Най-добрите детски велосипеди – сравнение на цени и оферти

Като отговорни родители, ние винаги искаме най-доброто за нашите деца. Kогато става въпрос за детски велосипед, изискванията ни към него са големи. Той трябва да е лек, маневрен, стабилен и удобен. Трябва да е в подходящия дизайн и с красиви цветове, за да се хареса на детето и то с удоволствие да го ползва. Споменът от първото качване на колело остава в съзнанието на всяко дете и ние трябва да се погрижим той да остане приятен.

Но покупката на детски велосипед е далеч от просто едно забавление за децата. Карането на колело носи много ползи и развива редица умения в децата. Тяхната координация, баланс, чувство за ориентация и дисциплина са само част от тях. Колоезденето е също така спорт, който държи децата ни активни и те изразходват много енергия, което е изключително полезно.

В света има много компании, които произвеждат надеждни модели. Те работят неуморно за да се развиват и усъвършенстват. Тяхната цел е да са винаги в крачка с новите технологии и да са винаги иновативни. Няма нищо по-хубаво от закупуването на много добре проектиран велосипед, който е евтин, но в същото време устойчив в дългосрочен план, така че нашите деца да се научат да карат с лекота и да се забавляват по всяко време.

Кои са най-добрите детски велосипеди?

Най-добрите детски велосипеди, които можете да намерите, са тези които отговарят на определени характеристики. В днешно време на пазара има голямо разнообразие от марки и фирми, които предлагат богат избор от най-различни модели и с широк диапазон от цени. За това преди да прибегнете към покупка, е хубаво да се запознаете с предимствата и недостатъците на повече модели и така да изберете най- подходящия продукт за вас.

Първото нещо, което трябва да отбележим е, че колелета не са играчки и с техния избор трябва да се заемем внимателно. Изборът на детско колело не се свежда само до финансовата ни възможност. На-първо място то трябва да е безопасно и удобно за използване. Дизайна на всяко колело изисква много умения. Върху тях работят редица експерти, от дизайнери до професионални механици, които сглобяват и тестват всеки един елемент. Задължително колелото трябва да има сертификат за качество, когато се пуска за продажба. Поради сложния производствен процес, велосипедът не е евтин продукт и когато го купуваме е хубаво да вложим малко повече пари, за да получим качествен и надежден продукт.

1. Детски велосипед Dino Bikes Rosso 12 инча

Детски велосипед Dino Bikes Rosso
Детски велосипед Dino Bikes Rosso
Към Офертата

Това е модел, предназначен за деца от 2-4 годишна възраст. Той е един перфектен детски велосипед с изключително атрактивен дизайн,който е любим на много малки състезатели. Кормилото и специално омекотената седалка за по-добър комфорт имат възможност да се регулират спрямо височината на детето. Рамката е изработена от солидна стомана, а гумите нямат нужда от помпане. Модела включва помощни колела, с помощта на които детето ви ще се чувства сигурно и стабилно докато добие опит и се научи да балансира колелото си самостоятелно.

2. Детски велосипед Velors V1201A

Детски велосипед Velors V1201A
Детски велосипед Velors V1201A
Към Офертата

Това е много привлекателен модел велосипед, който разполага и с помощни колела. На предното и задното колело има качествени спирачки, които ще усигорят безопастността на детето ви.

Рамката е произведена от висококачествена стомана с интересен дизайн, придаващ спортен вид на колелото и удобство за качване и слизане. Размерът на колелата е 12 инча, има висококачествени компоненти, напълно регулируеми кормило и седалка, звънец, противоплъзгащи педали, предни и задни калници, удобна кошница за любимите играчки и много други елементи, които определено детето ви ще хареса.

3. Балансиращ велосипед Byox Zig-Zag

Детски балансиращ велосипед Byox Zig-Zag
Детски балансиращ велосипед Byox Zig-Zag
Към Офертата

Това е велосипед без педали, който е с регулируема седалка и е идеално проектиран за деца до 5 годишна възраст или максимално тегло до 17кг.

Балансиращият велосипед е много лесен за използване и е изключително подходящ за по-малките деца. С негова помощ децата неусетно се научават как да балансират.  Рамката е свръхлека и има анти-пробивни колела. Моделът се предлага в зелено, розово и синьо.

Кормилото и седалката могат да се регулират по време на растежа на вашето дете и ви позволяват да подготвите малките за стъпката към управлението на по-голям стандартен велосипед.

4. Детски велосипед с метална рамка

Детски велосипед с метална рамка
Детски велосипед с метална рамка
Към Офертата

Този детски велосипед е подходящ за деца от 4-6 годишна възраст. Разполага с 16 инчови помпащи се гуми, стабилна стоманена рамка и множество аксесоари, с които детето да се забавлява. Включва много удобна и регулируема седалка, лагерна вилка, която има регулируемо кормило, светлоотразители за безопасност отпред и отзад, 2 коша за съхранение на играчки, огледало и звънец. Също така помощни колела, които могат да се премахнат, когато детето се почувства готово да се научи да кара самостоятелно.

5. Детски велосипед без педали Mappy

Детски велосипед без педали Mappy
Детски велосипед без педали Mappy
Към Офертата

Това е детски велосипед предназначен за момичета, с размер на гумите 12 инча.

Той има напълно регулируемо кормило и седалка. Също така удобна платформа за поставяне на крачетата.Това колело за балансиране, ще предложи на най-малките деца способността да развиват координация и да тренират баланса си. А за по- лесно спиране или намаляване на скоростта, моделът разполага и със спирачка на задното колело.

6. Велосипед за момичета Dino Bikes Minnie Mouse

Детски велосипед Dino Bikes Minnie Mouse
Детски велосипед Dino Bikes Minnie Mouse
Към Офертата

Този модел детски велосипед е в мечтания дизайн за всяка една малка госпожица. Съчетание на нежно розово и бяло, любимите герои от Мини Маус и два коша, го правят предпочитан избор от много деца.

Това колело е предназначено за деца от 3-5 години. А в детската седалка отзад детето ви би могло да разходи любимата си кукла.

7. Колело за баланс Моби Chipolino

Колело за баланс Моби Chipolino
Колело за баланс Моби Chipolino
Към Офертата

Рамката на това балансиращо колело е произведена от ултралек материал, което го пави изключително лесно за управление и пренасяне, ако това се налага. Моделът включва напълно регулируема седалка и кормило, така че детето ви да се чувства комфортно, докато расте. Велосипеда има анти-пробивни колела, а всички елементи на този продукт улесняват преминаването от велосипед без педали към по-голям модел. Седалката е удобна и мека Като цяло продуктът може да поддържа максимално тегло до 35 кг.

8. Детски велосипеди KOLINO Carrera

Детски велосипеди KOLINO Carrera
Детски велосипеди KOLINO Carrera
Към Офертата

Това е велосипед за момиче, който разполага с предна спирачка и контра. Включва кошница отпред и багажник отзад. Идеално проектиран така, че детето да може да се забавлява по всяко време. Рамката е изработена от стомана, а размерът на гумите е 12 инча. За по-голямо забавление на детето, това колело е оборудвано с кош, багажник, място за поставяне на шише, както и звънец.

9. Велосипед 16 инча VELORS V1602B

Велосипед 16
Велосипед 16" VELORS V1602B
Към Офертата

Този модел е предназначен за момиче и има спирачна система на задното и предното колело, които общо включват две независими спирачни системи.

Моделът е доста безопасен и напълно устойчив. Има спортен вид и със сигурност детето ви ще се чувства много удобно на него. Велосипедът е с размер 16 инча и е напълно регулируем спрямо височината на детето.  Моделът включва звънец, дръжки против хлъзгане, светлоотразителни педали, предпазител на веригата, калници, кошница, напълно разглобяеми помощни колела и много други.

10. Детски велосипед Dino Bikes Capitan America 12 инча

Детски велосипед Dino Bikes Capitan America
Детски велосипед Dino Bikes Capitan America
Към Офертата

Това е модел, който e най-подходящ за деца от 2 до 4 години. Той включва две независими спирачни системи, контра и спирачка с жило, поставена на предното колело.

Рамката на този детски велосипед е лека и има вид на капитан Америка, който със сигурност ще ви хареса. Също така е проектиран с висококачествени компоненти, регулируема седалка и кормило. За безопастността на вашето дете, моделът разполага със помощни колела, предпазител на веригата, калници и противоплъзгащи се педали.

11. Велосипед за момиче CFBIKE Purple 14 инча

велосипед за момиче CFBIKE Purple
Детски велосипед CFBIKE Purple
Към Офертата

Този модел е за любителите на лилавия цвят. Препоръчва се за деца между 4-6 годишна възраст. Има удобна голяма кошница в предната си част, предна и задна спирачка, както и любимия звънец на всички деца.

12. Велосипед без педали Kinderkraft 12 инча

Велосипед без педали Kinderkraft
Велосипед без педали Kinderkraft
Към Офертата

Това е модел, предназначен за момичета и момчета над 2 години. Изключително лек и лесен за използване. Има възможност за регулиране на кормилото и седалката, което го прави подходящ за използване до около 4 годишна възраст.

Има спортен вид и платнена чантичка на предната част на кормилото. С помощта на това балансиращо колело детето Ви ще се научи за отрицателно време как да балансира и координира движенията си. Преминаването към по-голямо колело с педали и научаването на самостоятелно каране е много по- лесно за деца имащи опит с балансиращи колела.

13. Детски велосипед Disney Cars 3 16 инча

 Детски велосипед Disney Cars 3
Детски велосипед Disney Cars 3
Към Офертата

Този модел велосипед е проектиран с надуваеми 16 инчови колела, което го прави подходящ за деца на възраст между 4-6 годишна възраст. Велосипедът идва в любим дизайн за феновете на Макуин Светкавицата. Разполага с предни и задни спирачки и продукт на Disney Cars 3, както и червена рамка, която има помощни колела, с черни калници отпред и отзад.

14. Велосипед за 5 годишни – Byox

Велосипед за 5 годишни - Byox
Детски велосипед с метална рамка, Byox
Към Офертата

Последният модел, който представяме на вашето внимание е предложение от марката Byox. Той е с 16 инчови гуми и е подходящ за деца на възраст от около 4 годишна възраст. Едно от най- големите предимства на този модел е това, че рамката му е изработена от алуминий, което я прави много по-лека в сравнение от много други модели предлагани на пазара.

Колелото разполага с предна и задна спирачка, регулируеми седалка и кормило, звънец, свалящи се помощни колела и множество светлоотразители. Дизайна е стилен и изчистен.

Ако търсите колело за по-малко дете може да е добре да погледнете детските триколки.

Ползи от карането на колело

Не забравяйте, че това е една инвестиция, която ще развие редица умения във вашето дете. Ще го научи да балансира, ще развие рефлексите му и чувството му за координация. Също така не забравяйте, че колоезденето е здраве! Не на последно място и безкрайно забавление.

детски велосипед

Критерии по които да изберем детски велосипед

Когато търсите детски велосипед трябва да съобразите възрастта на детето ви и да предвидите това, че то расте страшно бързо. Колелото, което купувате трябва да разполага с регулираема седалка и кормило. Също така с подходящ дизайн рамка, за да позволи удобно качване и слизане на детето без да се нарани.

Седалката е елемент от изключителна важност. Тя трябва да е мека и удобна, за да не убива на детето .

Материалът, от който е изработен велосипедът пък определя колко лесно за управление и преносимост е колелото. Алуминиевата рамка е най-добрия вариант при избора на колело. Този метал е изключително лек и колелото е много лесно за управление, но тези модели са и съответно и по-скъпи.

Спрямо възрастта на децата, размера на велосипеда се измерва в инчове. Това е големината на колелата, но при всеки размер рамката на колелото също е с различна дължина.  Моделите варират от 12 до 26 инча

Детските велосипеди са оптимизирани според възрастта на детето, така че ако детето ви е на възраст между 3 и 4 години, най-добре е да се спрете на 12-инчов велосипед. Ако възрастта е между 4 и 6 години, 14 или 16-инчов модел е идеален за вас. Ако търсите колело за възраст между шест и осем години, вземете 20-инчов. И от осем до 12-годишна възраст може да купите от 24 до 26 инча. Тези препоръки са ориентировъчни, тъй като трябва да се има предвид височината на детето, която е определяща за размера на колелото.

Ако избирате първото колело за вашето дете и то все още не се е научило да го кара самостоятелно, то тогава ви препоръчваме да изберете най-точния размер за неговата възраст, а не да изберете колело което то ще кара максимално дълго време. Когато детето се учи да кара самостоятелно, то трябва да усети сигурност и стабилност. Трябва спокойно да стига земята, за да не падне и да се уплаши. Когато детето добие увереност, то ще се научи да кара самостоятелно в много кратък срок.

На пазара съществуват и колела специално създадени и пригодени за различни повърхности. Ако избирате колело за тийнейджър, той може да избира между градско или планинско колело. Едни от разликите е в широчината на гумите, както и в скоростите.

 Когато сте се спрели на качествен модел, е хубаво да включите и детето си в избора на крайната покупка. То би могло да помогне с избора на цвят и аксесоари, които би искало да има. Така ще сте сигурни, че то ще го ползва със желание и ще се наслаждава на всяка минутка, когато го използва.

Балансиращите велосипеди са изключително популярни в днешно време. Те са много подходящи за деца от 2-5 годишна възраст и много често са предпочитани от много родители. Става дума за двуколесни велосипеди, които нямат педали. Освен че са достатъчно сигурни, те ще научат детето ви да балансира докато се учи да управлява. Използвайки тези колела, децата се научават как да балансират неусетно и това помага изключително при преминаването към стандартно колело на по-късен етап. Доказано е, че децата използвали балансиращи колела, се научават в пъти по-бързо как да карат самостоятелно стандартно колело. 

Ако обаче сте се спряли на стандартно колело с педали, но вашето дете е все още малко за да го кара самостоятелно, то тогава бихте моглида вземете велосипед с помощни колела. Помощните колела са отличен начин да накарате децата да се чувстват комфортно и да не се страхуват. Обикновено моделите между 10 и 14 инча предлагат такива колела,които с лекота могат да се премахнат в последствие, ако решите че детето ви повече не се нуждае от тях.

Най- разпространения начин на спиране на колелото е чрез използване на стандартната ръчна спирачка. Ако детето Ви е малко, обърнете внимание на това дали то може да я стигне. Тя трябва да е достъпна дори за най-малките ръчички, тъй като от това зависи безопасността на детето Ви.

Видове спирачки

Велосипедите, предназначени за по-малки деца, в някои случаи са с педални спирачки, и това е доста полезно, тъй като позволява на децата да се концентрират върху развитието на баланса и координацията си. Много по-лесно е за малките деца да използват краката си, за да ускорят и забавят велосипеда, поне докато се научат да го управляват.

Спирачната система може да бъде и различна. При по- модерните модели колела, спирането се осъществява с помощта на дискови спирачки, които предлагат отлична спирачна сила и са много по-ефективни при различни климатични условия.

Велосипеди за 3-годишни деца

За децата на тази възраст е препоръчително да се използват 10 или 12 инчови велосипеди. На тази възраст децата са все още малки и несигурни. Те нямат никакъв опит. Размера на колелото не трябва да ги плаши, а цветовете му трябва да са ярки и по възможност с любимите герои.Това ще им даде достатъчно увереност и чувство за стабилност без да се притесняват да не паднат. Ще се влюбят в колелото си и то ще се превърне в любим артикул по време на всяка разходка.

От къде да закупите детски велосипед?

Decathlon е специализиран магазин, който предлага широка гама от продукти, свързани с колоезденето. Те предлагат широка гама от продукти както за възрастни така и за деца. Там на място може да пробвате различни модели и така да се насочите към това какво е важно за вас. Ако в магазина цените не са по вашия джоб, то тогава Ви препоръчваме да потърсите избрания от вас модел онлайн.

В сайта Emag можете да намерите голямо разнообразие от модели на изключително примамливи цени само с помощта на търсачката, а също така да приложите разнообразието от филтри, които се намират в левия панел. Това ще позволи да селектирате продуктите спрямо своите предпочитания като марка, възрастова група, цена и много други.

Сред най-изявените модели са велосипедите Disney Cars 3, моделите Dino Bikes, Chipolino, както и много други модели. Ще забележите също така, че цените са доста конкурентни и често с включени големи промоции.

Предпазна каска

Безопасността по време на колоездене е най-важното нещо и тя не се свежда до това на каква възраст сме. Използването на каска е задължителен аксесоар, който трябва да се използва както от възрастни така и от най-малките деца. Така ще избегнете нараняване при евентуално падане, а в детето си ще изградите навик по отношение на използването ѝ, както и отговорност към своята собствена безопасност. Не забравяйте да я използвате при всяко каране на колело и не подценявайте важността ѝ!

В някои онлайн магазини можете да намерите различни модели за момчета и момичета, а също така можете да сравните различни цени.

Аксесоари и дизайн на колелото

Когато децата са малки, те обръщат голямо внимание на шарките на своето колело, както и с какви аксесоари разполага то. Много от случаите това е определящ фактор при крайния им избор.

Много от детските модели разполагат с кош, в който малките колоездачи биха могли да сложат любимата си играчка. Други пък разполагат с място за шише, звънец или светлинен сигнал.

Често те са и с тематичен дизайн. Принцески модел, полицейско или пожарникарско колело, Леденото кралство или друга тема от любим детски филм би могло да допринесе за незабравимото изживяване на на всяко дете.