другите и уведомете родителите, ако някой падне или нарани (което почти не се случва, защото къщите са много безопасни). 

Как да изберем подходящата къща за игра?

Има много фактори, които трябва да се имат предвид, за да се купи най-подходящия модел. Ако имате нужда от насоки в това отношение, с това ръководство за закупуване на добра детска къща за игра няма да вземете грешно решение. Да вземат под внимание:

Пространството има значение

Разбира се, че има значение! Не само това в самата къща, но и пространството, което трябва да я сглобите. Ако имате малък двор, не можете да вземете замък или крепост, а обикновена къща. Много е важно да се има предвид това.

Освен това височината на вратите и покрива трябва да съответства на размера на вашите деца. Идеята е, че през първите години на употреба децата могат да влизат в къщата.

Къде може да се построи?

Трябва да се има предвид, че повечето от тези малки къщи трябва да се поставят на твърдо, плоско и безопасно място.

Ако е на тревата, избягвайте места, където има камъни, мравуняци и други рискови неща. Също така е желателно да се избират места, където винаги можете да наглеждате децата. Те не трябва да остават без надзор.

Не е добре да ги поставяте под дърветата, защото птиците могат да направят своето на покрива и да повредят боята и материала. За предпочитане е на слънце и на места с течение на чист въздух.

Почти винаги тези супер играчки носят специална обработка, за да издържат на натиска на времето. Дъждът не е същият като градинска пръскачка, която стреля многократно на една и съща точка. Избягвайте онези места, където водата е постоянна.

Идеален размер на къща за игра

Когато говорихме за пространството, споменахме, че размерът на къщата е много важен. Има различни зони за игра, пързалки, мостове, стълби. Можете да ги намерите и с няколко врати и пейки, на които да се сяда. Всички осигуряват забавление за децата, можете да сте сигурни в това. Въпросът е пространството, което трябва да осигурите, и размерите на къщичката.

Почти винаги ще откриете, че вътрешното пространство надвишава един метър височина. Останалите сантиметри е това, което трябва да проверите. Някои са с размер около 1,20 метра, а други до 70 см. Ако имате достатъчно място и имате висок бюджет, можете да си позволите да купите най-големите.

Как изглежда?

Тази част трябва да бъде прегледана с децата. Ако имате деца и от двата пола, тези, които идват с ярки и поразителни цветове, са перфектни. Те изглеждат забавни и красиви. Някои носят мотиви на любимите карикатури, така че не е препоръчително да се консултирате с момчетата по този конкретен въпрос.

За момичетата обикновено има специални дизайни с пастелни цветове. Много красиви, които симулират къщи за кукли.

Трайност

Всичко ще зависи от материала, с който е произведена и боядисана къщата. Ще откриете, че има модели от пластмаса, смола и дърво. Сега много родители предпочитат пластмасата. Причината има няколко аспекта. Първият е, че е много по-устойчив на дъжд.

Второто е, че гладката и тъпа повърхност е по-малко рискова за децата. Трето, почиства се по-лесно и също така включва много важно качество: те са лесно преносими.

Можете да я местите толкова пъти, колкото ви е необходимо, да я разглобите и съхранявате в студено време. Това ще издържи много по-дълго. Това няма да е възможно с дървена например.

За какво ще я използвате?

Ако е просто за игра, няма проблеми. Ако планирате да я използвате като място за съхранение и да оставите играчки вътре, времето може да бъде неудобство.

Когато нямат под, тревата се мокри от дъжда. Ако имате много прозорци, вода, вятър и дори сняг ще влязат. Следователно целта на къщата е точка, която трябва да оцените, преди да вземете своето решение.

Възрастова граница

Обикновено етикетите носят тези спецификации. В зависимост от височината и сложността на къщата, тя може или не може да се препоръча на по-малки или по-големи деца. Някои препоръчват възрасти над две години. Други, на възраст под 6 години и така нататък …

Не забравяйте да проверите това, за да не се върнете у дома с грешна играчка.

Брой деца, които ще играят

Капацитетът е важен. Ако имате повече от две деца, няма да искате битки, защото те не пасват на всички. Особено когато имате гости у дома. Винаги вземайте предвид броя на децата, които може би искат да я използват едновременно, за да се избегнат неудобства.

От какво е произведена?

Както споменахме преди, най-честите варианти са пластмаса и дърво. Дървените са много красиви и сложни. Може би не е толкова безопасно за децата, ако не са добре шлифовани.

в допълнение обикновено са доста скъпи в зависимост от модела. Почти винаги над 300 лева и може да достигне 3000 лева. Ако бюджетът ви не се доближи до това, по-добре е да изберете пластмасови, които също са преносими и лесни за разглобяване и почистване.

Монтаж

Най-хубавото е, че е лесно да се сглобява и разглобява. Винаги е в полза включеното ръководство за инструкции. Не забравяйте да проверите дали сте го донесли за бързо сглобяване и разглобяване на къщата за игра.