Най-добрите вентилаторни печки за топъл и уютен дом

Ако не обичате да студувате и искате да поддържате топло във всяка стая у дома, тогава ще ви е необходима най-добрата вентилаторна печка. С нея можете да поддържате стаите си с желаната от вас температура, нито по-висока, нито по-ниска. Също така трябва да е не е много шумно, за да можете да спите без проблеми, като същевременно ви е удобно, тихо и при идеалната температура, за да имате добър сън.

Тези уреди са в състояние да достигнат добра температура през зимата бързо и ефективно, а някои модели имат страхотни функции, които да се грижат да ви е тихо и удобно у дома или дори в офиса.

Ако ви е писнало от стария ви радиатор, който не работи добре или просто не се нагрява както преди. Може би инсталирането на климатик ще е по-изгодно, имайки предвид двойната му функция за отопление и охлаждане. Но ако бюджета не ви го позволява, и добра вентилаторна печка ще ви свърши работа.

Продължете да четете тази статия, в която ще ви обясним за различните видове, как да изберете най-подходящата печка тип духалка и също ще ви предложим списък на най-добрите модели налични на пазара.

Коя е най-добрата вентилаторна печка на пазара?

Избора на най-добрата вентилаторна печка на пазара може да ви се стори малко сложен, защото има много разнообразие и има много функции, които трябва да вземете под внимание.

Така че, ако не сте много опитни с този тип вентилаторни печки или как да поддържате помещенията в нормални температури, време е да прочетете нашия сравнителен списък и мнения за да анализирате моделите, които ви показваме в него. Уверяваме ви, че след завършването му ще намерите най-добрия модел за вашите нужди.1.

1. Керамична вентилаторна печка Beper

Най-добрият вертикален дизайн

Керамична вентилаторна печка Beper
Керамична вентилаторна печка Beper
Към Офертата

Това е висококачествена вентилаторна печка с доста елегантен дизайн, която ще седи добре във вашият хол. Тя има керамични елементи, които загряват въздуха по-бързо, както и наистина ниско ниво на шум.

От своя страна температурата се регулира между 10 и 28 ° C* и загрява много бързо. Той също така позволява конфигурации до 2000 W и има трептения.

2. Вентилаторна печка Rowenta Instant Comfort

Насладете се на нейното качество, добра цена и настройки

Вентилаторна печка Rowenta Instant Comfort
Вентилаторна печка Rowenta Instant Comfort
Към Офертата

Това е друг много добър модел с регулиране на мощността на 2 нива, който също включва термостат за адаптиране към желаната от потребителя температура и устройство против замръзване.

Предлага се на ниска цена, а също така има ниско ниво на шум и е лесно преносима.

3. Вентилаторна печка с керамичен нагревател STERN

Потребителите обичат този отличен модел

Вентилаторна печка STERN
Вентилаторна печка STERN
Към Офертата

Това е вентилаторна печка, която се предлага с 2 настройки на отопление и регулируем термостат, за да ви осигури повече контрол върху устройството. Тя е с мощност 1500 W, а също така има защита срещу прегряване. Благодарение на двете степени на отопление може да работи на 750 или 1500 W.

Всички тези функции я правят един от най-търсените и най-добре оценени модели от потребителите, чиито мнения са много благоприятни. В допълнение, този модел е много достъпен.

4. Вентилаторна печка с керамичен нагревател Heinner

Една от най-икономичните на пазара

Вентилаторна печка с керамичен нагревател Heinner
Вентилаторна печка с керамичен нагревател Heinner
Към Офертата

Търсите малък и компактен размер, леко и удобно тегло и добро качество? Така че този модел на марката Heinner е отличен вариант, тъй като е много лека, евтина е и е харесвана от потребителите.

Това е малък вентилаторен нагревател с две настройки с мощност 700 и 1400 W и система за сигурност, която ви предпазва от пожари.

5. Керамична печка тип духалка Totalshop Wonder Warm 400 W

Нагревател на две нива и с добра сигурност

керамична мини-печка духалка Totalshop Wonder Warm
Мини-печка духалка Totalshop Wonder Warm
Към Офертата

За добра цена можете да разполагате с този модел от две настройки: на мощността и таймер: Максимум 400 W, която също има защита срещу прегряване и добро удобство на използване благодарение на своите индикаторни лампи.

В същото време тя има термостат за постоянно регулиране и функция против замръзване, която активира уреда*, ако температурите паднат твърде ниско. Това е добро качество на ниска цена.

6. Вентилаторна печка Tesy HL 213v 2000 W

Отлично съотношение цена-стойност

Вентилаторна печка Tesy HL 213v 2000 W
Вентилаторна печка Tesy HL 213v 2000 W
Към Офертата

Това е един от моделите, от което потребителите са много доволни и в същото време има супер ниска цена. Разполага с регулируем термостат за поддържане на постоянни температури и настройки от 1000 и 2000 W.

Вентилаторната печка от Tesy е компактна и удобна, тя се изключва автоматично, ако температурата в стаята падне ниско и не позволява прегряване. Има сладък и класически дизайн.

Можете ли да намалите сметките си за ток с добра електрическа печка?

Тези малки преносими печки ви позволяват да отоплявате само онези стаи, които искате да отоплявате, вместо да го правите с цялата си къща. Ето защо те са по-икономични, тъй като са малки и преносими, което означава, че няма нужда да харчат толкова много енергия за да затоплят цялата къща. Поради тази причина те са много ефективни и ви помагат да намалите разходите у дома.

От своя страна те имат голямо предимство и това е, че ако някога сте имали централно отопление или радиатор, тогава ще знаете колко досадно е да не можете да регулирате всяка стая или пространство отделно и да изразходвате повече енергия. В този смисъл едно от тези компактни устройства тип духалка може да ви даде по-специфично решение за всяко пространство в дома.

Друг аспект, който трябва да вземете предвид, е размерът на вашия дом или офис. В зависимост от същото може да ви се стори по-достъпно да имате централен отопление с ниска температура в цялата къща, а също така да добавите преносим модел в избраната от вас стая или помещение.

Ако направите това, ще направите пространството по ваш избор по-топло и по-уютно, за да се чувствате по-комфортно през зимата, а останалата част от къщата ще се поддържа на по-ниска температура. В същото време централното отопление ще изразходва по-малко енергия и вентилаторната печка просто ще загрее определено пространство.

Видове електрически отоплителни уреди

Тези удобни уреди, които могат да намалят сметките за електричество, се предлагат в няколко стила и режима на работа. Разбира се, някои са по-ефективни от други, точно както могат да бъдат идеални за определени цели и не чак толкова идеални за други. Познавайки различните стилове, ще имате по-добра представа кой от тях е най-подходящ за вас.

По този начин можете да намерите модели, които работят с горещи части и вентилатор, който разпространява въздуха при високи температури, както и други вертикални и почти незабележими печки, които са идеални за бани, или маслени модели и тези с конвенционни системи. Ето, ние ги обясняваме по-подробно:

Преносима вентилаторна печка

вентилаторна печка

Известна е и като вентилаторна печка (Духалка) и е най-лекият и преносим модел, който можете да намерите. Тези компактни устройства имат възможност за бързо отопление на всяко помещение, тъй като се загряват за кратко време.

В същото време те са лесни за използване, тъй като не изискват никаква конфигурация или инсталация, а трябва само да бъдат свързани и използвани. Да, изглежда изненадващо, но това е така. Те са просто вентилатори, които произвеждат топъл и горещ въздух. Единственото лошо нещо е, че те могат да станат доста шумни.

Преносими конверторни печки

конверторна печка

Този вид преносими печки са доста високи, леки и тънки, затова те лесно се преместват от една стая в друга. Подобно на моделите на вентилаторите, те също се загряват бързо и също имат предимството да бъдат по-тихи. Всичко това може да бъде много удобно, ако планирате да я използвате през нощта.

От своя страна, поради самата си форма, те обикновено включват опцията да ги монтирате на стената, което ги прави много удобни и ви позволява да ги скриете и да не са на пътя ви.

Ако се притеснявате за инсталацията, не забравяйте, че те обикновено се предлагат със скоби и крепежи за стената, заедно с инструкция за употреба, която улеснява целия процес, без да е необходимо да наемате майстор. По същия начин не забравяйте, че ще трябва да пробиете дупки в стената .

Преносим маслен радиатор

маслен радиатор

Те имат отлична енергийна ефективност, но имат голям недостатък и това е, че отнема дълго време да се затоплят достатъчно, така че не са толкова добри, ако искате бързо да достигнат идеалната температура в студени помещения.

Друг проблем при маслените радиатори е, че те могат да бъдат доста тежки и трудни за транспортиране. Ето защо е добре да купите такъв с колела, за да можете да го премествате по-удобно.

Функции, които трябва да търсите, когато избирате най-добрия модел

Както при всички продукти, някои модели могат да се предлагат с различни функции, като LCD екрани, за да видите текущата температура и други настройки, или дори таймери, нощни режими или дори удобно дистанционно управление.

Разбира се, не забравяйте, че само най-скъпите модели обикновено са пълни с тези страхотни функции, докато по-евтините са много по-прости. В същото време има всички основни характеристики на всеки продукт, като неговата скорост на нагряване, мощност и дори нива на охлаждане.

Обърнете внимание на следните аспекти, за да можете да намерите идеалния модел за вас:

Мощност на нагревателя

Това се измерва в киловата и има пряко отношение към мощността на уреда: колкото по-висок е, толкова по-лесно продуктът ще отоплява големи помещения. Ако от друга страна искате да отоплявате малка стая, тогава по-малките модели с ниска консумация ще бъдат идеални. Като тези с 2 киловата например. Те ви позволяват да спестите много пари от електроенергия, като същевременно поддържате комфорт и топлина.

мощност на нагревателя

Въпреки това, не винаги е добре да се ръководите единствено от тази мярка в спецификациите на даден продукт, тъй като някои модели просто не са в съответствие с казаното от производителя. Ето защо е добре да прегледате мненията на други онлайн потребители, за да знаете дали моделът, който мислите да купите, наистина е добър или дали имате нужната сила.

Таймер на вентилатора

Това е една от онези специални характеристики, които придават допълнителна стойност на всяка вентилаторна печка. Това е функция, която ви позволява да конфигурирате устройството така, че да се включва точно преди да се приберете в къщи или да настроите автоматично изключване, за да спре да работи, когато отидете на работа. Така че можете да оставите тревогите и да знаете, че устройството ще се изключи при излизане от дома.

Дори има модели, които се предлагат с функция, подобна на таймера, но това кара устройството да се включва автоматично, ако температура достигне близо 0 градуса по Целзий. Това ви предпазва от замръзване и гарантира, че къщата е с приятна температура, когато се приберете от работа или дори през нощта.

Автоматично изключване за безопасност

Различните модели предлагат една или две системи за безопасност. Така че може да има автоматично изключване в случай на прегряване. Другата възможност е автоматичното спиране в случай на падане, това е особено препоръчително, когато имате домашни любимци.

печка с автоматично изключване

Функция вентилатор

В същото време някои уреди са полезни дори през лятото, тъй като могат да охлаждат помещенията. Във всеки случай те не са толкова мощни, колкото климатиците, но са полезни за онези горещи дни, в които хладният ветрец може да ви накара да се почувствате страхотно.

Така че, ако смятате да харчите парите си за даден продукт, ще е по-добре да ви служи през цялата година, а не само за студените месеци.

Климатичен контрол на вентилаторите печки

Това е удобна функция, която позволява на устройството да изключи или намали захранването, за да поддържа определена температура. Просто трябва да зададете на устройството градусите, на които се чувствате най-комфортно и автоматично да поддържа тази температура.

Не забравяйте обаче, че за да се възползвате от тази функция, ще ви е необходим модел с регулируем термостат. Така можете да избегнете непрекъснато да променяте настройките и дори можете да спите по-удобно през нощта.

Термостат

В зависимост от продуктовата гама, трябва да има прост бутон за регулиране на мощността или термостат, за да изберете идеална температура. Термостатът може да бъде механичен, електронен, цифров.

печка за отопление на ток

Форма и ергономичност

Вентилаторната печка е уред, който често се премества. Използвате я в стаята, която използвате или в банята, когато е студено и т.н. Следователно е необходимо да има сравнително лек модел, с дръжка, позволяваща лесното преместване. И тъй като може да се вземе навсякъде, по-добре е да изберете добър дизайн.

Захранващият кабел

Дължината на захранващия кабел ви дава повече възможности къде да използвате печката. Вентилаторната печка работи най-добре, когато е поставен на пода. Това й позволява да засмуква студен въздух, докато горещият се издига естествено на горе.

Въпреки това в баните, поради съображения за безопасност, електрическите контакти обикновено са монтирани на високо. Затова трябва да да бъде намерено решение, за да бъде позиционирана безопасно в банята.

*Винаги проверявайте данните на уреда преди да завършите вашата заявка.