5 най-добри лежанки, с които ще можете да тренирате у дома

Направихме проучване и съставихме класация за най-добрите лежанки според доброто им съотношение качество / цена.

Модели, съчетаващи дизайн, производителност и надеждност, за да спортувате у дома със собствено темпо и да изграждате мускули, както желаете.

Преди да се вземе решение за закупуване на определен модел лежанка за фитнес, трябва да се имат предвид няколко критерия.

В това сравнение и ръководство за покупка, ние ще ви помогнем да направите равносметка без да губите много време в задълбочено проучване.

Както винаги ние се стремим да улесним нещата за вас, така че ще ви предложим този страхотен списък с най-добрите лежанки, налични днес. В този списък ние включваме най-достъпните, устойчиви, универсални и качествени модели. Затова, прегледайте пълния списък и след това разгледайте останалата част от тази статия. Така ще можете да вземете най-доброто решение за тази покупка.

Кои са най-добрите лежанки?

Следвайте нашето ръководство и намерете най-добрите модели на лежанка за трениране с дъмбели или щанга с тежести.

1. Силова лежанка Sportmann Leska

Въпреки че това не е най-евтиният модел в този списък, потребителите, които търсят добра лежанка с възможност за смяна на позициите, ще бъдат много доволни.

Това е модел, който се доставя със стойка за щанга и възможност за упражнения тип пеперуда и трениране на крака.

Размери 1,56 х 1,44 х 1,10 метра и максимално допустимо тегло от 200 кг благодарение на здравата си метална структура. Той не е сгъваем и не включва щанги или тежести.

2. Силова лежанка Sportmann Nimeria

Това е регулируема лежанка с добро с добро качество, която поддържа до 7 позиции на облегалката. Тези настройки позволяват трениране на различни мускулни групи.

Едно от големите ѝ предимства е, че е лесна за сгъване, което е идеално, ако имате малко място у дома. Предлага се и с подплата от дунапрен и на опорните ролки за краката, седалката има 4 регулируеми позиции и има размери 1,2 х 0,31 метра.

3. Силова лежанка Sportmann Medora

Тази лежанка има добре подплатена седалка и облегалка с висока плътност, за да ви осигури възможно най-добрия комфорт по време на тренировка.

Облегалката има 7 позиции на наклон, които позволяват много разнообразни тренировки. Също така има 5 нива на регулиране на височината за по-доброто удобство на потребителя. Уреда включва и ластици за тренировка на гръдните мускули.

4. Многофункционален лежанка KINGKANG

Този модел има много атрактивен и елегантен дизайн със седем позиции на облегалката.

Лесна е за сгъване, за да можете да я съхранявате някъде, когато не я използвате.

Има добро поддържано тегло до 120 кг благодарение на здравата си метална конструкция. 

5. Лежанка за щанга TOP SPORT TS 802

Тази комбинирана лежанка за щанга ви позволява да правите упражнения за гърди, ръце и крака. Освен че издържа до 150 кг (трениращият) заради добрата си и здрава стоманена основа, има и добра, омекотена и удобна седалка. Има 5 нива на накланяне на облегалката и е подходяща за начинаещи, средно напреднали и експерти.

С този добър модел можете да тренирате на лежанката или да тренирате за крака, вие избирате.

Защо да използвате лежанка за фитнес?

За да имате здраво тяло и мечтана фигура, трябва редовно да спортувате. Много от вас предпочитат да се присъединят към фитнес, за да останат добре мотивирани. Но поради липса на време или добра воля, не ходите редовно и осъзнавате, че плащате абонамент напразно.

В такъв случай, всички фитнес уреди за домашно ползване могат да ви бъдат в добра полза. 

Лежанките са практични, приспособими и много по-евтини от това, което струваха преди. Тези уреди ще ви позволят да тренирате различни части на тялото си, които искате да развиете и поддържате. Няма да се налага да бягате към фитнес залата между професионалните си срещи и ежедневните ангажименти.

Тренировките у дома ще ви позволят да избегнете малките неприятности, които откриваме във фитнес залите (неприятни миризми, шумове, изчакване за определен уред и др.).

С дисциплина, редовност и старание бързо ще видите резултатите на тялото си. Освен това, ако имате натоварен график, това ще ви спести време, ако тренирате всяка вечер или 4-5 пъти седмично например.

сгъваема лежанка

Видове лежанки

Целият въпрос за избора на лежанка има много общо с това, което искате да постигнете от тренировката си.

В този смисъл има разнообразие от тези фитнес съоръжения, които можете да намерите на пазара. Важно да ги знаете всички, за да можете да изберете тази, която най-добре отговаря на това, от което имате нужда.

Плоски лежанки

Този тип не позволява много упражнения, тъй като те са доста прости, нямат никаква настройка на наклон, както и стойка за тежести.

Поради своята простота, тези лежанки често се използват най-вече за упражнения за бицепс, трицепс, флайс с дъмбели и др.

Регулируеми

Те са известни като лежанка с тежести и се радват на голяма популярност сред потребителите. Те ги предпочитат, защото са много гъвкави за използване във фитнеса или у дома. Тези модели могат да се регулират в различни позиции, могат да се накланят, така че можете да го поставите в хоризонтално положение, наклонено или дори под ъгъл от 90 градуса.

Използват се предимно с дъмбели, но ако добавите стойка за лост, можете да правите упражнения за раменете, като използвате олимпийска щанга. Така в крайна сметка ще имате същите предимства, които бихте имали при закупуването на олимпийска лежанка.

Не забравяйте също, че някои от тези лежанки се доставят с включени аксесоари, които също можете да закупите отделно. Това ви даде повече гъвкавост при тренировките, защото можете да тренирате повече мускулни групи с по-разнообразни съчетания. След това ще говорим за олимпийските лежанки, които се конкурират с регулируемите модели, за да можете да добиете по-голяма представа.

Олимпийски

Те също са регулируеми, с настройка на различен ъгъл на наклон. Те дори идват с уред за упражнение за крака за развиване на мускулните групи на долните крайници и дори подложка за така наречените упражнения тип пеперуда.

С тези модели ви е необходима олимпийска щанга, за да тренирате гърди или да правите раменни преси.

Сгъваеми

Като цяло доста наподобява на регулируем модел, само че този тип лежанка може да се сгъне до напълно плоска форма. Това ви позволява да я съхранявате под леглото или където и да е другаде, където имате достатъчно място и е удобно за вас

Препоръчваме този тип за хора, които имат ограничено пространство, защото са наистина компактни, леки и преносими. Ето защо те са по-подходящи за домашна употреба, отколкото във фитнеса.

Дори да разполагате с място за използване на регулируем модел, който обсъдихме по-горе, помислете и за сгъваема, която може да бъде невероятно универсален, издръжлив, здрав и удобен.

Лежанки за коремни преси

Те също са сгъваеми модели и са предназначени да се накланят в позиции, които са подходящи за трениране на коремните мускули. Някои от тях позволяват регулирането на ъгъла или височината, но доста често идват и с фиксирана позиция. Като цяло всичките са пригодени за по-голям обхват на движение, докато тренирате корема.

Всички модели, които попадат в тази категория, имат стойка за краката, която служи за придържане на тялото в позиция правилна позиция, когато правите упражненията. Някои хора дори използват този тип лежанка за упражнения с дъмбели, тъй като обикновено регулируемите лежанки нямат толкова голям наклон.

лежанка мнения

Какво трябва да имате предвид, преди да купите най-добрата лежанка

Въпреки че може да вярвате, че само като изберете типа лежанка за фитнес, която отговаря на вашите нужди, вие сте готови за покупката, грешите.

Истината е, че вие ​​също трябва да видите подробно какво може да ви предложи лежанката по отношение на допълнителни функции. Те ще ви позволят по-голяма гъвкавост, като например много позиции или много функции с куп други неща. Всичко зависи от това, което търсите.

Трениране на крака

Само олимпийските лежанки се предлагат с това като стандартна характеристика. Друго, което включва където е стойка за щангата. Тя също може да се регулира на височина, за да можете да я използвате с най-голям комфорт.

Регулиране

Някои модели могат да бъдат коригирани за използване в много позиции, което може да бъде полезно при изпълнението на определени упражнения. Всъщност за препоръчване са тези, които имат няколко ъгъла на регулиране. Те ви позволяват да имате по-голямо разнообразие от позиции.

Това ви помага да направите тренировките по-динамични и различни, помага ви да се чувствате по-удобно и също така избягва монотонността на скучните и повтарящи се процедури, които винаги се въртят около едно и също.

Хоризонтална позиция

Не забравяйте, че не всички модели могат да бъдат поставени в хоризонтално положение поради техните твърди метални конструкции или дизайн, необходими за определени упражнения като наклонена лежанка.

Сега, ако искате да тренирате корем, тогава може да е по-удобно за вас да изберете лежанка за коремни преси, който вече се предлага с вариациите и корекциите, необходими за този тип процедури, фокусирани върху тази област на тялото.

Аксесоари и стандартни рамки

Аксесоарите, които вече са включени в продукта могат да бъдат много удобни, тъй като ви позволяват да направите поредица от разнообразни упражнения за едни и същи мускулни групи. Това е наистина необходимо, ако искате винаги да останете фокусирани и мотивирани, за да избегнете скуката или повторенията.

Освен това, винаги е по-добре да варирате, така че мускулите да работят по различни начини по всяко време. Това ще им позволи да се активират по различни начини и да останат активни и готови за всяко предизвикателство.

Аксесоари и допълнителни рамки

Комфортът от наличието на модел, който се предлага с възможност за добавяне на стойки и аксесоари, има няколко съществени съображения. 

  • Първо, ще имате допълнителни разходи, за да можете да добавите желаните аксесоари към вашата лежанка: Стойка за лоста, стелажи с тежести, трениране на ръцете и краката, пеперуда и др.
  • Този разход обаче дава възможността да извлечете още повече ползи от уреда си. Ще можете да добавите разнообразие от упражнения и начини за трениране, без да се налага да купувате друга лежанка. 
  • Това носи още едно съчетано предимство, а именно да можете да разнообразите лежанката си и да я направите многофункционална. Няма да се налага да купувате друг модел и да заемате още повече място във вашия дом или фитнес зала.
сгъваема

Възможност за сгъване

Както обяснихме по-рано, важно е да потърсите сгъваем модел, за да можете да спестите място, в случай че живеете в малко жилище.

С тези модели можете просто да ги сгънете и да ги съхранявате на всяко удобно място, за да избегнете дискомфорт, когато не ги използвате.

Размери

Размерът на лежанката, която сте избрали, също трябва да бъде съобразен не само с упражненията, които планирате да направите, но също така трябва да се адаптира добре към пространството, където ще я използвате. Не искате да се окажете в жалката ситуация, прибирайки се вкъщи с новата си, ергономична и съвсем нова лежанка за тежести и да осъзнаете, че няма начин да я използвате, защото е твърде голяма.

Освен това, ако не обърнете внимание на този аспект, може да се окаже и твърде неудобна и малка за размерите на тялото ви. Затова помислете внимателно, преди да изберете размерите на вашата лежанка.

Гаранция

Фитнес оборудването може да бъде доста скъпо, така че винаги трябва да сте уверени, че купувате най-трайното и че можете да го използвате няколко години без проблеми.

Ето защо е важно да обърнете внимание и на гаранцията, предлагана от марката, която произвежда продукта. Не забравяйте, че ако решите да спестите и вземете модел с ниска цена, който идва с гаранция от само 1 година, вероятно ще загубите дългосрочната си инвестиция.

Моделите с по-дълги срокове ви дават повече увереност, че всеки проблем ще бъде покрит от производителя. Ето защо винаги препоръчваме да се опитате да разтегнете бюджета още малко и да потърсите добър вариант с гаранция от поне 2-3 години, което би било идеално.

Във всеки случай, ако все още нямате пари да направите този разход, има и добри евтини модели, като някои от тези, които ви показваме в нашата класация.

Каква лежанка за фитнес да изберете?

Много хора могат да изберат модел с комбинация от тежести или щанга, освен ако вече не ги имат и просто искат лежанката. В този смисъл сред най-предпочитаните са регулируемите лежанки, въпреки че мнозина избират и обикновените хоризонтални модели.

Ако обаче изберете олимпийски модел, тогава по-добре купете олимпийската щанга с тежести. Освен това, ако сте от тези, които имат време да спортуват много, това оборудване ще е най-подходящо.

Обобщение

Като вземете предвид всички критерии, споменати по-горе, можете да намерите идеалния модел с няколко щраквания. Според нас в момента моделът на марката Physionics, е който трябва да купите за себе си или да предложите на близки приятели. Той съчетава ниска цена и достатъчна функционалност за начинаещи или напреднали в този спорт.