Най-добри IPL фотоепилатори за домашно ползване

Използването на кола маска е нещо, която често правим. Самобръсначка, електрическа самобръсначка, восък, какъвто и метод да използваме неможем да се отървем, трябва да го правим отново и отново. Обезкосмяването с фотоепилатор обаче е опция за много по-продължително премахване на космите.

Има различни варианти и дори е нещо, което можем да правим вкъщи. Затова нашите експерти са направили списък с най-препоръчваните модели, за да можете да изберете най-добрия фотоепилатор, с който ще забравите за дълго време темата за епилация.

1. Фотоепилатор Braun IPL Silk-Expert BD 5007

Фотоепилатор IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124
Фотоепилатор IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124
Към Офертата

Като продуктова гаранция предлага да намали видимите косми за 4 седмици и да може да извърши епилация на долната част на крака средно за 8 минути, но всички знаем, че това ще зависи и от количеството и вида на космите които имаме. Това са данни, които можем да използваме за ориентиране.

Скоростта на импулсите е от 1,0 до 2,0 секунди, което прави обезкосмяването много по-бързо, постигайки средно време за епилация 15 минути за целите крака и подмишници. Полезният му живот е 400 000 импулса, което се се равнява на повече от 22 години използване.

 IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124

Когато започнете да го използвате ще забележите, че той тежи малко и следвайки непрекъсната линия по време на епилация може да не е прекалено лесно, но нищо, което е невъзможно на практика.

Това е тип фотоепилатор, който се настройва автоматично на тона на кожата, тъй като той има сензор SensoAdapt, който разпознава тона на кожата в зависимост от областта на тялото, адаптирайки интензитета на светлината, който се прилага. Това означава, че може да бъде използван във всяка част на тялото, без да се сменят приставките. 

Контактният сензор позволява излъчването на светлина само ако фотоепилаторът е в контакт с кожата.

За големи участъци от тялото, като краката или гърба, той ви позволява да поставите фотоепилатора в опцията „плъзгане“ и да задържите бутона, който активира светлината, а за по-малки области просто натиснете и освободете бутона. За по-чувствителни зони като лицето или дори по време на първите употреби на машината можете да изберете режима „нежен“, като намалите интензивността и температурата на пулсацията.

фотоепилация

По време на употребата му по-чуствителна кожа може да изгори малко. В такъв случай е препоръчително да се намали интензивността, тъй като фотоепилаторът има тези функции. Трябва да имате предвид, че ако намалите интензивността, ще отнеме повече време за получаване на желаните резултати.

Дори Braun не го препоръчва за много тъмна кожа, защото наличието на повече меланин абсорбира повече светлина и може да причини по-голям дискомфорт. Нито го препоръчва при много светли косми, защото меланинът е по-малко и може да изисква по-продължително използване. Въпреки това много експерти, които са го опитали, понижавайки или повишавайки интензивността, са постигнали добри резултати.

Като допълнителен аксесоар, от мобилното приложение на Braun Silk-expert IPL можете да получите достъп до персонализиран календар, за да проследите и видите напредъка на обезкосмяването.

Знаем, че това може би не е най-евтиния фотоепилатор, но ако мислите да инвестирате повече от 500 лева, по-добре да ги инвестирате в добър модел с възможно най-добрите резултати.

2. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1997/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced
Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced
Към Офертата

Ако го сравним с Braun, това е малко по-евтин вариант, защото именно този модел на Philips Lumea е добър конкурент и е с по-ниска цена от Braun. Ако бюджетът Ви е по-ограничен, този фотоепилатор е много добър вариант за вас.

В някои случаи, за да видим резултати, трябва да изчакаме повече от 5 сесии, например при изпозването му от мъже; други вместо това забелязаха, че действа по-добре за определени области на тялото, отколкото на други. Както посочва ръководството, изпозването на фотоепилатор не се препоръчва за много тъмна кожа или много светла коса, въпреки че и тук се случва същото, както при Braun. Всичко най-вече зависи от типа кожа и косми на потребителя.

Philips Lumea Advanced SC199700

С тази машина можем да обезкосмим всяка част на тялото, само трябва сами да сменяме трите различни приставки, за да можем да изчистим различни зони като горна устна, бикини, крака или подмишници. Всяка приставка има вграден UV филтър, който помага за защита на кожата при всеки изстрел, като най-големият е 4 cm, докато най-малкият е около 2.5 cm.

Изборът на интензивността на импулсната светлина трябва да се извърши ръчно, ако не е подходящ за типа кожа, няма да позволи изстрела. В някои области изборът на интензивността може да бъде малко по-сложен, за тези случаи липсва автоматичен детектор за интензивност. Скоростта на пулсациите е 2 секунди и има повече от 250 000 импулса, които биха били еквивалентни на около 8 години работа.

Като се има предвид, че той работи с кабел, само за 15, 20 минути можем да епилирате и двата крака, но не трябва да забравяте, че точното време зависи от типа косми. При продължителна употреба машината трябва да бъде изключена поради прегряване и трябва да изчакате да изстине.

Режимът “Slade and Flash” означава, че можем да движим епилатора през големи повърхности непрекъснато и че не трябва да зависим от натискането на бутона.

3. Фотоепилатор Rowenta Instant Soft Compact IPL

Фотоепилатор Rowenta Instant Soft Compact IPL
Фотоепилатор Rowenta Instant Soft Compact
Към Офертата

Това е добър вариант, имайте предвид, че говорим за фотоепилатор, който има 300 000 импулса, но включва и резервна приставка.

Не бъркайте резервната приставка, мислейки, че е допълнителна, размерът на прозореца е и 3 см. Можем да го използваме за краката с непрекъснатия режим за бърза сесия, както и в областта на подмишниците или бикини, като използваме пунктуалния режим за по-чувствителни зони, но това не е машина, подходяща за епилация на лицето.

Rowenta Instant Soft Compact IPL EP9603

Ролката, който виждате, не е вид вграден масажен аксесоар, тя е част от технологията за прецизна точност, която гарантира, че няма да пропуснете място. При придвижване на ролката по кожата фотоепилатора ще се позиционира правилно. Ако преместването не е напълно правилно, този фотоепилатор няма да се задейства, което показва, че трябва да преместим машината още малко. Тази технология не само помага за покриване на всички зони, но избягва преминаването няколко пъти през дадена зона и намалява възможността от евентуални изгаряния.

Той включва сензори за безопасност, като сензор за контакт, който не позволява светлинните импулси, ако устройството не е в правилен контакт с кожата. Друг детектор е тонът на кожата, който блокира пулсиращата светлина при много тъмна кожа.

В сравнение с други фотоепилатори сензорите на Rowenta са непоправими. На места, където костта стърчи, много тъмна или много светла кожа, устройството не работи, защото е блокирано от сензорите си.

4. Фотоепилатор IPL Remington i-Light

Фотоепилатор IPL Remington i-Light
Фотоепилатор IPL Remington i-Light
Към Офертата

Този фотоепилатор има 150 000 брой импулса и възможността за смяна на приставките, дори в основата има детектор, който предупреждава за момента на подмяната.

Епилаторът Remington има 5 различни степени на регулиране на интензивността на светлината. Не трябва да се притеснявате коя да изберете, тъй като моделът има интегриран сензор за тона на кожата. Той има две взаимозаменяеми прозорчета, едно 2 см, което е за лице, а другото 3 см, което е за тялото.

Приставката за тяло трябва да се използва повече време, защото е по-малка от тези, които обикновено се използват от останалите фотоепилатори 4 см, но е много добър размер за подмишници или бикини.

използване на Фотоепилатор IPL Remington i-Light

ProPulse технологията е със сензор за контакт с кожата, който ще предотврати излъчването на импулс, ако машината не е в правилен контакт с кожата. В някои области сензорът може да не отчита добър контакт и да отнеме малко повече време, за да излъчи светлината, но това е и защото размерът на приставката е по-малък.

Изборът на режима е регулируем, за по-големи площи имаме възможност за многократни импулси, докато в по-деликатните зони опция за единични импулси.

Центърът за съхранение, независимо колко професионална естетика придава не е много практичен за съхранение. Ние сме съгласни, че при други фотоепилатори светлинните сигнали са вградени в устройството, а не в основата, което ги прави много по-лесни за съхранение. 

Кабелът е доста дълъг, но фактът, че сме свързан към основата, означава, че трябва да се внимава да не се дърпа прекалено надалеч, иначе основата ще падне.

5. Фотепилатор Silk’n Infinity Premium

Фотепилатор Silk'n Infinity Premium
Фотепилатор Silk'n Infinity Premium
Към Офертата

Той е от типа компактни фотоепилатори, идеален за пътуване и в същото време с голяма мощност, за което свидетелстват неговите 500 000 импулса. Не е на ниска цена и можете да очаквайте доста добри резултати.

Подходящ е за цялото тяло, но няма възможност за смяна на приставки. Поради тази причина може да има области, които изискват малко повече усилия, и като се има предвид също, че прозорецът му е 3 см.

Можете да изберете метода на пулсиране или плъзгане, като варирате пулсациите от 1 до 2 секунди. С 5 различни нива, примахва космите до два пъти по-бързо. Този фотоепилатор е подходящ за всички цветове на кожата, както за тяло така и за лице.

Защо IPL фотоепилатор?

защо фотоепилатор

Просто, ако искате да спрете системното обезкосмяване за по-дълъг период от време, не ви остава нищо друго, освен да прибегнете към фотоепилаторите.

Когато беше пусната фотоепилацията, тя се правеше в козметични центрове с големи уреди и професионалисти, обучени да се справят с този вид новост.

Много хора се чудеха дали това е безопасно или не. Да се ​​говори за лазерно обезкосмяване беше също, както солариума беше отворил толкова много теми.

Към това трябва да добавим, че не беше много достъпно, трябваше да се провеждат периодични сесии, да не говорим за цялостното обезкосмяване, което имаше много висока цена.

обезкосмяване с лазер

Както всяка новост, тази също напредваше и се развиваше, докато създаде фотоепилатори, много по-евтини и лесни за използване в домашни условия. Достатъчно е да се каже, че за разлика с уредите, управлявани от професионалисти, тези фотоепилатори могат да бъдат използвани от всеки, с една ръка и без предварително обучение, освен бързото прочитане на ръководството за употреба. Също така за цената на едно цялостно обезкосмяване на тялото в естетичен център, вие получавате уред с импулсна светлина, който ще използвате доста дълго време.

Фотоепилаторите работят по същия начин като тези на естетичните центрове, излъчват светлинни импулси, които атакуват космения фоликул за да спрат цикъла на растеж, като го привеждат в състояние на покой. Тoва са меки светлинни емисии, които се грижат за кожата, за да не я повредят.

Вярно е, че колкото по-тъмен е косъма, толкова повече светлина поглъща, което води до по-добри резултати. По-светлите косми (руси, червени, бели или сиви) могат да имат известни затруднения при поглъщането на светлината. С тези затруднения сесията най-вероятно ще се удължи малко повече. При много тъмна кожа трябва да се внимава, тъй като има висока концентрация на меланин. Винаги трябва да се спазват инструкциите за правилно прилагане на импулсна светлина.

Защо трябват няколко процедури?

фотоепилатор подмишници

Тъй като епилирането се прилага върху растящи косми, а растежа им е нередовен, тоест не всички косми са в една и съща фаза на растеж. Ако проведем няколко сесии, ще атакуваме фазите на растеж на всички косми.

Ако се питате дали е болезнено, изобщо не е. Ако сте много чувствителни към болка, може да почувствате леко парене, но нищо общо в сравнение с издърпването на кола маска, бръсненето със самобръсначка или обикновен епилатор.

Добре е също да сте наясно, че обезкосмяване с фотоепилатор е с много по-продължителен ефект, отколкото всеки друг метод. Обикновено се наричат ​​„постоянно обезкосмяване“, но това не означава, че никога няма да имате косми отново. При всяко положение растежът на космите ще намалее, като ще отнема повече време, за да израстне обратно и определен процент косми изчезват почти за постоянно.

Какво трябва да знаем?

Повечето устройства, които виждаме на пазара за извършване на дълготрайна епилация са фотоепилатори и в много случаи погрешно бъдат наричани ​​лазери. Затова първо да разграничим лазерното отстраняване на косми от импулсното. Не че са два различни метода, а че е един и същ метод, но с различни техники.

Техническата разлика се състои в начина на прилагане на светлина. Лазерните устройства за отстраняване на косми прилагат монохроматична светлина, която се абсорбира много по-лесно от кожа с повече меланин (от него зависи колко ще е тъмна кожата), колкото по-тъмни са космите и кожата, толкова повече е меламинът. Фотоните, които съставят светлината на лазера, пътуват в една и съща посока и дължина на вълната, това прави лазера непрекъснат, точен и прецизен. Така основата на косъма, които атакува, се намалява.

фотоепилатор филипс

Фотоепилаторите (импулсните светлинни епилатори IPL) прилагат полихроматична светлина, където фотоните, които съставят светлината, пътуват в различни посоки и дължини на светлинната вълна. Импулсната светлина не е непрекъсната, така че светлинните импулси предизвикват повишаване на температурата в области с повече меланин и понижаване на температурата в области с по-малко меланин, което кара импулсната светлина да се адаптира към различни цветове на кожата и космите.

Това, което можем да обобщим, е това, което казахме в началото: по-ясната и светла кожа може да изисква малко по-продължителна процедура, но импулсната епилация е подходяща за всички цветове кожа и косми.

Добри практики

Има грижи, които са необходими, когато процедурата се провежда, за да се получат добри резултати и да не се наранява кожата:

 • Не използвайте метод за коренно обезкосмяване: електрически самобръсначки или кола маска 15 дни преди процедурата. Можете да използвате самобръсначки, тъй като те отрязват косъма и не го изскубват от корена.
 • Избягвайте слънчевите бани 6 до 8 седмици преди да започнете, а след всяка процедура изчакайте два или три дни преди да изложите кожата на слънце.
 • Хидратирайте кожата след домашна процедура с фотоепилатор IPL, ако е възможно охладете зоната след всяка сесия.
 • Избягвайте татуираните зони, защото това може да развали мастилото за татуировките.
 • Ако имаме конкретен кожен проблем, винаги трябва да се консултирате със специалист, дали е препоръчително използването на фотоепилатор.
 • Внимавайте с бенките, те са зони с повече меланин и можете да получите пункция, която не е много приятна. В идеалния случай ги покрийте с някаква прозрачна основа или намалете интензивността на машината.
фотоепилатори подмишници

Важно

Важно е също да се знае, че при някои хора този тип обезкосмяване може да причини странични ефекти. Въпреки че в повечето случаи те са преходни, важно е да ги знаете:

 • Повърхностни изгаряния.
 • Зачервяване.
 • Излишна пигментация или промяна в цвета на кожата, което е известно като хипо или хиперпигментация.
 • Ако кожата ви е много чуствителна, може да се появят синини.
 • Фоликулит, излишък от карбонизиран меланин, който кожата трябва да елиминира с времето.

Препоръки

Нека да разгледаме повече технически характеристики, които трябва да знаем при избора на фотоепилатор. Основното е броят на натисканията на бутоните, което не е нищо друго освен полезния живот на машините. Средно 100 000 светлинни импулса могат да се равнят на 5 години процедури. Като цяло новите модели фотоепилатори имат между 250 000 до 300 000 импулса, те дори може да предлагат резервни части за удължаване на техния живот. Разбира се, колкото по-голям е броят на импулсите, толкова по-големи са разходите на епилатора.

Фотоепилаторите имат прозорец на приставките, който се измерва в “cm ^ 2”, който в зависимост от модела може да бъде различен по размер. Ако се чудите какво е това на “cm ^ 2” (Джаул / cm2), тогава това е просто единицата на светлинния поток, количеството енергия, което се излъчва върху дадена област. Колкото по-висока е стойността на светлинния поток, толкова по-ефективно е да унищожи космения фоликул. Като цяло се препоръчва прозорец от 3 см ^ 2 за подмишниците или бикини, 4 см ^ 2 за торса, гърба или краката и 2 см ^ 2 за лицето. Повечето модели имат взаимозаменяеми приставки.

При някои можем да регулираме интензивността, ако е по-ниска, мърдаме по-бавно фотоепилатора и ако е по-висока, по-бързо. Ширината на импулса, която обикновено не е посочена в моделите, ще определи, че в допълнение към интензитета светлината има дължина. Ако светлинният лъч е твърде къс, той може да не достигне фоликула и да загуби ефективността си.

фотоепилатор ремингтън

Те се различават и в начина на прилагане на импулсната светлина. Тези, които имат “уникален режим”, са тези, в които ще трябва да изчакаме машината да презареди енергия, за да получи импулс; докато е в режим “непрекъснат или многократен”, фотоепилатора ще изпълни изстрела, когато се зареди. Многочисления режим е най-подходящ за големи площи, тъй като е по-бърз от единичния режим. Недостатъкът е, че е малко по-неточен.

Така или иначе трябва да изчакаме да се зареди. Ето защо скоростта на зареждане ще определи колко дълго ще продължи процесът на премахване на космите.

На пазара може да намерите с кабел или безжични фотоепилатори. Автономността на безжичните трябва да бъде оценена, тъй като те имат скорост на натоварване, тяхната автономност трябва да е достатъчна, за да поддържа натоварването и пълното премахване на космите.

Много фотоепилатори включват система за зажита на кожата, която открива цвета на кожата и космите, за да се регулира силата на импулсната светлина. Ако нямате този сензор, настройката трябва да се извърши ръчно с помощта на вградена таблица от тонове. Други сензори определят налягането върху кожата, за да се определи идеалният момент за активиране на светлинния лъч.

Различни видове импулсни светлинни епилатори

И накрая, трябва да знаем, че има три вида фотоепилатори според техния размер:

Компактен фотоепилатор

деален за пътувания поради по-малкия си размер или за стартиране с импулсните светлинни системи. Те може да имат по-малко мощност, което ги прави не най-подходящите за големи зони.

компактен фотоепилатор

Пистолет

те са подобни на сешоар, те са по-тежки от компактните, но с достатъчна мощност за всички области на тялото.

фотоепилатор тип пистолет

Професионални

Те са тези, които обикновено се използват в козметичните центрове. Имат много опции и дори комбинират премахването на космите с други техники за третиране на кожата, но са по-скъпи и по-големи.

професионален фотоепилатор

Могат ли мъже да използват IPL фотоепилатори?

мъж използва фотоепилатор

Да! Тези фотоепилатори са напълно функционални при мъжете, стига да отговарят на едни и същи условия, изисквани от всеки модел, тоест тонът на кожата да е между гамата, разрешена от машината.

Трябва да имате предвид, че някои фотоепилатори не се препоръчват за премахване на брадата, това се дължи на гъстотата на косъма в тази област и че дебелината му е много по-голяма, отколкото в други части на тялото. Трябва да сте сигурни, че избраният от вас фотоепилатор е подходящ за бръснене на бради.

Кой IPL фотоепилатор да купя?

Моделите IPL фотоепилатори са идеални и наистина ефективни, за да се отървем от досадни косми и напълно да промени нашата рутинна епилация. Няма да повредите кожата си и ще забравите за излагането на абразивни козметични процедури, с тази безболезнена епилация няма да искате да поглеждате назад.

Определено ви препоръчвам да използвате фотоепилатор, въпреки факта, че ще трябва да правите процедури, за да не загубите резултатите. С всеки друг метод ще бъдете принудени да премахвате космите всяка седмица, вместо това с тези невероятни устройства ще си помогнете в грижата за кожата си и ще имате по-добри резултати.

Кой модел фотоепилатор да закупите зависи изцяло от вашите нужди, от цвета на кожата ви и от зоната, която ще се депилира. Някои леки IPL фотоепилатори имат по-малко импулси от други, които биха могли да бъдат по-полезни, ако площта е по-малка. В допълнение цената играе основен фактор в окончателното решение за покупката.