Детски триколки за вашето дете

Да видиш детето си как прави първите си стъпки е несравнимо удоволствие, което всеки един родител изживява с трепет и вълнение. Това е моментът, в който малките дечица стават все по-любопитни към заобикалящия ги свят. За тях всичко наоколо е ново и интересно. Поради тази причина, много често децата на тази възраст започват да недоволстват, когато мама или тати ги сложат в детската количка. Малките деца са нетърпеливи да опознаят света около себе си и искат да виждат всичко случващо се наоколо. В същото време те са и все още много малки, за да могат да ходят на дълги разстояния, тъй като се изморяват бързо. Покупката на детска триколка е най-доброто решение, което може да вземете. Не само за да улесните себе си, но и за да зарадвате вашето дете. За него разходката с триколка ще бъде едно приключение изпълнено с радост и забава.

Покупката на детска триколка също така спомага за развитието на децата.Благодарение на наличието на трите си колела, триколката позволява на децата да развият рефлексите и координацията на движенията си като им осигурява солидна и стабилна опора. Най-хубавото е, че повечето от предлаганите модели на пазара са пригодени да се адаптират и според възрастта на детето. Поради тази причина те могат да се използват от 1-годишни деца чак до около 5 годишна възраст.

В тази статия ще Ви запознаем с някои от най- успешните модели, както и ще се опитаме да покрием по-широк диапазон от цени. По този начин ще се опитаме да задоволим всеки един бюджет. Ще насочим вниманието Ви към детайлите, за които трябва да следите, за да изберете най- подходящия продукт спрямо нуждите и изискванията си.

Признаци, по които да разпознаем добрата детска триколка

Материалите, от които е изработена детската триколка са от съществено значение. Когато избирате модел, обърнете внимание на това. Триколката трябва да е изработена от метал, за да е здрава и стабилна. Колелата също са много важни. Пластмасовите се хлъзгат и са много шумни, затова тези изработени от гума са предпочитани.

Ако вашето дете е все още малко и бихте желали да използвате триколката възможно най-дълго време, то тогава насочете се към такава която може да се адаптира спрямо възрастта.

Ако вашето дете е все още нестабилно и все още не може да върти педалите самостоятелно, трябва да изберете детска триколка с предпазна преграда, както и с дръжка за лесна родителска навигация. Крачетата на детето също трябва да имат къде да се поставят.

1. Детска Триколка LORELLI NEO

Качествена и в разнообразни цветове

Триколка LORELLI NEO
Триколка LORELLI NEO
Към Офертата

Първата детска триколка, която смятаме че заслужава да попадне в нашата класация е предложение на марката LORELLI. Тя е комбинация от пластмаса и стомана и е предназначена за деца от 18 месеца като максималното препоръчително тегло е до 20 килограма. Предлага се в различна цветова гама включваща син, червен, зелен, слонова кост и сив цвят- според предпочитанията на всеки.

Триколката дава възможност за завъртане на седалката на 360 градуса. Това означава, че ако детето Ви е все още малко и предпочитате то да е обърнато с лице към вас, то тогава имате тази възможност. Дръжката за родителски контрол е с възможност за регулиране на височината.Триколката е снабдена и със сглобяем сенник с прозорче, което Ви дава възможност да наблюдавате детето си и да го държите под око по всяко едно време. Багажника и чантата за аксесоари пък я правят много практична.

2. Детска триколка Wunderkid Trax

Многофункционална и удобна

детска триколка Wunderkid Trax
детска триколка Wunderkid Trax
Към Офертата

Тази триколка е от тези, за които Ви казахме, че се адаптират спрямо възрастта на вашето дете. Дръжката за родителски контрол, сенник и други ненужни аксесоари могат безпроблемно да се премахнат и да превърнат триколката в подходяща за по- голямо дете и самостоятелно управление.

Това означава, че тя може да се използва по-дълго време от вашите деца. Друго голямо предимство е това, че е сглобяема, което я прави лесна за транспортиране. Тази триколка е изключително лесна за маневриране, стабилна и сигурна. Можете да избирате между сив, червен или тъмно син цвят.

3. Детска триколка Chipolino ENDURO

Страхотен дизайн за максимален комфорт

Детска триколка Chipolino ENDURO
Детска триколка Chipolino ENDURO
Към Офертата

Този модел е създаден от известната марка, специалист в сферата на детски продукти- Chipolino. Триколката е изключително комфортна с множество омекотяващи подложки и висока облегалка за максимално удобство на детето.

Също така разполага с 5 точков предпазен колан и предпазен борд за по-малките дечица. Подходяща е за деца от 1 до 5 години или до 25 кг. При покупка на този модел триколка, получавате и подарък дъждобран, който е един много нужен аксесоар, в случай че времето Ви свари неподготвени.

4. Детска Триколка Smoby Baby Balade

Компактна и лека

Триколка Smoby Baby Balade
Триколка Smoby Baby Balade
Към Офертата

В сравнение с предишните ни модели, които тежат около 11кг, тази детска триколка е едва 8кг. Тя е компактна, лесна за маневриране и разполага с изключително безшумни колела. В помощ на родителя има малка чанта за най-нужните неща, както и кош за багаж или любимите играчки. Предлага се в розово и синьо.

5. Детска триколка Byox Atlas

Спирачки за допълнителна сигурност

Детска триколка Byox Atlas
Детска триколка Byox Atlas
Към Офертата

Последното ни предложение идва от Byox Atlas. Тази триколка е многофункционална, подходяща както за по-малки деца, така и за по- големи. Удобна и стабилна е, с две спирачки на задните колела. Има възможност за заключване на предното колело или за свободното му движение. Разполага с две кошници и поставка за шише. А за допълнително забавление на детето, има и звънец.

Вижте също и най-добрите велосипеди за деца

Предимства на детската триколка

Функционалността на детската триколка е е едно от най-големите ѝ предимства. Тя прави разходката навън забавна и интересна за вашето дете. Същевременно с това осигурява удобство на родителя, като му дава възможност за пълен контрол на навигация и възможност за поставяне на багаж. Триколката е подходяща както и за кратки разходки навън, така и по далечни излизания. С нея може да ходите до магазини, паркове и въобще където пожелаете. Много от предлаганите модели на пазара позволяват седалката да пада назад, което дава възможност на детето и да си почине, ако се почувства изморено. Също така те разполагат и със сенници, в случай че времето е прекалено горещо.

Инвестицията в подобна покупка е напълно оправдана и поради факта, че тя може да се използва дълго време от детето Ви. Когато то порасне и може самостоятелно да върти педалите, триколката лесно се трансформира в колело. Премахват се предпазните прегради, сенници и дръжка за родителски контрол и вашето дете е готово за самостоятелна обиколка. Поради тази причина повечето триколки са подходящи за деца от 1-5 годишна възраст.

Координация

Триколката спомага за развитието на детето. Тя развива неговата координация, както и ориентацията му. Всъщност системата за педалиране също така улеснява синхронизацията на движенията на тялото на детето и двигателните му умения.

Активност

Децата учат страшно бързо. Те са жадни да опитват нови и нови неща и не се страхуват от трудностите. Вашето дете ще се научи да е по-самостоятелно и уверено във възможностите си. Триколката спомага и за тонизиране на мускулите и държи децата активни. Те имат нужда да изразходват енергията си и управлението на триколка е идеален избор.

Стремеж към независимост

Триколката носи не само забавления на детето Ви, тя допринася и за неговото физическо и емоционално състояние. След като успее да върти педала без никаква помощ, то ще се почувства по-свободно и независимо. Ще му даде увереност и самочувствие. Освен това с вашето насърчение детето ще е склонно да полага повече усилия и да бъде по-упорито в своите задачи.

детска триколка

Фактори, на които трябва да обърнете внимание преди да купите детска триколка

Възраст, ръст и тегло на детето Ви

Когато избирате модел детска триколка, уверете се че вашето дете отговаря на възрастовата група, за която е предназначен дадения модел. Преценете и това колко дълго вашето дете ще може да я използва. Не забравяйте, че децата растат много бързо, и когато инвестирате в подобна покупка е хубаво тя да се използва възможно най-дълъг период от време. Ако вашето дете е на 1 или 2 години, уверете се, че тя е обезопасена и подходяща за тази възраст. Това би могло да стане с използването на обезопасителен колан или пък преграда. Уверете се, че избраният модел съвпада с възможностите на вашето дете и психомоторното развитие (възраст). 

Комфорт

Комфорта на детето Ви също не е за пренебрегване. Триколката трябва да е удобна и с подходящия размер. Повечето от предлаганите модели разполагат с покритие, което омекотява седалката. Това подобрява комфорта.Препоръчително е да разполага с подвижен сенник, за да предпазва все още нежната кожа на подрастващото дете през горещите слънчеви дни.

Също така, ако детето е все още малко и не може да стига педалите, уверете се че моделът разполага с приставка, на която то може да постави краката си. Хубаво е облегалката също да може да се регулира. Тя трябва да може да се отпуска назад, за да позволи на детето да си почине в случай, че се измори и вие сте далеч от вкъщи.

Най-практичните модели триколки са тези, които могат да се трансформират и адаптират спрямо възрастта и нуждите на детето. При тях всички елементи са регулируеми и могат да се настройват или премахват: седалката, кормилото, предпазния борд,педалите, облегалката, поставката за крачета и т.н.

Размер и тегло на триколката

Теглото и размерът на триколката са фактори, на които също трябва да обърнете внимание. Хубаво е да се спрете на нещо средно, тъй като тя трябва да е лесна и за транспортиране. Стандартните триколки са с дължина приблизително 90-110 см и ширина 50-60 см, което позволява поставянето ѝ в средно голям багажник. Някои модели (пластмасови или метални) могат да бъдат сгънати за по-лесно транспортиране. Това обаче понякога е за сметка на здравината ѝ. Що се отнася до теглото на триколката, то варира от около 2кг до към 12кг.

Смята се, че по-тежкото колело е и съответно по- стабилно, но това зависи и от някои други фактори. Тежестта би могла да е по-голяма зареди избора на материал или наличието на повече аксесоари. Препоръчваме Ви да изберете модел, който ще е удобен и лесен за бутане, също така подходящ за транспортиране и лесно пренасяне. Не забравяйте обаче, че на първо място триколката трябва да е стабилна, защото безопасността на детето Ви е на първо място.

Материали

Когато инвестирате в покупка на детска триколка, изберете качествен продукт. Така няма да останете разочаровани и детето Ви ще я използва с удоволствие дълго време. Триколката може да бъде:

  • Пластмасова триколка . Тя е по-лека, по-лесна за използване от малки деца, но по-малко устойчива и по-шумна. Пластмасовите триколки бързо се износват и не са толкова качествени.
  • Метална (алуминиева) триколка . Малко по-тежка, но много по-практична и удобна. Тя е достатъчно здрава, за да забавлява няколко поколения деца. Тъй като е по-тежка, в началото малкото дете ще се нуждае от помощ за да я задвижи.
  • Дървена триколка. Тя е по-естетичен и здрав вариант. Би могла да се използва на закрито, но също така е по-тежка и по-трудна за работа. Дървените модели, често не са толкова удобни и рядко са регулируеми. Следователно се използват по-кратък период от време, тъй като децата бързо ги израстват.

Материалите, от които са изработени колелата също са много важни. Обърнете внимание както на това, така и на размера на колелата. Пластмасовите колела се хлъзгат, лесно се износват и са много шумни. Преценете бюджета си и ако е възможно спрете се на гумени колела. Те осигуряват много по-голямо удобство на детето и по-гладко придвижване по неравности.

Безопасност

Друг ключов елемент, който трябва да се следи, е безопасността. Ако това до голяма степен се гарантира от самата стабилност на триколката, друг важен фактор е наличието на предпазен колан. Това е изключително важно за безопастността на малкото дете, защото то е непредвидимо и би могло да се опита да слезе от колелото в най- неподходящия за вас момент. Наличието на предпазен борд е съшо задълителен елемент, ако детето Ви е малко и все още нестабилно.

Аксесоари

Много аксесоари допълват различните модели триколки. Сред най-често срещаните и полезни са: подвижният бастун, който е прикачен към класическата триколка, за да даде контрол на родителите. Кошът за багаж (или детска чанта) за съхранение на всичко необходимо, както на Вас така и на детето Ви. 

Сенникът за защита от слънце, както и наличието на дъждобран. Нехлъзгащи се педали и възможност за блокирането им. Системата за регулиране на волана (технология Touch Steering). Интерактивният волан, предлагащ игри и музика, за да предаде още по-забавна страна на триколката и много много други екстри, с които ще се запознаете, ако разгледате предлаганите от нас модели.

Желаем Ви приятно разглеждане и избор на най-подходящата триколка за вашето дете!