Най-добри маслени радиатори за отопление на ток

С настъпването на зимния сезон идват и проблемите с отоплението. Ниските температури настъпват внезапно, а зимата е дълъг сезон. Поради тази причина трябва да сме подготвени навреме. За да осигурим уютна и топла атмосфера у дома, трябва да разполагаме с качествен и икономичен маслен радиатор. 

Вероятно много хора са ви препоръчвали използването на маслен радиатор като най-подходящ уред за отопление. В тази статия ще ви запознаем подробно с техните преимущества. Също така ще подберем няколко популярни модела сред множество от клиенти, които си заслужава да разгледате.

Предимства на маслените радиатори

Сред основните предимства на този тип отоплителни уреди, и които си струва да се отбележат, е следното:

 • Те успяват да поддържат температурата за много подълго време в сравнение с обикновените радиатори предлагани на пазара. Причината за това е, че този тип уреди са пълни в кухината си с масло, което веднъж нагрято отделя топлина дори и след изключването му. За разлика от радиаторите, които са пълни с вода и изстиват веднага след спирането им, маслото задържа топлината за много по дълъг период от време. По този начин тези отоплителни уреди се превръщат в много по ефикасни, енергоспестяващи и са избор на много домакинства.
 • Безспорно едно от основните му предимства е, че те има много по-ниска цена.
 • За употреба им не се изискват никакви умения или инсталации. Единственото, което трябва да направите е да ги свържете към електрическата мрежа.
 • Друго важно предимството е, че благодарение на това, че те са леки и на удобни колела, може да се използват на различни места в дома ви. Спалня, всекидневна, детска стая, просто преместете радиатора и го включете. Веднага ще усетите разлика в температурата.
 • Те не се нуждаят от никаква поддръжка. Почистват се лесно с влажен парцал и няма нужда да се обезвъздушават.
 • Напълно безшумни, за разлика от други електрически уреди, които излъчват макар и минимален шум.

Информирайки се за всички тези предимства, вероятно си обяснявате защо много хора вземат решението да отопляват домовете си с маслен радиатор. Не непременно обаче електрическия радиатор трябва да е основен отоплителен уред. Може да закупите такъв като допълнителен и да го използвате в по-студените дни там където ви е нужен. Той е в пъти по-добър избор за отопление в сравнение с духалките например, които харчат много енергия и изстиват на момента, в който се изключат.

Топ 10 на най-добрите маслени радиатори

Преди да закупите първия маслен радиатор, който видите на пазара, ще е от полза да прочетете нашата статия. Разгледайте списъка ни с най-добрите маслени радиатори, които се идентифицират с високо качество, както и оценката на потребителите.

1. Маслен радиатор Star-Light YOH11S, 2500W

Маслен радиатор Star-Light YOH11S
Виж цената

Първият модел, който ще ви представим има мощност от 2500 W и благодарение на вградения си термостат, автоматично се изключва, когато достигне желаната температура. Респективно и се включва, когато тя се понижи. По този начин се спестява и много енергия. Уредът тежи около 11 килограма, има четири колела с възможност за 360 градуса на въртене и се продава с размери 63.8 x 50.6 x 25.1 сантиметра.

Моделът разполага с три нива на мощност, има изчистен дизайн и работи напълно безшумно. Подходящ е за стаи между 20 и 24 квадратни метра.

2. Маслен радиатор TESY CB 2009 E01 R

Маслен радиатор Tesy
Виж цената

Защитата срещу замръзване, както и тази срещу прегряване са две от основните особености на този модел.

Неговата мощност е 2000 W, термостат за регулиране на температурата и 3 степени на мощност. Идва с размери 65 x 43 x 29 сантиметра.

Тези от вас, които се интересуват от този маслен радиатор, могат да го купят и на добра цена.

3. Радиатор AEG RA5588 2000 W

Радиатор AEG RA5588
Виж цената

Друг маслен радиатор, който попада в нашата класация е моделът AEG RA5588. Той има добро съотношение качество / цена. Предлаган е онлайн на много добра цена.

Уредът има мощност от 2000 W, включва термостат и се предлага с три нива на мощност. В допълнение, той има регулатор на мощността за ниско потребление.

Друга негова спецификация са четирите му многопосочни колела, неговото защитно устройство против прегряване, контролен панел с LCD дисплей и практичен корпус за навиване на кабела. Това е голямо удобство, защото го прави и по-безопасен. Възможността да се прибере кабелът, елиминира вероятността някой да се спъне и да се нарани.

4. Електрически радиатор Star-Light YOH13B

Електрически радиатор Star-Light YOH13B
Виж цената

Това е среден клас маслен радиатор, който идва и съответно на добра цена. Основното му е предимство е високата му мощност и големия брой ребра, съответно и по-бързото му нагряване. Основните характеристики, с които се отличава са:

 • Стаен термостат
 • Светлинен индикатор
 • Мощност от 2500 W 
 • Многопосочни въртящи се колела
 • Размери от 24,6 x 60 x 60 сантиметра.

Предлага се в черен цвят в комбинация с бордо.

5. Маслен радиатор TESY CB 3014 E01 R – 3000 W

Електрически радиатор TESY CB 3014 E01 R
Виж цената

Това предложение на фирмата TESY ще осигури топлината, от която се нуждаете. Този електрически радиатор е изключително ефективен и бърз благодарение на високата си мощност и множество ребра.

Дизайнът му е изработен така, че да е безопасен. Той няма остри ръбове, захранващия кабел може да се прибира, а повърхностната му температура е по-ниска за да е безопасен за деца и домашни любимци.

Моделът има размери 63х28.6см и защита от прегряване. Мощност 3000W и избор между 3 степени на мощност. Други предимства са защитите от преобръщане, както и накланяне, които внасят допълнителна безопасност на уреда.

6. Маслен радиатор с таймер, 1000 W2514T

Маслен радиатор с таймер, 1000 W2514T
Виж цената

Ако търсите елегантен и икономичен електрически радиатор, това предложение е за вас. Моделът е изключително плосък и дава възможност, както за монтиране на стена, така и за свободно ползване благодарение на колелцата си. Има мощност едва от 1000 вата, което го прави и много икономичен. За модерния и стилен дизайн допринася и наличието на LED дисплей, който ще ви даде възможност да настроите таймера според нуждите и желанията си.

Подходящ е за помещения до 20 м².

7. Маслен радиатор Jata R111, 2500 W

Маслен радиатор Jata R111, 2500 W
Виж цената

Моделът на фирмата Jata, несъмнено трябва да присъства в нашата класация. Той е с идеално съотношение цена и качество и е един от предпочитаните продукти в онлайн магазина Емаг.

Този отоплителен уред има мощност от 2500 W, включва високо прецизен регулируем термостат, удобни колела, както и дръжка за лесно преместване в различни помещения. Кабелът също може да се прибира за по-голямо удобство.

Теглото му е 14.18кг, размерът му е 640 x 250 x 540 мм и е много тих модел.

8. Радиатор Rowenta Intensium BU2620F0

радиатор Rowenta Intensium BU2620F0
Виж цената

Ето и още един модел маслен радиатор, който си струва да се вземе в предвид. Той е преносим, ​​има мощност от 2000 W, три настройки на мощността и е представен с термостат за лесен контрол на температурата.

Също така се отличава със защита от прегряване и четири колела с 360 градуса завъртане. Теглото му е 11.4 кг и има размери 68,2 х 49 х 15,2 см.

9. Маслен радиатор DeLonghi KH770510M

DeLonghi KH770510M
Виж цената

DeLonghi е утвърдена фирма на пазара и винаги предлага качествени продукти. Освен с компактния си дизайн, този радиатор ще ви впечатли и с ниската си цена. 

Уредът има мощност от 1000 W, термостат и дръжка за лесно пренасяне. Освен това е изключително стабилен и безопасен.

Размерът му е 63 х 27 х 15 сантиметра, а теглото само 8,7 кг. Моделът разполага с 5 ребра и е подходящ за отопление на помещения до 30м³

10. Радиатор SAPIR SP 1971 F11

SAPIR SP 1971 F11
Виж цената

С този модел стигаме и до края на класацията ни за маслени радиатори, които могат да се отличат с перфектно съотношение качество-цена. 

Предимствата на този модел са както следва:

 • В Емаг се предлага на много атрактивна цена
 • Достига максимална мощност от 2500 W.
 • Той включва регулируем термостат, за да се адаптира към нуждите на всеки човек
 • Тежи 12 килограма

Така завършваме списъка ни с добри качествени маслени радиатори, които смятаме, че си заслужава да разгледате. Надяваме се, че сме допринесли с избора ви и сте взели правилното решение спрямо индивидуалните си потребности.

Съвети за закупуване на най-добрия маслен радиатор

 • На първо място, помислете за семейния си бюджет и бъдете наясно колко можете да похарчите. По този начин ще ви бъде по-лесно да избирате, защото ще игнорирате определена част от предлаганото пазара.
 • Едно от най-важните характеристики на един радиатор е неговата мощност. Това е първото нещо, което трябва да погледнете. Преценете колко горе долу е големината на помещението, която ще отоплявате и изберете възможно най- енергоспестяващия уред. Така ще намалите сметките си.
 • Спрете се на утвърдена марка, произвеждаща качествени продукти и осигуряваща гаранция на своите клиенти.
 • Уверете се, че избраният от вас модел е безопасен за използване. Той не трябва да има остри ръбове. Хубаво е кабела да може да се прибира. Не на последно място, трябва да е стабилен и удобен за пренасяне.
 • Накрая идва ред и на дизайна. Изберете цвят и желана ширина на радиатора. Помислете дали искате да е лек и лесно преносим, дали е важно за вас да има електронен дисплей.