8 най-добри епилатори

Искате ли лесно да добавите красота на тялото си? За да ви помогна да получите добро обезкосмяване вкъщи, създадох списък с най-добрите електрически епилатори на пазара.

1. Епилатор Braun SE1370

Епилатор Braun SE1370
Епилатор Braun SE1370
Към Офертата

За да започна списъка ще говоря за обикновен модел, но определено той ще даде добри резултати. Този модел е перфектен, ако искате да купите епилатор, но не искате да харчите много пари за покупката.

Въпреки че е доста евтин модел, трябва да се каже, че той работи доста добре. Той е в състояние да премахне и най-малките косъмчета. Например, ако обръснете краката си, можете да получите много положителни резултати. Всичко това е възможно, защото разполага със системата SoftLift.  Eфективно повдига космите, които лежат плоски, като ги насочва към пинсетите за отстраняване.

Бях много изненаданa, че тя включва и специална глава за областта на подмишниците. Така че можете да обръснете тази зона без проблем, тъй като главата е специално проектирана за тази зона на тялото.

Хареса ми формата му, много лесно се държи, което помага да се постигне по-бързo епилация.

Единствения минус, който можем да отбележим е, че шумът е малко по-висок от шума на другите модели от списъка. Въпреки че нивото на шума е поносимо без проблеми.

2. Епилатор Philips Satinelle HP6423/00

Епилатор Philips Satinelle HP6423/00
Епилатор Philips Satinelle HP6423/00
Към Офертата

Philips Satinelle е епилатор, който обичам, въпреки работата с кабел. Разбира се, този кабел е доста дълъг, така че няма да имате проблеми при работа с тази машина.

Моделът има 2 скорости, така че можете да изберете скоростта, която ви устройва най-много според зоната, която искате да бръснете. Не забравяйте, че ако ще го използвате за първи път, използвайте най-бавната скорост, за да научите как да се справите.

Качеството на бръснене е доста добро. Този епилатор е в състояние да бръсне косми до 0,5 мм дължина без никакви усилия, което е много добре.

Дизайнът е друг фактор, който ми харесва. Той е прост, но оригинален.  Харесва ми също цвета и за формата му.

Трябва да кажа, че се почиства много лесно. Просто трябва да извадите главата на машината и да я измиете. Така можете да гарантирате, че главата е перфектно измита и следователно можете да се насладите на възможно най-високата хигиена при следващото обезкосмяване.

3. Епилатор Braun Silk-epil 9561 – 6 Аксесоара

Епилатор Braun Silk-epil 9561
Епилатор Braun Silk-epil 9561
Към Офертата

Ако искате да се насладите на висококачествен епилатор и с всичко необходимо, за да можете да обръснете всяка област на тялото си в домашни условия, този модел ще се адаптира много добре към вашите нужди.

Като начало, въпреки че цената му е малко по-висока от другите модели, ако разгледаме качеството му и аксесоарите му ще осъзнаем, че той наистина е много конкурентен модел, както по качество, така и по цена.

Той е идеален за хора, които вече са имали епилатор и искат да го сменят с по-добър. Той може да бъде и добър избор за хора, които търсят за първи път и залагат от началото на най-доброто.

Моделът не се нуждае от кабел, работи с батерии. Батерията издържа доста дълго, така че можете да извършите цялостно премахване на космите, без да го зареждате. Наистина, ако търсите комфорт, с този модел ще го получите лесно.

Епилаторът има 6 аксесоара. Един от тези, които харесвам най-много, е бръснещата глава. Благодарение на нея мога да извърша епилация по-бързо. Но това не е всичко, това е модел, предназначен да се грижи за кожата на човека, който я използва. 

4. ELITE EP-0427 – акомулаторни батерии

Епилатор ELITE EP-0427
ELITE EP-0427
Към Офертата

Знам, че това е много малко известна марка епилатор, но не бих я препоръчал, ако не я бях пробвала и видях, че може да бъде чудесна алтернатива за обмисляне.

Този модел привлече вниманието ми заради евтината си цена и качеството си. В началото реших, че ще е лоша алтернатива, но когато го опитах, разбрах, че доста греша.

Това е епилатор, който наистина тежи много малко, въпреки че работи без кабел. Животът на батерията е доста голям, поради което премахването на космите може да стане с пълен комфорт и спокойствие.

Друг момент в полза е, че има висококачествени глави, чрез които можете да получите висококачествено и безболезнено обезкосмяване. За мен е важно да избягвам болката при бръснене, тъй като не обичам да страдам. И ако това не беше достатъчно, работи дори и с мокра кожа. Това е модел, който се адаптира много добре към моите нужди.

5. Panasonic ES-WS14-P503 Две скорости

Panasonic ES-WS14-P503
Panasonic ES-WS14-P503
Към Офертата

Отново представям малко познат епилатор, но той дава много добри резултати. В този това го знам приятелка, която го е купила, не инвестирала много пари и засега дава много добри резултати.

Това е модел, който работи с кабел и е идеален за тялото. Ако имате косми можете да ги обръснете с машината без проблеми. Използва се много удобно и едно от нещата, които ми харесват най-много е, че бръсненето го прави гладко, така че не причинява никаква болка. Разбира се, за да получите епилация, трябва да го използвате бавно. Ако го използвате много бързо, той няма да ви бръсне добре, така че ще трябва да минете още един път. Това не е проблем, особено ако имате ограничен бюджет, за да купите епилатор.

Намирам дизайна за доста интересен, както за цветовете, така и за формата. Благодарение на формата си, мога да ви уверя, че може да се държи добре и не се изплъзва от ръцете ви.

Ако търсите евтина опция, това може да е модела, който търсите.

6. Епилатор Rowenta Flower Love EP2810

Епилатор Rowenta Flower Love EP2810
Епилатор Rowenta Flower Love EP2810
Към Офертата

С този епилатор можете да премахнете космите на тялото си, стига височината му да е поне 0,5 мм, тоест по-голямата част от косъмчетата на тялото ви ще бъде премахната с машината. За да постигне това, той има 24 пинсети, които дават добър резултат.

Главата може да се маха без проблеми от машината, за да се измие и да в готовност за следваща употреба. Едно от нещата, които привлече вниманието ми, са малките му масажни топки, които се стремят да намалят болката и да получат обезкосмяване възможно най-приятно.

Когато го използвате, можете да избирате между две скорости. Аз лично препоръчвам бавната скорост, за да получите по-качествена епилация от първия път, въпреки че това ще зависи от вас. За мен високата скорост причинява повече болка.

Що се отнася до работата на епилатора, той е много прост и се държи много лесно. Можете да сте сигурни, че винаги ще получите добро бръснене, като помните, че цената му изобщо не е висока.

7. Remington Smooth & Silky EP7 EP7700 – 7 Аксесоара

Remington 7 in 1 Smooth Silky
Remington 7 in 1 Smooth & Silky EP7 EP7700
Към Офертата

Друг от моделите епилатори, които приятно ме изненадаха, е марката Remington. Тя изобщо не е скъпа и е призната марка, която върши много добре работата си. За качеството което предлага цената е много добра алтернатива.

Той е перфектен вариант за хора, които искат да се насладят на добър епилатор, без да плащат твърде много, въпреки че лично мога да ви кажа, че другите модели са малко по-добри.

Има бръснеща глава, която дава добри резултати. Докато останалите глави също добри и с почти не причиняват никаква болка, въпреки че това ще зависи от типа кожа, която имате. Ако имате нежна кожа, тогава не я препоръчвам.

Що се отнася до продължителността на епилация, не мога да ви дам приблизително време, тъй като това ще зависи от растежа на космите. Изчислих, че са нужни около 2 или 3 седмици, за да порасне, но това вече зависи от всеки човек.

В заключение тази машина може да бъде интересна, ако нямате прекалено окосмяване, нямате нежна кожа и най-вече не искате да харчите много пари за покупката.

8. Епилатор Braun SE7-539 Legs Body Face

Епилатор Braun SE7-539 Legs Body Face
Епилатор Braun SE7-539 Legs Body Face
Към Офертата

За да завършим този списък, в крайна сметка говоря за епилатор, който за мен лично е най-добрият.

Наистина съм използвала много модели, дори от една и съща марка, но скокът към този модел е най-големият, който съм направила досега. Наистина има много разлика и премахването на космите е много по-професионално.

Като начало това е епилатор, който ми позволява епилиране бързо и без никаква болка. Знам, че и за други модели съм казвала, че не болят, но дискомфортът при този модел е незначителен. Ако искате да се насладите на един от най-добрите епилатори на пазара, заложете на тази опция.

Главата е малко по-висока, благодарение на това ще можете да бръснете повече без пропуск. В допълнение, главата е в състояние да премахне всички косми на веднъж, което много малко модели могат. Само с един минаване можете да получите много добри резултати точно като мен. Обичам четката за лице, тя ви позволява да имате красиво лице с голям комфорт.

Харесвам дизайна и формата му. Това е епилатор, която се държи много добре и не се изплъзва от ръцете. Така можете да получите много по-лесно епилация.

Трябва ли да си купя епилатор?

Ако искате да се обезкосмявате в домашни условия удобно, без да се налага да ходите в естетичен център, най-добре е да си купите добър епилатор, чрез който ще получите много добри резултати.

Лично аз съм от хората, които предпочитат да се обезкосмяват вкъщи, както за комфорт, така и за цена. Един добър епилатор може да струва около 200 лева и ще го използвате много години. Доброто бръснене в естетичен център обикновено струва около 60 лева, тоест в 3 или 4 сесии ще платите стойността му. В допълнение можете да се насладите на удобството да извършвате премахване на космите, когато и колкото искате. Също така в естетичен център ще трябва да запишете час.

Сега трябва да изберете коя от двете опции ви устройва най-много.

Съвети за закупуване на най-добрия епилатор

Както видяхте в моя списък с най-добрите епилатори, не всички модели са еднакви. В зависимост от модела, можете да получите епилация с по-високо или по-ниско качество. За да направите добра покупка, препоръчвам ви да вземете предвид следните съвети.

Важно е да разгледате марките. На пазара има все по-голяма конкуренция и следователно повече марки. Има марки, които правят епилатори с най-високо качество, които дават много добри резултати. Както ще видите в моя списък, марката Braun е една от най-известните, въпреки че има и други интересни, които трябва да оцените, преди да направите окончателния избор.

Благодарение на високата конкуренция можете да имате много алтернативи, от които да избирате. Това може да бъде положително или отрицателно, зависи как го виждате. Ако искате да сте сигурни в придобиването на висококачествен модел не мислете много, а заложете на един от епилаторите, който съм включила в списъка.

Важно е стойностите, ако искате епилатор с или без кабел. Ако искате да се насладите на максимален комфорт, препоръчвам ви да похарчите малко повече пари и да си купите такъв, който работи с батерии. По този начин няма да е необходимо непрекъснато да движите кабела.

Мощността е друг важен фактор за оценка при покупка. Важно е машината да има добра сила и преди всичко трябва да може да улавя всички косми, дори и най-малките за да ги отстрани от корените. Ако машината не е в състояние да елиминира по-малки косми, тогава това няма да бъде модел, който ви дава добри резултати. Целта трябва да е да получите перфектно бръснене.

Лично аз ви препоръчвам да закупите електрически епилатори с модерни технологии. Тези технологии може да изглеждат глупави, но са много положителни. Благодарение на тези технологии ще направите премахването на космите много по-меко и следователно не толкова болезнено. Няма нищо по-лошо от използването на машина, която причинява болка. Ако направите грешката, купувайки модел, който причинява болка, най-вероятно ще го използвате няколко пъти и след това ще го оставите в чекмеджето.

Регулируема скорост е фактор, който изглежда много интересно. Ако имате модел, който е с регулиращи скорости, така че можете да го използвате със скоростта, която най-добре отговаря на вашите нужди и режим на епилация. Да предположим, че сте човек, който обича да прави нещата добре и безболезнено. В този случай можете първо да поставите най-бавната скорост и да получите впечатляващи резултати.

Не забравяйте да разгледате материалите, с които е произведен и особено вижте дали е водоустойчив или не. Много хора искат да изпълняват работата по бръсненето под водата. Ако сте един от тези хора, не забравяйте да погледнете добре дали е подходящ за употреба във водата или не.

По-голямата част от епилаторите ви позволяват да извадите главата, за да я почистите правилно. Тъй като не всички епилатори не позволяват това, препоръчвам ви да проверите, за да знаете дали ще можете с лекота да го почиствате след всяко премахване на космите. Ако главата не може да се изважда, може би този модел не е с добро качество.

И накрая, уверете се, че има аксесоари. Главите с употребата са склонни да отслабват и да работят по-лошо, но машината ще остане перфектна. За да не се налага да купувате нов епилатор, най-добре е да купите модел, който ви позволява да купувате аксесоари поотделно.

Но ако не искате да имате проблеми и искате да се застраховате, трябва да си купите един епилатор от моделите, които ви препоръчах. По този начин можете да сте сигурни, че придобивате най-доброто на пазара.