Най-добри IPL фотоепилатори за домашно ползване

В днешно време съществуват най- различни методи за премахване на нежеланото обезкосмяване. Всички те обаче дават и различни резултати. Използването на самобръсначка е като чели най- често предпочитания метод. Той ускорява растежа на космите, а също така ги прави и по- дебели. Кола маската пък е свързана с доста чистене зареди смолата, която се използва. Епилаторите също не са за всеки, зареди това че са болезнени. Днес ще ви запознаем с един модерен начин на обезкосмяване, този с фотоепилатор и то в домашни условия! Този метод е все по- предпочитан от много дами зареди възможността за трайно премахване на космите.

Пазарът предлага разнообразие от модели, но днес ние сме се спряли на едни от най- добрите фотоепилатори, които бихте могли да закупите. Затова забравете скъпите процедури в салоните и се впуснете в търсене на най- добрия фотоепилатор. Той не само ще ви спести много разходи, но и ще донесе така желания дълготраен ефект, който ще остави кожата ви блестяща,гладка и без досадните косъмчета.

1. Фотоепилатор Braun IPL Silk-expert PRO 5 PL5124

Фотоепилатор IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124
Фотоепилатор IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124
Към Офертата

По данни на производителя, този фотоепилатор ще намали видимото окосмяване по вашето тяло в срок от четири седмици, а трайни резултати може да очаквате след около три месеца. Това обаче е само ориенторовъчно, тъй като ефективността на процедурата зависи както от дебелината и цвета на вашата кожа, така и дебелината на космите. Обезкосмяване на долна част на крак отнема около осем минути, а на подмишница до четири минути.

Скоростта на импулсите е от 1,0 до 2,0 секунди, което прави обезкосмяването много бързо, постигайки средно време за епилация 15-20 минути за целите крака и подмишници. Животът на този фотоепилатор е 400 000 импулса, което се равнява на повече от 20 години използване.

 IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124

Когато започнете да го използвате ще забележите колко лесно е това. Той е лек и удобен. Всичко, което трябва да направите е мислено да разграфите третираната област на зони и следвайки прави линни, да третирате всеки участък. Ако ви е трудно, препоръчваме ви да използвате бял молив, с който да разграфите зоните. Така ще сте сигурни, че не сте пропуснали нито едно място, което искате да третирате.

Този фотоепилатор се настройва автоматично спрямо тона на кожата с помощта на сензор SensoAdapt. Той разпознава тона на кожата в зависимост от областта на тялото и адаптира интензитета на светлината, която се прилага. Това означава, че може да бъде използван във всяка част на тялото, без да се сменят приставките. 

Контактният сензор, с който уредът разполага, позволява излъчването на светлина само ако фотоепилаторът е в контакт с кожата.

За големи участъци от тялото, като краката или гърба, може да поставите фотоепилатора в режим „плъзгане“ и да задържите бутона, който активира светлината. За по-малки области просто натиснете и освободете бутона. За по-чувствителни зони като лицето, бихте могли да изберете режима „нежен“. Той намалява интензивността и температурата на пулсацията.

фотоепилация

Ако по време на употребата на фотоепилатора усещате прекалено парене и дискомфорт, препоръчително е да се намали интензивността на импулсите. Трябва да имате предвид обаче, че колкото по- малък е интензитета, толкова по-бавно ще стигнете до мечтания резултат.

Обърнете внимание, че Braun не препоръчва използването на апарата за много тъмна кожа. Причината е, че наличието на повече меланин абсорбира повече светлина и може да причини по-голям дискомфорт. Употребата му не е препоръчителна и при много светли косми, защото при тях меланинът е много малко и съответно третирането може да се окаже неефикасно.

Знаем, че това може би не е най-евтиния фотоепилатор, но ако сте решили да инвестирате във ефикасен продукт с доказано качество, то тогава ви препоръчваме да се доверите на нашия избор. Инвестицията си заслужава!

2. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1997/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced
Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced
Към Офертата

Избрахме този модел на Philips Lumea, защото той спокойно може да се конкурира с модела на Braun, който ви показахме най-напред.  Ако бюджетът Ви е по-ограничен, този фотоепилатор е много удачен вариант за вас.

На който и модел да се спрете, препоръчваме Ви да направите поне четири терапии преди да започнете да се притеснявате, че не постигате желания резултат. Всеки има различен цвят кожа и съответно различен тип окосмяване. Също така всяка зона е различна. По тази причина, бъдете търпеливи и резултатите няма да закъснеят!

Philips Lumea Advanced SC199700

С тази машина можем да обезкосмим всяка част на тялото. Всичко, което трябва да направим е да използваме подходящата приставка за определената зона. Philips Lumea идва с две специално пригодени приставки, които безопасно и бързо ни помагат да третираме проблемните зони. Спомощта на този уред, можем да изчистим зони като горна устна, бикини, крака или подмишници. Всяка приставка има вграден UV филтър, който помага за защита на кожата при всеки изстрел, като най-големият е 4 cm, а най-малкият е около 2.5 cm. Не всеки фотоепилатор позволява третирането на лице, за това този модел има голямо предимство.

Изборът на интензивността на импулсната светлина се извършва чрез натискане на бутона и избиране на желаната сила. Ако интензитета не е подходящ за типа кожа, изстрела няма да се осъществи. Това става с помощта на вграден сензор определящ нюанса на кожата.Скоростта на пулсациите е 2 секунди, а уредът може да осигури повече от 250 000 импулса, които биха били еквивалентни на около 5 години работа.

С този фотоепилатор няма нужда да се притеснявате, че ще ви свърши батерията, тъй като той работи на кабел. Имайки това в предвид, за около15 минути бихте могли да третирате и двата крака. За да се справите по- бързо е хубаво да приплъзгвате бавно фотоепилатора следвайки права линия като леко застъпвате предишната обработена зона. Така ще сте сигурни, че няма да оставите нетретирани зони. При продължителна употреба трябва да следите за загряване на машината. В такъв случай, тя трябва да бъде изключена, за да се предотврати прегряване. Когато апаратът изстине, може отново да възобновите използването му.

Режимът “Slade and Flash” означава, че можем да движим епилатора през големи повърхности непрекъснато и че не зависим от натискането на бутона.

3. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 t IPL

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00
Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00
Към Офертата

Ето и още едно предложение от световно известната марка Philips. Този фотоепилатор разполага с с всичко необходимо, за да задоволи напълно вашите очаквания. Смятаме, че дори ще ги надхвърли!

Той разполага с 250 000 импулса, което е около 20 години живот на лампата.

Philips са помислили и за вашето удобство и прецизно третиране на всяка зона от тялото Ви. Те са създали четири специални приставки, всяка от тях със специфична форма и размер, за да може с лекота и максимална бързина да може да се третира цялото тяло. Комплектът включва приставки за тяло, мишници, лице и интимна област. Те са извити, за да може максимално добре да се допрат до кожата, за максимален ефект.

Когато третирате по-големи площи, като крака или корем например, бихте могли да изберете режима за плъзгане, който позволява генериране на автоматичен импулс. При третиране на лице например, където трябва да сте по-внимателни, препоръчително е ръчното генериране на импулс.

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI95600

Още едно предимство на Philips Lumea  е това, че той може да се захранва както на кабел, така и безжично. Това позволява използването му по всяко време, дори и когато сте забравили да го заредите.

Моделът включва и сензори за безопасност. Това е така наречения сензор за контакт, който не позволява възпроизвеждане на светлинните импулси, ако устройството не е в правилен контакт с кожата. Друг детектор е тонът на кожата, който блокира пулсиращата светлина при не подходящ тон на кожата.

Специално разработен с помощта на дерматолози и със специално пригодените за всяка зона приставки, този фотоепилатор ще Ви отърве от неприятното окосмяване само за няколко седмици.

4. Фотоепилатор IPL Remington i-Light

Фотоепилатор IPL Remington i-Light
Фотоепилатор IPL Remington i-Light
Към Офертата

Представяме Ви още един продукт, достоен за вашето внимание. С негова помощ ще забравите за досадните самобръсначки и болезнените епилации. Кожата ви ще стане гладка и мека и ще се почувствате още по-привлекателна. Той е лек и удобен за използване в домашни условия.

Епилаторът Remington разполага с 150 000 IPL импулси. Също така може да избирате между 5 различни степени на регулиране на интензивността на светлината. За да не се притеснявате дали сте избрали правилната мощност спрямо тона на кожата Ви, апаратът разполага със специално интегриран сензор. Той автоматично определя тона на кожата и по този начин ви предпазва от изгаряне. Моделът включва две приставки с различни размери и предназначение. Едно 2 см, което е за лице и другото 3 см, което е за тялото.

използване на Фотоепилатор IPL Remington i-Light

При повечето фотоепилатори приставката за тяло е с размер от 4 см. При този модел обаче тя е 3см, което означава че ще ви отнема малко повече време за обработването на по- големи площи в сравнение с други модели.

ProPulse технологията е със сензор за контакт с кожата, който ще предотврати излъчването на импулс, ако машината не е в правилен контакт с кожата. Когато третирате определени области със извивки, например брада или други неравни части от тялото, трябва да сте сигурни, че всички сензори са притиснати. В противен случай апаратът няма да възпроизведе импулс.

Можете да избирате и между два режима на работа. За по-големи площи имате възможност да използвате функцията за възпроизвеждане на многократни импулси, докато в по-деликатните зони- опция за единични импулси.

Този модел фотоепилатор работи с кабел, но той е достатъчно дълъг, за да не ви смущава. Може спокойно да третирате всички зони на вашето тяло без да се притеснявате от него.

5. Фотепилатор Silk’n Infinity Premium

Фотепилатор Silk'n Infinity Premium
Фотепилатор Silk'n Infinity Premium
Към Офертата

Той е от типа компактни фотоепилатори, идеален за пътуване и в същото време с голяма мощност, за което свидетелстват неговите 500 000 импулса. Не е на ниска цена, затова и очакванията към него са наистина големи. За постигнатите добри резултати ще се убедите само след няколко процедури.

С този модел можете да третирате цялото тяло. В комплекта не са включени отделни приставки за лице и тяло, а само една стандартна с размер от 3см. Това значи, че няма нужда да се притеснявате дали използвате правилната приставка за съответната зона, защото само с една можете да извършите цялата процедура.

Този модел разполага с два метода на работа- пулсиране или плъзгане, като пулсациите могат да варират от 1 до 2 секунди. С 5 различни нива, примахва космите до два пъти по-бързо. Този фотоепилатор е подходящ за почти всички цветове на кожата, както за тяло така и за лице. Той е страшно компактен и без проблем ще отстрани нежеланото обезкосмяване без излишна болка и много усилия.

Защо IPL фотоепилатор?

защо фотоепилатор

Ако искате да спрете непрестанното обезкосмяване за по-дълъг период от време. Ако искате спокойно да излезете без да се притеснявате, че не сте се обезкосмили. Ако искате хубава и гладка кожа, то тогава не ви остава нищо друго, освен да прибегнете към фотоепилаторите.

В началото фотоепилацията беше достъпна единствено в козметичните центрове и третирането на кожата се правеше единствено от професионалисти, обучени да се справят с този вид новост.

Много хора се чудеха дали това е безопасно или не. Да се ​​говори за лазерно обезкосмяване беше нещо ново и непознато.

Към това трябва да добавим, че фотоепилацията в професионалните козметични салони изисква множество периодични сесии. Да не говорим, че цялостното обезкосмяване е не по джоба на всеки.

обезкосмяване с лазер

Както всяка новост, тази също постоянно напредва и се развива. Така се стигна до създаването на фотоепилатори, много по-евтини и лесни за използване в домашни условия. Достатъчно е да се каже, че за разлика от уредите, управлявани от професионалисти, тези фотоепилатори могат да бъдат използвани от всеки, с една ръка и без предварително обучение. Достатъчно е бързото прочитане на ръководството за употреба. Също така за цената на само едно цялостно обезкосмяване на тялото в естетичен център, вие може да закупите уред за свое собствено ползване. Бихте могли да го използвате доста дълго време, не само вие, но и семейството Ви.

Фотоепилаторите работят на същия принцип като тези в естетичните центрове. Те излъчват светлинни импулси, които атакуват космения фоликул за да спрат цикъла на растеж и го привеждат в състояние на покой. Тoва са меки светлинни емисии, които се грижат за кожата, за да не я повредят.

Трябва да знаете, че колкото по-тъмен е косъма, толкова повече светлина поглъща, което пък води и до по-добри резултати. По-светлите косми (руси, червени, бели или сиви) могат да имат известни затруднения при поглъщането на светлината. В този случай, за постигането на трайни резултати най-вероятно ще са нужни повече на брой сесии. Цвета на кожата също е от значение. Колкото тя е по- тъмна, толкова по-висока е концентрацията на меланин. Преди да прибегнете към използването на фотоепилатора, уверете се че сте прочели внимателно инструкциите за правилно и безопасно прилагане на импулсна светлина.

Защо са необходими повече на брой процедури?

фотоепилатор подмишници

Както знаете епилирането се прилага върху растящи косми. Растежът им обаче е нередовен, тоест не всички косми са в една и съща фаза на растеж. При провеждане на няколко сесии, имаме възможност да атакуваме фазите на растеж на всички косми.

Ако се питате дали е болезнено, изобщо не е. По- чувствителните на болка, биха могли да почувстват леко парене. Чувството обаче е в пъти по- леко в сравнение с издърпването при кола маска или обикновен епилатор. Също така силата на излъчваната светлина от фотоепилаторите може да се регулира. Тоест бихте могли да елиминирате болката и да се чувствате комфортно по време на процедура.

Трябва да сте наясно, че обезкосмяване с фотоепилатор е с много по-продължителен ефект, отколкото всеки друг метод. Обикновено тези уреди се асоциират като уреди за ​​„постоянно обезкосмяване“, но това не означава че никога няма да имате косми отново. При всяко положение растежът на космите ще намалее, като ще отнема повече време за израстването му обратно. Определен процент косми дори изчезват почти за постоянно. След като сте постигнали желания ефект, той просто трябва да се поддържа като се правят еднократни процедури през няколко месеца.

Какво трябва да знаем?

Повечето устройства за извършване на дълготрайна епилация предлагани на пазара са масово погрешно наричани под общото име ​​лазери. По тази причина, бихме искали да разграничим лазерното отстраняване на косми от импулсното. 

Техническата разлика се състои в начина на прилагане на светлина. Лазерните устройства за отстраняване на косми прилагат монохроматична светлина, която се абсорбира много по-лесно от кожа с повече меланин. От него зависи колко ще е тъмна кожата. Колкото по-тъмни са космите и кожата, толкова повече е меламинът. Фотоните, които съставят светлината на лазера, пътуват в една и съща посока и имат една и съща дължина на вълната. Това прави лазера непрекъснат, точен и прецизен. Така основата на косъма се атакува в дълбочина.

фотоепилатор филипс

Фотоепилаторите (импулсните светлинни епилатори IPL) прилагат полихроматична светлина. При тях фотоните, които съставят светлината пътуват в различни посоки и дължини на светлинната вълна. Импулсната светлина не е непрекъсната, така че светлинните импулси предизвикват повишаване на температурата в области с повече меланин и понижаване на температурата в области с по-малко меланин. Това кара импулсната светлина да се адаптира към различни цветове на кожата и космите.

Това, което можем да обобщим е това, което казахме в началото. По- светлата кожа може да изисква малко по-продължителна процедура, но с използването на импулсната епилация премахването на всеки тип косъм не е невъзможно.

Добри практики

Ако искаме кожата да остане свежа и мека на допир, а процедурите да са възможно по- ефикасни, по време на процедурите трябва да се полагат определени грижи. Също така да се спазват определени правила. Запознайте се с тях по долу:

 • 15 дни преди процедура не се препоръчва използването на никакви методи за коренно обезкосмяване, като например епилиране или кола маска. Можете да използвате самобръсначки, тъй като те отрязват косъма, а не го изскубват от корена.
 • Избягвайте слънчевите бани 6 до 8 седмици преди да започнете, а след всяка процедура изчакайте няколко часа преди да изложите кожата си на слънце. По тази причина фотоепилацията в най-горещите дни от годината, не е за препоръчване.
 • Хидратирайте кожата след домашна процедура с фотоепилатор IPL. Ако е възможно охладете зоната след всяка сесия.
 • Избягвайте татуираните зони, защото това може да развали мастилото за татуировките.
 • Ако имаме конкретен кожен проблем, винаги трябва да се консултирате със специалист и да се уверите, че използването на фотоепилатор е подходящо за Вас.
 • Внимавайте с бенките, те са зони с повече меланин и можете да получите пункция, която не е много приятна. В идеалния случай ги покрийте с някаква прозрачна основа или намалете интензивността на машината.
фотоепилатори подмишници

Важно

Важно е също да се знае, че при някои хора този тип обезкосмяване може да причини странични ефекти. Това се случва извънредно рядко и в повечето случаи те са преходни, но е важно е да ги знаете:

 • Повърхностни изгаряния.
 • Зачервяване.
 • Поява на пигментация или промяна в цвета на кожата, което е известно като хипо или хиперпигментация.
 • Ако кожата ви е много чуствителна, може да се появят синини.
 • Фоликулит, излишък от карбонизиран меланин, който кожата трябва да елиминира с времето.

Препоръки

Нека да обърнем внимание на някои технически характеристики, които трябва да имаме в предвид при избора на фотоепилатор. Основното е броят на натисканията на бутона, което не е нищо друго освен полезния живот на тези уреди. Средно 100 000 светлинни импулса се равнят на 5 години процедури. Като цяло новите модели фотоепилатори могат да осигурят между 250 000 и 300 000 импулса. Някои производители дори предлагат резервни лампи за удължаване на техния живот. За това, когато избирате фотоепилатор е хубаво да обърнете внимание на броя импулси и да изберете оптималния вариант.

Фотоепилаторите имат определен размер на приставките, който се измерва в “cm ^ 2”. В зависимост от модела, може да бъде различен по размер. Ако се чудите какво е това “cm ^ 2” (Джаул / cm2), то това е просто единицата на светлинния поток. Тоест количеството енергия, което се излъчва върху дадена област. Колкото по-висока е стойността на светлинния поток, толкова по-ефективен е уредът и по-лесно може да унищожи космения фоликул. Като цяло се препоръчва прозорец от 3 см ^ 2 за подмишниците или бикини, 4 см ^ 2 за торса, гърба или краката и 2 см ^ 2 за лицето. Повечето модели имат взаимозаменяеми приставки.

При някои модели фотоепилатори можем да регулираме интензитета на светлината. Това е нужно поради няколко причини. Една от тях е, че всяка зона от тялото има различен праг на чувствителност. Зони като лице, сгъвки на ръце и други са по чувствителни и при тях е хубаво да намалим интензитета, за да не изпитваме болка. При други пък като крака например, можем да увеличим до края. Трябва да се има в предвид, че колкото по- силен е светлинния поток, толкова по ефективна е терапията и по-бързо се достига желания резултат.

фотоепилатор ремингтън

Фотоепилаторите могат да прилагат импулсната светлина по два начина. При единия вариант бутонът се натиска еднократно и се изчаква машината да презареди енергия, за да получи импулс. След това бутонът пак се натиска. При втория вариант бутонът е натиснат постоянно. Режимът се нарича “непрекъснат или многократен”. Фотоепилатора ще изпълни изстрела, когато се зареди. След това бързо се премества на друга зона и когато уредът зареди пак изстрелва светлинен импулс. Многочисления режим е най-подходящ за големи площи, тъй като е по-бърз от единичния режим. Недостатъкът е, че е малко по-неточен.

Така или иначе и при двата варианта трябва да изчакаме да се зареди. Ето защо скоростта на зареждане ще определи колко дълго ще продължи процедурата.

На пазара може да намерите както фотоепилатори с кабел, така и безжични. Автономността на безжичните трябва да бъде оценена, тъй като те имат скорост на натоварване. Тяхната автономност трябва да е достатъчна, за да поддържа натоварването и пълното премахване на космите.

Много фотоепилатори включват система за защита на кожата, която определя цвета на кожата и космите и регулира силата на импулсна светлина. Ако нямате този сензор, настройката трябва да се извърши ръчно с помощта на вградена таблица с тонове. Други сензори определят налягането върху кожата, за да се определи идеалният момент за активиране на светлинния лъч.

Различни видове импулсни светлинни епилатори

Трябва да знаем, че има три вида фотоепилатори според техния размер:

Компактен фотоепилатор

Идеален за пътувания поради по-малкия си размер. Също така за третиране на по- малки зони. Недостатък е, че в повечето случаи те не са толкова мощни, както и не са подходящи за третиране на по големи зони.

компактен фотоепилатор

Пистолет

Те са подобни на сешоар, те са по-тежки от компактните, но с достатъчна мощност за всички области на тялото.

фотоепилатор тип пистолет

Професионални

Те са тези, които обикновено се използват в козметичните центрове. Имат много опции и дори комбинират премахването на космите с други техники за третиране на кожата. Те обаче са много по-скъпи и със значително по- големи размери.

професионален фотоепилатор

Могат ли мъже да използват IPL фотоепилатори?

мъж използва фотоепилатор

Да! Използването на фотоепилатори е за абсолютно всеки, на който му е писнало всекидневното бръснене и би искал трайно да се отърве от нежеланото окосмяване по тялото си. Затова полът е без значение.

Трябва да имате в предвид, че някои фотоепилатори не препоръчват използването му за премахване на брада. Това се дължи на гъстотата на косъма в тази област, както и на значително по-голямата му дебелина в сравнение с други части на тялото. Преди да прибегнете към отстраняване на окосмяване в този участък, уверете се че избраният от Вас фотоепилатор е подходящ за бръснене на бради.

Кой IPL фотоепилатор да купя?

Моделите IPL фотоепилатори са идеални и наистина ефективни, за да се отървете от така досадните косми и честото епилиране. Само след няколко седмици резултатът ще е видим. След всяка следваща процедура космите се разреждат и изтъняват все повече. Веднъж запознали се с този метод на обезкосмяване, гарантираме Ви няма да погледнете назад!

Определено Ви препоръчваме да използвате фотоепилатор. За да постигнете трайни резултати трябва да сте търпеливи и постоянни. Само след няколко месеца процедури, ще може да се похвалите с гладка и красива кожа без нежелано окосмяване. С всеки друг метод ще бъдете принудени да премахвате космите всяка седмица. Вместо това с тези невероятни устройства ще се погрижите за кожата си и гарантирано ще постигнете добри резултати за дълъг период от време.

Кой модел фотоепилатор да закупите зависи изцяло от вашите нужди, от цвета на кожата ви и от зоната, която ще се депилира. Някои леки IPL фотоепилатори имат по-малко импулси от други, които биха могли да бъдат по-полезни, ако площта е по-малка. В допълнение цената играе основен фактор в окончателното решение за покупката.