Най-добри кухненски роботи за бързо и лесно приготвяне на храна

Има няколко вида кухненски роботи, които можете да използвате в кухнята. Никога избора между различните модели не е лесен и най-вече зависи от вашите нужди и вашия бюджет.

За да ви помогнем в тази задача, ние създадохме ръководство за закупуване, включващо добър списък с най-добрите модели кухненски роботи с най-добро съотношение цена / качество, което ще ви помогне да изберете този, който е най-подходящ за вас.

Използването на добър блендер или пасатор може да бъде много полезно в кухнята, те ви помагат да приготвяте различни видове ястия за нула време, но трябва да отбележа, че не са толкава практични, колкото един универсален кухненски робот, който предлага множество възможности и аксесоари за да опростите начина си на готвене.

Кой е най-добрият кухненски робот?

Най-добрият кухненски робот е този, който успява да покрие следните изисквания: капацитет на купата, добра мощност, безопасност при употреба, броя на аксесоарите, произведен от качествен материал, лесен за почистване. Всичко това е гаранция за добра марка, която държи на качественото производство.

В следствие на всичко това, придобивайки отличен помощник в кухнята, ще можете да се възползвате от повечето свободно време за други ежедневни дейности.

Избрали сме най-добрите кухненски роботи, като се имат предвид техните характеристики, функционалност, адекватно съотношение цена / качество и възможност за покупка в България.

Кухненски робот Kenwood Prospero KM287

Кухненски робот Kenwood Prospero KM287

Кухненски робот Kenwood Prospero KM287 е добре оборудван уред, който има купа 4.3 литра, която ще ви позволи да готвите за цялото семейство. Блендера със задоволителни размери ще ви позволи, както да приготвите плодови или зеленчукови сокове с лекота, но също така смутита и дори супи. Аксесоарът за месене на тесто предлаган с този уред на Kenwood, е практичен, което много улеснява приготвянето на тестени изделия.

Този дизайнерски кухненски робот също предлага месомелачка, която ще мели месо без никакви затруднения. Този издръжлив уред е снабден и с три диска за кълцане и стъргане. Като цяло този модел е сред най-добрите в момента, защото прави точно това, което искате. Той е идеален за потребители, които търсят лесен за използване кухненски робот.

Кухненски робот Bosch MUM48R1

Кухненски робот Bosch MUM48R1

Първото нещо, което си мислих като видях Bosch MUM48R1, беше колко е красив. Кухненски роботи от този тип имат удължена форма, които малко или много приличат на шевна машина. Въпреки това, Bosch MUM48R1 има сгъваема глава и купа от неръждаема стомана, която се поставя в центъра на устройството, така че моделът е много компактен и не заема много място.

Всичко това по отношение на естетиката и дизайна, сега ще преминем към аксесоарите, които този малък кухненски робот включва:

Първите и най-очевидни са инструментите за месене: купата с капацитет 3,9 литра и трите приставки за месене. Роботът работи с четири скорости, които са избрани от интересен бутон колело в дясната страна на машината.

В допълнение, в цената са включени и три диска, които се използват за кълцане на зеленчуци в различна форма и размер.

Мощността на мотора на този кухненски робот е 600 W. Силата, която притежава е напълно достатъчна. Накратко, компактен, но много полезен кухненски робот, който може да бъде много полезен и освен това е супер естетичен.

Кухненски робот PHILIPS Avance Collection HR7778/00

Кухненски робот PHILIPS Avance Collection HR7778/00

PHILIPS Avance Collection HR7778/00 е кухненски робот, който спокойно можем да наричаме 4 в 1, защотото той ви предлага и възможност за месене на тесто, използване на чопър, блендер, сокоизстисквачка и цитрус преса.

Той има мощност от 1300 W и 12 скорости за постигане на отлични резултати според храната, която ще се обработва, плюс пулс функцията, за онези случаи, които изискват това.

Капацитетът на купата му е  3,4 литра,  капацитета на блендера е 2,2 литра, а на месене е 1 литър

Купата на този кухненски робот е доста устойчива на счупване, идеална за интензивната употреба, която е налична във повечето кухни.

Дизайнът на този модел ви позволява лесно да го сглобите, тъй като неговите аксесоари и инструменти имат форма, която пасва точно и интелигентно.

Кухненски робот Bosch MCM3200W

Планетарен миксер SMEG SMF01RDEU

Bosch MCM3200W е един от най-продаваните евтини кухненски роботи известни с безупречното им качество. По отношение на функционалността е много завършен и компактен модел. Кухненския робот Bosch MCM3200W има много предимства, той е произведен с основни функции за оптимална ежедневна употреба.

Ако искате пълен, практичен, малък и безшумен многофункционален кухненски робот Bosch MCM3200W ще е идеален избор. Ще обикнете атрактивния и елегантен дизайн, който ще се впише добре във вашата кухня. Можете да изберете този модел, тъй като е много компактен, така ще е възможно да го съхранявате без затруднения.

От функционална гледна точка, Bosch MCM3200W е многофункционален кухненски робот, който може да извършва до нат 50 функции. Снабден с купа от издръжлива пластмаса (2,3 литра), ще ви позволи да направите подготовка за 4 до 6 души. С други думи, този модел ви позволява да постигнете всичко, на което бихте се надявали от многофункционален кухненски робот. Можете да изберете да направите вкусни снежни яйца, сладолед или да използвате функцията на блендера, за да направите плодов сок.

С този кухненски робот няма да останете разочаровани, той е много задоволителен и перфектен за начинаещи и напреднали, за всеки който търси качествен многофункционален робот, без да се налага да надвишава определен бюджет. Това е евтин многофункционален кухненски робот, който е лесен за използване и почистване. В допълнение, аксесоарите му са съвместими с миялната машина.

Heinner HFP-750BK

Кухненски робот Heinner HFP-750BK

Освен че е евтин модел, този кухненски робот от Heinner е доста функционален.

Той разполага с мощен 750 W мотор с 2 скорости и функция пулс, за тези моменти, които искате да контролирате резултатите, когато кълцате, настъргвате, смачквате и смесвате храната си.

За ваш комфорт и спестяване на време можете да добавите големи парчета през широката захранваща тръба. Капацитетът на неговата купа е 1,2 литра за смесване ви позволява да приготвите до 3-4 порции храна на веднъж.

За ваша безопасност кухненския робот Heinner HFP-750BK няма да се активира, докато капакът не се затвори правилно. Неплъзгащата се основа не му позволява да прави движения по масата.

Това е компактен, лек и лесен за почистване кухненски робот, тъй като неговата купа, остриета и дискове от неръждаема стомана са безопасни за съдомиялна машина.

Кухненски робот Tefal Wizzo QB317538

Кухненски робот Tefal Wizzo QB317538

Какво е кухненски робот?

Кухненски робот е уред, който ни позволява да се насладим на по-качествен живот, като ни помага да спестим време и ни улеснява работата на кълцане, разбиване, настъргване и смесване на храна. Този уред е от съществено значение в нашите кухни, особено ако имаме голямо семейство.

кухненски робот kenwood

Какво мога да правя с кухненски робот?

Всеки кухненски робот има разнообразни аксесоари  като режещи дискове, приставка за блендер, приставка за стъргане, аксесоар за месене, аксесоар за сокоизстисквачка и някои модели са снабдени с допълнителна купа за смесване.

Можете да получите безупречни резултати с вашия кухненски робот, като например:

  • Направете яйчен белтък на сняг, знаете колко е досадно и трудно се прави.
  • Настъргвайте, режете и фалирайте всички видове зеленчуци във всякаква форма и дизайн, като в професионална кухня.
  • Натрошете и смелете дори най-трудните за обработка храни без никакво неудобство.
  • Омесете всякакъв вид тесто за удоволствие на семейството.
  • Направете смути или изцедете сок бързо и удобно.

Какво да търсите при закупуване на кухненски робот?

И сега, нека да преминем към самото ръководство за купуване на кухненски робот. По този начин, дори и да пренебрегнете моделите които ви препоръчахме, ще знаете как да изберете без да направите грешка. Най-вече ви препоръчваме да обърнете внимание на следните фактори:

Способност за обработване

месене на тесто

Първото нещо, което трябва да проверите, е капацитетът за обработка на устройството. И разбира се като говорим за капацитета на един или друг модел, трябва да знаете, че това е много зависи от вашите нужди.

Очевидно е, че ако имате нужда от кухненски робот за двама души, няма да ви е необходим много голям, отколкото при нуждите на голямо семейство. В зависимост от този фактор, трябва да изберете един или друг модел.

Естествено, като цяло, колкото по-голям е кухненския робот, толкова повече енергия изразходва и толкова по-висока е цената му. Имайте предвид обаче, че ако е това, от което се имате нужда, си струва да похарчите малко повече, за да не се налага да го сменяте съвсем скоро.

Освен това внимавайте, когато правите покупката си, дали купата или каната е необходимия за вас размер. Има някои кухненски роботи, които изглеждат доста по-големи, отколкото са в действителност, заблуждават окото, защото имат много аксесоари, които най-вероятно никога няма да използвате.

Не се увличайте по многото аксесоари и се уверете, че роботът, който купувате, има необходимия капацитет, така че да е достатъчен за цялото семейството.

Мощност

използване на кухненски робот

Както винаги, мощността също е фактор, който трябва да се има предвид, и най-вече при избора на кухненски робот. И трябва да кажем, че въпреки че много хора бъркат кухненските роботи с пасатори, истината е, че те са различни.

Нивото на оборотите, от които се нуждае кухненския робот, е много по-ниско от това, което се изисква от блендера. Това обаче не означава, че има нужда от по-малко мощност. Реалността е, че когато кухненския робот има еднаква сила с блендера, но се върти по-бавно, може да накълца и смачка по-твърди храни.

Така, че мощността е много важен аспект при работа с големи количества храна или ако смятате да използвате кухненския робот сериозно. В противен случай можете да изберете някой по-малко мощен модел.

Очевидно е, че колкото по-голяма е мощността на кухненския робот, който купите, толкова повече способност за бързо рязане ще има. Няма да се получава прегряване на мотора и освен това ще има по-голяма възможност за изпълнение на допълнителните функции, които има (като например месене на тесто).

Много е важно да проверите дали има няколко скорости, защото в такъв случай можете да се възползвате от цялата тази мощност само когато имате нужда от нея, а ако нямате нужда, можете да го използвате на по-ниска мощност.

Сигурност

kuhnenski robot philips

Следващият аспект, който трябва да погледнете е сигурността. Както винаги, когато става въпрос за електрически уреди е важно да сте сигурни, че това, което купувате е достатъчно безопасно.

Мерките за сигурност са доста прости, но е важно да ги има. А те са следните:

Трябва да е налична заключваща система, която предотвратява случайното включване на уреда. Много е важно децата ви да не могат да активират кухненския робот, например, защото остриетата са доста опасни.

Важно е също да има защитна система, която не позволява активирането на кухненския робот, ако не е напълно затворен. Това ще предотврати разпръскването на храната навсякъде във вашата кухня, както и други възможни проблеми.

Също така трябва да има система за предотвратяване на евентуално прегряване, така че да няма риск от претоварване или изгаряне на самия кухненски робот.

Накратко, когато купувате някакъв електрически уред (в случая кухненски робот), уверете се, че има всички необходими защити. В противен случай потърсете друг модел с по-високо качество.

Аксесоари

Аксесоарите, които кухненския робот има, както се досещате, също са много важни. И тук трябва да се отбележи, че има голямо разнообразие от аксесоари, така че ще трябва да помислите за това, от което ще имате нужда.

Освен това трябва да имате предвид, че като цяло цената на кухненския робот зависи до голяма степен от броя на аксесоарите, които се предлагат в комплекта. Колкото повече неща съдържа, толкова по-висока е цената.

Това е нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате, понеже много хора купуват възможно най-пълен комплект, защото смятат, че това е най-доброто. В крайна сметка се оказва, че са похарчили много пари за куп аксесоари, които никога няма да използват.

Естествено, трябва добре да обмислите какво ще ви е нужно, защото много хора смятат, че няма да имат нужда от определени аксесоари и в крайна сметка се оказва, че се нуждаят от тях. И когато това се случи, установяват, че цената на аксесоарите поотделно е много висока.

аксесоари

Затова трябва да се опитате да намерите баланса между броя на аксесоарите, от които ще се нуждаете и да направите малка прогноза, в случай, че в бъдеще ще искате да приготвите различни ястия и ще ви трябват други аксесоари.

Обикновено сред основните аксесоари в комплекта към кухненския робот са оформените S-образни остриета, дискът за настъргване, дискът за нарязване и приставката за месене.

S-образното острие се използва за мелене на месо, докато дисковете за настъргване и нарязване, както подсказва името, се използват за настъргване на плодове или зеленчуци, докато диска за нарязване се използва за нарязване на различни храни като колбаси например.

Наличието на приставка за месене също е удобно, а ако нямате сокоизстисквачка в къщи, възползвайте се от кухненския робот да направите прясно изцеден сок.

Може да не се нуждаете от всички аксесоари, които споменахме по-горе, а може да се нуждаете от много други. Всеки човек има различни предпочитания. И в зависимост от това какво обичате да готвите, ще трябва да заложите на едни или други аксесоари.

Помислете за вида на ястията, които обикновено приготвяте, броя на хората и дали в бъдеще ще се опитвате да приготвяте нови ястия. По този начин ще добиете реална представа от какъв тип аксесоари се нуждаете.

Дизайн

Друг аспект, който трябва да търсите, макар и да не е най-важният, това е дизайна. Както при всеки друг продукт, ако имате възможност да избирате между приятен за окото продукт и такъв, който не е чак толкова, разбира се трябва да вземете този с по-добрата външност.

Естествено, това не е най-важното. Тоест, по-важно е да изберете продукта по-функционалност, за да ви дава по-добри резултати в работата си, отколкото да краси кухнята.

В допълнение има и други важни аспекти по отношение на дизайна, които имат общо с функционалността, като размер, отвор за подаване на храна и други подобни аспекти.

Както можете да се досетите, възможностите или функциите на уреда имат своето отражение в дизайна, така че трябва да сте наясно с това, когато решите да направите покупката си.

Можем да кажем, що се отнася до дизайна, първо това е функционален уред, което е най-важно, а след това е дизайна, който ще се вписва добре в дизайна на вашата кухня.

добър кухненски робот

Марка

Естествено, вие също ще трябва да изберете марката на вашия кухненски робот. Много хора смятат, че да се ръководиш от марките е грешка. Въпреки това, те са много важен фактор.

Ако марката е известна, това е така, защото потребителите вярват, че тя го заслужава. Ако не е така, никога не бих си позволил да го кажа. Въпреки че може да има конкретни случаи, когато не чак толкова известна марка е добра марка.

Затова, доколкото е възможно, винаги избирайте добре познати и престижни марки. Това ще ви даде спокойствие и определена гаранция за качество. Това е лесна стъпка, но и много ефективна.

Цена

kenwood

Няма как, цената също трябва да се вземе предвид, за да се направи възможно най-добрата покупка. Съвсем нормално е да търсите най-добрия продукт на възможно най-ниската цена. Знам, че винаги ще погледнете цената, но трябва да имате предвид следното:

На първо място ви препоръчвам винаги да търсите отстъпки и оферти. С това можете да получите по-добра стойност за парите при покупката си. Естествено, не винаги ще намерите отстъпки, но не губите нищо, ако проверите!

Второ, не си позволявайте да вземете модел с по-лошо качество, заради това, че е на по-добра цена. Захласването по ниски цени е често срещана грешка на лошия купувач. Купете малко по-скъпо, но помнете, залагането на качеството винаги е успех.

Мнения на потребителите

И накрая, препоръчвам ви винаги да четете мненията на клиентите. Това е най-човешкият фактор от всички и в крайна сметка най-ефективният. Ясно е, че ако тези, които вече са купили този продукт не го препоръчват, най-добре изберете друг.

Може би намирате нещо на добра цена от добра марка, но мнението на хората е много лошо. В такъв случай, препоръката ми е да не поемате риск и да потърсите друг вариант.

В крайна сметка лошото мнение е лоша покупка, направена от друг човек. Ако хората ви дадат тази информация безплатно, трябва да я приемете, не е нужно да правите същата грешка като тях!

Както видяхте, това е най-доброто ръководство за закупуване на кухненските роботи  в интернет. Предоставихме ви както най-добрите опции за покупка, така и аспектите, които трябва да търсите, ако искате да купите. И ако сте доволни ще се сме ви благодарни, ако споделите това ръководство в социалните ви мрежи.