Най-добрите куфари за пътуване

Почивките не се ограничават до светкавично бягство през уикенда и затова не е достатъчно да имате какъвто и да е куфар у дома.

Защото понякога, както в обичайните ваканционни периоди, можем да се насладим на безопасно и заслужено време за почивка.

Ето защо е важно за тези дати да имате добър куфар за колата, за влака или за пътуване със самолет. Защото достатъчно добре събран багаж е синоним на тиха почивка.

И когато търсите добър куфар, трябва да имате предвид много неща, за да изберете идеалния: лекотата на транспорт, неговия размер, безопасността му. И ако ще пътуваме със самолет ни трябва здрав дизайн, който предотвратява повреда, което от решаващо значение.

1. Куфар Kring Ethiopia ABS, 65 см

Куфар Kring Ethiopia ABS
Куфар Kring Ethiopia ABS
Към Офертата

Kring Ethiopia ABS е куфар, който се продава в Европа от марка, която в дългогодишния си опит показа, че е гаранция за качество и дълготрайност.

Това е твърд куфар, но създаден с много леки материали, които ви позволяват пренасянето на повече багаж според лимитите на вашия билет.

По-конкретно, този модел с размер 65 см височина и 44 см ширина и тежи само 3,5 кг е проектиран за пътувания повече от 10 дни.

Той е много устойчив и ще бъдете изненадани от всичко, което можете да поберете вътре. Освен това, ако имате куфари със същата височина у дома, вероятно ще видите, че при този модел вътрешното пространство се използва по-добре и имате много повече багаж.

Колелата му са с добро качество и се плъзгат плавно, без да се дърпат въпреки интензивната употреба или ударите, които могат да получат при товаренето и разтоварването от самолет. Той има 4 многопосочни двойни колела, с въртене на 360º, за да може да се транспортира удобно и да може всеки да се справи с него с малко усилия.

Положителен момент е, че дръжката, въпреки че е направена от пластмаса, има ергономичен дизайн и можем да приспособим дръжката към нужната ни височина.

Като допълнително, той има вътрешен разделител, за да организира по-добре предметите, които слагаме в него. Освен това има регулируеми вътрешни каишки, за да се разпределя равномерно теглото му.

2. Куфар Kring JetSet, ABS-PC, 75 cм

Куфар Kring JetSet 75
Куфар Kring JetSet, ABS
Към Офертата

Тази опция за Kring JetSet ни предлага една от най-добрите съотношение цена / качество, която ще намерим.

Той е особено лек, въпреки че е твърд, а този вариант с височина 75 см е наистина широк (вместимост 120 ​​литра). Той е идеален за дълго пътуване.

Той е изработен от поликарбонат, което го прави здрав куфар. Вътре е отделен, за да организира съдържанието, което въвеждаме и което да пасва на възможно най-много дрехи.

Затваря се с цип и има 3-цифрен катинар, идеален за международни пътувания.

Четирите двойни въртящи се колела дават много добър резултат. Между лекотата си в себе си и лекотата на транспортиране, той ще бъде един от най-удобните куфари, когато става въпрос за местенето му от едно място на друго.

По отношение на материалите и цената, този модел е от непобедимите. И въпреки че няма лукс или изключителни неща, той е направен с всичко необходимо, за да бъде траен куфар, с който можем да изминем километри и много възходи и падения до самолета.

3. Комплект куфари Kring Salvador

Комплект куфари Kring Salvador
Комплект куфари Kring Salvador
Към Офертата

Ако сме решили да вземете цялата къщата за следващата ваканция, може да ви трябва цял комплект куфари. В случай, че е така, тази опция на Kring Salvador няма да ви разочарова с отличната си цена / качество.

С този куфар ще разполагате с три размера куфари за не много пари: един за ръчен багаж (55 см, перфектен за Ryanair), един за няколкодневни пътувания (65 см) и друг за пътувания от около 10 дни (75 см ). Между другото, куфарите може да пристигат един в друг, така че не се плашете, ако получите само един пакет.

Всички калъфи са с твърда обвивка и много устойчив поликарбонат, за да предпазят нашите дрехи и предмети, които носим вътре. Освен че е много устойчив материал в тези чанти, той има елегантен дизайн и можем да изберем цвета от шест налични.

Интериорът на куфарите е изцяло облицован и е разделен на две отделения чрез плат с цип, много полезен при организиране на дрехи. Той има и вътрешен органайзер, който да въвежда по-малки обекти.

Както неподвижната дръжка, така и дръжката (дръжката) са наистина здрави. Всички куфари имат 4 двойни въртящи се колела, така че те са наистина удобни за движение.

Добре е, че комплекта има няколко годишна гаранция, така че това ни уверява, че продуктът е добър и издръжлив, подходящ за честа употреба.

4. Куфар Ella Icon Arrow – Черен

Куфар Ella Icon Arrow
Куфар Ella Icon Arrow
Към Офертата

Ако сте от хората, за които цената не е проблем този модел е за вас. Или пък сте от тези, които пътуват много и ви трябва куфар от висок клас, така че да издържа много години при честа употреба, което в крайна сметка е икономия.

И в двата случая можете да обмислите закупуване на куфар с добро качество. И тъй като сме стигнали до света на високия клас, препоръчваме Ella Icon Arrow.

Въпреки размерите си (76 см височина) и големия си обем, той е изключително лек: 4.9 килограма. Той е перфектният баланс между лекота и съпротива. И освен това има подсилени ъгли, за по-голяма издръжливост.

Има 2 неподвижни дръжки отстрани и отгоре и много здрава разтегателна дръжка. Ако изпробваме куфар със среден или нисък обхват, ще забележим разликата в мекотата при удължаване и прибиране на дръжката или при преместване на куфара от едно място на друго.

Налични са четири въртящи, двойни колела, което ви позволява да го движите без усилие, дори ако го носите на пълен капацитет.

Наличен в 2 цвята. Направен е от ABS, така че е наистина устойчив на удари. И, разбира се, има и разделители и вътрешни отделения в горната и долната част.

Що се отнася до сигурността, този модел има 3-цифрено заключване.

Изключителното му използване на пространството и лекотата на боравене го правят идеален за тези, които искат да имат куфар за много години и могат да си го позволят.

5. Куфар – Пътна чанта с колела, DIPLOMAT

Пътна чанта с колела DIPLOMAT
Пътна чанта с колела DIPLOMAT
Към Офертата

Този куфар тип пътна чанта от DIPLOMAT е най-добрият вариант за всички нуждаещи се от мек сак. Това е наистина евтин модел, но много устойчив и универсален. Именно поради своята гъвкавост, препоръчваме да изберете модела с височина 50 см.

Това е сак с компактни размери, но с голям капацитет. Можем да съберем дрехи за поне една седмица пътуване без проблем.

Той е изработен от полиестер, така че можем да го използваме често, без да се страхуваме от ударите, които може да претърпи при пътуването.

Качествата по отношение на материалите са много добри и в допълнение, той има много отделения и ципове удобни за съхранение. Има и външни отделения, за да можете да имате още няколко неща под ръка или да поставяте предмети в последната минута.

Ако по някаква причина не можем да използваме с колелата, има дръжки, които да използваме.

Той има разтегателна дръжка и две задни колела на линия. Колелата са достатъчно големи и тихи, за да го транспортират удобно.

Въпреки че не сме големи почитатели на меките куфари за дълги пътувания, този наистина се препоръчва заради неговата устойчивост и добрия капацитет. Много универсален вариант за всички видове пътувания.

Фактори, които трябва да се вземат предвид

Размери

Размерът е основен аспект, които трябва да имаме предвид. Особено ако ще пътуваме със самолет. Защото знаем, че има ограничения за размера на новия ни куфар.

Например, Ryanair има най-рестриктивните мерки за багаж, а багажът може да тежи само до 15 кг или 20 кг (в зависимост от това какво сме готови да платим). В останалите авиокомпании по правило приемат багаж до 23 килограма тегло.

Що се отнася до размера, в Ryanair той не може да надвишава 81 х 119 х 119 см (съответно височина, ширина и дълбочина).

Тези данни са много важни при избора на куфар. Важно е и тегло на празния куфар. Колкото по-малко е то, толкова по-добре. Защото излишното тегло не е евтино при полет.

Материал

По принцип можем да изберем два вида материали: меки или твърди.

  • Меки (или платнени) куфари: Те са по-леки и универсални и можем да увеличим капацитета им малко повече.
  • Твърди куфари: Въпреки че са склонни да тежат повече, те са тези, които най-добре ще защитават нашия багаж. Ако носим сешоар или нещо по-чупливо, препоръчително е да вземем твърд куфар и да сложим тези устройства между дрехите, за по-голяма защита. По принцип те са по-препоръчителни от меките, ако ще пътуваме със самолет.

Колела

В момента е нормално да намираме големи куфари с колела, които улесняват транспорта. Въпреки това трябва да се вземат предвид две неща: Ако дестинацията, която ще посетите, е подходяща за тях (ако сте тръгнали на сафари например, куфар с колела няма да е подходящ).

Що се отнася до броя на колелата, ще намерим куфари с 2 колела, който ще мърдаме лесно, ​​като ги накланяме, помагайки с дръжката; или чанти с 4 колела, които няма да се налага да дори да накланяме, но можем да ги „влачим“ в изправено положение, като въобще няма да усещаме теглото.

Комфортът между тях не е съпоставим. При тези с две колела трябва да задържим поне част от теглото, защото е наклонен. И също така трябва да ги влачим със сила.

При тези с 4 колела това, което трябва да се направи е само да го дърпаме, стига пода, по който се движим да го позволява.

Дръжка

Много е важно да можем да регулираме дръжката на височина, защото можем да натоварим гърба си.

Важни са и дръжките, които обикновено са отстрани и в горната част. Те са от съществено значение, когато е време да се натоварят, за да го повдигнете до багажника, влака и др. И при разтягане те трябва да понесат цялото тегло.

Непромокаемост

Въпреки че изглежда допълнително, силно се препоръчва куфарът ни да е водоустойчив и ципът да е покрит, за да не се намокри или да не проникнат течности по време на транспортиране.

Имайте предвид, че не само можете да го намокрите от дъжда, но и при транспортитането му в самолета, ако от друг куфар се разлее течност, може да накисне дрехите ви.

Други екстри

Силно препоръчителни са регулируемите каишки отвътре. Организират дрехите, така че да не мърдат по време на пътуването. Помагат да се разпредели по-добре теглото, което улеснява транспортирането и всичко ще пристигне по-малко намачкано и разхвърляно.

Можем да намерим и куфари с каишки или куки за поставяне на по-малки чанти или с подплатени дръжки, за да избегнем изтръпването на ръцете, когато пренасяте куфара.

Що се отнася до сигурността, някои модели включват многоцифрен код, който служи за заключване, така че не е необходимо да слагаме катинар за куфар, за да го заключим. Заключването с код винаги е било добър вариант за обезопасяване на личните вещи в куфара.