5 най-добри преносими електрически масажори

Напрежението, породено от ежедневния стрес в който живеем, кара хората да страдат от болки намиращи се в различни части на тялото. Тези болки могат да са породени и от ред други причини. Например след дълго седене пред компютъра, след тежка физическа дейност, ако сте стояли на течение или пък просто сте спали на криво. Най- лесния начин, с който бихте могли да се опитате да облекчите тези страдания е да прибегнете към помощта на електрически масажор, който ще отпусне всеки мускул от вашето тяло, без да компрометира здравето и ще ви накара да се почувствате като нови.

На пазара се предлагат изключително разнообразни модели, които биха могли да покрият изискванията на широк диапазон от клиенти. От електрически масажори с по-прости вибрационни системи до такива с мощни ударни компоненти за по-интензивно проникване. Със чупещо тяло за по- лесен достъп на трудно достъпни места и в най- различен ценови диапазон според нуждите и изискванията на всеки клиент.

Електрическият масажор е един много полезен уред, с който много бързо можете да облекчите болките си в домашни условия. Дори няма нужда да прибягвате до помощта на член на семейството ви, защото благодарение на един добър електрически масажор, вие бихте могли да се справите и сами. Масажорите са не само по- евтина алтернатива скъпите професионални масажи, но и ако притежавате един, той ще бъде на вашето разположение по всяко време.

 Въпреки многото предимства на електрическия масажор, преди да прибегнете до покупката му, се препоръчва предварително да се консултирате с Вашия лекуващ лекар. В определени случаи е възможно здравословното Ви състояние да не позволява използването на тези уреди.

В тази статия ще Ви запознаем с едни от най- предпочитаните електрически масажори на пазара сред потребителите. Подбрали сме качествени модели в различни дизайни и разнообразие от функции, с които се надяваме да допринесем за избора Ви.

Кой е най-добрият електрически масажор?

Освен приятните усещанията генерирани от тези електрически устройства и отпускането на тялото Ви, масажорите имат и здравословно въздействие. Стимулирането на кръвообращението и мускулите е сред основните предимства, които всеки един добър електрически масажор ще ви осигури. Много често в комплектите на тези уреди са включени различни аксесоари и допълнителни компоненти подходящи за различните зони от вашето тяло.

Важно е да се осигури балансирана връзка между здравето и благосъстоянието. Смисълът на използването на електрически масажор не се основава само на релаксиращия ефект. Той може да бъде полезен и при хора, които страдат от някакъв вид заболявания, след злополука или нараняване.

Ето защо в обобщение бихме могли да кажем, че най-добрият масажор е този, който най-много отговаря на вашите лични очаквания и в зависимост от вашите здравословни нужди.

1. Електрически Mасажор Naipo MGPC-5000

Релаксация за цялото тяло

Електрически Mасажор с отопление Naipo MGPC-5000
Електрически Mасажор Naipo MGPC-5000
Към Офертата

Този преносим масажор е приложим за всяка област на тялото. Интензивността на вибрацията може да се регулира от 20-40 удара в секунда, в зависимост от вашите предпочитания. Някои клиенти предпочитат по- нежни и отпускащи масажи, докато други по- интензивни и загряващи такива.  Стилният дизайн на този масажор го прави много добре изглеждащ, а ергономична дръжка изключително удобен по време на употреба. Въпреки че интензивността на вибрациите е значителна, тя се концентрира най- много върху масажиращите сфери, а не толкова върху дръжката, като осигурява стабилност при задържането му. Уредът работи на 220 – 240 волта и 50/60 Hz чрез фиксиран кабел.

2. Ръчен инфрачервен масажор Beurer

Предварително програмирана масажираща система

Масажор Beurer MG 70
Масажор Beurer MG 70
Към Офертата

Този електрически масажор е с по-елегантен и по-деликатен външен вид в сравнение с много други предлагани на пазара. С помощта на инфрачервената светлина и нежното затопляне, той е изключително подходящ за използване по- време на настинка и схващане на мускулите. Интензивността на вибрация се регулира автоматично, в зависимост от степента на натискане и областта, която третирате. Разполага и с 2 аксесоара. Един за по-нежен и един за по- въздействащ масаж. Друго предимство на този продукт е това, че разполага с мобилна дръжка, която се премахва много лесно, ако не ви е нужно дълго рамо. Вместо това може да ползвате ластика, който се монтира върху тялото на масажора и така се прикрепва към ръката ви за по- лесна употреба.

3. Инфрачервен масажор Beurer MG100

Лек, но много пълноценен

Инфрачервен масажор Beurer MG100
Инфрачервен масажор Beurer MG100
Към Офертата

За да се насладите напълно на успокояващ масаж в уюта на своя дом, запознайте се с още едно предложение от марката Beurer. Този електрически масажор може да предостави всичко, за което тялото ви може да мечтае. Със своите ритмични масажиращи движения, той ще ви накара да се почувствате като преродени. Масажорът предлага 5 различни степени на вибриране.Също така четири масажиращи програми, които може да опитате и допълнителна инфрачервена светлина, чиято топлина прави масажа още по-ефективен. Благодарение на нехлъзгащата си дръжка, може да стигнете и до най- далечните точки на гърба ви без да търсите помощта на когото и да било. Също така може да избирате между два масажиращи аксесоара. Трудно е да се устои на такъв продукт нали?!

4. Мощен професионален масажор за тяло Fascial Gun HG-320, Сив

Най-икономичен професионален масажор

професионален масажор за тяло
Мощен професионален масажор за тяло Fascial Gun HG-320
Към Офертата

За тези от вас, които търсят професионален уред който обаче да използват в домашни условия. За тези от вас, които не правят компромис с качеството и винаги купуват най- доброто за себе си и семейството си. Това предложение е за вас!

Този нестандартно изглеждащ масажор ще раздвижи всяка част на вашето тяло без затруднение. Може да го използвате след натоварена тренировка във фитнеса, за да отпуснете натоварените си мускули. При схващане на тялото, болки в гърба и въобще винаги, когато почуствате че имате нужда.

Със специално пригодените си четири приставки, този масажор е подходящ за третиране на всички мускулни групи. Всяка от приставките е с различна форма и големина в зависимост от това коя област се третира. Например плоската е подходяща за цялото тяло, пойнтера за масаж на сухожилия и по-малки мускули.

5. Електрически Масажор Medisana HM 858

Незабавно облекчение по прост начин

Масажор Medisana HM 858
Масажор Medisana HM 858
Към Офертата

Този модел масажор идва с две приставки. Една за акупресура и една подходяща за точков масаж. Той е изключително подходящ за масаж на гърба и врата. Разполага с инфрачервена светлина, която топлина допринася за отпускането на напрегнатите мускули в третираната зона, както и ускорява кръвообращението. Чрез комбиниране на интензивността на вибрацията с топлинния ефект, се гарантира уникално усещане за релаксация, което може да бъде почувствано веднага. Дръжката на масажора е удобна и неплъзгаща. Също така уредът идва с 3 години гаранция.

масажор

Какво трябва да знаете при покупка на електрически масажор

Въздействие върху тялото ни

Болките в зоните с по-голяма честота на мускулно напрежение са често срещани и засягат голяма част от хората. Те могат да се проявят по ред причини. Схващане след престой на течение, неудобно легло или продължително стоене в неподходяща поза, са само част от причините, които биха могли да афектират тялото ви. Лоша циркулация на кръвта или пък задържане на течности, също би могло да предизвика болки в тялото и да Ви накара да потърсите облекчение с помощта на електрическите масажори.

Гъвкавост и насочени области

Електрическите масажори са специално изработени, така че клиентите да могат да ги използват сами. Те имат ергономични дръжки, които не се плъзгат. Това осигурява хубав захват. Също така благодарение на дизайна си, с тях може да достигнете и до трудно достъпни точки на тялото си. Например гърба.

Различните приставки пък са създадени за да могат по- ефективно да третират различните области.

За това преди да се спрете на определен модел, Ви препоръчваме да се запознаете обстойно с предимствата и недостатъците на избрания от вас модел и да изберете този, който най-много отговаря на нуждите Ви.

Колко важно е да затопля третирната област

Термотерапията носи допълнителни ползи за масажа, поради релаксиращия си ефект върху третираната зона. Благодарение на загряващия ефект които някои уреди предлагат, кръвообращението на третираната област се ускорява и това спомага за постигане на по- благоприятен ефект от масажа. В по-голямата си част, производителите разчитат на инфрачервена светлина, за да доставят малки количества контролирана топлина без да причиняват допълнителни щети на тялото.

Консумация на енергия

Трябва да се има в предвид консумацията на електричество и начина, по който работят тези масажори. Повечето от предлаганите продукти на пазара се захранват с кабел. Въпреки, че безжичния масажор би могъл да ви даде по-голяма свобода на движенията, той има много повече недостатъци. Ако вашия масожор е с кабел, това ви дава сигурност, че може да го ползвате по всяко едно време без да се притеснявате, че сте забравили да го заредите. Също така тези на кабел са по-мощни, съответно и по-ефикасни. Относно консумацията на енергия, електрическите масажори са около 20W- 40W, което е нищо в сравнение с ползите, които ще ви донесе.

Регулиране на скоростта

Един от важните фактори за постигане на добър резултат е това с каква интензивност е масажът. Той не трябва да е нито много нежен, нито пък да чувствате болка. Някои зони от тялото, като например гърба изискват по- интензивни масажни движения, докато вратът по- нежни. Затова е изключително важно да изберете масажор с регулируеми скорости.

Размер

Размерът и теглото на тези продукти са нещо, на което също трябва да обърнете внимание. Искате уредът ви да е лек и удобен за употреба, за да може да достигнете до всяка проблемна точка на тялото Ви. За масаж на гърба, който не зависи от намесата на друг човек, ще е необходимо устройство с ергономична дръжка, достатъчно дълго за да достигне желаната от вас точка.

Преносимост и съхранение

Едно от предимствата на електрическия масажор е това, че може лесно да се съхранява без да изисква много място. Също така те са мобилни и лесно преносими. 

Начин на прилагане на масаж:

  • Масажор с ударна технология:  Интензивността на ударите генерирана от уред за масаж от този вид предлага мускулна релаксация, дължаща се на дълбокото проникващо действие. Той не се препоръчва за хора с определени съпътстващи заболявания, така че трябва да се консултирате с вашия лекар, ако сте се спрели на такъв модел.
  • Масажи с вибрационна технология: Това е традиционният метод, който осигурява по-гладък масаж и покрива по-голяма площ при преместването му по тялото. Подходящ е за употреба от по-широк кръг от хора.