6 най-добри еспресо машини

Ако искате да се насладите на добро кафе, можете да си вземете у дома най-добрата еспресо машина, която можете да намерите онлайн.

Ако сте обсебен от кафето, а от първата минута на сутринта искате да се насладите на вкуса и аромата на гореща чаша вкусно кафе, такава машина ще бъде спасението, Няма да е нужно да вървите десет минути до най-близкото кафене или сладкарница за да се насладите на прекрасно еспресо.

Кафе машина може да бъде допълнение, което е липсвало в кухнята ви или най-добрия приятел, който можете да имате в офиса. Важното е, че когато решите да купите, трябва да знаете точно какви са очакванията ви от този уред.

Трябва да погледнете марката, моделите, цената, да проверите капацитета и производителноста и. Чак тогава въз основа на тази информация да направите сравнение, което ще ви помогне да изберете тази еспресо машина, която ви трябва и която отговаря на вашите финансови възможности.

Коя е най-добрата машина за еспресо?

При наличието на толкова много модели, изборът на най-добрата еспресо машина може да бъде трудна задача, затова ви представяме това кратко ръководство на ваше разположение, за да ви помогнем да вземете информирано решение. В този малък списък със предложения вие със сигурност ще намерите това, което търсите.

1. Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Луксозен модел

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Към Офертата

Създадена по италианска технология за качество, автоматичната кафемашина на Saeco се предлага с вградена 100% керамична мелачка, която осигурява идеално смилане за напитка с повече пяна и аромат.

Това е скъп продукт, но има добра производителност и е изработен от твърди и устойчиви материали.

2. Кафемашина за еспресо Delonghi EC685BK

Интуитивена и със система против капене

Кафемашина Delonghi EC685BK
Кафемашина Delonghi EC685BK
Към Офертата

С елегантен и традиционен дизайн, еспресо машината от DeLonghi е изработена от неръждаема стомана, има система за термоблок с бързо нагряване и воден филтър.

Машината има интуитивен контролен панел, нагрети чаши, система против капене и професионален филтър, който приема мляно кафе. Също така идва със система за правенето на кремообразно капучино.

Тази еспресо машина не е с висока цена, красива е, компактна и много устойчива. Можете да я поставите там, където искате.

3. Еспресо машина Krups XP562030

Адаптивна

Еспресо машина Krups XP562030
Еспресо машина Krups XP562030
Към Офертата

Тази ръчна кафемашина има помпа, която работи с 15 бара налягане, сменяем резервоар за вода и филтър за кафе.

Тя също така идва с автоматични програми за почистване и аксесоари, които ще ви улеснят при приготвянето на кафе.

Достъпна е според мнението на онези, които вече я притежават. Това е стабилно устройство, с голям капацитет и изработено с качествени материали.

4. Еспресо машина Electrolux EEA111

Елегантна и с добър капацитет

Еспресо машина Electrolux EEA111
Еспресо машина Electrolux EEA111
Към Офертата

Оборудвана с помпа с 15 бара налягане, която осигурява добро извличане на кафе, тази домашна кафемашина се доставя с цедка, която ще ви позволи да направите вкусни напитки.

Машината има функция за автоматично изключване, филтърен държач и затопляне на чашите.

Като цяло тази еспресо машина е с ниска цена. Корпуса и е изработен от здрава пластмаса, което я прави устойчива и лесена за почистване.

5. Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01

С класическо млечно разпенване

Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01
Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01
Към Офертата

Еспресо машината на Breville, която има филтър под налягане, класически съд за мляко 0.3 л. и работи с помпа с 15 бара налягане.

Това е безопасна, стабилна и здрава машина с високо качество и лесна за използване.

Това е евтин модел и е проектиран да работи с ниска консумация на енергия.

6. Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250

Двойна функция

Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250
Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250
Към Офертата

Тази еспресо машина е най-евтиният вариант в списъка. Има различни видове функции, затова бихме казали, че е полуавтоматична. Тя е малка, лека, лесена за съхранение и поддръжка.

Доставя се с държач за филтър, нагревател и функция за приготвяне на кафе, която приема единичната доза кафе, което предварително е смяно. Няма възможност да мелене на кафе на зърна.

Видове еспресо машини

Ако проверите офертите на пазара, ще намерите еспресо машини, които са разделени в четири основни категории:

 • Супер автоматичена: Те извършват цялата работа, без да дори да местите пръста си, нито както в някои случаи дори да включвате мелачка за кафе, което също работи само с натискане на бутон.
 • Автоматична: Като потребител вие изобщо не контролирате нищо от помпата. Автоматичните машини сами регулират количеството вода, което преминава през нейната вътрешна структура.
 • Полуавтоматична: В случая с тези кафемашини, като потребител трябва да контролирате включването или изключването на помпата, но те сами осигуряват равномерно водно налягане.
 • Ръчна: Както подсказва името, ръчните зависят изцяло от потребителя, така че ако се спрете на някоя от тях, ще трябва ръчно да контролирате водата през машината, като резултатите ще зависят изцяло от потребителят.

Видове напитки на базата на еспресо кафе

Напитките, които се приготвят с тези машини дават най-добри резултати, ако знаете как да манипулирате силата на машината с регулируем манометър за пяната. Има много видове напитки с кафе, които можете да приготвите с вашата машина за еспресо, но в целия свят има 5 напитки, които ще бъдат чудесно направени с тази машина:

 • Капучино: Този вид напитка винаги ще бъде придружен от индийско орехче или канела, поръсени отгоре. За да го приготвите, трябва да направите двойно кафе с горещо мляко и слой пяна или само с мляко.
 • Лате: Прави се с горещо мляко, което поставяте в кафето си.
 • Американо: Това е традиционно еспресо с много топла вода, която добавяте по вашия вкус.
 • Еспресо Пана: Произхожда от Италия и е еспресо с бита сметана.
 • Макиато: Това е кафе с много задушено мляко.

Какво да търсите при избора на еспресо машина

По време на избирането на една от тези машини, трябва да вземете под внимание редица аспекти, които ще направят този уред ценни във вашата кухня и ще ви направи професионалист в приготвянето на кафе. Преди да купите трябва да разгледате следните качества:

 • Производителност и поддръжка: Поддържането на една от тези кафемашини ще зависи от избрания от вас модел. Скъпите и по-сложни машини обикновено изискват по-висока поддръжка и части: помпи, резервоари, термостати, обикновено изискват поддръжка през определен интервал от време. Някои дори имат части от по-малко устойчиви материали, които в най-добрия случай ще трябва да се сменят от време на време, а в най-лошия случай, ще трябва да смените цялата машина. По отношение на производителността трябва да помните, че всеки производител разработва различна технология: някои от тези кафемашини са произведени да приготвят няколко различни вида топли напитки едновременно, да кажем няколко чаши, с други можете да приготвите само една чаша и един вид кафе, така че в този случай трябва да изберете това, което най-добре отговаря на вашите нужди.
 • Размер на водния резервоара: С това качество ще знаете колко кафе можете да направите за едно зареждане, тъй като това зависи от размера на резервоара. Очевидно при големите винаги можете да приготвите по-голямо количество кафе, докато малките са по-ограничени. Тук трябва да вмъкнем, че някои дори са снабдени с филтри за почистване.
 • Изисквания към кафето на зърна: Някои от тези еспресо машини изискват от вас да допълвате кафето на зърната редовно, а с други можете просто да забравите кога сте добавяли за последно. Други са произведени да работят с готови капсули за кафе. Някои имат вградена мелачка, но в други трябва кафето да бъде смляно предварително.
 • Време за загряване: Тази функция зависи от отоплителната част на вашата машина. Нормално, тези от средния клас загряват за не по-дълго от 10 минути.
 • Други характеристики: Мерителна лажица за кафе, контактни дръжки против изгаряне, помощни средства за образуване на пяна, както и сменяеми тарелки за преливане са само някои от другите характеристики, които трябва да имате предвид и да обмислите, преди да вземете решение за конкретен модел.
 • Регулируемо налягане: Добро еспресо ще получите само ако имате добра настройка на налягането, която избутва водата през машината, докато стигне до кафето. Полуавтоматичните обикновено използват 9 и повече бара налягане, с които ще получите наистина качествено кафе. Някои имат твърде голямо налягане, а други просто много малко.
 • Корпус от неръждаема стомана: Поради механизма на управление е трудно да намерите кафемашина с корпус произведен пластмаса, алуминий или друг вид материал. Обикновено неръждаемата стомана е предпочитана от производителите поради нейната издръжливост, гъвкавост и също така, защото предпазва от корозия на другите материали на устройството.
 • Подвижна дюза за пара: Тази част ще ви даде повече контрол върху количеството и консистенцията на пяната, която искате да излеете в кафето си. Те могат да се въртят и трябва да са толкова дълги и регулируеми, колкото е необходимо за да можете да поставите контейнера отдолу и да приготвите кафето.
 • Подвижен резервоар за вода: Това качество ще направи уреда ви по-управляем, тъй като улеснява зареждането и почистването на кафемашината. Някои тежат до 15 кг или повече без този резервоар, така че ако си купите такава с вградена част, трябва да знаете, че ще бъде много тежка. Ако търсите с вграден резервоар ще ви трябва контейнер за да пълнете водата.
 • Подгряване на чаши: Поддържането на топли чаши е функция включена във вашата кафемашина, която винаги ще бъде добра добавка. Никой не обича студено кафе освен, ако не е айс кафе. Чаша, която е гореща постоянно е от съществено значение за поддържане на температурата на кафето.
 • Удобство: Удобството на машината ще бъде продиктувано от характеристиките от които се нуждаете. Може би се интересувате от тези машини, при които не е нужно да си местите пръста, или ще предпочитате тези, които са напълно ръчни. В зависимост от нейната употреба, може да искате много аксесоари и преди всичко лесна поддръжка. Ако живота ви е натоварен може би най-хубавото е автоматична кафемашина, която няма да ви причинява големи главоболия, но ако ви харесва бариста и имате време, може би една машина, в която да покажете таланта си, ще ви дойде добре.
 • Безопасност: Повечето от тези устройства имат светлинни показатели, които показват, че са включени и така са изключително безопасни. Дори ако сте внимателни пак има малък шанс да се изгорите, защото те обикновено имат топла външна температура. Така,че внимавайте, може да стане случайно дори само, докато натискате бутоните. Някои модели дори са оборудвани с автоматично изключване.
 • Аксесоари: Видовете аксесоари, които можете да получите с вашата еспресо машина са безкрайни в зависимост от техните характеристики и производителя: млечни кани, контейнери, филтърни държачи, филтри, които могат да се приспособяват към дюзата, кафе преса и дори мерителни лъжици от аксесоарите, които можете да намерите в комплектите на кафемашините.