Най-добри джаги в България

Някога замисляли ли сте се да си купите джаги? Тези от нас, които вече са на по-напреднала възраст си спомнят за дните с безкрайни игри на джаги, билярд или дарц, в така наречените “игрални зали”. И въпреки че времената се промениха доста, в крайна сметка най-малките също откриха безбройните възможности за забавление в играта футбол на маса.

Днес, благодарение на Емаг и други специализирани онлайн магазини, е възможно да си купите джаги онлайн и да сглобите масата в хола или някоя друга стая. Така децата ще прекарват по-малко време пред телевизора или играейки плейстейшън по цял ден и ще се забавляват заедно с вас или своите приятели.

Кои са най-добрите джаги?

Като цяло покупката на джаги за забавление у дома не е много популярно. Поради тази причина може би не знаете много за различните марки джаги. На пазара има по-високо и по-ниско качество, но всички имат своите минуси и е трудно да се каже без съмнение „това е най-добрата“.

Тук ще ви покажем четири марки. Ако решите да си купите джага за вкъщи, в крайна сметка може да харесате модел, предлаган от тези четири фирми. Избрали сме ги главно поради това, че имат доста добро съотношение цена / качество.

1. Джаги за деца Мини футбол Mark.B7

На първо място ви представяме мини футбол, който ще зарадва най-малките. Това е модел с много опростен дизайн за сглобяване и много лесен за транспортиране, можете да го носите, където пожелаете. Мини футбол Mark.B7 има дизайн на стадион във висококачествен принт и включва инструменти за сглобяване и топки за игра.

2. Футболна маса джаги vidaXL

Ако предишната футболна джага е препоръчителна за младежи и деца (всъщност и възрастните също могат да играят), със сигурност се чудите какви опции предлага пазара, ако искате да купите джаги за семейния хотел или просто искате да правите турнири с приятели през уикенда.

При всички случаи ще ви е необходим модел с по-голяма стабилност, с метални нитове, с много по-здрави крака, като цяло с по-голямо тегло. Накратко, може би това, което търсите е именно vidaXL.

Всъщност този модел е изцяло идентичен с масите за джаги в баровете и клубовете за забавление. (Разбира е не няма да ви трябват монети за да играете). Например, той има отвор за връщане на топката при отбелязване на гол, много здрав корпус от MDF с метални и хромирани покрития по ъглите и краката и общо тегло 52.3 кг.

3. Футболна маса джаги Sportmann

Ако искате голяма маса за джаги, това може да е модела, който търсите. Този модел е с размери 101 сантиметра дължина, 50 ширина и 65 височина. Теглото му, от друга страна, не е толкова голямо като на предния модел, то е само 8 килограма, но въпреки това е достатъчно да осигури добра стабилност по време на игра.

Освен това е направен от MDF, идва с инструкции за сглобяване и две топки.

4. Мини футбол джаги Felis

Felis ни предлага идеален модел за домашно забавление. Размерите му са дълги 119 сантиметра, широчина 61 и височина 81. Поради това е подходящ както за двама играчи, така и за четирима.

футболната джага включва две топки, а краката ѝ имат специални стъпки за по-добра стабилност. Felis събра добри отзиви от потребителите, които вече са го закупили. Освен това, поради своя дизайн и размер, той е подходящ за деца и възрастни. 

5. Мини маса за футбол Felis, Джаги

Търсите ли джаги за деца, за да изненадате най-малките в къщата? Тогава се нуждаете от този модел, който ще осигури много забавни моменти за най-малките в къщата. Дръжките са изработени от висококачествена пластмаса и на всеки прът има по трима играчи. В допълнение, тази футболна джага също включва две топки и всичко необходимо за монтаж. 

djagi

Какво представляват джагите?

Това е забавна и вълнуваща игра, играна на специална маса, още наричана и мини футбол. В зависимост от модела, двама или четирима играчи играят едновременно, опитвайки се да вкарват голове, като движат малките футболисти, поставени на различни тръби, които кръстосват напречно цялата маса.

Какви видове маси за джаги има днес?

Ако обмисляте да си купите джаги, най-вероятно това е така, защото сте играли преди. Но дали всички маси са еднакви? Бързият отговор е НЕ. Днес можем да намерим различни видове, всеки с различни характеристики. Нека ги разгледаме по-подробно в списъка по-долу:

 • Домашна: това е най-често срещаният вид за домашна употреба. Обикновено има по единадесет играчи на отбор, разделени на четири метални пръта. Въпреки че двама души могат да играят сами, най-често срещаните са подходящи за четирима, по двама от две страни. Обикновено в този тип топките излизат автоматично след вкарване на гол. Поради тази причина те обикновено включват само две или три топки. Размерите могат да варират при различните модели, но обикновено са с дължина повече от сто сантиметра.
 • Мини маса за футбол: този вид е по-малък. Той е проектиран да бъде поставен върху маса или подобна гладка повърхност. Може да също да има малки крака. Броят на фигурите, включени в тази футболна игра варира при различните модели. Те обикновено са подредени в два или три пръта. Хубавото на този вид, е че поради малките си размери е лесен за транспортиране и съхранение.
 • Професионална джага: това са онези футболни маси, специално създадени за професионални турнири. Ако сте хората, които се занимават професионално, можете да изберете и такъв модел, ако искате да тренирате у дома за тези първенствата. Разбира се, може да изберете този вид дори, ако търсите удоволствие.
 • Сгъваема джага: предимството на този вид е, че два от краката му могат да се сгъват. По този начин той остава във вертикално положение и заема по-малко място, когато не се използва.
 • Тип маса: на пазара можете да намерите модели, които могат да бъдат покрити с капак и да се използват като маса. Те са много практични, особено ако не искате джагата да бъде винаги на видно място, като и постоянно местене и разглобяване.
 • Джаги за деца: това са модели с по-малки размери, създадени специално за деца. Има и междинни опции, които позволяват играта както на деца, така и на възрастни.
 • Комбинирани с билярд, тенис на маса и др: има и модели, които включват и билярд, тенис на маса маса или въздушен хокей. Те обикновено се слагат едно върху друго, можете да смените играта чрез повдигане на игрището.
 • С монети: те са най-често срещаните модели в залите за забавления. Когато поставите монета, топките излизат. Когато свършат, играта приключва, освен ако не пуснете друга монета. Много модели от тип обикновено имат осветление, което осветява терена.
 • Фигури със затворени крака: това са модели, чиито играчи са със събрани крака.
 • Фигури с разкрачени крака: За разлика от предишния тип, играчите на тези джаги имат леко разкрачени крака, но не толкова много, за да премине топката между краката.

Ползи и причини за закупуване на джаги

Това е игра за всички

Няма причина, за да не се забавлявате с тази игра. Не е нужно да имате тяло на спортист, нито някакви специални умения. Дори хората с увреждания или със специални грижи могат да играят футбол на маса без проблеми.

Това е невероятен начин да се забавлявате заедно със семейство и приятели

Тъй като това е игра за всички, това я прави идеална за забавления със семейство и приятели. Децата могат да се научат да играят в ранна възраст, като и възрастните могат да го правят през свободното си време.

Идеален начин за разтоварване с колеги

Благодарение на лекия си стил, това е много удобен начин за разтоварване с колеги или бъдещи бизнес партньори, като предоставя възможност да се запознаете по-добре в човека пред вас.

Състезателен дух

Тук определено можете да печелите. Това разкрива вашия състезателен дух, особено ако правите някакво предизвикателство или залагате с приятелите си.

Учи ви да бъдете добър спортист

Тази игра не само ще ви разсейва и забавлява известно време, но и ще измерва способността ви да играете честно и да бъдете добър спортист. Увеличете вашето стратегическо мислене и не мамете противника.

Полезно е

Тъй като играта включва умението да координирате ръцете и очите си, добавяйки доста движения, тази игра е идеален избор за раздвижване и развитие на мозъка.

Чисто забавление

С всички предимства, които джагата носи на своите играчи, можем да кажем, че тя ще ни кара да се забавляваме по всяко време. Нека забавлението започне!

футбол на маса

Ръководство за покупка

Кой е най-подходящият вариант за вас?

 • Домашна: Вземете по-евтин модел, обикновено за деца с нисък ръст.
 • Търговска употреба: Ако ще бъдете в бар или в офис, тогава ще ви е необходим траен модул с ниска поддръжка, който може да издържи на постоянна употреба.
 • Използване на открито: Идеален вариант е, ако планирате да изнесете масата си навън. Тя трябва да има водоустойчиво покритие, за да издържа на климатичните условия.
 • За професионална употреба или за турнири: Ако вашият интерес е да играете в турнири, потърсете професионален модел. Няма по-добър начин да усъвършенствате уменията си от покупката на професионален модел.

Размер

За модели със стандартни размери препоръчителната минимална площ е приблизително 140 – 150 см.

Качество на борда

Модела с добро качество ще има дебели странични стени, изградени от здрави материали. Те трябва да са с дебелина най-малко 12 мм, за предпочитане дори по дебели.

Игрище

Игралното поле трябва да е дебело и да е направено от материали без основа, като MDF. Дебелината от най-малко 10 мм е идеална. Що се отнася до повърхността, тя трябва да е с леко груба текстура, за да се подобри контролът на топката.

Фигурите

Най-важната част са краката. Те трябва да се стеснят, придавайки на обувката заостреност, което осигурява по-добра прецизност при подаване на топката.

Игрални прътове

Прътовете ще бъдат добри само ако са изработени от стомана с диаметър 15,9 милиметра и са хромирани за предотвратяване на корозия. Както и дръжката трябва да е устойчива на хлъзгане.

Изход за връщане на топката и възможност за нивелиране

Винаги избирайте опция със страничен изход за връщане на топката. Това е незначителна характеристика, но е от решаващо значение за една по-приятна игра. Това ще позволи по-лесно възстановяване на играта, така че винаги да можете да останете фокусирани. Също така, нивелацията е много важна за тази игра. Бъдете сигурни, че модела може да се нивелира лесно.

Топки

Препоръчваме топки, които са лесни за задържане с фигурите. Най-често срещаните топки са изработени от пластмаса и имат много хлъзгаво покритие, което ги прави трудни за задържане и създават доста досаден звук. Изберете друг материал при възможност.

Материал

Можете да намерите много евтини модели, направени с ПДЧ, които са склонни да се деформират и станат неравни с течение на времето. Въпреки това, ако разполагате с добър бюджет ви препоръчваме да вземете продукт направен от по-траен материал. Най-добрият вариант обикновено е дървена маса.

Регулируеми крака или стандартна височина?

Височината на джагите е около 0,91 метра, удобна както за деца, така и за възрастни. Въпреки това, ако планирате да я купите за деца, регулируемата опция е най-подходяща.

Къде можете да купите евтини джаги?

И накрая, стигнахме до въпроса, който касае много потребители: въпреки че купуването на нави маси за джаги е предпочитание на мнозинството, истината е, че купуването на джаги втора употреба се разкрива като разумна опция в зависимост от случаите. Защо ли? Защото в зависимост от модела, можете да замените почти всяка фигура.

Така че можете да си купите евтина джага втора употреба, да купите резервните части, които смятате за необходими и да се насладите на тази страхотна игра на много по-ниска цена, отколкото сте предполагали. Дори и най-ентусиазираните колекционери могат да намерят добри сделки в OLX като стара дървена джага.