Най-добри ластици за тренировка с малко и голямо съпротивление

Дълги години физиотерапевтите са използвали ластици за тренировка за рехабилитация, докато днес все повече треньори ги добавят в своите тренировъчни програми. В комбинация с традиционните машини за тренировка, те предлагат предимството за подобряване на сила, скорост, издръжливост и т.н.

Кои са най-добрите ластици за тренировка?

Със сигурност вече мислите да си купите ластици за тренировка, за да подобрите гъвкавостта си и да придобиете повече сила. 

Трябва обаче да знаете, че това не е толкова просто, не е като да отидете в магазина и да купите първия срещнат комплект. Трябва да обмислите няколко неща, за да изберете правилните. 

На пазара има доста различни от тези продукти и със сигурност няколко или поне един от тях ще е подходящ за вас.

Но този избор е свързан с вашата рутина и частите на тялото, на които обръщате повече внимание. Ето защо ви предлагаме цялата информация, която ви е необходима. 

В тази статия подбрахме най-добрите ластици за тренировка, които можете да купите онлайн. Вижте ги в сравнителен списък с най-висококачествени модели и ниски цени.

1. Фитнес ластици за тренировка Prima Fit

Този универсален комплект е направен изцяло от естествен латекс. Те са изцяло тествани от професионалисти, които ценят тяхната невероятна съпротива.

Те се предлагат в комплект от 5, в различни цветове, които отговарят на различните им дължини и нива на устойчивост. Това ви позволява да увеличите търсенето на вашата рутина и да я оптимизирате. Използвайте ги и няма да съжалявате!

2. Ластици за тренировка GYM777 Фитнес Комплект

Това е отличен фитнес комплект. Предлага се с общо 5 фитнес ластици за тренировка, 2 меки не плъзгащи се дръжки, 2 презрамки за глезен и 1 котва за врата. Също така можете да се възползвате от чанта, в която можете лесно да ги съхранявате и транспортирате навсякъде. Този комплект ви осигурява възможност за разтягане и цялостна работа във всички области на тялото.

3. Текстилни Ластици за Тренировка GYM777

GYM777 предлага супер здрави текстилни ластици. Това ще предаде комфорт на вашата тренировка и ще предпази лицето и тялото ви в редките случаи на скъсване.

Различните цветове са съобразени с 3 различни нива на устойчивост и имат перфектна чанта за транспортиране на всички парчета.

4. Тренировъчни ластици Armageddon Sports

Много отзиви на доволни клиенти потвърждават, че тези ластици за тренировка са предпочитани от потребителите заради своята ефективност, удобство и издръжливост.

Те са изработени от чист латекс, без да се използва друг вид материал, който може да попречи на качеството. И те се използват главно при упражнения за крака, седалищни мускули и бедра.

5. Комплект Фитнес ластици за тренировка Zakerda

Можете да ги купите на много добра цена. Започнете да тренирате у дома или ги вземете с вас, където пожелаете, тъй като пакетът включва транспортна чанта.

Това е комплект ластици за тренировка – 60 см дълги и 5 см широки. Изработени от естествен латекс, който е лесен за почистване.

6. Ластици за тренировка ОЕМ

Фитнес ластици, предлагани от марката ОЕМ. Това е изключително пълен комплект, включващ 5 ластици. Освен това има две дръжки, две презрамки, които трябва да се прикрепят към глезените и анкер за врата, както и чанта за съхранение.

Що се отнася до ластиците, те предлагат съпротивление от 4,5 до 14 кг. Следователно те са идеални за дълги серии или за загряване преди спортна сесия. ОЕМ предлага умна система за окачване на всеки ластик върху дръжка с помощта на карабинер. Тази система е добре проектирана, ако максимумът от 14 кг е твърде лесен за вас, имате възможност да закачите още ластици за карабинера. 

ОЕМ комплектът предлага различни на трениране. С класически дръжки, с каишки, които да се прикрепят към глезените, но също и с аксесоар, който да се заключва при затварянето на врата, което ви позволява да работите в изтегляне странично или високо.

Създадени с цветен код, вариращ от жълт до черен, за да се визуализират по-бързо ластиците за тренировка според степента им на устойчивост. Те ще бъдат много полезни по време на вашите упражнение за сила или издръжливост.

7. Ластици за тренировка Stanimir Mihov

За завършване на това сравнение ето модела, предлаган от Stanimir Mihov. Той е насочен към всички хора, които желаят да натрупат мускули или да се върнат във форма у дома с оборудване, което заема малко място.

Има 5 ластици за тренировка, всички различни цветове в зависимост от тяхното съпротивление. От жълто до черно, това съпротивлението е между 4,5 и 13,6 кг. 

Оборудването включва:

Две дръжки, две презрамки за глезените и система за окачване на ластиците при затворена врата. Подобни на споменатия по-рано модел, тези ластици се открояват с по-висока максимална устойчивост от 13,6 кг. Ако добавим към това, че можете да използвате няколко ластика по едно и също време ще увеличите значително съпротивлението. Следователно това е аксесоар, който може ви позволява да го използвате според вашия личен напредък.

Какво представляват ластиците за за тренировка?

Повечето комплекти, намерени на пазара, са изработени от естествен латекс, материал, съставен от определени мазнини, восъци и различни каучукови смоли, получени от растения и гъби. Често бели, но които също могат да имат оранжеви, червени, сини или черни, в зависимост от съпротивлението, което предлагат.

От естествен или синтетичен произход, те се характеризират със своята еластичност. Латексът е по-еластичен, издръжлив и гъвкав. От друга страна, тези от каучук са много по-твърди и по-устойчиви. Има комплекти от 4 до 15 кг.

ластици за тренировка мнения

Видове фитнес ластици

Ластиците за трениране се използват за йога и пилатес основно поради техните невероятни мускулни предимства. Фактът, че те не зависят от гравитацията, за да осигурят напрежение, както е при конвенционалните тежести. Това им позволява да генерират постоянно съпротивление при упражненията за повдигане и спускане. Има обаче три основни типа:

  • Тръба: те са най-използваните и обикновено са приблизително 1,2 м дълги. С различни дебелини, които увеличават съпротивлението. Те обикновено се използват в силови тренировки. Техните карабинери от двата края работят перфектно за закрепване на ремъци, дръжки или други статични неща.
  • Примка: това е тънка непрекъсната лента, която може да се постави удобно върху тялото за упражнения за разтягане на йога, пилатес или медицинска рехабилитация.
  • Плосък: като тръбата обикновено е с дължина около 1,21 м, но те нямат захващащи скоби. Тези цветни ленти често се използват за физически терапии и гимнастика, за укрепване на зоните на глезена и долната част на тялото.

Предимства

Предимствата им са многобройни, а прекрасните ползи по отношение на мускулната сила се крият в тяхната независимост от гравитацията. Това ви позволява да правите по-концентрирани движения, което генерира по-функционална сила и прави мускулите ви по-полезни в ежедневните задачи от реалния живот.

Също така, те ще ви помогнат да изпробвате нови и по-забавни упражнения, защото те могат да се използват за упражнения във всяка посока, независимо дали нагоре, надолу, настрани, както искате. Освен че правят всичко това и подобряват мускулната сила и издръжливост, тези ластици за тренировка имат хиляди други причини, поради които е добре всеки спортуващ да ги има.

Вариант за разтягане

Важно е да правите разтягания след всяка тренировка. Това подобрява възстановяването на мускулите и намалява риска от нараняване. Добре е да се използват ластици за тренировка за разтяганията си след тренировка.

Обикновено движенията по време на разтягане са ограничени от нивото на гъвкавост. Много често, за да са ефективни разтяганията е необходимо някой друг да окаже натиск. Затова е по добре да използвате ластици за тренировка, които да ви помогнат да се разтегнете, да разширите обхвата си и да приложите натиск, като например за разтягане на сухожилие.

Мускулна рехабилитация и предотвратяване на наранявания

Споменахме, че ластиците също се използват широко за рехабилитация. Това е така, защото е открито, че те осигуряват по-добро предотвратяване на наранявания и отлична физическа рехабилитация, което е пряко свързано с прогресивния характер на еластичния материал.

Това ви позволява да започнете с по-леко съпротивление и след това да направите напрежение чрез движение, като по този начин позволявате на тялото постепенно да натрупва силата, без твърде много натиск върху ставите.

Разнообразие на тренировки

Да, тези страхотни фитнес ластици са чудесни за разнообразни упражнения. И това е точно това, от което се нуждаете, тъй като мускулите са склонни да се адаптират лесно към едни и същи движения отново и отново и могат да достигнат до момент, в който спират да растат.

Лекът за това е периодичната промяна на рутините и движенията, при които тези инструменти ще бъдат вашите верни съюзници. Те дават наистина неограничени възможности за упражнения и могат да се използват във всякаква различна посока, за да създадат съпротивление, което ви позволява да работите с всеки мускул по начина, по който искате.

Достъпни

Има толкова много предимства, за които ви казахме, че вероятно мислите, че са скъпи, но това съвсем не е така. Това е един от плюсовете, тези ластици за тренировка, освен че са толкова добри и полезни, обикновено се продават на достъпна цена.

Цените варират между 5 и 80 лева и обикновено се предлага в комплект с 5 ластици с различни съпротивления от 1,3 кг до около 14-15 кг. Освен това можете да комбинирате няколко, ако имате нужда от по-голямо натоварване.

с голямо съпротивление

Кой трябва да използва ластици за тренировка?

След като вече знаете положителните страни от използването на тези фитнес аксесоари, може да се чудите кой може да ги използва? Отговорът е всеки. Ластиците със сигурност ще ви бъдат полезни, ако принадлежите към една от следните групи:

Хора, които искат да трупат мускулна маса

Ако искате да качите мускулна маса и сила, можете да ги използвате вместо дъмбели и уреди, за да осигурите добра стимулация и по този начин да подобрите мускулния растеж.

Хора, желаещи да отслабнат

За да отслабнете, трябва да комбинирате 2 основни елемента: здравословна диета и кардио и / или мускулна тренировка.

Може да е интересно да тренирате с ластици за тренировка под формата на кръгови тренировки. Факт е, че изпълнявани няколко упражнения последователно, без отделяне на време за почивка могат да са много ефективни. Това ще добави интензивност към вашите сесии и по този начин ще увеличи броя на изгорените калории.

Възрастни хора, желаещи да влязат във форма

За възрастните хора става трудно да тренират във фитнеса с тежести, тъй като тялото има тенденция да отслабва с възрастта. Ластиците за тренировка имат способността да оказват съпротивление на вашите движения, без да натоварват тялото ви прекалено. Освен това лекарите препоръчват използването на този тип аксесоари, тъй като помагат за повишаване на костната издръжливост и предотвратяване на остеопороза.

Бременни жени, желаещи да спортуват

Напълно възможно е да продължите да спортувате по време на бременност. Това позволява по-специално да засили метаболизма и физическото състояние. Вашите упражнения обаче трябва да бъдат адаптирани. Не е нужно да ходите на фитнес и да следвате интензивна тренировъчна програма. Използвайки този тип фитнес аксесоари ще тонизирате леко мускулите си, без да правите прекалено много усилия. Можете например да изпълнявате движения с по-високи или по-ниски повторения (15-20), докато контролирате съпротивлението. Имайте предвид, че има марки с различни нива на устойчивост. От вас зависи да изберете тези, който са най-подходящи!

Ръководство за закупуване

Тези отлични инструменти се предлагат в няколко варианта с различни форми, тегло и размери. Ето защо препоръчваме да имате предвид тези препоръки, които ще ви дадем по-долу, за да можете да се уверите, че сте избрали тези, които най-добре отговарят за вас, вашите упражнения и вашите нужди:

Килограми

Нямаме предвид колко тежат, те обикновено са много леки. Става въпрос за килограмите съпротивление, които могат да ви окажат. За да изберете обхвата на съпротива от която се нуждаете, трябва да вземете предвид какви ще са тренировките ви. Избирате в зависимост от това дали искате само да промените малко рутината си, искате да тонизирате мускулите, да увеличите мускулната маса и т.н. Всички тези неща ще ви ориентират дали ще се справите със по-малко или напротив, имате нужда от по-голямо съпротивление.

Дължина

Колко трябва да се разтягат? Това зависи от вашата тренировка, като може да се нуждаете от по-дълги за горната част и по-къси за долната част на тялото, всичко това ще определи дължината им.

Области на тялото

Помислете за това, преди да направите покупката си, защото това ще определи вида на ластика, от който се нуждаете. Например, ако това, което искате, е да имате завидни крака, за да носите рокли и поли, трябва да изберете плоска лента, защото тя определено е по-добра за оформяне на задни части и бедра.

Устойчивост

Качеството на продукта, който ще купите, винаги ще доведе до по-дълъг живот. Въпреки че тези аксесоари обикновено са много издръжливи, трябва да помислите за това. Не поставяйте цената на първо място, за да вземете много добър продукт, който няма да доведе до допълнителни инвестиции в краткосрочен план.

Цена

Вече ви казахме, че те са един от най-икономичните аксесоари за фитнес залата у дома. Следователно, възползвайте се от това предимство и не бъдете свити със следващата си инвестиция. Потърсете много добра марка и добро качество, което ви подхожда и гарантира голяма трайност и оптимални резултати.