6 най-добри еспресо машини

Ако искате да се насладите на добро кафе, можете да си вземете у дома най-добрата еспресо машина, която можете да намерите онлайн.

Ако сте обсебен от кафето, а от първата минута на сутринта трябва да се насладите на вкуса и аромата на гореща чаша вкусно кафе, такова устройство ще бъде спасението, така че не е нужно да ходите на всеки две минути кафенето близо до дома ви, за да се насладите на прекрасно еспресо.

Кафе машина може да бъде допълнение, което е липсвало в кухнята ви, или най-добрия приятел, който можете да имате в офиса, важното е, че когато купувате, знаете точно какви са очакванията ви от този уред.

Трябва да погледнете марката, моделите, цената, да проверите капацитета и производителноста и на тази основа да направите сравнение, което ви позволява да изберете точно това, което ви трябва и което отговаря на вашите финансови възможности.

Коя е най-добрата машина за еспресо?

След толкова много прегледи, изборът на най-добрата еспресо машина може да бъде трудна задача, затова ние поставяме това кратко ръководство на ваше разположение, за да вземете информирано решение. В този малък списък със предложения вие със сигурност ще намерите това, което търсите.

1. Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Лукс и простота

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Към Офертата

Създадена с италианска технология за качество, автоматичната кафемашина на Saeco се предлага с вградени 100% керамична мелачка, която осигурява идеално смилане за напитка с повече пяна и аромат.

Това е скъп продукт, но има добра производителност и е изработен от твърди и устойчиви материали.

2. Кафемашина за еспресо Delonghi EC685BK

Интуитивена и със система против капене

Кафемашина Delonghi EC685BK
Кафемашина Delonghi EC685BK
Към Офертата

С елегантен и традиционен дизайн, устройството DeLonghi, изработено от неръждаема стомана, има система за термоблок с бързо нагряване и воден филтър.

Машината има интуитивен контролен панел, нагрети чаши, система против капене и професионален филтър, който приема мляно кафе. Също така идва със система за правенето на кремообразно капучино.

Еспресо машината не е с висока цена, красива е, компактна и много устойчива. Можете да я поставите там, където искате.

3. Еспресо машина Krups XP562030

Твърди и адаптивни

Еспресо машина Krups XP562030
Еспресо машина Krups XP562030
Към Офертата

Тази ръчна кафемашина има помпа, която работи с налягане на помпата 15 бара, сменяем резервоар за вода, цикъл и филтър за кафе.

Тя също така идва с автоматични програми за почистване и аксесоари, които ще ви улеснят при приготвянето на кафе.

Достъпена е според мнението на онези, които вече я притежават. Това е стабилно устройство, с голям капацитет и изработено с качествени материали.

4. Еспресо машина Electrolux EEA111

Елегантна и с добър капацитет

Еспресо машина Electrolux EEA111
Еспресо машина Electrolux EEA111
Към Офертата

Оборудвана с помпа с налягане от 15 бара, която осигурява непрекъснато извличане на кафе, тази домашна кафемашина се доставя с цедка, която ще ви позволи да направите вкусни напитки.

Машината има функция за автоматично изключване, придава филтърния държач и тава затопля чашите.

Тя е с ниска цена и е изработена от корпус от здрава пластмаса, което я прави устойчива и лесена за почистване.

5. Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01

С класическо млечно разпенване

Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01
Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01
Към Офертата

Еспресо машината на Breville има филтър под налягане, класически съд за мляко 0.3 л. Работи с помпа с налягане 15 бара.

Това е безопасна и стабилна, здрава машина оборудвана с високо качество в своята разработка и лесна за използване.

Това е икономичен модел и е проектиран да работи с ниска консумация на енергия.

6. Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250

Двойна функция

Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250
Еспресо машина Heinner Soft Cream HEM-250
Към Офертата

Тази еспресо машина е най-евтиният избор. Работи с различни видове функции, затова ви казваме, че е полуавтоматичена. Тя е малка, лека, лесена за съхранение и лесена за поддръжка.

Доставя с държач за филтър, нагревател и функция за приготвяне на кафе, която приема единичната доза и продукта, който вече е предварително смлян. Нямате възможност да мелите кафе на зърна.

Видове еспресо машини

Ако проверите офертите на пазара, ще намерите еспресо машините, които са разделени в четири основни категории:

 • Супер автоматичена: Те извършват цялата работа, без да ви се налага да премествате един пръст и в някои случаи дори да включвате мелачка за кафе, което също работи само с натискане на бутон.
 • Автоматична: Като потребител вие изобщо не контролирате нищо от помпата. Автоматичните машини сами регулират количеството вода, което преминава през неговата вътрешна структура.
 • Полуавтоматична: В случая с тези кафемашини, като потребител трябва да контролирате включването или изключването на помпата, но те сами осигуряват равномерно водно налягане.
 • Ръчна: Както подсказва името, ръчните зависят изцяло от потребителя, така че ако се спрете на някоя от тях, ще трябва ръчно да контролирате водата през машината, като резултатите ще зависят изцяло от потребителят.

Видове напитки на базата на еспресо кафе

Напитките, които се приготвят с тези устройства, получават най-добри резултати, ако знаете как да манипулирате силата на машината с регулируем манометър за пяната. Има много видове кафе, които можете да приготвите с вашата машина за еспресо, но в целия свят има 5 напитки, които ще бъдат чудесно направени с тази машина:

 • Капучино: Този вид напитка винаги ще бъде придружен от индийско орехче или канела, поръсена отгоре. За да го приготвите, трябва да поставите двойно кафе с горещо мляко и слой пяна или само с мляко.
 • Лате: Вие го правите с горещо мляко, което поставяте в кафето си.
 • Американо: Това е традиционно еспресо с много топла вода, която добавяте към вашия вкус
 • Еспресо Пана: Произхожда от Италия и е еспресо с бита сметана.
 • Макиато: Това е кафе с много задушено мляко.

Какво да гледате при избора на еспресо машина

По време на избирането на една от тези машини, трябва да вземете под внимание редица аспекти, които ще направят този уред ценен във вашата кухня и ще ви направи професионалист в приготвянето на кафе. Преди да купите трябва да разгледате тези качества:

 • Производителност и поддръжка: Поддържането на една от тези кафемашини ще зависи от избрания от вас модел. Сложните машини обикновено изискват по-висока поддръжка и части: помпи, резервоари, термостати, обикновено изискват поддръжка през определен интервал от време. Някои дори носят части от по-малко устойчиви материали, които в най-добрия случай ще трябва да сменят от време на време, в най-лошия случай, ще трябва да смените цялата машина. По отношение на производителността трябва да помним, че всеки производител разработва различна технология: някои от тези кафемашини са произведени да приготвят няколко различни вида напитки едновременно, може би няколко чаши, с други можете да приготвите само една чаша и един стил, така че в тези случаи трябва да изберете това, което най-добре отговаря на вашите нужди.
 • Размер на водния резервоар: С това качество ще знаете колко кафе можете да направите за едно зареждане, тъй като това зависи от размера на резервоара. Очевидно при големите винаги можете да приготвите по-голямо количество кафе, докато малките са по-ограничени. Някои дори са снабдени с филтри за почистване.
 • Изисквания към кафето на зърна: Някои от тези устройства изискват от вас да допълвате кафето на зърната редовно, но с други можете просто да го поставите. Други са произведени да приемат готови капсулите за кафе. Някои имат вградена мелачка, но в други трябва кафето да бъде смляно предварително.
 • Време за загряване: Тази функция зависи от отоплителната част на вашата машина. Средно, тези от средния клас загряват за не по-дълго от 10 минути.
 • Други характеристики: Мерителна лажица за кафе, контактни дръжки против изгаряне, помощни средства за образуване на пяна, както и сменяеми тарелки за преливане са само някои от другите характеристики, които може да искате да обмислите, преди да вземете решение за конкретен модел.
 • Регулируемо налягане: Добро еспресо ще получите само ако имате добра настройка на налягането, която избутва водата през машината, докато стигне до кафето. Полуавтоматичните обикновено използват 9 и повече бара от налягане, с които ще получите наистина прясно кафе. Някои имат твърде голям натиск, а други просто, много малко.
 • Корпус от неръждаема стомана: Поради нейния механизъм за управление е трудно да намерите пластмаса, алуминий или друг вид кафемашина, този материал обикновено е предпочитан от производителите поради неговата издръжливост, гъвкавост и също така, защото предпазва от корозия на другите материали на устройството.
 • Подвижна дюза за пара: Тази част ще ви даде повече контрол върху количеството и консистенцията на пяната, която искате да излеете в кафето си. Те могат да се въртят, съчленяват и трябва да са толкова дълги и регулируеми, колкото е необходимо, за да можете да поставите контейнера отдолу, за да приготвите кафето.
 • Подвижен резервоар за вода: Това качество ще направи устройството ви по-управляемо, тъй като улеснява зареждането и почистването на кафемашината. Някои тежат до 15 кг или повече без този резервоар, така че ако си купите такава с вградена част ще бъде много тежка. Ако търсите с вграден резервоар, ще ви трябва контейнер за да пълнете водата.
 • Подгряване на чаши: Топлината за чаши, включена във вашата кафемашина, винаги ще бъде добра добавка. Освен ако не е айс кафе, никой не обича студено кафе. Чаша, която е гореща постоянно, е от съществено значение за поддържане на температурата на кафето.
 • Удобство: Удобството на машината ще бъде продиктувано от характеристиките, от които се нуждаете. Може би се интересувате от тези машини, в които не е нужно да местите пръст, или ще предпочитате тези, които са напълно ръчни. В зависимост от нейната употреба, може да искате много аксесоари и преди всичко лесна поддръжка. Ако живота ви е натоварен може би най-хубавото е автоматичното устройство, което не ви причинява големи главоболия, но ако ви харесва бариста и имате време, може би една машина, в която да покажете таланта си, ще дойде по-добре.
 • Безопасност: Повечето от тези устройства имат светлинни показатели, когато са включени и са изключително безопасни. Дори ако сте внимателни, има наистина малък шанс да ви изгори, защото те обикновено имат топла външна температура, може да стане случайно дори когато натискате бутоните. Някои дори са оборудвани с автоматично изключване.
 • Аксесоари: Видовете аксесоари, които можете да получите с вашата еспресо машина са безкрайни, в зависимост от техните характеристики и производителя: млечни кани, контейнери, филтърни държачи, филтри, които могат да се приспособяват към дюзата, кафе преса и дори мерителни лъжици от аксесоарите, които можете да намерите в комплектите на кафе-машините.