5 Най-добри електрически скари за здравословно, вкусно и бързo готвене

Не можете да правите барбекю у дома, защото вашите съседи се оплакват от дима или там, където живеете правилата не го позволяват? Ако все пак искате да можете да направите най-вкусното месо на скара, идеалното решение за вашия проблем е да си купите най-добрата електрическа скара. Някои дори са идеални за печене на зеленчуци, пилешко месо, колбаси и др. И всичко това по най-здравословния, бърз и удобен начин.

Тези домакински уреди имат удобни и практични функции, които ще ви позволят да приготвите вкусна скара за кратко време. Те не са обемни и не заемат много място, леки са и изключително лесни за използване и поддържане. Някои от моделите можете просто да разглобите на части и да ги поставите в миялната машина, което ще ви помогне да ги почистите бързо и качествено по възможно най-удобния начин.

Електрическите скари са удобни за партита, семейни или събирания с приятели, лесно приготвяне най-вкусната скара в най-кратък срок. Ще бъдете душата на партито и всеки ще запомни кюфтетата и пържолите, които правите.

Каква е най-добрата електрическа скара?

Скарите или по-точно електрическите скари се предлагат в различни видове модели, които пасват перфектно към вашите нужди и вида на месото, което искате да приготвите. Искате ли да направите пържоли? Или искате да правите кювтета? Трябва да знаете, че със сигурност има модел електрическа скара идеална за това, което искате да приготвите.

В действителност, те обикновено са толкова удобни, че дори някои модели имат термостат за регулиране на интензивността на готвене и дори водни тави за намаляване на дима и миризмите.

За ваше улеснение сме изготвили този списък, в който добавихме няколко модела, за да можете да видите петте най-добри електрически скари на пазара и да изберете перфектния модел за вашия дом.

1. Електрически принцесник парти грил – скара

Най-икономичена

Електрически принцесник парти грил - скара
Електрически принцесник парти грил - скара
Към Офертата

Това е отлична двуетажна електрическа скара, може да се използва като парти грил или като грил. Идеална за печене не само на месо, но и на зеленчуци, колбаси, риба, пиле и каквото искате по най-здравословния и вкусен начин.

Скарата има мощност от 900 W, което ви позволява да достигнете идеалната температура за кратко време и система от двойни тави за равномерно разпределение на топлината.

Има опорни крачета, които не се плъзгат за удобно и безопасно използване, тава с антиплъзгаща повърхност от неръждаема стомана в няколко части, гарантиращи най-високо качество и дълготрайност.

Разполага с подвижен корпус за лесно почистване и елегантен и модерен дизайн.

2. Електрическа скара Star-Light EGA-2000W

Модернa и удобнa

Електрическа скара Star-Light EGA-2000W
Електрическа скара Star-Light EGA-2000W
Към Офертата

Тази електрическа скара има плоча на грила, покрита с керамика с голяма устойчивост на надрасквания и най-добрата топлинна мощност за достигане на правилнита температура за кратко време.

Има висока мощност от 2000W, за да се готви по-бързо, което е идеално за скари и партита у дома. На свой ред тя има две повърхности, едната е плоска и другата оребрена.

Предлага се с удобен стъклен капак с дръжка и регулиране на температурата. Корпусът е направен от пластмаса, но с добро качество. Този модел също има тава за мазнини, така че можете да се насладите на здравословни ястия.

Тя включва и други интересни функции като сменяем захранващ кабел и др.

3. Електрическа скара Philips HD4419, 2300 W

Наистина компактна и преносима

Електрическа скара Philips HD4419, 2300 W
Електрическа скара Philips HD4419, 2300 W
Към Офертата

Това е една от най-простите и преносими електрически скари, която е произведена от марката Philips. Тежи само 4 кг и е компактна и лесна за съхранение навсякъде.

Това обаче не означава, че е бавна или лоша. В действителност, този модел има отлична мощност от 2300 W за бързо готвене, също така решетъчна повърхност за класическо приготвене на скара.

Тавичката може да се сваля, така че може да бъде поставена в съдомиялна машина за бързо и лесно измиване. Модела Philips HD4419 е с правоъгълна форма и наподобява маса.

Безспорно е идеален модел за любителите на доброто месо на скара, които искат по-бърза, по-безопасна, по-проста и по-преносима алтернатива на дървените въглища.

4. Електрическа скара с капак RUBINO, 2000W

Най-добра съотношение цена – качество

Електрическа скара с капак RUBINO
Електрическа скара с капак RUBINO
Към Офертата

Това е една от най-добрите електрически скари в списъка, също така е получила отлични мнения от своите потребители, тъй като е надежна, бърза и удобна.

Моделът има мощност от 1600 вата, за да се пече равномерно и бързо. Освен това тя има широка повърхност, на която топлината се разпределя добре.

Нещо много добро е, че има тава за вода, с която може да се избегнат изпарения и нежелани миризми. Това е идеално, ако правите парти, за което не искате съседите да знаят.

5. Електрическа скара Severin PG 1511

Гъвкава и просторена

Eлектрическа скара SEVERIN 1511, 2300 W
Електрическа скара Severin PG 1511 2300W
Към Офертата

Не само, че е най-евтиният модел в нашия списък, но е и най-търсеният и препоръчван от потребителите. Това е мощна електрическа скара с мощност от 2300 W.

Благодарение на силата си тази електрическа скара може да приготви най-доброто месо на скара за кратко време.С помоща на наличния термостат ще можете да изберете интензивността на готвене, необходима за различните видове храна, която искате да приготвите.

В допълнение, тази комбинация от мощност и контрол ви позволява да имате няколко температурни настройки, което я прави изключително разнообразена.

Покрита е с хром и има тава за вода с която можете да събирате мазнините от храната и да избегнете миризмите и изпаренията. Тя се сваля за по-лесно почистване.

Скарата е здрава, бърза, удобна, лека и идеалена за месо, риба, пиле, колбаси и др.

Научете повече за предимствата на електрическите скари

Истината е, че електрическите скари имат много предимства. Понякога обаче е трудно на хората, свикнали с традиционните барбекюта на дървени въглища или газ да готвят за тези електрически модели, защото въпреки че имат няколко ползи е вярно, че вкусът на барбекю не е същият като при традиционните модели.

Но за да убедим приятелите си, че те са наистина страхотни, ще обясним какви са предимствата на правенето на барбекю с електрически скари:

Здравословен начин за готвене

Много електрически скари като тези на Philips са предназначени да намалят количеството мазнини, предлагайки по-здравословно хранене.

От своя страна, пламъците на традиционните барбекюта произвеждат сажди и канцерогени, ако месото изгаря. С използването на електрическа скара намалявате консумацията на тези вредни вещества.

Без ограничения

В много апартаменти или жилищни комплекси не е позволено използването на дървени въглища или газ от съображения за сигурност, като се стреми да се избегне открит огън и възможност за пожари.

Ако не искате съседите ви да се сърдят, добре е да използвате електрически модел.

Лесно управление, безопасност и чистота

Електрическата топлина е много по-безопасен начин за готвене. Няма огън и пламъци, газови бутилки под налягане или досаден дим. Само вкусна миризма на вашата скара.

Повечето електрически скари могат да се разглобяват за почистване и често имат антиплъзгащи повърхности, което допълнително опростява почистването.

Те също са прости от механична гледна точка, което ги прави удобни и леки.

Избор на най-добрия модел

Тук ще кажа, че не всичко на света е красиво и съвършено. Както при всички продукти, винаги трябва да имате критично око и да знаете как да търсите най-добрия модел.

Вече улеснихме задачата със списъка по горе, който току-що сте прочели, но също така ви казваме какви са най-важните характеристики, които една добра електрическа скара трябва да притежава:

Бърз старт

Просто трябва да използвате ключа и скарата ще започне да се нагрява достигайки топлината необходима за готвене за около 5 минути.

Контрол на температурата

Просто използвайте бутона за регулиране на температурата. За съжаление, електрическите достигат само 200ºC, така че не очаквайте да направите пържоли с тъмна и богата марината като в ресторанта. 
Вземете под внимание, че цената на електрическате скари с термостат е по-висока.

Часовник

Някои идват с тази удобна функция в случай, че нямате кухненски таймер.

Размер

Някои от тях са толкова малки, че да се съхраняват лесно на балкони, малки гаражи или килери. Въпреки това, те не предлагат никакви предимства извън техния размер, така че ние все още препоръчваме моделите на Philips, предназначени за готвене на добро количество храна.

Лошото е, че повечето не разполагат с място за повече от 10-12 кюфтета и някои модели само до 4-6 кюфтета в даден момент, така че не очаквайте да можете да правите блок парти у дома.

Повърхност

Някои имат повърхности, които предотвратяват залепването на месото. Обикновено са гладки от едната страна и наребрени от другата, тяхния плюс, е че те могат да бъдат демонтирани и поставени в съдомиялната машина за пълно и просто почистване.

Тези повърхности са по-лесни за почистване, тъй като не натрупват остатъци.

Как да използвате електрическа скара