10 най-добри микровълнови фурни за вашата кухня

Ако искате да замените един от най-използваните домакински уреди в къщата, по-долу ще ви покажем  сравнение на най-добрите микровълнови фурни,  които можете да намерите на пазара днес. Прочетете внимателно статията ни преди да изберете един или друг модел.

Преди години в повечето домове в България нямаше микровълнови фурни, което означаваше, че загряването на млякото за кафе, както и всяко ястие, трябваше да се направи с помощта на фурна в кухнята или котлон. Но сега това е почти немислимо. И няма дом, в който да няма такъв уред, който е не само по-чист, но и предлага по-голямо удобство и бързина за изпълнение на тази задача.

Поради тази причина пазарът е пълен с евтини микровълнови модели, обикновени микровълнови фурни или за микровълнови вграждане. Затова е необходимо да бъдем на ясно какви функции трябва да имат при закупуването на такъва.

Ръководство за закупуване на микровълни

Според организацията на потребителите и експертите по домакинските уреди, критериите, които трябва да се вземат предвид при закупуването на онлайн  микровълнова фурна от емаг или във всеки друг онлайн магазин са следните:

 • Къде ще бъде поставена? Това е фундаментален аспект, в който е необходимо да се фиксира, тъй като от него ще зависи дали да се избере една от тези които са за интегриране в обзавеждането на кухнята, или от тези независимите. За да спестите място, можете да изберете микровълнова фурна,  която изпълнява и двете функции.
 • Ел. Точно както когато купувате други малки уреди, като например ютия или електрическа скара, също трябва да разгледате мощността, която предлага. Препоръчително е това да е между 700 W и 1000 W.
 • Размер. Разбира се, трябва да вземем предвид и броя на хората, които живеят в къщата, в която ще бъдат включени в използването.
 • С грил? Важно е да знаете каква употреба ще ви бъде дадена и ако ще използвате опцията за грил, която ви позволява да използвате кафяви или гранулирани храни, трябва да придобиете модел, който представя тази услуга.
 • Вградена или свободна? Трябва да оцените добре, ако ще поставите микровълновата в пространство, разрешено за това в кухнята ви, или до хладилника или над фурната. Те обикновено са общи места, докато имате място за това. В случай, че нямате подготвено за това място, вероятно ще го поставите на кухненския плот.

С това ръководство всеки може да има по-ясна възможност за покупка. Въпреки това не можем да пренебрегнем, че по същия начин ще бъде полезно да се консултирате с нашия списък с препоръчителни евтини микровълни фурни. Това е класиране, което имаме по-долу, в което са взети предвид както характеристиките на различните модели на пазара, така и тяхната цена и качество.

Сравнение на микровълнови фурни

1. Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS

Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS
Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS
Към Офертата

Голяма грижа има и на пазара този модел, който е произведен от компанията Samsung. Вярно е, че тя има донякъде средна цена, която поддържа определено разстояние с тази, която заема първо място в класацията, но това е така, защото има по-многобройни и специфични характеристики:

 • Оборудвана е с грил.
 • Включва заключване за сигурност.
 • Капацитетът му е 23 литра.
 • Гарантира мощност  800 W.
 • Теглото и е 13 кг, а размерът и е 49 х 39,2 х 27,5 сантиметра.
 • Тя има особеността да има една от най-големите вътрешности сред настоящите микровълни, тъй като въртящата поставка достига размер от 28,8 см.
 • Дисплеят е цифров.
 • 5 нива на мощност.

2. Микровълнова фурна Beko MOC20100S

Микровълнова фурна Beko MOC20100S
Микровълнова фурна Beko MOC20100S
Към Офертата

Ако търсите  евтина и проста за управление микровълнова фурна, тази, която ви представяме, може да е подходяща. Принадлежи на фирмата Beko, 700 W е, и има емайлирана вътрешност с капацитет 20 литра.

Към всичко това трябва да добавим, че включва механични въртящи се контролни бутони, пет нива на мощност, таймер и автоматичен режим на размразяване. Характеристики, на които трябва да добавим, че предупреждава, при завършване на програмата. Размери на тази микровълнова фурна са 45 x 32 x 26 сантиметра.

3. Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo

Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo
Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo
Към Офертата

Ако търсите мощна микровълнова фурна с грил и подкрепена от надеждна фирма, имайте предвид този друг модел.

Тя има капацитет от  30 литра  и няколко вида захранване в зависимост от това как искате да го използвате. Така микровълновата печка работи при  900 W, грила работи на 1000 W.

Тя включва автоматични менюта, лесно се почиства и включва интелигентна инверторна технология,  която загрява, готви и размразява. За всичко това трябва да добавим, че тя е много бърза,  защото позволява готвене, спестявайки до 17% енергия.

25,5 кг е теглото на този артикул, който е с размери 45,8 х 55,4 х 30,8 сантиметра.

4. Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH

Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH
Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH
Към Офертата

Една от най-скъпите микровълни, което решихме да включим в класацията, е това, произведена е от известната европейска фирма Hansa. Ясно е, че тя не е по джобовете на всеки и че не всички семейства могат да си позволят този разход да имат такъв уред, но кой може да го направи, ще направи голяма инвестиция.

И това е, че този модел е представен с някои наистина интересни признаци на идентичност:

 • Мощност от 800 W за микровълновата и 1000 за решетката.
 • Готвене на паметта.
 • Капацитет от 20 литра.
 • 5 нива на мощност.
 • Програмируем електронен часовник.
 • Интериор от неръждаема стомана, който е лесен за почистване и елегантен.
 • Размер 59 х 32 х 38 сантиметра.
 • Тегло от 13,4 кг.

5. Микровълновa фурнa SHARP MG02ES

Микровълновa фурнa SHARP MG02ES
Микровълновa фурнa SHARP MG02ES
Към Офертата

На пета позиция в нашия списък е тази микровълнова фурна, която се идентифицира чрез предлагането на страхотна връзка между нейната икономична цена и ползите, които тя предоставя. Става въпрос за прост модел с мощност 800 W, капацитет от 20 литра, тегло 11,5 kg и размери от 32 x 44,5 x 25 сантиметра. За всичко това трябва да добавите сигнала в края на готвенето или съответната програма за размразяване.

6. Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK

Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK
Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK
Към Офертата

В рамките на този тип домакински уреди, към които се обръщаме, това е сред най-препоръчваните от потребителите. Каква е причината за това? За функции като тези: Икономична цена, защото тя може да бъде закупена от онлайн магазини като Емаг на атрактивна цена.

 • Капацитет от 20 литра
 • Мощност 800W
 • Сензорен контрол
 • 10 нива на мощност
 • Тегло от 8,6 кг
 • Размери 44 х 31 х 25 см

7. Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL

Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL
Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL
Към Офертата

Ако искате микровълнова фурна  без грил, това може да е правилното. Тя принадлежи към престижната компания Samsung, има 800W  и има капацитет от  23 литра. Интериорът му е  керамичен,  което улеснява почистването и е представено в огледална стомана, като по този начин се постига наистина атрактивен и модерен дизайн.

Шест нива на мощност са тези, представени от тази микровълнова печка, която има контролен панел със сензорни бутони. Функцията за самостоятелно готвене и системата за заключване на децата са други особености на този уред, който тежи 11 кг и размерът му е 55 х 43 х 33 сантиметра.

8. Микровълнова печка Gorenje MO20A3X

Микровълнова печка Gorenje MO20A3X
Микровълнова печка Gorenje MO20A3X
Към Офертата

Тези, които в момента търсят микровълнова печка, която има някои предимства по-интересни от основните за другите модели, но не превишава твърде много в цената, имат това, което търсят в това.

Тя струва разумна цена и се определя от няколко технически свойства, които трябва да се вземат предвид, като мощност от 800W , капацитет от 20 литра, цифров контрол и функции като размразяване.

Списъкът на характеристиките му е завършен с тегло 15 кг и размери 45 х 34 х 25 сантиметра.

9. Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH

Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH
Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH
Към Офертата

Неговият капацитет от 20 литра, в сравнение с повечето от експонираните, които имат 17 литра, или нейната мощност от 800W може да ни накара да мислим, че сме изправени пред микровълнова фурна на Whirlpool е твърде проста или дори ненужна в този списък, но това е далеч от реалността. Ако сме я включили в същото е не само защото предлага добро качество за парите, но и защото е получила голяма критика сред своите потребители. И това е, че те, въпреки тези две ползи, са оценили други, които са особено полезни и интересни:

 • Интегриран часовник
 • Заключване за деца.
 • Функция за готвене.
 • Шестдесетминутен таймер, който се изключва автоматично.
 • Изпълнява функциите си много тихо.
 • Елегантно и модерно покритие.

За всичко това ще трябва да добавим цената и, теглото и е 10 кг и размер 44 х 33 х 26 сантиметра.

10. Микровълнова фурна Samsung GE83X

Микровълнова фурна Samsung GE83X
Микровълнова фурна Samsung GE83X
Към Офертата

За да затворим класацията на най-добрите микровълни, ще ви покажем този модел, който е  един от най-продаваните в Емаг.

Той е с капацитет от  23 литра, е представена с автоматични програми , а има и размразяване, което е много полезно приложение за готвене.

Този уред е със стъклена поставка от 28,8 см в диаметър, който има мощност от 800 W  и позволява допълнително размразяване и блокиране за безопасността на децата.

48 х 35 х 27 см са размерите на тази микровълнова фурна, която тежи 13 кг и която е огледална.

С този списък на  най-добрите микровълнови фурни можете да следвайте съветите, какви критерии да вземете под внимание, за да закупите микровълнова печка след вече избрания модел, от които представихме. Така че, бъдете сигурни, че ще сте доволни от покупката си.

Купете евтини микровълни в местните магазини

Ако искате да закупите икономична микровълнова фурна, можете да видите опциите, които ще намерите в големи бели повърхности. Ако влезете и потърсите микровълнова печка, ще видите, че има много евтини модели , въпреки че е вярно, че този вид домакински уред е най-използваният в къщата и в крайна сметка евтиният модел излиза скъп. В този смисъл ние винаги препоръчваме модел за качество, контрастиращ с гаранциите.

Ако обзавеждате кухнята си и искате да знаете други сравнителни данни, вижте например какви са най-евтините перални машини, които харесваме, или най-добрите съдомиялни машини.