Най-добрите фитнес гривни

Заедно с успеха на смартфоните излизат все повече модели фитнес гривни с повече функции, които предоставят информация, която лесно се чете от смартфона. Но има и все повече смарт часовници с тъчскрийн, които имат процесор и разнообразни приложения, които служат и за проследяване на физическата активност под формата на спортни часовници.

Kомпании като Самсунг създават часовници с интегриран монитор за сърдечен ритъм, които имат същата функция от много време. Но хората стават все по-взискателни и търсят фитнес гривни и спортни часовници, от които да черпят повече ползи. В момента има голямо разнообразие от модели с много функции, от които да избирате. Това ръководство има за цел да покаже селекция от най-добрите фитнес гривни и спортни часовници с добро качество, независимо дали евтини или скъпи модели.

Сравнение на най-добрите фитнес гривни

По-долу можете да видите обобщени характеристиките на няколко модела, които са много добър избор за обикновения потребител. Ако искате часовник или гривна за по-конкретна употреба, можете да прочетете подробно описанията за всеки модел по-долу.

1. Фитнес Гривна Xiaomi Mi Band 3

Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 3
Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 3
Към Офертата

Обновеният Mi Band 3 носи определени предимства пред Mi Band 2, като се започне с по-внимателен външен дизайн. Той има монохромен OLED сензорен екран с размери 128 × 80 пиксела. Според Xiaomi батерията позволява до 20 дни употреба, сдвоени с телефони Android 4.4 и следваща версия или iOS 9.0 версия и нагоре, чрез Bluetooth 4.2. Компанията е подобрила алгоритмите за проследяване на упражненията, като са я направили по-надеждна и точна, добавяйки подобрен крачкомер и сензор за сърдечен ритъм. Този модел фитнес гривна позволява следенето на всички видове упражнения, включително плуване, плюс известия за входящи разговори, информация за времето, водоустойчивост до 50 метра, изгорени калории и други.

2. Фитнес Гривна Huawei Band 2 Pro

Фитнес гривна Huawei Band 2 Pro
Huawei Band 2 Pro
Към Офертата

Band 2 Pro от Huawei е фитнес гривна с всичко необходимо, за да следите всички видове упражнения. Тя включва функциите: GPS, Bluetooth за свързване с телефон, сърдечен ритъм, акселерометър и водоустойчивoст до 50 метра, така че може да се използва за бягане, плуване, броене на стъпки, следене на съня и още много други. Huawei отговаря за включването на необходимите приложения за всички видове упражнения, а информацията е достъпна чрез приложение за Android 4.4 и iOS 8.0 или по-нова версия. Разполага с батерия 100 mAh, която доставя енергия за използване до 21 дни и дисплей PMOLED. Това е най-прецизната фитнес гривна като съотношение цена / качество.

3. Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 4

Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 4
Xiaomi Mi Band 4
Към Офертата

Фитнес гривна Mi Band 4 от Xiaomi е с цветен 120 х 240 пиксела AMOLED дисплей, като производителя запази същия дизайн на Mi Band 3. Каишката на гривната може да се сваля, за да се смени с друг цвят по ваш избор. Това е водоустойчив модел с издръжливост до 50 метра, батерия 135mAh, която издържа до 20 дни.

 Xiaomi подобрява дейностите, които ви позволяват да проследявате 6 режима на тренировка: бягаща пътека, упражнения, бягане на открито, плуване, колоездене, ходене, в допълнение към това ви позволява да проследявате съня си, показва известия или аларми. Това е много функционална и достъпна фитнес гривна.

4. Фитнес гривна Samsung Gear Fit 2 Pro

Фитнес гривна Samsung Gear Fit 2 Pro
Фитнес гривна Samsung Gear Fit 2 Pro
Към Офертата

Gear FIT2 Pro е фитнес гривна, която е подготвена за всички видове спортове. Оборудван с акселерометри, барометър и сензор за сърдечен пулс. Дизайнът му е лека и тясна гривна в сравнение със смарт часовниците на Samsung като Gear Sport, което го прави доминиращ с 1,5-инчовия си AMOLED екран с резолюция 216 х 432 пиксела.

Водоустойчив с поддържа до 50 метра дълбочина. По отношение на свързаността, Bluetooth, Wi-Fi и GPS. Батерията е 200 mAh, която издържа няколко дни нормална употреба или няколко часа употреба с GPS. Отнема около 90 минути, за да бъде напълно заредена използвайки USB 3.0.

Този модел не е смарт часовник, тъй като неговата функционалност е изцяло ориентирана към физическата активност, а изборът на приложения, които може да се инсталират на гривната или вашия телефон, е ограничен. Можете да избирате само приложения ориентирани към конкретни спортни занимания. Фитнес гривната включва сензор на сърдечния пулс, който да се използва за наблюдение на здравето. Въпреки че е съвместим с iOS, неговата функционалност с тази операционна система е по-ограничена. Неговите 4 GB място за файлове могат да бъдат използвани за съхранение на музика.

Този модел е по-евтин вариант от другите птредлагани от Samsung. Подходящ за тези, които искат смарт часовник, който да използват само за спортни цели.

5. Garmin Forerunner 235 HR

Garmin Forerunner 235 HR
Garmin Forerunner 235 HR
Към Офертата

Forunner 235 е един от най-интересните спортни часовници с добра производителност и конкурентна цена. Въпреки че може да е малко дебел, той е лек и тежи само 42 грама. Включва 1.23 инчов цветен дисплей с разделителна способност 215 х 180 пиксела, който се вижда перфектно на дневна светлина и включва силиконена каишка.

Има функции за бягане, GPS, изминато разтояние и колоездене. Събраната информация от това устройство е доста точна. Сензора на сърдечния ритъм не е толкова точен сравнен с по-скъпите часовници като Fenix ​​5, но за проследяване на активността на непрофесионално ниво е доста задоволително. Получава известия от сдвоения смартфон и батерията му издържа около седмица нормално използване.

6. Фитнес гривна Fitbit Charge 3

Фитнес гривна Fitbit Charge 3
Фитнес гривна Fitbit Charge 3
Към Офертата

Fitbit Charge 3 е еволюция на Charge 2 с по-голям и доста чувствителен на докосване дисплей. Много лека и удобна за носене фитнес гривна.

Има Bluetooth 4.2 за сдвояване със смартфон, който трябва да бъде свързан докато бягате тъй като на модела му липсва GPS. Дизайна също е подобрен, за да позволи водоустойчивост до 50 метра дълбочина.

Приложението Fitbit за инсталиране на смартфон все още е най-доброто, което е можете да използвате с вашата фитнес гривна. Батерията може да издържа за около седмица. Можете да получавате известия, да използвате аларми, броене на стъпки и калории, качество на съня дори общо време на сън, както и измерване на сърдечен пулс.

7. Фитнес гривна Garmin Vivosmart 4

Фитнес гривна Garmin Vivosmart 4
Фитнес гривна Garmin Vivosmart 4
Към Офертата

Гривна Vivosmart 4 от производителя Garmin подобрява предишния модел като добавя по точен сензор за сърдечен пулс, и включва пулсоксиметър за отчитане на артериалната кислородна сатурация. Фирмата също така подобрява сензорите за алиметър и акселерометър, за да бъдат по-прецизни при различни спортни дейности. Тази фитнес гривна е изработена от алуминий със силиконова каишка. Водоустойчива, така че може да се използва за плувни упражнения. Разполага с OLED монохромен дисплей с резолюция 48 × 128 пиксела.

8. Часовник Smartwatch Fitbit Versa Lite

Часовник Smartwatch Fitbit Versa Lite
Fitbit Versa Lite
Към Офертата

Fitbit Versa Lite е леката версия на модела Versa, като същевременно е запазен същия дизайн. Има LED сензорен дисплей с размер 1.34 инча с разделителна способност 300 × 300 пиксела. Часовникът е водоустойчив и издържа до 50 метра дълбочина.

Сред най-забележителните характеристики е добрата издражливост на батерията, която е до четири дни. Също така има Wi-Fi и Bluetooth 4.1 свързаност, но този модел няма GPS и NFC свързаност в сравнение с пълната версия на Versa. Може да се използва за голямо разнообразие от спортове и занимания, като колоездене, бягане на открито, закрито и статични спортове, проследяване на съня и на сърдечния пулс.

9. Часовник Smartwatch Polar M430

Часовник Smartwatch Polar M430
Часовник Smartwatch Polar M430
Към Офертата

Спортният часовник Polar M430 е модел, който подобрява Polar M400 с GPS система за позициониране, като същевременно добавя сензор на сърдечен пулс. Външният му дизайн е подобен на предишния модел, като е малко по-дебел, но с дебелина само 12 мм, в линия на този тип спортни часовници. Има пет бутона за управлението му и 1,3-инчов монохромен екран с резолюция 120 x 120 пиксела.

Когато часовника е своен със смартфон софтуера ви позволява да следите различни спортове и дейности, включително и извършване на мониторинг съня, за да знаете колко добре сте спали. Освен това е в състояние да оцени обема на консумирания кислород.

240 mAh батерията му осигурява нормална автономност. Polar обещава до три седмици използване само като часовник и до 8 часа тренировки с включени GPS и сензор на сърдечен ритъм. Неговият монохромен екран е достатъчно голям, което позволява лесното четене на цифрите. Безспорно той ще бъде идеален спортен часовник за тези, които искат да го презареждат често.

Как да свържем фитнес гривната?

Обикновено, настройването на повечето фитнес гривни е просто и стартирането им няма да отнеме много време.

Ако сте поръчали онлайн, препоръчително е да разопаковате получения пакет за да се уверите, че фитнес гривната, която сте купили е здрава и не е счупена при транспорта. След като горното е потвърдено, трябва да изтеглите приложение на вашия смартфон. Това приложение обикновено можете да намерите в Play Store, Apple Store или, в много случаи, е възможно да го изтеглите като сканирате QR кода на оригиналната кутия на продукта.

След като приложението бъде изтеглено, следвайки упътванията просто трябва да намерите новата си фитнес гривна и да я свържете с приложението. При началните настройки ще поставите данни, свързани с вашата възраст, ръст, тегло и др., така че гривната да знае с какви параметри трябва да работи. От този момент можете да се насладите на множество предварително конфигурирани функции и други, които тепърва ще трябва да бъдат конфигурирани.

Кои са 5-те най-продавани фитнес гривни?

Емаг стана доста популярен в България и понеже предлагат добър избор на фитнес гривни, е важно да отбележим най-продаваните модели на уебсайта. Освен това ще видите, че някои от тях сте виждали преди.

Xiaomi Mi Band 3
Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 3
Към Офертата
Фитнес гривна Smart Q Band Q68
Фитнес гривна Smart Q-Band Q68
Към Офертата
Huawei Color Band A2
Фитнес гривна Huawei Color Band A2
Към Офертата
Smart Bracelet KA Q6 S BP HR
Фитнес гривна Smart Bracelet KA Q6 S BP HR
Към Офертата
смарт гривна Smart technology Q8
Водоустойчива смарт гривна Smart technology Q8
Към Офертата

Добри ли са евтините фитнес гривни?

Както споменахме по-горе, ние препоръчваме при избора на фитнес гривна да се запознаете с най-новите модели.

Каква фитнес гривна да купите?

Фитнес гривни наричани също смарт гривни, бързо станаха много популярни, също както и други устройства като смарт тв бокс например. Определено тези смарт гривни правят здравето, спорта и технологиите много добра комбинация. Важно е също така да знаете най-добрите модели, които съществуват на пазара за да прецените, колко пари да похарчите.

В заключение, сравнението, което направихме, за избор най-добрата фитнес гривна, ще кажем, че някой от моделите не са много известни, но с много добри функции. Трябва да добавим, че всичките имат много сходни характеристики, което прави избора сложен.

Без съмнение, най-големият фактор при избирането на фитнес гривна е дизайнът, който има и приложенията, с които работи. Вярно е, че има много атрактивни модели, затова всичко зависи от вашите предпочитания и наличните цветове. В допълнение към дизайна е необходимо да се вземе предвид, че всеки модел работи с различни приложения, а някои имат повече функции или работата с тях е по-проста.

Трябва да знаете, че мненията на Емаг не са подвеждащи и могат да ви помогнат в избора на фитнес гривна. И като заключение можем да кажем, че това са смарт гривни, които имат невероятно качество и повече като се има предвид тяхната достъпна цена.