6 Най-добри модели пени борд в България

Когато обикновен човек чуе пени борд, трудно може да си представи какво точно е това и за какво служи. Всъщност това е малък пластмасов скейтборд. В тази статия ще ви разкажем за най-добрите модели пени борд, които можете да поръчате онлайн.

Кой пени борд е най-добър?

Когато избирате пени борд, трябва да започнете от собствените си желания. Много е важно да вземете предвид целта на използването му, възрастта и опитът на потребителя, както и неговите финансови възможности. Ето няколко модела и ръководство за покупка.

1. Пени борд Penny Mad Cruiser с LED колела

Елегантният Mad Cruiser е с малък размер е идеален за всички потребители, за тези които тепърва започват да се учат и тези, които вече имат опит.

Зелената пластмасова основа е изработена от удароустойчив полипропилен с размери 57 х 15 см. Продуктът е оборудван с ярки полиуретанови колела с диаметър 60 милиметра, които свеждат до минимум вибрациите при употребата му.

Алуминиеви оси и високо прецизни лагери ABEC 7 за добро, свободно въртене и ускорение. Предлага се в различни цветове и набраздена повърхност, която предотвратява плъзгане при каране.

Съществуват модели с LED крушки вградени не само в колелата, но и в дъската. Този обаче има само на колелата.

Благодарение на компактните размери на продукта, той е лесен за съхранение и транспорт. Максимално натоварване – 100 кг.

2. Пени борд DHS Freedom

Яркият пени борд DHS Freedom е идеален за начинаещи и напреднали потребители. Основата е изработена от качествени материали с повишена здравина и еластичност и е извит в задната му част.

Отличава се с качествени алуминиеви оси и монтирани леки силиконови колела за по- гладко завиване.

Лагери – Abec 7 със запечатан дизайн. Жълтата и искряща основа прави модела особено популярен сред тези, които предпочитат лъскави модели.

Релефната повърхност осигурява стабилното стъпване върху дъската, а водоустойчивата конструкция поддържа пълна производителност при каране дори при влажно време.

Тегло на продукта – 1,5 кг, максимално натоварване – 80 кг.

3. Алуминиев Пени борд Графити

Този модел е с алуминиева рамка и 57 см дължина. Продуктът е подходящ и за юноши и възрастни с тегло до 100 кг. Оборудван е с гладки, силиконови, прозрачни колела с диаметър 50 мм.

ABEC 5 лагер и алуминиеви оси осигуряват здравина и гладкост по време на каране, така че можете да карате, без да усещате неравности по пътищата.

На картината се прилага печат с графити. Рибната форма на основата има много добра маневреност дори на претъпкани градски улици, докато силиконовите колела на модела осигуряват надеждно сцепление с пътната настилка. А грапавата повърхност помага за поддържането на добро сцепление дори при мокро време.

4. Пени борд Action One ABEC-7

Пени борд със страхотен дизайн, напълно подходящ за възрастни и деца. Здравата и устойчива на удар пластмасова основа е с размери 56 x 15 cm.

Меките полиуретанови колела с диаметър 60 мм, широчина 45 мм и твърдост 82A предлагат много добро абсорбиране на вибрациите. Моделът е снабден с силиконови клетки, държащи лагерите ABEC 7. Това осигурява плавни завои, като същевременно поддържа оптимално отклонение на осите и защитава триенето на колелата.

5. Пени борд Action One с ярки колела

Моделът, който разглеждаме тук също е стандартен размер. Въпреки факта, че голям брой нови продукти от най-добрите световни производители могат да бъдат намерени в продажба, много потребители предпочитат моделите на този производител. Той е подходящ не само за жени, но и за мъже. Широка гама от цветове ще ви позволи да изберете точно този, който ви харесва най-много. Купувачите отбелязват качеството на материалите, добрата управляемост, мекото окачване и компактните му размери. Напълно подходящ е и за транспорт, стига маршрута ви да го позволява.

6. Пени борд LANDSURFER с ярки оранжеви колела

Независимо дали сте на ниво начинаещи или експерти, LANDSURFER е безопасен за използване. Този 22-инчов борд има гъвкава основа и гладка PU колела. Той има максимално препоръчително натоварване 90 кг. Като цяло това е модел, която има всички основни и необходими функции.

Какво е пени борд?

Въпреки очевидната простота на дизайна, пени борда се състои от няколко части: основата (самата дъска), окачването и колелата.

  1. Основа. Както споменахме в описанието на моделите, основата е направена от пластмаса, чийто специфичен състав е търговска тайна. Материал, който осигурява лекота на използване, както и здравина и надеждност. В youtube можете да намерите много тестове, където потребителите проверяват устойчивостта на дъската на огъване и удар и преминава тестовете напълно успешно. За да се предотврати подхлъзването на потребителя по време на употреба, основата има груба повърхност. Някои потребители лепят парче шкурка, която помага за сцеплението, но това определено не влияе на външния вид на борда.
  2. Окачване. Неговите носещи елементи най-често са изработени от алуминий, който осигурява два параметъра едновременно: лекота и устойчивост. Окачването е незабележимо, стандартно – два елемента са свързани с гумени уплътнения и затегнати с болт. Такава система е лесна за настройване – за по-твърдо управление болтът трябва да бъде затегнат, за по-меко разхлабен. .
  3. Колела. За по-добро валцуване те са изработени от полиуретан, с метална или пластмасова сърцевина. Производителят избра такъв баланс на твърдост, така че колелата да се въртят свободно, като в същото време борда да не подскача на малки неравности.

Защо да изберете марката Penny?

Може да се затрудните с избора на цвят, съществуват с ярки цветове, пастели, щампи или други. Компанията дори предлага възможност за персонализиране (Разбира се, това не се отнася за българския пазар). Можете да поръчате своя скейтборд Penny онлайн. Марката винаги се опитва да актуализира оборудването си, за да е в крак с тенденциите.

Факт е, че основата е направена от пластмаса, това прави продукта лесен за транспортиране. Скейтбордовете на марката Penny също са много гъвкави и устойчиви на удар.

С дизайнерска гледна точка, бордовете Penny ви правят по-готини. Жените, както и мъжете предпочитат тази марка. Съществуват модели, специално произведени за жени.

Марката Penny се превърна в една от най-известните в областта на скейтбординга! Смесвайки история, култура и страст, това е вдъхновило голям брой ентусиасти. Можете да го носите във вашата раница, да отидете където пожелаете, да го карате и забавлявате!

Ръководство за покупка

Спортните дейности винаги са полезни, независимо от възрастта карането на пени борд ще има положително въздействие върху здравето на потребителите. Правилният избор на модел гарантира не само комфорт, но и безопасност при употребата му. Не забравяйте да обърнете внимание на дължината на дъската, ширината на осите и диаметъра на колелата.

Дължина

Дъската може да бъде в размери между 56 и 69 см. По-къс вариант е удобен за движение с висока скорост, може да се използва от деца до 140 см височина със скейтборд опит. По-дълга основа е подходяща за възрастни и потребители с по-дълги крака. Но трябва да се отбележи, че тези модели имат по-малка маневреност.

Максимално поддържано тегло

Подобно на скейтбордовете, така и пени моделите имат ограничение в натоварването. Въпреки че те са много по-леки, те са произведени със здрава пластмаса, което ги прави много издръжливи.

Моделите със стандартен размер могат да издържат до 100 кг, което ги прави идеални за деца, тийнейджъри, дори и възрастни. Освен това, много марки са доказали способността си да понасят много по-голяма тежест.

Тегло на продукта

Пластмасовите бордове са по-леки в сравнение с дървените, което ги прави много по-преносими. Теглото им варира в зависимост от размера на основата и марката. Средното тегло на скейтборд е от два до пет килограма. Модела на пени, който ще изберете трябва да е малко по-лек от това.

Височина, окачване и оси

Окачването и осите влияят на пъргавината и стабилността. Ниското положение осигурява стабилност при стъпването върху борда, средното положение е за удобно каране, а високата позиция позволява по-ефективни трикове. При затягане на болта твърдостта се увеличава, а при разхлабване намалява.

Диаметър на колелата

Колелата са изработени от полиуретан с диаметър 60 мм и ширина 45 мм. Твърдост при повечето модели 78А, която поглъща неравностите по пътя и осигурява плавно возене. Типа на лагерите влияе върху скоростта и управлението, той може да бъде: ABEC 5 – често срещан на по-евтините модели, ABEC 7 и ABEC 9 – са препоръчителни за добра скорост, ABEC 11 се води за най-бързият, но с прекомерно натоварване бързо се разваля.

Цвят

Разнообразието от цветове и техните комбинации е несъмнено предимство. Има специални модели със лепенки и щампи за момичета: ярки, с различни цветове и шарки. За момчетата повечето са по-обикновени, минимални шарки. На пазара можете също да намерите модели с прозрачна основа, която създава специален ефект при изпълнение на трикове, тъй като не се вижда от разстояние и изглежда, че самият потребител лети.

пени борд цена

Как да карате пени борд?

  • За да карате пени борд трябва да се научите как да пазите равновесие и как да бутате с крак. 
  • Уверете се, че сте го поставили на равна повърхност, така че да не мърда, докато стоите върху него. 
  • Поставете единия си крак върху дъската точно зад първите болтове. След това използвайте другия си крак, за да бутате.

За да сте в безопасност, обмислете закупуването на добра каска, за да сте защитени по всяко време. За по-подробни уроци, който ще обхване маневриране и трикове, можете да намерите много видео клипове в youtube.

Заключение

Не е лесно да изберете кой пени борд е най-добре да купите, тъй като пазара предлага голямо разнообразие. В специализираните магазини, консултантите се стремят да продадат по-скъп модел, тъй като ще получат бонус или по-висока заплата.

Поради факта, че оригиналната марка е свръх популяризирана, част от високата цената е реклама, която се използва за популяризиране на продукта. Днес в магазините можете да намерите голям брой евтини, но висококачествени продукти, които никак не се отличават от оригинала. 

Най-добре е да се съсредоточите върху собствените си предпочитания за външен вид и функционалност, като не забравяте да докоснете и проверите в магазина. Ако решите да го закупите онлайн, не трябва да бързате, а проучете преди да поръчате, тъй като можете да се разочаровате поради лошото качество на дъската.

Надяваме се, че нашето ръководство ще ви помогне да разберете разнообразието на модели предлагано на пазара и да направите правилния избор!