Най-добри електрически бойлери за всяко домакинство

Преди няколко седмици се занимавах със смяната на електрическия бойлер в къщи, той вече не загряваше правилно водата, а цената на ремонта, която ми даде техникът ме накара да търся най-добрите варианти за закупуване на нов електрически бойлер, и така тази изследователска работа ми отне няколко дни. Реших, че е най-добре да споделя впечатленията си с вас, за да ви дам най-добрите възможни препоръки при закупуване на вашия бойлер.

Кой е най-добрият електрически бойлер за вашия дом?

Видове бойлери

За да разберете какво е най-добрият бойлер на пазара първото нещо, което трябва да се помисли са видовете, които съществуват в момента: газови бойлериелектрически бойлери и слънчеви бойлери.

Газовите нагреватели са вариант, който днес за мен не е жизнеспособен, ние сме съпругът ми, аз и 7 годишната ни дъщеря, така че консумацията на топла вода не е толкова висока и газовият нагревател би бил много скъп, слънчевата топлина не е опция понеже е ефективен през лятото, нашата нужда бе да купим електрически бойлер, това е най-добрият вариант за живущите в апартамент или за тези, за които не са многодетно семейство, което се нуждае от огромни количества топла вода.

Това е, когато избираме сред основните видове, които има, за които ви ще говоря няколко реда по-долу, заедно с най-добрите модели в съотношение качество / цена, които открих за всеки един от тях.

Най-добрите вертикални електрически бойлери

Те са най-често срещаните бойлери, те са проектирани да работят в изправено положение, което е от голяма полза, защото заемат много малко място и влизат в малки дупки, известни са като вертикални бойлери.

1. Електрически бойлер Tesy BiLight 80 литра

Електрически бойлер Tesy BiLight
Електрически бойлер Tesy BiLight
Към Офертата

Ще започна да говоря за  бойлера Tesy BiLight, най-продаваният бойлер. Евтин модел, но със своя капацитет от 80 литра, трябва да го разгледате сред основните си опции.

Материалите, с които е изработен, и технологията, присъща на дизайна му, правят този електрически бойлер съществена част от дома ви. Вътре има добра изолация, която му придава допълнително качество. Струйника на този бойлер е изработен от качествена неръждаема стомана той осигурява до 15% повече топла вода. 

Когато работите с такава топлина е важно да имате контрол. Tesy, който разглеждаме тук, ви го предоставя чрез неговия регулатор на мощността и термостата, които ви позволяват да променяте температурата между 35 ° C и 70 ° C*.

Безопасността е от съществено значение и повече при работа с топлина. Следователно този електрически бойлер включва термометър – така че винаги знаете температурата на водата. Има предпазен клапан срещу и система за защита, която предотвратява прегряване

2. Електрически бойлер Atlantic 50 литра

Електрически бойлер Atlantic
Електрически бойлер Atlantic
Към Офертата

Искате ли да знаете кой е най-добрият електрически бойлер? Продължаваме сега с бойлера Atlantic O´Pro +, един от онези случаи, в които нещо е доста непознато, въпреки високото му качество. Точно така, поне засега, този модел: запазен за някои ценители. 

Най-отличителната черта на този бойлер с капацитет 50 литра, благодарение на това можете да имате гореща вода, готова за поне два средни душа.

Понякога монтирането на бойлер е проблем. Например онези случаи, когато мястото за монтиране не е достатъчно високо за да поставите вертикален бойлер.. И се оказва, че може да се монтира само хоризонтален бойлер.  С този Atlantic O´Pro + това не е проблем. Той е много удобен и се монтира хоризонтално.

Неговата изолация с висока плътност позволява повишаването на топлина и поддържа температурата ефективно, бързо и безопасно.

Други качества са неговият термометър, Емайлово покритие и антикорозионна защита. Закупуването на този електрически бойлер е идеален избор, ако искате нещо дълготрайно и качествено.

3. Електрически бойлер Ariston Lydos R 100 литра

Електрически бойлер Ariston Lydos
Електрически бойлер Ariston Lydos
Към Офертата

Наистина, не е необходимо да се усложнява живота. Уредите трябва да са достъпни, лесни за използване. Ето защо доста ми хареса вертикалния бойлер Ariston Lydos R, който е 100 литра.

Водата се загрява от електрическо загряване, Емайлиран вътрешен резервоар с титан, така че няма нужда да се притеснявате, защото няма да корозира след няколко месеца. Всъщност трайността е една от най-забележителните характеристики на този модел.

Тъй като опазването на природата има голямо значение за мен, фактът, че този бойлер е приятелски настроен към околната среда, което е страхотно качество за менНеговата технология осигурява значителни икономии на енергия в сравнение с други модели, неговата мощност е 1800 W.

И накрая, въпросът за контролирането. Веднъж инсталиран всеки може да се справи с този бойлер, и не че инсталирането му е най-сложното, но е най-добре, ако техник го направи. След това използването му е лесна и интуитивна работа.

Тази простота на работа не се противопоставя на безопасността, винаги е важна при работа с висока температура. Този бойлер има клапан за по-голяма безопасност, който може да предотврати голям брой аварии.

Най-добрите хоризонтални електрически бойлери

Това е бойлер, конфигуриран да работи в хоризонтално положение, ако оформлението на къщата ви или пространството, което имате не ви позволява вертикален бойлер, този тип е произведен да работи хоризонтално и може да пасне идеално към пространството, което имате във вашият дом.

4. Хоризонтален Бойлер Елдом 72427 3200 W

 Хоризонтален Бойлер Елдом 72427
Хоризонтален Бойлер Елдом
Към Офертата

Тук говорим за Елдом 80 литра който е голям бойлер с достатъчно капацитет.

Монтажът на този тип бойлери понякога е сложен. Още повече, когато не идва комплект с всички необходими неща. В този случай просто трябва да вземете маркучите за свързване на водата. Всичко останало се включва в цената. Инсталирането му е доста просто, ако следвате добре инструкциите.

Водата се загрява с висока скорост и най-хубавото е не само това, но я поддържа топла практически през целия ден, така че да е налична и използвана в нужното време. Това до голяма степен се дължи на  безфреонов пенополиуретан с дебелина 40 мм.

Този бойлер е с износоустойчив циркониев емайл, за по-дълъг живот. Това, което ме радва най-много, е, че консумацията му на енергия е ниска, много по-ниска от тази на подобни.

И накрая, регулирането на температурата предлага голяма точност, с която можете да изберете без проблем колко гореща искате да бъде водата.

Модел, който напълно изпълнява своята функция и е отличен съотношение качество / цена. Неговата изолация в комбинация със два магнезиеви протектора помага да се поддържа водата винаги топла с по-дълъг живот. В допълнение можете да регулирате температурата и да се доверите, че ще консумира възможно най-малко електрическа енергия.

Най-добрите електрически бойлери с ниска консумация

Когато търсите опция да харчите по-малко пари в дългосрочен план, термосите с ниска консумация са идеални, особено защото ще намерите модели, които консумират малко енергия.

5. Термоелектрически бойлер със серпентина

бойлер със серпентина Tesy
Бойлер със серпентина Tesy
Към Офертата

Завършвам с Термоелектрически бойлер Tesy BiLight GCVS-804420-B11-TSR, той е с ниска консумация, идеален за вашия дом, бял цвят и има 80 литра вместимост.

Една от причините някой да реши да купи електрически бойлер с ниска консумация е да замени газов и така да спести малко енергия и пари. Този модел е добре с това, защото е много ефективен по отношение на енергията и, следователно, и за спестяване на пари. Консумацията на този бойлер може да бъде приета без проблеми като ниска.

Една препоръка е да регулирате температурата според времето на годината. Можете да направите това благодарение на  бутона за лесно настройване, който има. Понякога е по-студено и е необходимо малко да се повиши температурата, а когато е горещо, най-добре е температурата да се понижи, защото не е необходимо водата да се нагрява толкова много.

Във всеки случай  високоефективната топлоизолация поддържа температурата на водата часове наред, така че след като водата е гореща, тя ще бъде готова за вас по всяко време.

Има предпазен вентил защита от замръзване, така че няма от какво да се притеснявате.

Нещо друго, което трябва да се отбележи за този Tesy BiLight е скоростта, с която загрява водата. Когато нямате време и се окаже, че няма топла вода не се притеснявайте, защото този бойлер с ниска консумация ще оправи нещата. Е, този модел ще има вода за вас след минути

Ако искате термо бойлер, който поддържа водата готова за дълго време, този модел е идеален. Той също така има отлична енергийна ефективност, така че не плащате повече електроенергия, отколкото е необходимо.

Ръководство за закупуване на най-добрия електрически бойлер

Размер и вместимост

Когато избирате най-добрия електрически бойлер, капацитетът и размерът са две от най-важните неща, които трябва да имате предвид. Обикновено капацитетът зависи от литрите, които може да съхранява резервоара на термоса (50, 75, 100, 150, ​​200 и 300 литра), всеки човек от семейството е нормално да консумира между 30 и 50 литра вода дневно, според броя на хората в домакинството консумацията на топла вода, може да изчислите нужния ви капацитет, най-нормалните са бойлери между 100 и 150 литра, ​​тук оставям серия от съвети за изчисляване на капацитета на резервоара, от който се нуждаете:

 • Брой членове в семейството: Обикновено всеки човек консумира около 30 литра вода, ако този човек прекарва много време под душа, консумацията може да се увеличи до 50 литра, за 3-4 членно семейство се препоръчва модел от 100-150 литра, а за 2 души до 100 литра.
 • Среда, в която се използва: Не е същото да вземете душ и да пълните вана. Ваната консумира много повече и прави консумацията ви да е с около 50 литра вода на човек.

монтаж

Когато инсталирате бойлера е важно да го направите в близост до крановете за топла вода, например в близост до кухнята или банята, защото в противен случай ще претърпите загуба на топлина по време на подаване на топла вода, това е важно при избора на вертикален или хоризонтален бойлер в зависимост от наличното пространство в къщата, където горещата вода бързо ще достигне до вас, като по този начин се гарантира ефективността на термостата и правилния измерване на температурата на водата.

поддръжка

Електрическите бойлери несъмнено са едно от нещата, които са най-често използвани днес. Бързото нагряване и поддръжката на температурата на водата са плюс. Препоръки как да поддържате своя бойлер:

 1. Изключвайте бойлера, когато сте на почивка: ако ще прекарате дълъг период на ваканция, силно се препоръчва да изключите бойлера.
 2. Не го използвайте на максимум: препоръчително е никога да не го използвате на максималната температура, освен че ще спестите, но също ще поддържате бойлера в по-добъро състояния и ще удължите живота му.
 3. Инвестирайте в качествен бойлер: обикновено те се развалят след жизнения период, който е около 5 години, допълнително време, ще зависи от качеството, така че в това ръководство Препоръчвам модели с добро качество на много достъпни цени, които ще ви позволят да спестите пари както при употреба, така и от резервни части или ремонти.
 4. Изберете подходящото място за монтирането му: важно е монтиран вътре в дома и възможно най-близо до мястото, където се използва повече топла вода, като по този начин тръбите се затоплят бързо, ако е монтиран навън е важно да се използва топлоизолация за да се избегне загуба на енергия.

Консумация

Трябва да подчертаем, че консумацията също е важна, като общо правило електрическите бойлери са най-добрият вариант, ако не се нуждаете от огромни количества топла вода. Можете да програмирате термостата си, за да получите по-ефективно използване на нагревателя и да намалите консумацията на енергия, като сте в състояние да спестите между 20% и 30% от сметката за ток, в допълнение има и модели с ниско потребление, ако имате нужда от топла вода за няколко пъти.

Най-често задавани въпроси

Защо да изберете електрически бойлер? Какви предимства има пред газовия?

Обикновено електрически бойлер има предимства пред газовия, но най-забележимите са:

 1. Не е необходимо да имате газова инсталация в дома си, като по този начин избягвате всички проверки за безопасност.
 2. Той работи независимо от вида на водното налягане, като по този начин избягва безброй проблеми и без да се налага да губите големи количества гореща вода, които влияят на сметките.
 3. Много по-безопасно е, като не се налага да рискувате с газовата инсталация.
 4. Водата винаги поддържа постоянна температура без онези досадни промени в температурата на водата при газовите модели, които зависят от потока на водата и топлината, генерирана по това време.
 5. Не ви трябват газови бутилки, като по този начин забравите за несигурността дали все още имате газ за последна баня.
 6. Можете да го инсталирате на много места, без да се налага да се справяте със строгите правила за безопасност.

Как се включва бойлерът?

За да включите електрическия бойлер, отворете кранчето за вода, което е свързано към него, изчакате докато резервоарът се напълни. След това трябва да го свържете към електрическия контакт и да активирате термостата. Времето за затопляне на водата зависи от модела, който използвате.

Как да програмирате електрически бойлер?

Ако не знаете как да програмирате своя електрически бойлер не е нужно да се притеснявате, те имат наистина проста операция, обикновено имат цифров екран или копче, с което можете да регулирате мощността. Механичните модели можете да намалите или увеличите температурата, ако завъртите в едната или другата посока, ако имате цифров модел, който има часовник, можете да изберете време, в което ще ви трябва водата и маркирайте времето на вкючване, така че бойлера да има достатъчно време да загрее водата, така че ако например вземете душ в 08:30, най-добре е да включите термоса в 07:00. Ако имате някакви въпроси, препоръчително е да се консултирате с ръководството за експлоатация на вашия електрически бойлер.

Как да изпразним хоризонтален електрически бойлер?

Ако трябва да изпразните своя електрически бойлер, най-лесният начин е да използвате метода на изпразване, без да е необходимо да използвате инструменти, просто трябва да изключите бойлера от електрозахранването и да затворите крана за студена вода, така че водата да не продължава да влиза в резервоара, следващата стъпка е да отворите крана за гореща вода в къщата си, за да изпразните напълно резервоара на бойлера, което е процедура както за хоризонтален, така и за вертикален бойлер. Ако не можете да използвате този метод, вашият бойлер обикновено включва предпазен клапан, който ще ви позволи да го отворите така, че да се изпразни, това е по-бавен процес от предишния, но също така е валиден.

Кой бойлер е най-добрият, вертикален или хоризонтален?

Ако имате съмнения относно вида на електрическия бойлер, за който да изберете, не се притеснявайте, и двата имат еднакви предимства, единствената разлика е, че подредбата им е различна, за да се адаптира към пространството, което имате на разположение. Не забравяйте, че е важно вашият бойлер да бъде в близост до мястото, където горещата вода се използва за да поддържа тръбите си на правилната температура. Так постигате добра поддръжка, като по този начин удължавате живота на вашия бойлер.

Как да разглобявате електрически бойлер?

Не трябва да разглобявате електрическия си бойлер без помощта на професионалист, за да сте сигурни, че не го повредите по време на процеса. Ако трябва да го премахнете, за да боядисате стената или подобно, можете да го направите, като откачете крепежните елементи, които го държат на стената, ако все пак искате да го разглобите, трябва да следвате следващите стъпки:

 1. Изпразнете резервоара
 2. Изключете го от електрическия ток
 3. Отстранете водните връзки, които са свързани
 4. Извадете внимателно гумените уплътнения, за да не ги повредите
 5. Извадете крепежните елементи
 6. Отстранете всички винтове и т.н. да елиминирате основата и да може да отделяте различните парчета.