Най-добри кани за филтриране на вода

Преди няколко месеца забелязах как водата вкъщи изглежда все по-мръсна. Започнах да търся информация и бях разтревожена като знам, че живея в един от районите с най-лошо качество на водата. Затова реших да взема кана за филтриране на вода.

И трябва да Ви кажа, че си заслужаваше. От тогава съм филтрирала много литри вода и чувствам, че тялото ми я приема по-добре защото е по-лека.

Ако все още не знаете, аз ви съветвам да разберете какво точно консумирате и да изберете здравословния вариант.

Коя е най-добрата кана за вода с филтър?

Съществуват различни модели и системи на кани с филтри. Най-добрите съдържат филтриране чрез активен въглен, йонен обмен и минерални топчета.

Но, разбира се, видът и интензивността на филтриране ще зависят от вашите нужди. Въпреки, че никога не боли да се елиминират замърсители.

За да изберете най-добрия вариант, не само трябва да мислите за вида на процеса, но също и за съдържанието и общия дизайн, тъй като има контейнери с много бавен поток, които могат да бъдат непрактични.

Ето защо аз подготвих това сравнение с любимите ми продукти и това несъмнено ще промени начина, по който консумирате вода от сега нататък.

1. Кана за филтриране на вода Аквафор Аметист

20 пъти по-малко замърсяване

Кана Аквафор Аметист
Кана Аквафор Аметист
Към Офертата

Тази кана за филтриране на вода е една от най-добрите. Той е международно одобрена и отговаря на екологичните стандарти. Важното е, че тя наистина улавя компоненти, които са трудни за отстраняване, като олово, хлор, ръжда,цинк и органични субстанции. Ако се нуждаете от екстремно почистване, това е решението.

2. Кана за филтриране на вода Brita Marella XL

С цифров метър за продължителност

Кана за филтриране на вода Brita Marella XL
Кана за филтриране на вода Brita Marella XL
Към Офертата

Подходяща за филтриране на вода за готвене или приготвяне на кафе, тъй като премахва лошия вкус, мед, цинк, хлор и олово. Това, което ми харесва най-много, е, че размерът и е идеален за хладилника. В комплекта включва един филтър.

3. Кана за филтриране на вода Aquaphor

Елиминира хром и олово

Кана за филтриране на вода Aquaphor
Кана за филтриране на вода Aquaphor
Към Офертата

Съпругът ми не нехаресва водата от чешмата, затова купих тази голяма кана с филтър, така винаги имаме здравословна хидратация. Тя е малко тежка, но си струва цената си, а дизайнът и позволява да бъде изпозвана без инциденти. Идва в комплект с два филтъра.

4. Кана Аквафор Оникс насища водата с магнезий

Включва 3 филтъра

Кана Аквафор Оникс
Кана Аквафор Оникс
Към Офертата

Тази каничка има няколко нива на филтрация, така че ще елиминира почти всеки замърсител. Благодарение на срока на експлоатация до 200 литра и компактния дизайн е идеалена за дома и офиса. Най-хубавото е, че насища водата с магнезий и идва в комплект с 3 филтъра.

5. Кана за филтриране на вода Hygea Energy

Идеален размер

Кана за филтриране на вода Hygea Energy
Кана за филтриране на вода Hygea Energy
Към Офертата

Голямото нещо за тази кана за филтриране на вода не е нейната ергономична структура или голям капацитет, а дизайнът и на филтриране, идеално проектиран за водата в България. Благодарение на минерализатора, водата е обогатена и с чудесен вкус, идеална за насърчаване на повече напитки през деня.

Защо трябва да използвате кана за вода с филтър?

Въпреки че вярваме, че всяка изглеждаща на пръв поглед чиста вода е питейна, това не е така.

Някои пречиствателни станции използват твърде много химикали и че заедно с километри стари тръби могат да причинят замърсяване на водата, която пием.

Така че, за да можете да консумирате наистина здравословна вода, по-добре е да използвате кана с филтър.

Ползи за здравето от използването на кана за вода с филтър

Елиминирайте хлора

Консумацията му е вредна и може да причини бъбречни и чернодробни заболявания.

По-малко олово

С воден алкализатор се получава по-малко плътност на течността и пълното елиминиране на оловото, което се натрупва в третираната вода.

Вредна пластмаса

Преминаването през филтрирана система гарантира намаляването на риска от заболявания поради контакта на водата с вредна пластмаса.

Как да изберем най-добрата кана с филтър?

Какво елиминира

Ако изберете евтина кана, вероятно ще успеете да елиминирате само хлора и неговата миризма. Докато по-технологичен модел ще може да премахне микробиологичните замърсители, селскостопански, тежки метали и фармацевтични остатъци. Препоръчвам ви да знаете колко е замърсена водата преди да решите.

дизайн

Това не е просто въпрос на естетика, която може и да е, а да се използва. Дизайна ще определи капацитета и уплътняването на контейнера. Така че трябва да мислите за размера на хладилника и колко членно е семейството ви.

капацитет

В този ред на мисли трябва да знаете, че капацитетът може да бъде измерван в чаши. Една чаша е еквивалентна на 0,24 литра. Знаейки това, можете да изберете по-лесно подходящия размер. Разбира се, казвам ви, че е възможно моделите с повече от 8 чаши да са твърде тежки, за да се зареждат няколко пъти на ден.

дългосрочно използване

Дългосрочното изпозване реално зависи от подменящите филтри. Средно филтъра трае около два месеца, така че евтината кана може да не е толкова евтина, ако трябва да подменяте фитъра по-често. Можете обаче да потърсите марка, която предлага голям пакет от филтри на по-ниска цена.

Какво премахва филтъра?

Премахването на олово или флуорид може да бъде много трудно и ако това е, което ви трябва, може да бъде скъпо. От друга страна, ако искате по-надежден стандартен продукт, ще е достатъчно да потърсите някои с интернационални сертификати, за да намерите основна защита.

Без БФА

 Това вещество е използвано много за производството на най-издръжливите пластмаси.

Открито е обаче, че то е свързано с мозъчни проблеми и рак. Затова е важно да имаме кани, които ще бъдат постоянно използвани без BPA.

Индикатор за подмяна

Вече ви казах, че филтърът трябва да бъде подменен така, че да изпълнява функцията си правилно, но как да знаете кога да го направите?

За щастие, пазарът вече се погрижи за това и разработи стикери или цифрови индикатори, които показват текущото състояние на филтриращата система и кога трябва да се подмени.

Това се постига чрез измерване на количеството вода, което е изтекло или отминалото време след последната смяна.