Най-добри модели електрически камини за декоративно докосване във вашия дом

Камината е доста използван уред, особено в студените зимни дни. Освен това, с времето технологиите стават все по-модерни, така и най-добрата електрическа камина е в състояние не само да функционира като малък уред за отопление, но и добавя  декоративен ефект към дома ни.

В зависимост от производителя и модела, дизайнът може да бъде много реалистичен, създавайки усещането, че дървата и жарта горят, точно като истински. Освен това спестявате почистването на пепел, не е необходимо да търсите дърва за огрев, с които да работи, и дори има модели електрически камини за вграждане или монтиране на стена, които придават повече лукс в стаята.

За да задоволим най-взискателните нужди, ние създадохме сравнителен списък, в който вкючихме електрически камини само с високо качество и добра цена. И така, искате ли да дадете нов облик на дома си?

Коя е най-добрата електрическа камина?

Винаги трябва да сте наясно с някои важни фактори преди да направите всяка покупка. Например, при този тип продукти е важно да знаете размерите на мястото, на което планирате да поставите електрическа камина. Това е важно, понеже може да се получи, така че да не пасва или да няма достатъчно място за да я монтирате.

Въпреки че моделът, който сте избрали може да е с много интересен и красив декоративен дизайн, ако жилището ви става много студено, този шикозна картина може да не е в голяма помощ. Уверете се, че знаете мощността и излъчването на топлина, за да можете да имате електрическа камина в стаята си, която ви дава необходимата топлина за онези моменти, в които студът прониква отвсякъде.

Не трябва да забравяте, че всеки качествен продукт, произведен от добра марка, трябва да има гаранция, която да покрива поддържа за правилното и функциониране. Това е много важно, защото в противен случай, ако възникне проблем ще трябва да го оправите със собствени средства. Каним ви да разгледате нашия списък, за да можете да направите избора си по лесен.

Стенна електрическа камина Art Flame

Луксозен дизайн

Стенна електрическа камина Art Flame
Стенна електрическа камина Art Flame
Към Офертата

Представянето и естетиката на тази електрическа камина могат да бъдат перфектното допълнение за тези, които търсят простота, съчетана с елегантност. 

Иновативната и технология включва двустепенни настройки на отоплението, 4 степени на яркост и 3 цвята на пламъка за да конфигурирате тази, която смятате за най-подходяща.

Този регулиращи възможности ще ви позволят да настроите движението на пламъците удобно и реалистично с помоща на LED технология, която му придава много по-прекрасен завършек.

Радиатор с 1500 вата мощност осигурява достатъчна топлина, която ще помогне да не бъдете победени от зимата!

Този модел също така има защитен термостат, който пази от прегряване, и както казахме по-рано различни три цвята на осветление.

 За доброто спокойствие на потребителите, този производител предоставя две години гаранция, която е напълно достатъчна.

Електрическа камина Art Flame, Стоун Айвъри & Лоранс

Модерна и елегантна!

Електрическа камина Art Flame
Електрическа камина Art Flame, Стоун Айвъри и Лоранс
Към Офертата

Електрическа камина произведена от висококачествен МДФ и покрита с топъл бял цвят, за да подчертае този вкус за елегантност. Имитирането на пламък, което се възпроизвежда с LED технология, има пълно осветление чрез отлични цветове и фантастични ефекти.

За по-голям комфорт на потребителя този модел е оборудван с дистанционно управление, с което можете да регулирате не само включването или изключването, но също така ще имате абсолютен контрол върху желаното от вас ниво на топлина, вариращо от 750W до 1500W.

Но тъй като само пламъците не са достатъчни, имате 4 нива на регулиране на яркостта. 

Тази електрическа камина не е шумна и е с ниска консумация на електроенергия.

Електрическа камина TESY WEF200SRELW

Готови ли сте за уникално изживяване?

Електрическа камина TESY WEF200SRELW
Електрическа камина TESY WEF200SRELW
Към Офертата

Красив външен вид с черен цвят, който придава доста хармонично докосване. Този модел електрическа камина осигурява най-съвременна технология за показване на ефекта на огъня чрез LED дисплей.

TESY WEF200SRELW ще ви даде топлина с мощност до 2000W. Оборудването разполага и с термичен регулатор за повишаване или понижаване на нивото на топлина в помещението от 10 до 35°C и всичко това чрез дистанционно управление.

Насладете се на разнообразните настройки на яркост и движение на пламъка, освен това можете да се насладите на огнения ефект без отопление. Продуктът има включена 60 месеца гаранция от производителя.

Електрическа камина Art Flame, Рок & Кристина

Декоративна

Електрическа камина Art Flame, Рок Кристина
Електрическа камина Art Flame, Рок & Кристина
Към Офертата

Чувствайте се добре благодарение на тази ненатрапчива безшимна електрическа камина. Тя е специално създадена, за да придаде всичко онова романтично усештане, характерно за камина.

Наистина няма да има забележима разлика между този модел и истинска камина. Той осигурява цялата невероятна рамка, която ще я направи да изглежда много реалистично. Също така има радиатор с термостат, отделно от екрана, за да осигури отоплителна мощност до 950 или 1900 Вата.

Искате повече яркост и интензивност? Регулирайте яркостта по ваше желание, създавайки атмосфера напълно по ваш вкус. Дистанционното и управление ви позволява да я изключите или да го включите много бързо.

Електрическа камина Art Flame, Класик & Галилей Голд

Нещо по-класическо, но много приятно

Електрическа камина Art Flame, Класик & Галилей Голд
Електрическа камина Art Flame, Класик & Галилей Голд
Към Офертата

Тази уютна електрическа камина е идеална за тези, които търсят нещо не толкова изтънчено и по-класическо за вашия дом. В супер ценови диапазон тази опция е добра за много потребители.

Този модел е в състояние да загрее стаята само за 15 минути. Със защита от прегряване, като мярка за безопасност, а ефектът на камината ще ви накара да се затопляте още по-бързо.

Консумацията на електроенергия е стандартна, така че не се притеснявайте, когато трябва да платите слетките в края на месеца. Между другото, ако го използвате повече за декоративни цели, крайният разход доста по-нисък.

Какво е електрическа камина?


Това е продукт, който освен, че отоплява, но и действа като чудесно допълнение към вашата стая. Електрическата камина не само е добра в отоплителната си дейност, но също по-лесно се контролира в сравнение с стези с истински пламъци. Така, този уред може да осигури уютна атмосфера на места, където поставянето на традиционна камина е невъзможно.

Повечето от тези уреди могат да се използват независимо от това дали е през зимния период или не, което ще ви позволи да се наслаждавате на приятен блясък с пламъци, дори когато не се нуждаете от допълнителна топлина.

За разлика от традиционните камини, проектирани за горене на дърва, електрическата поддръжка на тези нови модели е доста лесна, тъй като не е необходимо да имате постоянна рутина на почистване и поддръжка.

Мястото за поставяне на електрическа камина няма да ви е проблем, единственото ограничение, с което може да се сблъскате е достъпът до електрически контакт. Въпреки че, ако кабелът на оборудването е достатъчно дълъг, като този на нашия модел, чиято дължина е 2 метра, няма да има проблеми. Останалото, просто оставете на интоицията си и мястото, което чувствате за най-удобно.

Какви видове електрическа камина можете да закупите?

Няма да е достатъчно само, ако има различни цветове и мощност, за да определите кой е най-добрият вариант за вас. На пазара има различни видове електрически камини. Всеки за различен тип хора. Искаш ли да откриеш кой е твоят?

Стенна електрическа камина

Ако закупите електрическа камина от този тип, ще разберете, че е лесна за използване. За да старирате този отличен модел, трябва само да свържете устройството към електрическата мрежа. Въпреки че, най-трудната част от всичко е да я монтирате на стената. Тази задача обаче не е трудна.

ЕЕлектрическа камина 3D ElectricSun
Електрическа камина 3D ElectricSun
Към Офертата

Повечето от тези модели електрически камини са леки и лесни за използване. В много случаи монтажа им не изисква допълнителен човек и ще имате възможноста да извършите процеса сам, въпреки че, несъмнено е много по-бързо да го направите с някой друг.

Този тип обикновено се инсталира в средата на стената. Няма никакви ограничения, освен наличието на електрически контат, близко до мястото, където искате да окачите отоплителния уред. Така лесно можете да държите електрическата камина далеч от детски стаи или кътчето на домашните ви любимци.

Електрическа камина за вграждане

Имате ли традиционна камина, която искате да я превърнете в електрически модел? Това е супер лесно, без да е необходимо да правите драстични промени с традиционната камина. За целта ще ви трябва един от моделите за вграждане.

Тези електрически камини за вграждане ще предложат реалистична естетика до типичния вид на пламъка. Някои от тези модели иитират дори въглища, които придават страхотен блясък на камината, без да имат някой от недостатъците на истинските камини.

Можете да намерите голямо разнообразие от тези уреди, за да модифицирате старата, но трябва да сте сигурни, че ще вземете правилните размери за да пасне добре.

Електрическа камина тип рамка

Ако все още не сте имали една от тези електрически камини, но обичате естетиката на традиционната камина, трябва да помислите за електрическа камина тип рамка.

 Рамката е специално проектирана със същия вид, като стандартната камина, което ще ви позволи да добавите топлина в дома си без да отваряте дупки в стената или да правите ремонт вътре в къщата.

Както споменахме тази електрическа камина тип рамка изглежда като традиционната, осигуряваща наистина фантастична декорация във вашия дом. В много от тези модели често има вградени допълнителни функции, някои от тях се контролират с дистанционно управление, а други дори имат интегриран пречиствател на въздуха, за да подобрят съдържащия се въздух в стаята.

Електрическа камина тип печки

Печките бяха много популярен начин за отопление през годините. Проблемът им обаче е в задимяването, вентилацията и честото почистване. Ако харесвате външния вид на печка, но не искате да изпозвате тази на дърва и въглища , тогава можете да изберете електрическа камина тип печка.

Хубавото на тези отоплителни уреди е, че те нямат нужда да бъдат захващани или монтирани някъде и още по-малко трябва да се притеснявате за осигуряването на добра вентилация. Без такса за монтаж, необходимо е само да свържете оборудването към електрическата мрежа и това е всичко.

Модели като Diplomat са ефективни в консумацията на електроенергия  и ви позволяват да я контролирате много лесно. Дори благодарение на допълнителна функция на тази камина, можете да го изключите отоплителния режим и да се насладите само на няколко красиви пламъка, украсяващи хола на вашия дом.

Свободностояща срещу Монтирана

Различните модели, изброени по-горе, могат да се намерят или като свободностоящи или за монтиране. Като цяло избраният от вас тип зависи от вашата къща и вашите лични предпочитания.

Свободностоящите модели са отличен избор за тези, които не искат или не могат да правят никакви промени във дома си, както в наето жилище например. Този вариант също позволява да се спестят високите разходи за монтаж, които не можете да избегнете при някои други модели.

Ако обаче притежавате собствено жилище, но с минимално пространство, модел стенна електрическа камина би бил напълно идеален избор за вас, за да спестите колкото се може повече място. Освен това те несъмнено са много по-сигурни и осигуряват по-бляскав стил.

Как да избера идеалния вариант за мен?

Ако търсите да купите такъв продукт, но искате да се уверите в техническите спецификации, за да не хвърляте пари на вятъра, Ви каним да прочетете следните ключови моменти, които ще направят нещата по-ясни.

Размер

Размерът също е съществен фактор, който трябва да имате предвид, когато искате да купите един от тези уреди. Първото нещо, което трябва да направите е да разберете, колко пространство имате на разположение, за да можете да извършите монтажа. Моделите електрическа камина са много удобни, защото се предлагат в огромно разнообразие от размери и модели, проектирани да се монтират почти навсякъде.

Качество

Когато става въпрос за конструкцията на тези продукти, не забравяйте да проверите качеството на материала, с който са произведени. Някои марки предлагат по-качествени уреди от други, така че за да не влагате пари в некачествен модел, уверете се, че електрическата камина, която решите да закупите е направена с висококачествени части, които ще гарантират нейната ефективност.

Изисквания за електричеството

Важен момент е да знаем какви са изискванията за електричество за определен модел камина или електрически радиатор. Не забравяйте да проверите дали вашият апартамент или къща могат да осигурят необходимото количество електроенергия, но обикновено съвместимостта не е проблем.

Стил

Разнообразието не представлява проблем за тези електрически камини. Те се предлагат в много различни дизайни. Въпреки че личното предпочитание е повече от всичко друго, някои фактори могат да помогнат за избирането на много красив модел.

Сред тях е способността на камината да изглежда реалистично, тоест да придава вид на истински пламъци. Също така, в зависимост от вашия вкус, можете да избирате дали екранът имитира дърва или камъни в огъня. Трябва да знаете, че някои модели включват и двата стила, от които можете да избирате.

И накрая, цветът на пламъка е също нещо, което бихте искали да настроите или персонализирате камината по ваш вкус. В нашия списък можете да намерите няколко модела, които предлагат избор на различни цветове.

Излъчване на топлина

Основната цел на закупуването на електрическа камина е осигуряването на топлина. Това, което трябва да знаете, е от колко топлина се нуждаете и колко контрол имате върху енергия, която се излъчва от оборудването. По принцип тези електрически камини осигуряват достатъчно топлина за повечето стандартни помещения.