Най-добрите кани за филтриране на вода

Водата, която тече от чешмите ни не винаги е добра за пиене. Тя може да е прекалено варовита или замърсена в следствие на стари тръби например. Поради тази причина много често хората прибягват към постоянното купуване на бутилирана вода. Това обаче е свързано с редица неудобства. Тези стекове тежат, водата свършва неусетно, а количеството пластмаса, което се изхвърля е напълно ненужно. Решението на този проблем обаче е много лесно. Благодарение на една кана за филтриране на вода, всички тези проблеми ще останат в миналото Ви.

Трябва да Ви кажа, че това е една от най-успешние покупки, които съм правила в последно време. От както имам тази кана, тя е в постоянна употреба, цялото семейство пие от нея и всички се чувстваме добре.

Ако обмисляте покупката на подобна кана за филтриране на вода, но се колебаете и искате да научите повече за начина на филтриране и предимствата ѝ, то тогава сте на правилното място!

Коя е най-добрата кана за вода с филтър?

Съществуват различни модели и системи на кани с филтри. Най-добрите обаче са тези, които филтрират водата чрез използването на активен въглен, йонен обмен и минерални топчета.

Разбира се, видът и интензивността на филтриране ще зависят от вашите нужди. Убедете се обаче в качеството на каната, която сте избрали, за да не останете разочаровани.

За да изберете най-добрия вариант, не само трябва да мислите за начина на филтриране, но също и за съдържанието и общия дизайн на каната. Избягвайте такива с прекалено бавен поток или малък обем, те могат да се окажат много непрактични.

За да улесним избора Ви и за да Ви запознаем по-задълбочено с едни от любимите ни кани за филтриране на вода, подготвихме списък който несъмнено ще промени начина по който консумирате вода от сега нататък.

1. Кана за филтриране на вода Аквафор Аметист

20 пъти по-малко замърсяване

Кана Аквафор Аметист
Кана Аквафор Аметист
Към Офертата

Тази кана за филтриране на вода е една от най-добрите в момента на пазара. Фирмата Aquaphor е международно известна и предпочитан избор от много семейства по света. Тя отговаря на всички екологични стандарти и предлага на своите клиенти висококачествена пречистена и здравословна вода, благодарение на касетата която съдържа гранули от активен въглен от кокосови, сребърни и AQUALEN влакна. Тази кана наистина улавя компоненти, които са трудни за отстраняване. Това са олово, хлор, ръжда, пестициди, както и тежки метали. Ако искате да сте сигурни, че водата която приемате е чиста и здравословна за вас и вашите деца, то тогава Ви препоръчваме този продукт.

2. Кана за филтриране на вода Brita Marella XL

С цифров метър за продължителност

Кана за филтриране на вода Brita Marella XL
Кана за филтриране на вода Brita Marella XL
Към Офертата

Brita е марка на която без съмнение също може да се доверите. Тя гарантира качестена и вкусна вода за пиене. Премахва тежките метали, пестициди, хлор, предотвратява развитието на бактерии, а благодарение на йоннообменната смола съдържаща се във филтъра ѝ, се предотвратява натрупването на котлен камък. Той е главния виновник за повредата на кафе машините и каните за гореща вода.

Каната Brita Marella има компактен дизайн и би могла да се съхранява на вратата на хладилник. Също така тя разполага с индикатор, който показва кога е време да смените филтъра си. Това обикновено се случва на около 4 седмици. Разбира се времето е отностително, тъй като зависи от големината на семейството Ви и честотата на използване.

3. Кана за филтриране на вода Aquaphor

Елиминира хром и олово

Кана за филтриране на вода Aquaphor
Кана за филтриране на вода Aquaphor
Към Офертата

Както всички знаем пиенето на вода е изключително здравословно. Колкото повече пием, толкова по-хидратирани и здрави се чувстваме. Ако вашето семейство или консумацията на вода са голями и се нуждаете от контейнер с голям капацитет, то тази кана е с вместимост 2.8л.

Капацитета на филтъра е до 300л вода, а индикаторът ще Ви напомни когато е време да го смените.

4. Кана Аквафор Оникс насища водата с магнезий

Включва 3 филтъра

Кана Аквафор Оникс
Кана Аквафор Оникс
Към Офертата

Тази каничка има няколко нива на филтрация, така че ще елиминира почти всеки замърсител. Благодарение на срока на експлоатация до 200 литра и компактния дизайн е идеалена за дома и офиса. Най-хубавото е, че насища водата с магнезий и идва в комплект с 3 филтъра.

5. Филтрираща кана Brita Flow 8,2 л

Идеален размер

Филтрираща кана Brita Flow 8,2 л
Филтрираща кана Brita Flow 8,2 л
Към Офертата

Ако търсите кана с голям капацитет за вашия офис например, този модел Brita е идеален за Вас. Капацитетът на контейнера му е 8.2 л. А благодарение на дизайна си е и много удобна за използване. Каната разполага с четири нива на филтриране, което гарантира чиста, пивка и здравословна вода без никакъв мирис каквато е истинската вода. Идеална за насърчаване на повече напитки през деня.

Защо трябва да използвате кана за вода с филтър?

Въпреки че много от нас си мислят, че няма нищо лошо в чешмяната вода и тя е безвредна, то това далеч не е така.

Някои пречиствателни станции използват твърде много химикали, а заедно с комбинацията от километри стари тръби, те лесно могат да причинят замърсяване на водата, която пием.

Така че, за да сте сигурни че консумирате наистина здравословна вода, по-добре е да използвате кана за филтриране на вода.

Ползи за здравето от използването на кана за вода с филтър

Елиминиране на хлора

Консумацията на хлор е вредна и може да причини бъбречни и чернодробни заболявания. Филтрите на тези кани надеждно пречистват хлора.

По-малко олово

Оловото е токсичен метал, който е изключително вреден, в случай че попадне в човешкия организъм. Натравянето с олово е възможно когато водата преминава през оловни тръби, за да стигне до домакинствата. Може да избегнете това с помощта на кана за филтриране на вода. Нейният филтър задържа тези тежки метали и водата, която изтича в долната част на контейнера е напълно безопасна за пиене.

Вредна пластмаса

Преминаването през филтрирана система гарантира намаляването на риска от заболявания поради контакта на водата с вредна пластмаса.

Как да изберем най-добрата кана с филтър?

Съдържание на филтъра

Ако изберете евтина кана, вероятно ще успеете да елиминирате само хлора и неговата миризма. Докато по-технологичен модел ще може да премахне по-голямата част от вредни примеси и тежки метали. Ще пречисти водата, ще я избистри и ще намали твърдостта ѝ.

Дизайн

Това не е просто въпрос на естетика. Дизайна ще определи капацитета и размера на контейнера. Ще предопредели къде можете да я съхранявате. Компактният дизайн ще Ви позволи да държите своята кана в хладилник например. Така ще имате винаги студена и свежа вода за пиене в топлите дни.

Производителите предлагат и кани в различни цветови гами, за да се харесат на повече клиенти. Също така те биха могли да се съчетаят с интериора на вашата кухня.

Капацитет

В зависимост от това какви са нуждите Ви, за къде Ви е нужна каната или колко членно семейство сте, трябва да прецените какъв капацитет кана да потърсите. На пазара се предлага разнообразие от модели, които биха могли да задоволят изискванията на всеки клиент. От кани с размери от под 1л, до такива със съвместимост от около 9л.

Дългосрочно използване

Дългосрочното изпозване реално зависи от подменящите филтри. Средно филтърът трае около един месец, така че евтината кана може да не е толкова евтина, ако трябва да подменяте фитъра ѝ по-често. За да спестите от бюджета си Ви препоръчваме покупката на по-големи кутии с филтри. Много често те излизат на по-ниска цена. Също така старателно почиствайте своята кана след всяка смяна на филтъра. Това е не само хигиенично, но и ще осигури по-дълъг живот на каната Ви.

Важността на филтъра?

Филтърът е най-важната част от тези кани и единствено от него зависи ефикастността на продукта. Поради тази причина каната, която сте избрали трябва да е на фирма с репутация и гаранция за качество. Трябва да сте сигурни, че тя ефективно премахва всички вредни вещества от водата, като я оставя бистра, без миризми и много приятна за пиене.

Без БФА (BPA Free)

 Бисфенол А е вещество широко използвано при производството на различни пласмасови изделия за да осигури по-голяма издръжливост на пластмасата.

Изследванията показват обаче, че то е свързано с появата на мозъчни проблеми, а дори би могло да причини рак. Поради тази причина е изключително важно в каната, която ще съхранявате водата си, да не се съдържа това вещество.

Индикатор за подмяна

Както споменахме няколко пъти, филтърът е най-важният елемент от работата на тези кани. За да сме сигурни, че те работят правилно и ефективно пречистват водата, филтърът трябва да се подменя периодично. Тъй като тези филтри не са толкова ефтини, не можем да си позволим да ги подменяме без да има нужда от това.

За да спестите от бюджета си уверете се, че каната за филтриране на вода, която сте решили да закупите разполага с индикатор за смяна на филтъра. Обикновено той работи на принципа на измерване на количеството вода, което е изтекло през резервоара или отминалото време след смяната на последния филтър.

Той ще Ви показва нивото на филтъра във всеки един момент. По този начин винаги ще пиете хубава и здравословна вода, а когато е време да го смените, индикаторът ще Ви информира за това.