5 Най-добъри кростренажор модели, за спортуване във вашия дом

Смяната на темпото на живот и добавянето на упражнения към ежедневния ви живот не винаги е свиркане и пеене, то изисква дисциплина и преди всичко изборът на добър уред за упражнения по правилния начин.

В тези случаи, като най-добрият кростренажор у дома, може да бъде вашето решение, тъй като предлага физическа подготовка и разнообразен набор от упражнения, които подобряват сърдечната честота. Помагат ви да изгаряте калории и следователно губят тегло и са най-добрите! Поради ниското си въздействие, те са подходящи дори за тези, които са претърпели наранявания.

Това, което е абсолютно необходимо преди закупуването, че вие сте ясно колко място имате в една у дома, така че ще знаете дали мястото подхожда за сгъваем модел, някой компактен или най-големия.

Много е полезно да знаете какво да очаквате от продукта, може би имате интерес към професионален или дори един от тези, в които почти можете дори да бягате.

Също така е важно да правите сравнения на цените, характеристиките и марката, така че най-накрая да изберете най-удобния модел и този, който е най-икономичен за вас.

Кой е най-добрият кростренажор?

На пазара ще намерите всичко – от модерни модели от висок клас до прости кростренажори на ниска цена, която ще трябва да замените след кратко време.

Ако вече сте взели решение да имате такъв, най-добре е да направите тест на наличните и да изберете според вашите изисквания. Ние направихме нашите и получихме този кратък списък с предложения, които предлагаме тук:

1. Кростренажор DKN Technology Multi Motion Trainer XC-170i

Удобен и лесен за съхранение

Кростренажор DKN Technology Multi Motion Trainer XC-170i
Кростренажор DKN Technology Multi Motion Trainer XC-170i
Към Офертата

Осигурен с 32 степени на трудност, той има програми за импулс и функция за сърдечната честота, които ще ви позволят пълен мониторинг на тялото, докато правите кардио упражнения.

Това е компактен модел, лесен за преместване благодарение на транспортните си колела. Има поставка за чаши и бутилки.

Този модел е скъп, но производителят ви дава две години гаранция за продукта. Той е идеален, ако искате да започнете по-здравословен начин на живот възможно най-скоро.

2. Велоергометър DHS 3615

Устойчив и ефективен

Велоергометър DHS 3615
Велоергометър DHS 3615
Към Офертата

Този кростренажор предлага 8 степени на трудност за най-добра тренировка, много добре за скорост и изгаряне на калории, което ще бъде от голяма полза при загуба на тегло.

Предлага се с безшумна магнитна спирачка, регулируема дължина на стъпката и рампа на накланяне.

Той има висока цена, но е модел с няколко допълнителни елемента, изграден е по стабилен начин, с качествени материали.

3. Кростренажор Fitness Kettler Axos CETO P

Устойчив

Кростренажор Fitness Kettler Axos CETO P
Кростренажор Fitness Kettler Axos CETO P
Към Офертата

Този модел се предлага с регулируеми противоплъзгащи се педали в три нива с идеална дължина, за да работи мускулите и да предпазва тялото от възможни наранявания.

Това е полупрофесионално, високопроизводително устройство, което има 16-степенно контролирано ниво на трудност, програмирано тренировки и съвместимост с аксесоари.

Той не е евтин, но е траен продукт с ненадминато качество, производителят ви дава гаранция, така че ще се насладите на наистина трайно устройство.

4. BH Quartz II

За интензивна домашна употреба

Кростренажор Techfit E410
Кростренажор Techfit E410
Към Офертата

Направен за трениране от 7 до 20 часа седмично, този модел има магнитна спирачка, LCD монитор и е лесен за местене благодарение на включените колела.

Той също така има различни степени на трудност, при които тренировката тонизира тялото и има по-малък риск от нараняване.

Този домашен кростренажор позволява висококачествени тренировки с контрол на сърдечната честота, благоприятстващи сърцето.

5. Кростренажор Kondition, BEL-2700

Устойчиви и удобни

Кростренажор Kondition, BEL-2700
Кростренажор Kondition, BEL-2700
Към Офертата

Кростренажор Kondition идва с ергометър, функции, които контролират разстоянието, скоростта и консумацията на калории и ще ви позволят добра аеробна тренировка.

Той е статичен, изграден със сигурно захващане и може да поддържа до 100 кг тегло. Този модел е най-евтиният от списъка и според мнението на онези, които вече са го купили, лесно се сглобява, лесно се съхранява и цената му е добре за качеството на продукта.

Предимства на кростренажора

Използването на кростренажор ви носи редица ползи, които можете да наблюдавате ясно в тялото, издражливоста и здравето, не само да се посветите на физическата активност, но също така, тази дейност ще ви даде много причини да го приемете като най-ефективното упражнение. Тук обясняваме няколко:

Увеличете аеробиката

Това е, без съмнение, едно от най-важните ползи, които ще намерите. Упражненията в тази машина увеличават сърдечната честота. С това, което правите рутинно от 20 до 30 минути, поне три дни в седмицата, ще можете да увеличите достатъчно аеробния си фитнес. Необходимо е да се помни, че с добра аеробна готовност можете да извършвате дейности за дълги периоди, без да имате затруднено дишане.

Можете да упражнявате без въздействие

Упражненията с кростренажор са добри за възрастни хора и дори за хора в рехабилитация. Ако страдате от наранявания в костите, ставите, сухожилията, или имате здравословни състояния като наднормено тегло, разширени вени, остеопороза, артрит или наскоро сте имали операция на коляното, можете да се възползвате от тези упражнения, защото, когато краката ви са върху платформите за плъзгане, не ви поставя в състояние да понесете голямо влияние по време на тренировката. В тези случаи елиптичната машина е безопасна опция за вас.

Имате обща тренировка на тялото

Благодарение на техния дизайн, тези машини ви позволяват да работите с краката, гърдите и раменете в една и съща серия от упражнения, завършвайки тренировка за цялото тяло само за 20 минути.

Вие правите добро упражнение в долната част на тялото

Има групи спортисти, които фокусират интереса си върху тренирането на долната част на тялото, в тези случаи кростренажор е перфектната машина, защото с нея ще работите с редица мускули на краката.

Изгаряне калории

В зависимост от теглото си можете да изгорите до 400 калории само за половин час. Ако сте много тежки, ще изгорите повече калории за кратко време, но трябва да вземете под внимание интензивността на трениране, в тези случаи трябва да увеличите съпротивлението на машината, така че да харчите повече енергия в упражнението.

Как да изберем най-добрия кростренажор?

Изборът на едно от тези устройства не е лесна задача, но всичко ще бъде обобщено в това, което очаквате от модула за трениране и колко пари сте готови за покупката.

В допълнение към тази двойка елементи е необходимо също така да разгледате следните фактори, които със сигурност ще увеличат размера на вашата инвестиция в устройството.

Производителност

Качествените домашни кростренажори обикновено са добър съюзник на здравето за тренировки у дома, но ако купите евтин модел, може би в дългосрочен план ще трябва да харчите повече, защото лошите имитации със сигурност ще спрат да работят много бързо, това са основните аспекти на изпълнението, което трябва да вземете под внимание, когато купувате:

 • Съпротивление:  Ако искате устройство, което надхвърля нивото за начинаещи, с което купувате такъв с поне 10 кг махово колело ще бъде добре. Съпротивлението трябва да е тежко, ако сте много тежки, така че да почувствате изпълнението на елиптичното движение. Няма да е евтино, но ще сте получили това, което търсите. Ще откриете, че тези устройства са подходящи както за онези, които са жадни за предизвикателства, така и за тези, които получават лека физиотерапия.
 • Стъпка:  евтините кростренажор модели няма да ви донесат, почти никога, това качество, обаче, средния и висок диапазон да, който ще ви даде възможност да регулирате темпото на машината според предпочитанията на всеки потребител.
 • Превъзходно трениране на тялото:  Ако прегледате офертата, ще забележите, че в повечето случаи моделите със среден и висок обхват на тези устройства имат подвижни дръжки, които дори имат ъгли, така че да ги адаптирате удобно според вашия размер. Особено добре е да дадете ефективна и качествена тренировка на горната част на тялото, в комбинация с тренировката, която ще получите в долната част.

Трайност

В по-скромните си модели производителите са положили усилия за разработването на тези машини с основни компоненти за издръжливост и с доста проста електроника.

Ако търсите по-високи диапазони, ще видите по-високо качество на изпълнение и продължителност. Тук обясняваме други подробности, които в тази категория трябва да обърнете внимание на тези подробности:

 • Метал срещу пластмаса:  Металът определено прави тези машини по-стабилни по време на тренировка. По-добър и по-издръжлив кростренажор, чиито части са изработени от метал, отколкото пластмасови. Ако искате нещо добро, не забравяйте да купите с метални части.
 • Запечатани лагери:  Устройствата от този вид използват лагери, по-евтините модели изискват често смазване, за да ги поддържат безпроблемно. Ако вие искате най-издръжливите трябва да закупите онези, които носят запечатани лагери с авто-смазка, което ще гарантира по-голяма издръжливост и по-добра поддръжка на устройството.
 • Дизайн на задната част:  Тези устройства обикновено се свързват с намалена поддръжка, но вие също ще получите трайни с предни и централни устройства, като последните са обикновено компактни устройства, така че ако искате нещо, което не заема толкова много място, трябва да разгледате тези опции
 • Максимално тегло на потребителя:  Ако искате дълготрайност на избраната от вас машина, ще трябва само да разгледате капацитета на теглото. Един добър кростренажор за домашно използване трябва да поддържа поне 150 кг тегло.
 • Гаранция:  Друг елемент, който ще хвърли светлина върху дълготрайността на продукта, е именно гаранцията. Едва ли продават модел, който има гаранция за цял живот, но ако погледнете устройство с гаранция, по-малка или равна на 6 месеца, най-вероятно е, че след това време трябва да си купите нов. Добрите уреди обикновено предлагат гаранции за електронната им част или покритие на движещи се части и рамка.

Характеристика

Що се отнася до домашните елиптични устройства, необходимо е да имате предвид, че изпълнението им само поддържа определена група характеристики, тук обясняваме най-важното:

 • Регулируем наклон:  Въпреки че някои машини имат стъпка или регулируема стъпка, ще откриете, че други имат регулируем наклон, който ви позволява да симулирате катеренето с различни ъгли, за да фокусирате мускула, като по този начин постигнете изгарянето на калории. Елиптичните тренажори с това качество са добър вариант.
 • Индивидуални програми:  Тези продукти обикновено ви предлагат серия от много разнообразни предварително установени програми и те също ви предоставят персонализирани тренировки, особено по-скъпите модели.
 • Контрол на сърдечния ритъм:  Когато купувате оборудване от този тип, ще откриете, че много от тях ще ви предложат програми за упражнения, за да контролирате сърдечната честота. Те работят, основно, чрез регулиране на съпротивлението на педала, което ви помага да работите в диапазона на целевия сърдечен ритъм. Ще намерите и оборудване, което работи с гръдни ленти, които безжично наблюдават сърдечния ви ритъм.
 • Екрани с висока разделителна способност:  Това е качество, което се е разпространило в тези устройства. Ако прегледате офертите, ще откриете, че повечето домашни кростренажори идват с панорамни екрани с висока разделителна способност, които улесняват програмите за трениране и проследяването на различни данни.
 • Съвместим с iPhone / iPod:  За да не ви омръзне, докато правите упражненията си. Повечето от тези устройства идват с високоговорители за MP3 плейъри, някои се предлагат с порта за зареждане и конзолни контроли за мобилни устройства.

Комфорт

За да бъде вашето оборудване по-удобно, може да се използва добра стъпка на педала, тъй като намалява умората и ви помага да тренирате по-силно. Други елементи също могат да направят вашият кростренажор по-удобен: място за поставяне на бутилка за вода и вграден вентилатор ще направи разликата.

Преносимост

Едва ли ще намерите на пазара някакъв кростренажор, която е наистина преносим. Характерът на тези устройства определено ще затрудни съхраняването му в куфар, местенето мъ по стълбите или да го вземете със себе си навсякъде.

Въпреки това, те се считат за „преносими“ , които имат транспортни колела и улесняват преместването им от едно място на друго в рамките на собствения ви дом. Моделите на задното сгъване и с колела са сред най-преносимите, но това качество без съмнение ще ви струва малко повече.

Компактен размер

По отношение на размерите, тези машини обикновено имат голяма рамка и части, които са склонни да заемат повече пространство. Централно управляваните, по своя дизайн, са най-компактни. Ако имате малко място за устройството, последното може да е най-добрият вариант.

Тиха работа

Трябва да знаете, че дори най-тихите от кростренажорите винаги ще създават шум. Макар тези машини да имат магнитно съпротивление, което предотвратява триенето и намалява шума, също така е вярно, че тежките колела могат да предизвикат някакъв шум при вертенето.

В евтини модели можете да откриете тези проблеми в резултат на някои хлабави винтове, така че не пострадате, преди да започнете тренировката си, погледнете в случай, че трябва да затегнете болт. Сред различните типове, задвижването на задните колела е по-малко шумно от преднато.

Множество дръжки

Ако се интересувате специално от полезността на тези тренировки, за да тренирате горната си част на тялото, това качество ще бъде много полезно за вас. С промените на дръжките можете да тренирате ръце, рамене, гърдите и гърба.

Ще намерите и тези с прости кормила, които ще ви позволят само да държите баланс. Други имат водачи, които се огъват в края и позволяват по-добра поза, с което можете да се фокусирате върху различни мускулни групи.