10-те най-добри хлебопекарни за вкусен хляб у дома

Обичате ли хляб? Трудно ли ви е да го подготвяте по традиционния начин? Ако не ви харесва да плащате скъп и не чак толкова вкусен хляб, определено се нуждаете от хлебопекарна възможно най-скоро.

За да закупите най-добрата хлебопекарна на пазара, първо трябва да анализирате какво искате от този уред, да прегледате моделите, които се предлагат на пазара, да сравните техните характеристики и накрая да проверите цените, за да видите кой от моделите отговаря на бюджета ви.

Имайте предвид, че закупуването на хлебопекарна може по принцип да се счита за разход. Но ако вземете правилното устройство, което отговаря на вашите очаквания и отговаря на вашите финансови възможности, можете да изчислите парите, които ще спестите, поне за две години, от това да не купувате хляб от магазина. И накрая, това не е разход, а инвестиция! Но за да си купите една, трябва да сте на ясно с вашите мотивации и приоритети.

Коя е най-добрата хлебопекарна?

За да закупите най-добрата хлебопекарна, важно е да анализирате какви ще са вашите кулинарни приоритети и какво ще направите най-добре с тези функции.

Трябва да направите сравнения с наличните модели и да вземете решение въз основа на вашите нужди и бюджет.

Марките често са синоним на качество, но вие също трябва да държите под око джоба си. Идеалното ще е да изберете хлебопекарна, която е лесна за използване, която не усложнява живота ви и да вършите работата си перфектно и да не бъркате в портфейла си.

Вижте списъка с най-добрите хлебопекарни на пазара, който приготвихме за вас. Една от тях, със сигурност е тази, която търсите.

1. Хлебопекарна Tefal Bread of the World PF6118

С три нива на препичане на кората

Хлебопекарна Tefal Bread of the World PF6118
Хлебопекарна Tefal Bread of the World PF6118
Към Офертата

Домашна тахлебопекарна на Tefal е като чудо с голяма функционалност, която ще ви спестява много главоболия. Тази хлебопекарна е с отлично съотношение качество – цена и се предлага в черно.

Това е продукт с висока производителност, който работи с мощност от 1600 вата и по мнението на тези, които вече са купили тази хлебопекарна това е качествено устройство с устойчиви тави, които не се деформират при употреба. Идеална е за приготвяне на всякакъв вид хляб.

С този модел можете да приготвите разнообразие от хляб: багети, сладки багети, печене на франзела, основен хляб, френски хляб, сладък хляб, бърз хляб, без глутен, без сол, омега 3, просто готвене, торта, сладко, тесто и дори макаронени изделия! Продуктът идва с 19 различни вида програми, които да ги подготвят.

Тази пекарна от марката Tefal има функция за гореща поддръжка. Можете да държите хляба си топъл за един час, ако искате да го сервирате топъл на масата.

Изирайте от три нива на изпичане на кората. Хлебопекарната предлага еднообразно изпичане, което избягва досадните изгаряния на хляба. Това е качество, което не е обичайно за много други пекарни. Имайте предвид, че е висок и дълъг уред, за който трябва да имате достатъчно пространство в кухнята си.

Хлебопекарната е оборудвана с две бъркалки, които месят перфектно.  Това е оборудване с голям капацитет, който ви позволява да печете хляб с различни размери, а не само традиционния хляб.

Ако сте готови да направите тази инвестиция в замяна на страхотен продукт, не търсете повече. Вашата покупка ще включва книга с рецепти, която се предлага в комплекта.

2. Хлебопекарна Zelmer 43Z010, 450 W

Лесена за използване и лесена за почистване

Хлебопекарна Zelmer 43Z010, 450 W
Хлебопекарна Zelmer 43Z010, 450 W
Към Офертата

Ако търсите машина за хляб на ниска цена със същите характеристики като тези предлагани от най-известните марки, то тази хлебопекарна може да бъде точно това, от което имате нужда.

Този модел се предлага с 12 предварително зададени програми за готвене, цифров таймер, LCD екран за управление на функциите. Работи с мощност от 450 вата, което позволява икономия на енергия.

Тя е напълно автоматична пекарна: смесва и меси, пече хляб и има възможност за запазване на топлината. Този модел има основно ръководство, което предлага указанията по прост начин.

Машината също има капак с незалепващо покритие с прозорче, корпус от инокс и пластмаса, месителна кука, лъжица, противоплъзгащи се крака. Тавата е подходяща за поставяне в съдомиялната машина. Според мнението на тези, които вече имат модела, тя е лесена за използване и лесена за почистване.

С тази машина можете да приготвяте хляб, с добри резултати, без глутен или традиционни рецепти: бисквити, хляб, пици; Тя дори има функция за приготвяне на сладко и кисело мляко. С този модел можете да печете до 1 килограм хляб.

3. Хлебопекарна Heinner HBM-690W

С цифров дисплей и звуков сигнал

Хлебопекарна Heinner HBM-690W
Хлебопекарна Heinner HBM-690W
Към Офертата

Подобно на други подобни устройства, ако правим сравнения ще открием, че тази хлебопекарна има 12 програми, с над 10 възможни комбинации за приготвяне на хляб, има функция за бързо готвене, блатове за торта и само тесто.

Едно от най-впечатляващите качества на тази машина за хляб е нейната изцяло електронна обработка, с която можете да регулирате нивото на изпичане и количеството тесто, което ще се използва при приготвянето на хляба.

Машината за приготвяне на хляб на марката Heinner има функция за бързо готвене и таймер. Има капацитет от 900 грама и се предлага на пазара на ниска цена в бяло.

4. Хлебопекарна Star-Light MPD-850W

Функционални и разнообразни

Хлебопекарна Star-Light MPD-850W
Хлебопекарна Star-Light MPD-850W
Към Офертата

Едно от най-интересните качества на пекарната, която е от марката Star-Light е именно нейната функционалност и дизайн, които позволяват да се направи разнообразие от хлябове в различни форми и размери.

Ако направим сравнение, това е устройство с характеристики, подобни на другите машини на пазара. Има програмируемо пускане, 12 различни програми за приготвяне на хляб, екран, който контролира нейните функции и дори памет в случай на прекъсване на захранването.

Друга особеност, която харесват потребителите, са размерите на тавата за хляба. Тази хлебопекарна има три различни степени на потъмняване.

С покупката на този продукт, производителят предлага мерителна лъжица, мерителна чаша и кука за изваждане на бъркалката.

Ако търсите разнообразен продукт, който има добра цена, това е опция, която трябва да разгледате внимателно.

5. Хлебопекарна Panasonic SD-ZB2512KXE

Интелигентна

Хлебопекарна Panasonic SD-ZB2512KXE
Хлебопекарна Panasonic SD-ZB2512KXE
Към Офертата

Машината за хляб от Panasonic е включена в групата на най-добрите хлебопекарни на пазара. Тя е интелигентна и напълно автоматична, по мнението на тези, които вече имат такава, цената и в дългосрочен план представлява инвестиция.

Както често се случва с тази марка, това е продукт от най-висок клас. С материали, устойчиви на употреба, с добро качество, професионална гама, модела е наличен в инокс, черно и бяло.

Хлебопекарната на Panasonic има общо 17 предварително програмирани режима, които можете да използвате, когато пожелаете, включително режими като: бриоши, безглутенови и дори режим конфитюр.

Оборудването консумира малко енергия, подготвя хляба в три различни размера и включва три степени на потъмняване на кората. Има програмируем таймер за до 13 часа и функционален екран.

Това със сигурност е качестено устройство, цената на което може да ви накара да се замислите преди да поръчате, но тези, които вече са я купили са на мнение, че си заслужава всяка стотинка.

Ако искате да влезете в света на хлебопекарните и бюджетът ви го позволява, то това е опция, която може да бъде много интересна.

6. Хлебопекарна Tefal Pain & Délices PF240

Много програми за различни рецепти

Хлебопекарна Tefal Pain & Délices PF240
Хлебопекарна Tefal Pain & Délices PF240
Към Офертата

Ще бъдете много щастливи да закупите тази автоматична и многофункционална хлебопекарна, която има програми: хляб, сладкиши, конфитюр, пица и паста.

Налични са общо 20 работни програми с тази машина, които могат да бъдат избрани от осветения LCD панел. Лесно се контролира вида тесто, което искате да приготвите, и степента на изпичане на хляба.

Корпусът с краища от неръждаема стомана е устойчив и през прозореца подготовката може да бъде проверявана. Матрицата с не залепваща повърхност без тефлон е много лесна за почистване, същото можем да кажем за бъркалките, които не съдържат вредни химикали.

Това е функционална машина и много лесна за използване, почистване, съхранение и най-вече да се подготвят по-здравословни и по-безопасни храни.

Той е много добър вариант за семеен подарък, защото сутрин прясно изпеченият хляб с най-специалните хора е начин да покажете любовта и да започнете деня с най-добрата енергия.

7. Машина за хляб Gorenje BM900 WII

15 различни програми за подготовка

Машина за хляб Gorenje BM900 WII
Хлебопекарна Gorenje BM900 WII
Към Офертата

Ако търсите автентичен съюзник в кухнята, със сигурност тази машина може да задоволи всяко очакване за добър хляб с перфектни, несравними резултати.

Формата за печене е малко по-дълга от другите пекарни, за да се постигне същата форма на хляб, която може да се купи в магазините. Голямата разлика е, че приготвянето на собствен хляб ви позволява да добавяте, изхвърляте и контролирате качеството и количество съставки, които предпочитате във всяка рецепта.

Много лесно се почиства, тъй като тавата е изработена от специални материали, за да се избегне прилепването на тестото по време на подготовката. Да не говорим, че енергийната и ефективност е клас А и спестява от сметката за електроенергия.

С мерителните лъжици, контроления панел и прозореца за наблюдение можете да изпълните една от 15-те програми, да следите процеса внимателно или да го оставите напълно, докато хлябът достигне нивото на златиста кора изпечен и готов за ядене.

8. Хлебопекарна Philips HD9046/90

Включва 24-месечна гаранция

Хлебопекарна Philips HD9046/90
Хлебопекарна Philips HD9046/90
Към Офертата

Любителите на козунака могат да се насладят на вкусна версия със стафиди, а след това да придружат вечерята с вкусни франзели, прясно изпечени и топли, благодарение на тази страхотна машина, която също има програми за кисело мляко и много други.

14-те работни програми могат да бъдат регулирани така, че да можете да месите и печете хляб през нощта и да имате топла закуска сутрин.

Тази изискана и елегантна машина в черен цвят е интуитивна за употреба и толкова евтина, че заслужава най-доброто място в сравнение на разходите и ползите за тези кухненски аксесоари.

С дозатор и подвижна тава за съставки, поддържа 1 кг тегло и функцията за запазване на топлината за 15 минути без консумация на енергия. Може да върне процесът, когато захранването прекъсне.

Машината е лесна за използване, сменяемата тава е подходяща за съдомиялната машина и контролният панел е лесен за програмиране на всяка стъпка от процеса, дори и степента на потъмняване на кората, както я предпочитате: лека, средна, тъмна.

9. Хлебопекарна Hausberg HB 7530 A

Таймер и други допълващи функции

Хлебопекарна Hausberg HB 7530 A
Хлебопекарна Hausberg HB 7530 A
Към Офертата

Тази машина за хляб е и отличен избор, защото изпълнява всичко, което обещава: меси съставките на сладки, соленки, селски хляб, бисквити, кексове, кифли и др. Регулируемата степен на потъмняване.

Подвижната алуминиева тава е супер ефективна, за да изпълнява функцията на смесване, месене и печене, а контрол панела позволява да се направят настройки с 19 предварително зададени програми за да се изпълнят множество функции и задачи.

С капацитет за 1 кг тегло, разбъркайте, месете и печете в най-подходящия момент.

10. Хлебопекарна FIRST FA-5152-3

Можете да държите хляба топъл до 60 минути

Хлебопекарна FIRST FA-5152-3
Хлебопекарна FIRST FA-5152-3
Към Офертата

С капацитет за месене и печене до 1,25 кг съставки, машината е супер достъпна и предлага 12 оперативни програми за приготвяне на безглутенови рецепти и много разнообразни хлябове, които могат да бъдат готови за консумация за около 3 часа.

Екранът за управление позволява програмиране, което включва месене, втасване и печене през нощта (до 13 часа), за вкусна закуска с топъл, пухкав и мек хляб.

Горният капак има прозорец, който ви позволява да следите състоянието по време на готвенето и препичането на кората. Когато хляба е готов машината ще се изключи и ще поддържа хляба топъл за един час.

Тефлоновата форма на съда за печене предотвратява залепването или изгарянето и лесно се почиства. Има аксесоари за дозиране и измерване на съставките с прецизност за постигане на отлични резултати.

Със сигурност ще почувствате, че имате мини домашна пекарна, когато се събудите и почувствате богат аромат на хляб в цялата къща. Хляб без химически добавки и вредни мазнини, идеален за приготвяне на богата и здравословна закуска.

Защо да използвате хлебопекарна?

Всичко зависи от вашите предпочитания. Тези хлебопекарни обаче са машини предназначени за хора, които обичат да се наслаждават на домашен хляб, но нямат нито време, нито търпение да прекарат няколко часа в деня си при месене или печене.

Специално внимание заслужават работещите майки, защото освен това са и домакини. Те трябва да се грижат за работата си, да се грижат за децата си, да приготвят храна, сладкиши и десерти, често да се грижат за съпрузите си, а денят е едва 24 часа за всичко това! Тогава за тях една хлебопекарна, която решава няколко проблема за тях, ще бъде в голяма полза.

Машината за приготвяне на хляб също се оказва полезно оборудване за тези хора, които имат алергия към глутена или имат специални указания в диетата си, тъй като много от тези машини имат различни функции, особено за нуждите на тези хора.

Така че, ако сте в някои от тези три групи хора, една хлебопекарна няма да е нищо лошо. Има и други фактори, които правят тези машини наистина полезни. Ето, споменаваме ви някои.

Лесна употреба, лесно почистване

Използването на машина за приготвяне на хляб сериозно улеснява живота ви, работата и е много повече от лесна, практична и функционална. Повечето пекарни работят, като изсипете всички съставки наведнъж, дори не е необходимо да разтваряте маята. Затворете капака за да започне готвенето.

Когато приключите, ще трябва само да я почистите отвътре , както и бъркалката. И с малко усилия смятайте, че оборудването отново е напълно чисто. Това е голямо предимство.

По-малко време на месене

Докато смесвате съставките, за да месите хляб, който приготвяте по традиционния начин може да отнеме в най-добрия случай около 20 минути. И толкова, ако искате да изчакате тестото да втаса. С хлебопекарната имате всичко за пет минути, защото това е машина, специално проектирана за това.

В допълнение, хляба от хлебопекарната няма да отстъпва по нищо на хляба замесен и изпечен по традиционния начин, и двата са с отлична текстура, качество и аромат, ако поставите правилните съставки и в необходимите количества.

Така че, ако сте един от онези хора, които имат малко време да се посветят на кулинарното изкуство, или може би малко търпение за изкуството на месене и печене, най-хубавото е, че мислите за добра пекарна, която да не усложнява живота ви.

Хляба набъбва повече и текстурата е по-фина

Има някои предразсъдъци, които традиционалистите имат за пекарните, но всички те са чисти митове. Знаем, че няма да променяме начина на мислене на онези, които предпочитат традиционния начин, но е сигурно, че хлебопекарната предлага предимства, които само професионалистите получават с тестото за хляб на ръка.

Първо, омесващите бъркалките на машините за приготвяне на хляб правят по-равномерна работа, отколкото можете да постигнете със собствените си ръце, така че да отнеме много време, за да направите добро тесто.

Традиционният ръчен хляб понякога има по-груба текстура, вместо това еднаквостта на движенията на машината за омесване, която има вградени бъркалки, прави тестото да бухва малко повече и текстурата по-мека и по-фина.

Необходимо е минимално внимание

Когато приготвяте хляб по традиционен начин, трябва да сте наясно с това, което правите: смесвате съставките, месите, получавате желаната текстура, оставяте я да бухне, докато бухва, наблюдавайте как тестото расте, поставете във фурната, проверявате температурата и че всичко е в ред. Това е много детайлна работа! С хлебопекарна забравяш за всичко това.

Не е необходимо да се следи температурата или да се сменят скоростите на смесване. Няма нужда да смазвате купа, тъй като хлебопекарката се грижи за всички тези детайли автоматично. Без съмнение, Хлебопекарната е машина, която е много полезна в кухнята.

Те имат полезни таймери

Друго от големите предимства на хлебопекарните е, че голяма част от техните функции могат да бъдат контролирани с таймери, които са изключително полезни за правилното използване на машината.

Можете да рограмирате за време за месене или за приготвяне на хляба, дори можете да настроите таймера да работи през нощта, докато спите, а сутрин се събуждате с топла закуска и вкусен аромат в цялата къща.

Така че, с хлебопекарна, няма да прекарвате часове у дома пред фурната гледайки хляба, както се случва при традиционното подгвяне. Можете да отидете на работа, да гледате филми или да пазарувате в супермаркета, след като програмирате вашата машина, така че тя да работи и когато пристигнете в къщи ще имате готовия хляб. Някои дори имат друг таймер, така че хлябът да остане топъл в продължение на най-малко един час.

Как да изберем хлебопекарна?

За да изберете пекарна, трябва да имате предвид няколко фактора, които представляват интерес. Първо, изберете тази, която е по-евтина ако смятате, че няма да я използвате много. Това ще ви спести пари, ще се запознаете с работата на тези машини и ще определите дали ги харесвате или не.

Ако се окаже, че не ги харесвате, няма да сте похарчили много пари. Също така и ако ги харесате, ще знаете характеристиките на тези машини и по-късно, ако бюджетът ви позволява, можете да изберете по-скъп и малко по-специализиран модел с функциите, които искате

Второ, трябва да избягвате тези хлебопекарни, които нямат гаранция, че покриват поне една година. Те не са надеждни, след като производителя не се доверява на дълголетието на техните машини.

Трето, не се увличайте от екстрите при избора на хлебопекарна. Не забравяйте, че единствените програми, които би трябвало да има хлебопекарната, са белият хляб, ръчен, програма за тесто и таймер. Други елементи, включени в пекарната, са само допълнително.

Също така е важно да погледнете ръководството и времената на програмата. Пекарните обикновено имат програма на предварително подгряване. Това не е лошо, ако е около 5 – 10 минути, но на някои машини може да отнеме до 45 минути или повече. Също така погледнете времето на функцията на белия хляб, това трябва да бъде малко над 3 часа.

Както тези, има редица фактори, които са важни за разглеждане. Смятаме, че най-важните при закупуването на най-добрата хлебопекарна на пазара са следните.

качество

Когато говорим за качество, ние не само имаме предвид, че продуктите са функционални, те са добре направени или са изработени с добри материали. Дори и най-добрите марки, които обикновено имат много добър качествен контрол, могат да пуснат на пазара поне една машина, която не е толкова добра, колкото останалите, така че тук би било удобно да се запитаме какви са гаранциите, които стоят зад този продукт.

При закупуването на такова полезно и незаменима техника за вашата кухня като пекарна, която без съмнение ще ви спести време и пари, е от съществено значение да вземете под внимание дали обслужването на клиента на този продукт или марка може да отговори на вашите очаквания, ако възникне проблем работата на Вашата машина или ако тя просто излезе дефектна.

Необходимо е да вземете под внимание и гаранцията за избраната от вас машина. Тези гаранции обикновено варират от 3 месеца до 2 години, въпреки че потребителите са заявили, че най-добрите марки на тези продукти траят до два или три пъти по-дълго от гаранционния си период.

Най-доброто качество, което един продукт може да има, вероятно има компанията зад гърба си, която смята, че нейната машина е достатъчно силна, за да издържи поне една или две години. Средно, можете да очаквате вашата машина да издържи 3 години. Правейки по три хляба на седмица през това време. Някои машини имат по-дълъг живот, който е около пет години, но три са добра гаранция за качество.

дизайн

Може да звучи не толкова важно, но при закупуване на хлебопекарна е много важно да погледнете дизайна на вашата машина за хляб, защото това може да промени естетиката на вашата кухня.

Подходящ дизайн е не само красив, но и функционален и удобен и ще ви даде свободата да правите почти всеки вид хляб.

Така че, когато избирате машината си, трябва да вземете под внимание формата, лесно ли ще се справите с контролния панел и програмирането не изисква големи умствени усилия. Всички тези малки детайли са част от дизайна и колкото по-удобно, просто и функционално, всичко е по-добре.

мощност

В този случай е важно да вземете предвид лекотата или трудността, с която вашата хлебопекарна работи с определени продукти. За някои е по-трудно да се справят с 100% пълнозърнест хляб, защото тези зърна го правят по-тежък от рафинираното брашно.

Ако искате да печете предимно пълнозърнести изделия, потърсете машина за хляб с по-голяма мощност за по-лесно боравене с по-тежкото пълнозърнесто брашно, което освен това е по-здраво.

Повечето пекарни, които са нови за пазара, могат да се справят с тежка тесто без усилие. Въпреки това е добра идея винаги да слушате машината си, когато месите по-тежкото зърнено брашно. Ако звучи така, сякаш сте я претоварили, е необходимо да добавите малко повече течност, за да не я натоварвате толкова много.

Сега, ако машината, която сте избрали, има програма от цели семки, не трябва да имате проблеми с по-тежката маса.

Форма на хляба

Хлебопекарните се предлагат в различни размери и форми. Машините произвеждат продълговати, кръгли, правоъгълни и квадратни хлябове. Ако искате да направите хляб, да кажем за сандвичи, формата на подноса ще направи разликата.

Уверете се, че избраната от вас машина произвежда правилната форма за вашите кулинарни нужди. Понастоящем на пазара можете да намерите машини за хляб хоризонтални и вертикални, въпреки че последният е малко по-труден за намиране.

Те също се различават по капацитет от 450 гр до 1500 гр. Онези от един и два и половина килограма станаха необичайни и трудни за намиране, освен това, по мнението на експертите, хоризонталните хлебопекарни са обикновено по-добри, защото правят хляба много по-полезен.

Ако ще направите повечето от нещата в програма за тесто, тогава формата няма голямо значение. Ако вашият план е да направите хляб без глутен, тогава най-добрият вариант е машина от 450- 900 гр.

Друго нещо, което трябва да се помисли, е каква е тенджерата. Всички тави са изработени от алуминий с незалепващо покритие. Някои от тях обаче са изработени от дебел алуминий, които ще направят по-дебела и по-тъмна кора, докато някои са изработени от тънък алуминий, които правят по-леки и по-тънки кори.

Има изключения от това, но 9 от 10 пъти това правило е изпълнено. Също така, вида на хляба, който правите, ще повлияе и на кората.

Непрозрачна или с прозорец

Днес производителите представят на пазара машини за производство на хляб, оборудвани с прозорци, а не с непрозрачен капак. По мнението на най-често срещаните потребители, хлебопроизводителите с прозорци са по-удобни и практични.

Има няколко машини с непрозрачни капаци, но те обикновено са стари и е малко вероятно да ги купите отново. Проблемът с тях е, че стъклото позволява голямо количество топлинни загуби. Това може да причини хлябът да не се пече или да се изпече почеяе отгоре.

Въпреки, че хлебопекарните с прозорци са за предпочитане, е необходимо да се признае, че тази функция не е много полезна в някои точки. По-голямата част от времето трябва да използвате фенерче, за да виждате вътре, така че е по-лесно да отворите капака и погледнете, това също ви дава възможност да усетите тестото, за да се уверите, че е правилната консистенция, но не е препоръчително да отваряте капака по време на печене.

таймери

Машините за приготвяне на хляб имат различни видове таймер, които работят според критериите на производителя на машината. Уверете се, че таймерът е лесен за използване. Опитайте различни модели и марки в магазина.

Избягвайте объркващ таймер, повечето машини изискват от вас да преброите броя часове между времето, което сте задали на машината, и времето, в което искате да се направи хлябът. Ето защо, ако настройвате машината в 9 часа през нощта и искате хляб направен в 8 часа сутринта, тогава трябва да настроите таймера за 11 часа.

Някои от машините ви позволяват да настроите таймера като обикновен цифров часовник. Други светват в указаното време и хлябът се приготвя без проблеми.

програми

На теория, основните програми, които хлебопекарката трябва да изпълни, са две: основен или бял хляб, и ръчен или програма за тесто.

Всички хлебни и тестени продукти могат да бъдат направени само с тези две програми. Въпреки това, допълнителните програми на някои машини ви позволяват да създадете различни видове хляб.

Тези програми са удобни за специални цели и за да можете да придобиете по-добро качество, трябва да обмислите какви видове хляб ще правите, за да изберете машината, която искате да купите. Например, ако вашето семейство предпочита сладкия хляб, може да искате да изберете пекарна с програма за сладък хляб; това се отнася и за хлебчета от пшеница, френския хляб, както и за другите видове.

След като разберете какво искате да печете, можете да изберете машината с циклите, които работят най-добре за вас. Циклите, които се предлагат в машини за производство на хляб, обикновено са:

 • Основна. Това е най-използваната програма за повечето хлябове. Можете да я използвате, адаптирайки се съгласно инструкциите за употреба, за почти всеки вид печене.
 • Бърза. Тази програма намалява времето за готвене с около един час. Някои машини са програмирани за бързо печене. Неговият редовен цикъл е от 1 до 2 часа, така че всички хлябове, направени по този начин се пекат по-бързо.
 • Пълнозърнест. Тази програма осигурява по-дълго време, което е необходимо за пълнозърнестия хляб. При някои машини може да се наложи да направите някои корекции, ако нямате тази програма или ако нямате възможност за програмиране на по-продължително време на месене и печене. Можете да спрете и рестартирате хлебопекарната след първия цикъл на месене, ако е необходимо.
 • Френски хляб. Намалява времето за месене и увеличава времето на бухване на тестото. Това е идеалният начин за приготвяне на рецепти с ниско съдържание на мазнини и захар и, освен това, хляб с хрупкава кора.
 • Паста. Използвайте тази програма, за да меси и да позволи на тестото да се издуе. След това можете да се наслаждавате на оформянето на тестото с ръце и да приготвяте хляба си във вашата фурна.
 • Стафиди или ядки. Всъщност, този таймер сигнализира кога да добавите ядките, така че да не се счупят или да изсъхнат преди започването на печенето.
 • Просто печете. Тази програма е добра за печене на замразено тесто, въпреки че, което прави програмата може да се направи в конвенционална фурна.
 • Сладък хляб. Захърта влияе върху времето на бу и температурата на готвене, и този цикъл компенсира тази слабост. Консултирайте се с ръководството за експлоатация на производителя на машината, която сте избрали да знаете кога да го използвате, или да адаптирате машината без този цикъл, когато приготвяте сладък хляб.
 • Конфитюр. Тя ви позволява да си направите собствени конфитюри и желета.
 • Блатове за торта. Тя трябва да прави сладкиши и безквасен хляб като банановия хляб.
 • Макаронени изделия. Замесете тестото и го разгънете.
 • Тесто за пица. Прави тестото, разгъва го и пече чудесна домашна пица.
 • Програмируеми. Това ви позволява да настроитесобствена програма. Това ви дава възможност да контролирате времето за месене и колко искате тестото ви да се бухне.

Размер на съдовете за хляб

Размерът на съдове за печене варира в зависимост от капацитета на хлебопекарната. Тарелките на машините са с размери от 1 до 2,5 килограма. Препоръчваме ви да закупите поне една машина, която е между 450 и 1500 грама.

Другото нещо, което трябва да имате предвид, е, че хоризонталните машини, с двойни бъркалки за месене, не вършат добра работа с 1-килограмовите рецепти. Просто няма достатъчно място за да работи добре. Ако 1-килограмовите рецепти са това, което искате, тогава е по-добре да вземете решение за вертикална 1,5-килограмова машина.

Избор на цвета на кората

Тази функция ви позволява да контролирате цвета на кората. Важно е да се внимава с някои хлебопекарни, тъй като по-леката настройка на тази функция може да доведе до получаване на гумен хляб, особено ако е сладък хляб.

Контролът на кората е хубава черта. Обикновено хлебопекарните се разработват, за да получат три конфигурации от кора: чиста, средна и тъмна. Някои машини имат сандвич настройка, която прави хляб с по-светъл тон от по-леките корички.

Икономия на енергия

Енергоспестяващото устройство е устройство с памет, което съхранява вашия хляб в случай на прекъсване на захранването, като например незабелязано натискане на щепсел или временна загуба на енергия. Икономията на енергия в някои пекарни ви дава само 10 секунди, за да възстановите електричеството, а в други – до 10 минути.

Ако енергията се възстанови в рамките на установеното време, програмата ще продължи там, където е спряла. Ако енергията изчезне по време на процеса на печене, препоръчително е хлябът да се изхвърли и да започне отначало.

цена

Има машини за приготвяне на хляб с ценови диапазон, който варира от 70 лева до повече от 400 лева. Но плащането на повече не винаги се превръща в по-добра хлебопекарна, всичко зависи от нейната функционалност, качеството на материалите, употребата и дори от качеството на съставките, които използвате за приготвяне на хляба.

Предимството е, че при търсене на конкурентна хлебопекарна има разнообразие от цени и можете да решите коя е най-подходящата за вас и която има и тези функции, които я правят предпочитана.

Важно е да сте наясно с това колко искате да похарчите и какво искате да правите с вашата машина, така че можете да си купите хлебопекарна, която е по-евтина и напълно изпълнява тази функция, за която сте я купили.