5 Най-добърите масажни вани за крака, които водят до пълна релаксация

Няма нищо по-добро от масажна вана за крака, когато се приберете уморени от работа. Тези масажори са перфектни, когато сте ходили много или сте стояли прави дълго време. Те са хидро вани, които оказват натиск и масажират със струи вода и пяна, докато облекчат болката и усещането за тежест в краката.

Най-хубавото е, че можете да ги имате на разположение по всяко време у дома. Възможно е дори да ги използвате толкова пъти, колкото желаете. Това им дава голямо предимство пред големите сметки, които трябва да платите за професионални спа процедури. В допълнение, те дават толкова много предимства на тези, които ги използват, че наистина си струва да се бъдат купени.

Например знаете ли, че използването на масажна вана за крака може да ви помогне да спите по-добре? Сред другите много добри неща си струва да се каже, че потребителите, които масажират краката си в тези устройства постигат такова ниво на релаксация и така успяват избегнат стреса и да контролират безсънието. 

Какво е най-добрата Масажна вана за крака?

Ако обмисляте да си купите масажна вана за крака, трябва да имате предвид, че вероятно ще се загубите в дълъг списък с възможности. Има много модели от различни марки и функции. Въпреки че много от тях функциите им съвпадат, някои по-актуални и модерни модели добавят предимствата на ароматерапия и педикюр.

Разбира се, за да откриете най-подходящата масажна вана за крака според вашите нужди, трябва да прегледате тези, които са с добро качество и освен това да имат по-ниска цена или поне да са достъпни.

Като ръководство, ето някои предложения с най-добрите масажни вани за крака на пазара днес. В това сравнение ще видите и мнението на тези, които са изпробвали тези модели и ги намират за много добри и ефективни. По този начин няма да се объркате и ще имате по-добра представа какво да търсите.

1. Хидромасажна вана Beurer FB 35

С автоматично отопление

Хидромасажна вана Beurer FB 35
Хидромасажна вана Beurer FB 35
Към Офертата

Това е красива масажна вана за крака с елегантен и изискан дизайн. Тя е преносима и включва дръжка за да може да се мести от едно място на друго с лекота.

Нейните бутони ви позволяват да контролирате различните функции. Тя има капацитет за 10 литра вода и автоматично електрическо отопление. Размерите му са 45x37x38x21cm и работи с мощност 800 W или по-малко.

2. Масажна вана за крака Adler AD 2167

Инфрачервена зона

Масажна вана за крака Adler AD 2167
Масажна вана за крака Adler AD 2167
Към Офертата

Това е масажна вана за крака с 5 функции: хидромасаж, магнитна терапия, вибрации, сух масаж и топлина. Не пръска вода и има 4 изхода за мехурчета, които подобряват качеството на масажа.

Включва два взаимозаменяеми аксесоара за педикюр и акупресурални възли за дълбока релаксация на болки в краката. Тя има система, която нагрява водата и се деактивира с бутон. Шумът, който прави е приемлив.

3. Масажна вана за крака Medisana FS 885

С LED дисплей и инфрачервено отопление

Масажна вана за крака Medisana FS 885
Масажна вана за крака Medisana FS 885
Към Офертата

Със своя информационен LED дисплей, тази вана изпълнява 3 важни функции: вибрационен масаж, балон, инфрачервено отопление и хидромасаж.

Тази масажна вана за крака има 4 бутона за контрол с ясни инструкции, много лесни за използване. За тези, които обичат туризма ще бъде перфектно облекчение.

4. Масажна вана за крака LANAFORM BUBBLE FOOTCARE

70 дюзи за балончета

Масажна вана за крака LANAFORM BUBBLE FOOTCARE
Масажна вана за крака LANAFORM BUBBLE FOOTCARE
Към Офертата

Това е устройство с 3 основни възможности за облекчаване на умората на краката: вибрации, производство на балони и затопляне на водата.

Ваната има практичен кабел с пренавиване за удобно съхранение. Можете да изсипвате соли директно във водата. Шумът, който прави, не е по-силен от този на другите модели.

5. Масажор за крака AEG FM 5567

За ароматерапевтични масажи

Масажор за крака, AEG FM 5567
Масажор за крака, AEG FM 5567
Към Офертата

Този СПА център, предлага типичен вибрационен масаж с или без мехурчета и масаж на шиацу, който облекчава стреса чрез натиск. Поддържа водата достатъчно топла за релаксиращ ефект. Може да се използва със соли за вана.

Какво е масажна вана за крака?

Тези хидромасажни устройства са малки вани с различни функции за лечение на уморени и болни крака. От ден на ден те стават все по-популярни. Краката са една от частите на тялото, където най-много усещаме напрежението и ежедневния стрес.

Тези, които практикуват рефлексология, гарантират, че краката са свързани с различните органи на тялото. Ето защо, когато ги масажираме и успокояваме болката, ние се чувстваме напълно отпочинали.

Следователно все повече хора купуват масажна вана за крака, за да премахват дискомфорта в краката си.

Налични са много модели, вариращи от основни до наистина сложни. Почти винаги са направени от пластмаса, със защита срещу пръски, за да се предотврати проникването на вода и повреждането на електрическите им части. Повечето от тях са електрически масажори, за да могат да изпълнят добре всичките си задачи.

Общото е, че те имат опции за вибрации и струи с мехурчета. Най-добрите масажни вани за крака обаче включват отопление на водата, филтри за ароматерапия и аксесоари за педикюр. Най-обичайните аксесоари са дълбока четка за почистване и валяци.

Можете да си представите колко релаксиращо може да бъде преживяването стига да сте избрали модел с всички тези услуги в едно устройство. Най-напредналите ще могат да действат правилно, за да облекчат умората и да постигнат детоксикация на краката.

В допълнение, това е супер удобно да се спестят пари, които със сигурност ще дадете в педикюр или спа салон. Наличието на такава масажна вана за крака в уюта на дома успокоява повече от един стрес от ежедневието.

Причини, поради които трябва да използвате масажна вана за крака

Сред многото предимства, които предоставят тези масажни вани за крака, е именно възвръщаемостта на инвестициите и следователно последващите спестявания. Но попитали ли сте се какво повече има един масажор? Например за здравето? Веднага ще разбере:

Отпуснете се и освободете напрежението

Тъй като машината върши работата си, започвате да усещате как напрегнатите мускули започват да се отпускат. Това е сместа от вибрациите, триенето на мехурчетата и потапянето в топлата вода, което създава невероятното усещане за облекчение.

Намали стреса

Почти винаги стреса и тревогите са това, което ни кара да сме в напрежение и да изпитваме болка. Очевидно е, че чрез прекратяване на болката и стегнатостта на мускулите чрез добър масаж, вероятността от чувство на де-стрес е много по-голяма.

Особено когато се използва с ароматерапия, също стимулира по-добър процес на дишане. Това води до намиране на мир и спокойствие.

Стимулира циркулацията

Триенето, упражнявано от водата с топлина срещу кожата и вибрациите, плюс мехурчетата, незабавно активират притока на кръв. Това води до по-голяма оксигенация в крайниците и е идеална за предотвратяване или облекчаване на проблеми с кръвообращението в тези области на тялото.

Намалете болката

Масаж, и още повече, ако той включва лечебното действие на водата, може да успокои всяка болка. Ако това е типичен дискомфорт за един работен ден, много ходене или носене на високи обувки, вибрациите и акупресура с валяците бързо намаляват болката.

От друга страна, ако имате някакво нараняване или повече чувствителност в краката, простото потапяне, без движение също може да помогне. Достатъчно е да не се включват функциите на машината, освен отоплителната.

Регулира телесната температура

Много топлина през лятото? Можете да освежите краката си с хидромасаж, оставяйки само прясна вода. В противен случай, ако е студено, можете да се затоплите, като потопите краката си в горещата вода и активирате циркулацията във ваната.

Предотвратява безсъние

Колко трудно е да заспиш с болка! Случвало ли ви се е? Ако се чувствате спокойни, най-лесно е да паднете в ръцете на Морфей. Хидромасажите могат да се отпуснат толкова много, че можете да заспите в процеса. Ако мислите, че това ще ви се случва често, по-добре е да изберете вана с автоматично изключване.

Как да използваме хидромасажа за краката без опасност? Съвети за бременни жени

Ако някой знае за дискомфорт в краката, това са дамите през последните месеци на бременността. Много често, теглото натрупано от бебето и задържане на течности, причиняват болка и подуване.

Проблемът е, че много интензивен масаж, въпреки че може да облекчи дискомфорта в краката, може да доведе до контракции и да ускори раждането.

В тези случаи има начин да се помогне малко и да се намалят болките, без да се изложи на риск бъдещата майка. Те биха могли да потопят краката си в топла вода за около 10 минути, без да включват спа центъра. Накратко, без вибрации, мехурчета или много гореща вода.

По-късно, когато бебето се роди, майката може да се използва и нейния водовъртеж и да намали умората.

Какво трябва да знаете за добра масажна вана за крака

Нуждите могат да бъдат различни между едно или друго лице. Също така, бюджетът за закупуване на хидромасаж не е еднакъв за всички. В зависимост от това най-добре е да оцените това, от което имате нужда.

Хората, които искат анти-стрес релаксираща терапия, могат да предпочетат тези, които включват ароматерапия, таласотерапия и използване на соли.

Тези със силни мазоли могат да бъдат по-склонни към машини с аксесоари за педикюр. Други може просто да искат да накиснат краката си малко след напрегнат ден.

Важното е да знаете какво искате и колко сте готови да инвестирате. Защото друга незабравима точка е цената. Колкото повече функции разполага оборудването, толкова по-малко ще е икономична. Така че проверете първо какво може да прави едина добъра масажна вана:

Функции за нагряване на водата

Горещата или топла вода е едно от нещата, които най-силно засилват масажа на краката. Това е голямо предимство, когато масажорът има функция за отопление и също така контролира температурата на водата. Може да е малко досадно, ако трябва да се нагрява вода и да се излива във ваната. Ако функцията не е налична, значи моделът е по-евтин. 

Предварително зададени възможности за масаж

За различни вкусове, много вани носят разнообразни възможности за масаж и комбинации. Можете да избирате вибрации, мехурчета или гореща вода отделно. Също така комбинация мехурчета и вибрации; гореща вода с мехурчета; Гореща вода с вибрации или всички заедно.

Вибрационни ролки и масажни дюзи

За интензивен масаж, който оставя краката като нови, най-добре е силните струи. Ролките са страхотни и ако вибрират, това движение освобождава цялото напрежение и премахва болката.

Производство на мехурчета

Това не е задължителна функция като вибрации и ролки, но всъщност значително подобрява масажа. Освен това те помагат за омекотяване на тъканите като мазоли за по-ефективен педикюр.

Помощ за педикюр

И когато говорим за педикюр… много полезно е, когато ваната включва аксесоари като четка за масаж. Когато случаят е такъв, използването на масажна вана за крака не е само за релаксация, но и за красотата.

Можете ли да получите соли?

Комбинирането на хидромасаж със соли и / или таласотерапия може да бъде много по-полезно за здравето, отколкото редовния масаж. Ако никога не сте опитвали, със сигурност ще се чудите какво е да поставите краката си във вода със соли. Истината е, че тази практика увеличава релаксиращото действие и активирането на циркулацията. В допълнение, масажора омекотява кожата много повече за по-добро ексфолиране и педикюр.

Трябва да е ясно, че не всички хидромасажи позволяват използването на соли. Кристалите могат да запушат струите вода или мехурчета. Най-удобно е да проверите в спецификациите, ако тази вана, който планирате да купите, е подходяща или не за тях.

Масажна вана за крака с опция за ароматерапия

За да получите релаксиращо изживяване, което е готино, няма нищо като ароматерапия. Успокояващите парфюми ще завършат напълно анти-стрес функцията. Много модели въвеждат дозаторите за поставяне на аромати, които стимулират сетивата и правят процеса по-приятен.

Шумът

Двигателят, движението на водата и вибрациите могат да имат някакво ниво на шум, който не всички ще понасят. Можете да опитате да търсите тези, които гарантират по-ниско ниво на шум. Няма да намерите напълно безшумен модел.

Някои хора препоръчват използването на слушалки с релаксираща инструментална музика, за да се избегне този дискомфорт.

Размер

Много лошо би било да се купи ваната и разберете, че краката ви няма да се поберат. Проверката на размера е жизненоважна преди покупката. Те почти винаги имат европейски размер от 46 за мъже , така че имайте това предвид.

Тръба за канализацията

За по-голямо удобство и без да се налага да я запълвате малко по малко или да я пускате, за да го изпразните, е по-добре да включите система за тези задачи.

Идва ли с дистанционно управление?

Това релаксиращ масаж ли е или физическо упражнение? Не искате, докато потапяте краката си в топлата вода да се навеждате надолу, за да промените опциите. Удобството на дистанционното управление е безценно. С него можете да променяте или регулирате всички функции и интензивност на масажна вана за крака. Дори температурата на водата.