Най-добрите детски къщи за игра

Още с настъпването на пролетта и излизането на топлите слънчеви лъчи, децата предпочитат да прекарват по-голямата част от деня си навън. Те обичат да тичат и да се забавляват. Обичат да играят игри, да използват въображението си и да пресъздават фантазиите си. Едно от нещата, които винаги е хит при децата е една добра къща за игра.

Колкото по-цветна и с интересен дизайн, толкова повече часове забавление ще осигури тя. Изборът на една от най-добрите детски къщички за игра, която бихте могли да построите в градината си е вълнуващ както за родители, така и за деца. С богатия си избор от модели, тези къщички ще ви потопят в един нов свят. Децата обичат да се преструват на различни герои. Някои искат да са принцеси, други искат да са майки, трети рицари, а някои деца обичат просто да се скрият и потопят в своя собствен свят. Къщите за деца осигуряват точно това, те развиват въображението на децата и тяхната креативност.

Няма по-хубаво нещо от това да видиш радостта в очите на детето си и как то се наслаждава на своята игра. Всеки родител знае това. Тези малки къщички са много удобни и дори образователни. Те са идеални особено в сезони с мек климат, като пролетта. Тъй като времето не е нито прекалено топло, нито пък прекалено студено, това е предпоставка за създаване на благоприятна среда за игра.

Планувате ли покупка на детска къща за игра? Избора е безкрайно голям! На пазара съществуват множество от модели с различни големини и дизайни. Сред тях има такива с теми от любими анимационни герои и в различни форми. Други пък имат вградени кухни с мивки, кафемашини и всичко останало за пресъздаване на вълшебна игра на майки и деца например. Всички те са цветни и привлекателни за децата, но преди да прибегнете към покупка трябва да обърнете внимание на някои подробности, за да не останете разочаровани.

В това ръководство ще се опитаме да ви помогнем да изберете най-подходящата къща за деца като Ви представим различни модели и насочим вниманието Ви към детайлите.

Коя е най-добрата детска къща за игра?

Добрата къща за игра се определя от редица критерии. Понякога е трудно да покрием всеки един от тях поради наличието на по-нисък бюджет например, но колкото по-внимателни сме в избора си, толкова по-голяма вероятност има да вземем най-добрия продукт.

За да се сдобиете с перфектната къщичка за игра, трябва да определите бюджета си най-напред. След като сте определили ценовия диапазон с който разполагате, следва да потърсите къща произведена от възможно най-качествен материал. Това е изключително важно, защото къщата трябва да бъде здрава, стабилна и с цветове издържливи на силната слънчева светлина.

Марката често помага в избора, тъй като има производители на играчки, специализирани в тяхното производство, следователно те гарантират тяхната дълготрайност. Най-важното е децата да я харесват, така че трябва да е хубава и с атрактивни цветове. Не на последно място е и безопасността на детето Ви, за това обърнете специално внимание на стабилността на модела, който сте харесали.

Детските къщи са изключително популярни сред децата и те са много често купуван аксесоар за игра на открито. Стига разбира се да имате място къде да я поставите. Въз основа на опита си, много от родителите споделят мнения за продукта, който са купили. Отбелязват позитивите, както и негативите му. Хубаво е когато търсите даден модел да обръщате внимание на потребителското мнение. Това би помогнало да не останете разочаровани.

В тази статия сме се опитали да Ви представим само малка част от най-предпочитаните къщи за деца в момента на пазара. Те са изключително популярни сред множество родители. Освен на база мнения от доволни потребители, ние сме се постарали да покрием широк диапазон от цени , както и разнообразие от модели. Нашата цел е да помогнем в избора Ви, да спестим от времето Ви и да зарадвате своето малко дете с най-страхотната и забавна къща за игра.

1. Детска къщичка Smoby

С анти-UV защита

Детска къщичка
Детска къщичка Smoby
Към Офертата

Първата детска къща, която предлагаме на вниманието Ви е за тези от вас, които могат да си позволят да отделят повече място в градината си. Тази сладка къщичка притежава всичко необходимо, за да задоволи представите на детето Ви за идеална къща. Тя включва сравнително голям размер къща имитираща два етажа. Множество вратички на различни нива за по-голяма забава.Практична маса за пикник с две пейки, на която децата Ви спокойно биха могли да си хапнат следобедния снак. Разполага и с напълно оборудвана кухня с множество аксесоари, за да е пълна радостта на детето Ви. Къщата е с размери 217 х 171 х 172 см, а материалът е обработен със специална анти-UV защита за издръжливост и устойчивост.

2. Детска къща за игра MochToys

С ярки цветове

Детска къща за игра MochToys
Детска къща за игра MochToys
Към Офертата

Тази къща за игра е подходяща за деца между 2 и 6 години. Тя е ярка и цветна, привличаща окото спретната къщурка с малка оградка. Просторна отвътре, с достатъчно място за игра, тя ще разгърне въображението на деата и ще ги пренесе в своя приказен свят.

Сглобява се много бързо, освен това е устойчива на слънчева светлина и промени в температурата.

3. Детска къщичка Little Tikes, Рицарски замък

За деца с въображение

Детска къщичка Little Tikes, Рицарски замък
Детска къщичка Little Tikes, Рицарски замък
Към Офертата

Този страхотен замък е за деца богати с въображението си. Такива, които обичат да се преобразяват на рицари, принцеси, а защо не и пирати. Той е масивен, стабилен и с прецизно заоблени ъгли за максимална безопасност на децата. Разоплага и със страхотна пързалка, а за тези които обожават приключенията, има специален таен тунел скрит зад въображаема камина, през който пропълзявайки децата могат да излизат и влизат.

4. Детска къща Chicos My Country House

За почитателите на картинките

Детска къща Chicos
Детска къща Chicos
Към Офертата

Този модел къща е за малките любители на животни. Тя е красива и цветна благодарение на множеството домашни любимци надничащи от ъгли и прозорци.

Размерите ѝ са 84 x 103 x 104 см, което я прави подходяща за деца между 2 и 5 годишна възраст. Изработена от устойчива и издръжлива пластмаса и позволява непрекъснатата употреба както на открито, така и на закрито.

5. Детска къщичка Pilsan – Princess castle, С кули, Лилав

максимално забавление за повече деца

Детска къщичка Pilsan - Princess castle, С кули, Лилав
Детска къщичка Pilsan - Princess castle, С кули, Лилав
Към Офертата

Ако мястото не е проблем за вас и искате да осигурите забавление за всяко едно от децата си, то тогава този спиращ дъха замък е за Вас.

С негова помощ те ще развият въображението си, ще се научат да изграят заедно и да комбинират идеите си. Рицари, принцеси, придворни, този замък ще събуди фантазиите на всяко дете.

Той има внушителни размери от 129см/95.5см/76.5см и се състои от две кули със свързващ ги тунел по между си.

Ако прецените, че той е прекалено голям за вас, но сте влюбени в модела, хубавата новина е че се продава във вариант само с една кула.

6. Детска къщичка Pilsan – Замък с пързалка, Сив

Детска къщичка Pilsan - Замък с пързалка
Детска къщичка Pilsan - Замък с пързалка
Към Офертата

Тази детска къща ще осигури на детето Ви букет от забавления. То може да се катери, пълзи, пързаля, скача и какво ли още не с този модел замък.

Той включва къщичка, стълба която отвежда до върха на кулата и за по-бързо и забавно слизане прекрасна пързалка отвеждаща обратно на земята. Подходящ е както за момиченца, така и за момченца.

7. Детска къща за игра M-Toys Magic, Сив/Зелен

Детска къща за игра M-Toys Magic
Детска къща за игра M-Toys Magic
Към Офертата

Това предложение е за тези от вас, които търсят детска къща с по-нисък бюджет, но добро качество.

Тя е цветна и харесвана от много деца. Изработена е от устойчиви материали и би могла да се използва както на закрито, така и навън в градината.

8. Детска къщичка Little Tikes, Endless Adventure

Детска къщичка Little Tikes, Endless Adventure
Детска къщичка Little Tikes, Endless Adventure
Към Офертата

Завършваме нашето ръководство с едно запомнящо се предложение. Марката Little Tikes е специализирана в производството на детски артикули и предлага високо качество на своите потребители. Поради тази причина и продуктите им са малко по-скъпи. Но уверяваме Ви, инвестицията си заслужава!

В тази детска къща децата ви не само могат да се скрият, да играят и развиват въображението си, но те могат и да играят редица други забавни игри. Всяка страна от тази къща предлага различни забавления.

От едната страна децата Ви могат да спортуват. Те могат да изграят баскетбол, футбол или пък да хвърлят топка по-определени цифри и да печелят точки.

Другата страна на къщата е въображаем магазин със щанд, касов апарат и редица други детайли допринасящи към пълното превъплащение на децата.

Третата страна предлага бензиностанция с маркуч за наливане на бензин, станция за помпане на гуми и детски телефон.

На последната страна е входът на къщичката с масичка и дъска за рисуване с тебешир.

Размери 140см/155см/147см

Предимства на детски къщи за игра

В днешното забързано ежедневие, ние много често нямаме време да обърнем нужното внимание на нашите деца и не забелязваме как те се пристрастяват към гледането на телевизия, таблети, електронни игри, смарт телефони и редица други устройства безкрайно неподходящи за възрасттта им. Къщичката за деца е един от начините да накарате вашето дете да прекара повече време в градината, да се забавлява и развива своето въображение.

След дългата студена зима, децата имат нужда да излизат по-често навън, да се радват на слънчевите лъчи и да играят на воля. За да ги стимулираме да прекарват повече от времето навън, трябва да им създадем удобства и места за игра. Детската къща е мечта на всяко дете, без значение от това дали имате момиче или момче. Тя също така може да се използва от деца между 24 месеца и 6 години, което я прави изключително добра инвестиция.

Този тип игри развива въображението на децата. Те могат да прекарат часове в пресъздаване на любими сцени измисляйки нови игри и превъплъщавайки се в различни роли. Всички деца обичат да се крият и усамотяват, да фантазират и да се потапят в своя собствен свят. По тази причина тези къщи са мечта за много деца.

На пазара се предлага голямо разнообразие от къщи. От по-прости модели до такива с пързалки например. Някои от тях са с интересни люлеещи се вратички и цветни прозорци, други имат напълно оборудвани кухни, трети са във форма на замък. Всички те са атрактивни, цветни и безкрайно интересни за децата.

Пълзенето, катеренето, скачането, бягането, в къщата и около нея, помага на децата да усъвършенстват своите движенията. Децата са винаги активни, те имат нужда да се движат и да изразходват безкрайната си енергия. Имат нужда от забавления, за това са деца.

Много често те играят с техните братчета или сестрички, приятели или родители. По този начин децата се научават да споделят, да са мили с околните около себе си, също така да приемат и чужди идеи. Децата изграждат характера си и се учат на толерантност.

детска къщичка за деца

Как да изберем подходящата къща за игра?

Има много фактори, които трябва да се имат предвид, когато избирате детска къща. В ръководството ни по-надолу сме отбелязали най- важните от тях. Надяваме се предоставената информация е полезна за вас и да спомогнем с избора на най- подходящата покупка.

Пространството има значение

Разбира се, че има значение! Не само това вътре в самата къща, но и пространството с което разполагате в двора си. Ако имате малък двор, не можете да вземете замък или крепост, по добре се насочете към по-малка къщичка. Ако разполагате с голям просторен двор обаче, тогава имате много по-голям избор и възможност максимално да зарадвате детето си.

Освен обемността на къщата е хубаво да съобразите и с нейната височина. Също така размера на вратите. Убедете се, че те съответстват по размер на възрасттта на децата Ви. Те трябва свободно да могат да влизат и играят в къщата си, без опасност да се наранят.

Избор на подходящо място

Трябва да се има предвид, че повечето от тези малки къщи трябва да се поставят на твърдо, равно и безопасно място.

Ако е на тревата, избягвайте места, където има камъни, мравуняци и други рискови обекти. Също така е желателно да се избират места, където винаги можете да наглеждате децата. Те не трябва да остават без надзор.

Не е добре да ги поставяте под дърветата, защото птиците могат да направят своето на покрива и да повредят боята или материала. За предпочитане е къщата да се постави на шарена сянка, някъде където има движение на въздух и не е усойно.

Почти винаги покритието на тези супер играчки е обработено по специален начин, за да издържат на натиска на времето и да запазят пъстрите си цветове от силното слънце. 

Идеален размер на къща за игра

Отбелязахме, че пространството и размерът на къщата е много важен. На пазара се предлагат къщи с различни големини и налични зони за игра, пързалки, мостове, стълби. Можете да намерите и такива с няколко врати или пейка за сядане. Всички те осигуряват забавление за децата, можете да сте сигурни в това. Въпросът е какъв размер къщичка може да си позволите зареди пространството с което разполагате. Финансовата част играе също така голяма роля.

Ще забележите, че почти винаги, вътрешното пространство надвишава един метър височина. Останалите размери са това, което трябва да проверите. Някои са с размер около 1,20 метра, а други до 70 см. Ако имате достатъчно място и имате висок бюджет, можете да си позволите да купите най-големите.

Външен вид

Това е първото нещо, на което децата обръщат внимание. Ако външния вид на къщата не отговаря на техните представи за хубав дизайн, то тогава имате проблем. Преди да пристъпите към покупка, уверете се, че избрания модел е по вкуса на детето Ви. Ако имате деца и от двата пола, прибегнете към многоцветна къща, която ще се хареса на всички. Не бихте искали никое от децата Ви да се почувства пренебрегнато, нали? Почти всички модели от този тип къщи за деца са изработени в ярки, наситени цветове, но някои идват с мотиви от детски филми на любими герои. Пазарът е голям и предлага огромен избор, изберете това което е по вашия вкус.

Трайност

Всичко ще зависи от материала, с който е произведена и боядисана къщата. Ще откриете, че има модели от пластмаса, смола и дърво. 

Сега много родители предпочитат пластмасата. Има няколко причини за това. Първата е, че е много по-устойчива на дъжд.Второто е, че има много по-малка вероятност детето да се нарани в такъв тип къща, тъй като пластмасата е по-мека, гладка и къщата има заоблени форми. Трето, почиства се по-лесно и също така сглобяването се усъществява с лекота. Не на последно място, пренасянето на такава къща става много лесно.Можете да я местите толкова пъти, колкото ви е необходимо или да я разглобите и съхранявате през зимния сезон например. Тази къща ще издържи много по-дълег период от време. 

Дървената от своя страна е много по-стабилна и здрава. Но времето оказва влиянието си и този тип къщи трябва да се поддържат, за да не се развали хубавия им вид. Те също така се сглобяват по-трудно и не са преноисими.

Възрастова граница

Всеки продукт трябва да има етикет със спецификация. Като цяло повечето от този тип детски къщи са подходящи за деца от около 2 години до към 6 годишна възраст. Това е малко отностително, тъй като височината на децата е строго индивидуална. Но докато те могат свободно да влизат в къщата си, то тогава могат да я използват и по-дълго време.

Разбира се на пазара се прелагат и по-внушителни размери къщи. Те могат да се използват много по-дълго време, но и изискват по-голяма площ с която не всеки разполага.

Брой деца, които ще играят

Съобразете това, когато избирате размера на къщата. За да е безопасна тя за децата, те не трябва да се блъскат в нея, а свободно да се раминават. Не забравяйте също така, че децата растат много бързо.

От какво е произведена?

Както споменахме вече, най-разпространените и ефтини варианти на тези къщи са произведени от пластмаса. Дървото е другия предпочитан материал, но тези къщи са по-масивни и сложни за конструиране. При тях много важно е да са добре обезопасени като всички ръбове и ъгли са закръглени.

В допълнение дървените къщи са доста по-скъпи от пластмасовите. Почти винаги те започват от около 300 лева и могат да достигнат до 3000 лева. Ако бюджетът Ви е по-ограничен, препоръчваме Ви да се насочите към пластмасови. Те също са много издържливи, атрактивни за децата и лесни за пренасяне. Също така могат да се разглабят и прибират през зимния сезон.

Монтаж

Детските пластмасови къщи са най-лесни за сглобяване и разглобяване. С тях няма да имате проблеми. Също така при покупка, в кашона трябва да е приложен лист с инструкции за сглобяването ѝ.