10 най-добри микровълнови фурни за вашата кухня

Ако искате да замените един от най-използваните домакински уреди вкъщи, по-долу ще ви покажем сравнение на най-добрите микровълнови фурни, които можете да намерите на пазара днес. Прочетете внимателно статията ни преди да изберете един или друг модел.

Преди години в повечето домове в България нямаше микровълнови фурни, което означава, че загряването на млякото за кафе, както и всяко ястие, трябваше да се направи с помощта на фурна в кухнята или котлон. Но сега това е почти немислимо. Най-вероятно няма дом, в който да няма такъв уред, който е не само по-чист, но и предлага по-голямо удобство и бързина за изпълнение на тази задача.

Поради тази причина пазарът е пълен с евтини микровълнови фурни, обикновени модели или за микровълнови вграждане. Затова е необходимо да бъдем на ясно какви функции трябва да имат при закупуването на такава.

Ръководство за закупуване на микровълни

Според организацията на потребителите и експертите по домакинските уреди, критериите, които трябва да се вземат предвид при закупуването на микровълнова фурна онлайн от Емаг или във всеки друг онлайн магазин са следните:

 • Къде ще я поставите? Това е фундаментален аспект, в който е необходимо да се фиксирате, тъй като от него ще зависи дали да се избере една от тези, които са за интегриране в обзавеждането на кухнята, или от тези независимите. За да спестите място, можете да изберете микровълнова фурна, която изпълнява и двете функции.
 • Мощност. Точно както когато купувате други малки уреди, като например ютия или електрическа скара, също трябва да разгледате мощността, която предлага. Препоръчително е това да е между 700 W и 1000 W.
 • Размер. Разбира се, трябва да вземем предвид и броя на хората, които живеят в къщата, в която ще бъдат включени в използването.
 • С грил? Важно е да знаете каква употреба ще ѝ бъде дадена и ако ще използвате опцията за грил, която ви позволява да готвите печени ястия, трябва да изберете модел, който предлага тази функция.
 • Вградена или свободна? Трябва да прецените добре, дали ще имате достатъчно пространство да поставите микровълновата в кухнята Ви, на плота, върху хладилника или върху готварската печка.  Това са местата обикновено, където можете да я поставите. В случай, че нямате подготвено за това място, вероятно ще го поставите на кухненския плот.

С това кратко ръководство, което ви представихме всеки може да има по-ясна представа за избор. Въпреки това не можем да пренебрегнем, че по същия начин ще бъде полезно да разгледате и нашия списък с микровълни фурни, които горещо Ви препоръчваме. Това е класация, която можете да видите по-долу. В нея са взети предвид, както характеристиките на различните модели на пазара, така и тяхната цена и качество.

Сравнение на микровълнови фурни

МоделКапацитетМощност
1. Samsung MG23F301TAS23 литра800 вата
2. Beko MOC20100S20 литра700 вата
3. Kenwood K30CSS14 Solo30 литра900 вата
4. Hansa AMM20BEIH20 литра800 вата
5. SHARP MG02ES20 литра800 вата
6. Daewoo KOR-6S2BK20 литра800 вата
7. Samsung MS23K3513AS/OL23 литра800 вата
8. Gorenje MO20A3X20 литра800 вата
9. Whirlpool MWD 121 WH20 литра800 вата
10. Samsung GE83X23 литра800 вата

1. Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS

Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS
Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS
Към Офертата

На първа позиция сме избрали Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS. Определено това не е модел от най-евтините на пазара. Но това е така, защото тя предлага множество функции и характеристики, които да улесняват ежедневието Ви и помагат за готвенето на вкусна храна.

 • Оборудвана е с грил.
 • Включва заключване за сигурност.
 • Капацитетът ѝ е 23 литра.
 • Гарантира мощност от 800 W.
 • Теглото ѝ е 13 кг, а размерът и е 49 х 39,2 х 27,5 сантиметра.
 • Тя е една от тези модели с голям обем сред настоящите микровълни, тъй като въртящата чиния достига размер от 28,8 см.
 • Дисплеят е цифров.
 • Предлага 5 нива на мощност.

2. Микровълнова фурна Beko MOC20100S

Микровълнова фурна Beko MOC20100S
Микровълнова фурна Beko MOC20100S
Към Офертата

Ако търсите евтина и проста за управление микровълнова фурна, тази, която Ви представяме тук, може да е подходяща. Принадлежи на фирмата Beko, 700 W, има емайлирана вътрешност и капацитет 20 литра.

Към всичко това трябва да добавим, че включва механични въртящи се контролни бутони, пет нива на мощност, таймер и автоматичен режим на размразяване. Не трябва да пропускаме, че предупреждава, при завършване на програмата. Размерите на тази микровълнова фурна са 45 x 32 x 26 сантиметра.

3. Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo

Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo
Микровълнова фурна Kenwood K30CSS14 Solo
Към Офертата

Ако търсите мощна микровълнова фурна с грил произведена от надеждна фирма, разгледайте този модел предлаган от Kenwood.

Тя има капацитет от 30 литра и няколко нива на мощност в зависимост от това как искате да я използвате. Така микровълновата печка работи при максимална мощност от 900 W, а грила на 1000 W.

Включва автоматични менюта, лесно се почиства и предлага интелигентна инверторна технология, която загрява, готви и размразява. След всичко това трябва да добавим, че тя е много ефективна. Позволява бързо готвене, което спестява до 17% енергия.

Микровълновата тежи 25,5 кг и е с размери 45,8 х 55,4 х 30,8 сантиметра.

4. Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH

Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH
Микровълнова фурна за вграждане Hansa AMM20BEIH
Към Офертата

Една от най-скъпите микровълни, което решихме да включим в класацията е тази произведена от известната европейска фирма Hansa. Ясно е, че тя не е по джобовете на всеки, и че не всички семейства могат да си позволят инвестицията за такъв скъп уред, но кой може да го направи, със сигурност няма да остане разочарован.

Този модел е представен с някои наистина интересни характеристики:

 • Мощност от 800 W за микровълновата и 1000 за грила.
 • Автоматични програми
 • Капацитет от 20 литра
 • 5 нива на мощност
 • Програмируем електронен часовник
 • Произведена от неръждаема стомана, която я е елегантна и лесна за почистване.
 • Размер 59 х 32 х 38 сантиметра.
 • Тегло от 13,4 кг.

5. Микровълновa фурнa SHARP MG02ES

Микровълновa фурнa SHARP MG02ES
Микровълновa фурнa SHARP MG02ES
Към Офертата

На пета позиция в нашия списък е тази микровълнова фурна, която се идентифицира чрез предлагането на страхотна връзка между нейната икономична цена и ползите, които тя предоставя. 

Става въпрос за прост модел с мощност 800 W, капацитет от 20 литра, тегло 11,5 kg и размери от 32 x 44,5 x 25 сантиметра. След всяко ползване независимо дали готвите, претопляте или размразявате, микровълновата ще Ви даде звуков сигнал за приключването на програмата.

6. Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK

Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK
Микровълнова фурна Daewoo KOR-6S2BK
Към Офертата

След всичките микровълнови фурни, които разгледахме, Daewoo KOR-6S2BK е сред най-препоръчваните от потребителите. Каква е причината за това? Всичко това е заради функциите, които предлага и икономична цена. Тя може да бъде закупена от онлайн магазини като Емаг на много атрактивна цена.

 • Капацитет от 20 литра
 • Мощност 800W
 • Сензорен контрол
 • 10 нива на мощност
 • Тегло от 8,6 кг
 • Размери 44 х 31 х 25 см

7. Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL

Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL
Микровълнова фурна Samsung MS23K3513AS/OL
Към Офертата

Ако искате микровълнова фурна без грил, това може да е подходящия модел за вас. Тя принадлежи към престижната компания Samsung, има 800W и има капацитет от  23 литра. 

Интериорът ѝ е керамичен, което улеснява почистването. Представена в сребрист цвят, наистина е постигнат атрактивен и модерен дизайн.

Предлаганите нива на мощност от тази микровълнова фурна са шест, както и има контролен панел със сензорни бутони.

Функцията за самостоятелно готвене и системата за заключване за деца са други особености на този уред, който тежи 11 кг и размерът му е 55 х 43 х 33 сантиметра.

8. Микровълнова печка Gorenje MO20A3X

Микровълнова печка Gorenje MO20A3X
Микровълнова печка Gorenje MO20A3X
Към Офертата

Gorenje MO20A3X е качествена микровълнова фурна на разумна цена. Тя предлага няколко технически характеристики, които трябва да се вземат предвид, като мощност от 800W, капацитет от 20 литра, цифров контрол и функции като бързо и автоматично размразяване, интелигентно управление, автоматично меню и др.

Микровълновата е с тегло 15 кг и размери 45 х 34 х 25 сантиметра.

9. Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH

Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH
Микровълнова фурна Whirlpool MWD 121 WH
Към Офертата

Нейният капацитет от 20 литра, в сравнение с повечето от експонираните, които имат 17 литра, или нейната мощност от 800W може да ни накара да мислим, че сме изправени пред микровълнова фурна на Whirlpool, която е твърде проста или дори ненужна в този списък, но това съвсем не е така.

Включили сме я в класацията не само, защото предлага добро качество на добра цена, но и защото е получила голяма подкрепа сред своите потребители. И ето и предлаганите функции и възможности, които мислим, че са интересни.

 • Интегриран часовник
 • Заключване за деца
 • Автоматични програми за готвене
 • Шестдесет минутен таймер, който се изключва автоматично
 • Изпълнява функциите си много тихо
 • Елегантно и модерно покритие

За всичко това ще трябва да добавим добрата ѝ цена, тегло 10 кг и размери 44 х 33 х 26 сантиметра.

10. Микровълнова фурна Samsung GE83X

Микровълнова фурна Samsung GE83X
Микровълнова фурна Samsung GE83X
Към Офертата

За да завършим класацията на най-добрите микровълни, ще Ви покажем този модел, който е един от най-продаваните в Емаг.

С капацитет от 23 литра, микровълновата предлага автоматични програми за готвене, автоматични програми за размразяване, функция грил, комбинация на грил и микровълнова.

Samsung GE83X има въртяща се чиния от 28,8 см в диаметър, мощност 800 W и позволява пестене на електроенергия и заключване за деца.

Лицето на тази микровълнова фурна е огледално, което я прави модерна и подходяща за всеки кухненски интериор. Има размери от 48 х 35 х 27 см и тежи 13 кг.

С този списък на най-добрите микровълнови фурни и съветите за избор, които ви дадохме по-рано трябва да знаете, какви критерии да вземете под внимание. Това ще ви помогне да закупите микровълнова фурна, от която да бъдете доволни и да Ви служи дълго време.

Купете евтина микровълнова от местните магазини

Ако искате да закупите евтина микровълнова фурна, можете да разгледате моделите, които ще намерите в големите вериги за електроуреди. Ако потърсите евтина микровълнова фурна онлайн ще установете, че има много модели на ниска цена.

Въпреки това трябва да помните, че този вид домакински уред е един от най-използваните и в крайна сметка евтиният модел може да излезе много скъп. Затова ние винаги препоръчваме покупката на качествени модели предлагащи сигурност и гаранция.

Ако обзавеждате кухнята си и искате да видите други сравнения, погледнете например какви са най-добрите перални машини, които сме избрали за Вас, или най-добрите съдомиялни машини.