Най-добри надуваеми лодки за риболов

Има доста разнообразни модели надуваеми лодки за риболов, зависимост от своите размери, устойчивост на тегло, материали използвани за производството им. Така че избора на надуваема лодка за риболов с всички функции, които да отговарят на вашите изисквания и нужди, може да бъде много труден. Затова сме подготвили списък с най-добрите надуваеми лодки за риболов, които са налични на пазара, за да можете да се запознаете с различните им характеристики и да вземете разумно решение.

Надуваема лодка за риболов – ръководство за купуване

Риболовът е едно от любимите занимания на много от нас, тъй като ни позволява да се отпуснем пред пейзажите, на които ще се наслаждавате, докато хващате различни риби от язовир или река.

Що се отнася за надуваема лодка за риболов, изборът на най-подходящата може да се окаже проблем поради големия брой различни модели, които можете да намерите на пазара. Важно е да знаете кои са основните характеристики, които трябва да вземете предвид преди да направите своя окончателен избор. Основните няколко са: капацитетът, стабилността и устойчивостта на лодките за тази задача.

 Първо, те трябва да бъдат изработени от устойчиви материали, които да издържат на теглото и водните течения, където ще ги използвате. Ето защо, разглеждайки моделите предлагани онлайн, можем да препоръчаме Моторна лодка Bark BT-330S, която е направена с подсилен под и защитни PVC кантове на дъното, които я правят много устойчива. 

Надуваема лодка Bestway Hydro-Force Mirovia Pro

Надуваема лодка Bestway Hydro-Force Mirovia Pro
 • 3 въздушни камери

 • дъно от двуслоен материал

 • висока плътност

Моделът има забележителен комфорт при използване, въпреки капацитетът й е до четирима души. Хората не само ще имат достатъчно място за движение, но дори могат да пътуват седнали на седалките, включени с тази лодка.

Лодката Bestway Hydro-Force Mirovia Pro се откроява при сравнение с други лодки за риболов, както с широкия капацитет, предлаган от продукта, така и с неговата съвместимост с двигатели до 15 конски сили.

Основни характеристики

Благодарение на здравината на своята структура, лодката Bestway Hydro-Force Mirovia Pro може да понесе приблизително 640 килограма тегло, като поддържа адекватна безопасност по време на плаване. Моделът има размери: дължина 3,3 метра, ширина 1,62 метра, с които предлага доста полезно пространство.

Лодката има голям капацитет и може да побере до 5 човека, четирима възрастни и дете, при което те ще имат достатъчно място, за да могат децата да се движат и всички да седят спокойно. За тази цел лодката включва две седалки, в които хората могат да седят удобно и безопасно по време на плаването.

Материали

Риболовната лодка Bestway Hydro-Force Mirovia Pro има безопасен и ефективен дизайн, базиран на три независими въздушни камери, които ще поддържат лодката в случай на повреда на една от камерите. Система, която се комбинира с пневматични клапани, така че да може да се помпят камерите в движение, ако е необходимо.

Тази система от камери е произведена от висококачествено PVC, което е доста издръжливо на триене и слънце. Що се отнася до дъното, това включва двуслоен материал, който дава по-голяма стабилност на лодката при движение или стъпване върху самото дъно.

Задвижване

Благодарение на универсалността на модела, лодката има две основни опции за движение във водата. Едната от тези опции, най-здравословната е посредством двете гребла, включени в комплекта. Тези леки гребла могат да се поставят директно върху държачи на лодката, когато няма да бъдат използвани за известно време.

Ако пък искате да се движите в дълбоки води, като например в открито море, моделът позволява монтирането на двигател в задната част на лодката. По-конкретно, можете безопасно да монтирате двигател с мощност до 15 конски сили, с който да задвижвате лодката, когато е необходимо.

Надуваема лодка Bark B-210C

 • оребрено дъно

 • механична помпа

 • чанта за съхранение

Тази лодка за риболов е изработена от доста устойчиви материали. Разполага с удобна седалка, така че да ви е удобно и спокойно, докато ловите риба или докато гребете, за да стигнете до желаното място. Важно е да вземете предвид, че този модел е предназначен за един човек.

Този тип лодка е произведена, за да се използва не само в спокойни води без течение, но и за подвижни, тъй като нейният дизайн и анатомия ви позволяват да имате стабилност, когато сте в нея, въпреки теченията, с които можете да се сблъскате. Но винаги се препоръчва да стоите по-далеч от такива места и да не се подлагате на много силни течения, за ваша по-голяма безопасност.

Лодката има дръжки за захващане, така че при принасянето й по суша е наистина лесно и не изисква много усилия. В допълнение, можем да кажем, че този модел може да бъде най-добрата лодка за риболов по отношение на качество и цена.

Характеристики

С общи размери 210 х 117 см и максимална товароносимост от 170 кг, тази лодка за риболов е перфектна за един човек и е без никакви неудобства.

Дизайнът е една от силните страни на продукта. В комплекта виждаме цяла серия от удобства като седалка, чанта за пренасяне, дръжки за носене, ремонтен комплект, гребла за гребане и други.

Надуваема лодка Bark B-190

 • лодка за един човек

 • удобна седалка

 • материал PVC

Тази надуваема лодка е произведена, за да се използва индивидуално, така че тя е достатъчно голяма и удобна за използването й от един човек.

Материалите използвани за производството й са доста устойчиви, тъй като са изработена от PVC. Общото тегло на лодката е 8 килограма, което прави нейната употребата доста проста.

Максималното натоварване на този модел е 160 килограма, като е важно да не превишавате този лимит, така че да сте напълно безопасни при плаване с тази лодка.

Bark B-190 също има достатъчно място за вас и риболовните ви принадлежности. Тази надуваема лодка има отличното съотношение цена / качество, така че можете да я имате като вариант.

Характеристики

Този модел има общи размери 190 х 100 см, както и устойчивите материали използвани за производството, които издържат тегло до 160 кг общо.

Цена: Това е една от най-евтините лодки в нашия списък, качество, което си струва да се спомене, ако вземете предвид използваните материали.

Ако търсите надуваема лодка за риболов, трябва да знаете, че моделът, за който говорим е лодка подходяща за тази дейност. Размерът и голямата й стабилност позволяват да се приближава до риболовните точки без да прави големи вълни или да вдига шум в язовира.

Надуваема четириместна лодка Bark BT-330S

 • твърдо дъно

 • надуваем кил

 • корнизи на дъното

С капацитет до 4 души този модел надуваема лодка за риболов ви позволява да се забавлявате групово. Разполага с две пейки, разположени по повърхността на лодката, така че хората на борда да са чувстват удобно по време на риболов или обикновена разхожда във водата на река или язовир. Максималното натоварване на тази лодка е до 500 килограма.

Дъното й е изработено от твърди материали с висока устойчивост при използване във водни течения, така че риболовът в тази лодка е наистина безопасен. Използвани са и материали като PVC.

Дизайнът на тази лодка включва място за монтиране на малък двигател, ако не искате да гребете. Комбинацията на цветове между зелено и черно я правят подходяща за риболов.

Ако не сте напълно сигурни коя надуваема лодка за риболов да купите, внимателно разгледайте добрите характеристики на Bark BT-330S.

Характеристики

Размерите на този модел са 330 х 160 см и товароносимост от 500 килограма, което позволява настаняването до 4 възрастни в зависимост от размера и теглото на всеки индивидуално.

Лодката е конструирана с 3 + 1 независими въздушни камери, които няма да позволят да се изпусне напълно при авария.

Сред предлаганите аксесоари в комплекта са механична помпа, две гребла, чанта за носене и комплект за ремонт.

Надуваема лодка Intex mariner 3 човека

 • лодка за един човек

 • удобна седалка

 • материал PVC

Intex mariner 3 е лодка, изработена от PVC и е идеална за риболов. Тя разполага с места за трима души и две гребла за ръчното задвижване на лодката.

Размерите на продукта са още една от точките, на които трябва да обърнете внимание. Лодката е дълга 297 сантиметра с ширина 127 и височина 46.

Не е много тежка, тъй като има общо тегло 32 килограма, така че принасянето й след надуване не е проблем.

Производителя на лодката препоръчва тя да не се използва самостоятелно от деца под 18 години и винаги те да бъдат придружавани от възрастен.

Характеристики

Само с един поглед можете да забележите качеството на използваните материали. Това е лодка, изработена от лека и устойчиво PVC и полиестер, което позволява лесно да се принася когато не се използва.

Включени можете да намерите аксесоари, като практична система за гребане, клапани за бързо надуване и др.

Надуваема лодка Intex Mariner 4 човека

Надуваема лодка Intex Mariner 4 човека
 • издържа 500 кг тегло

 • поставки за въдици

 • материал PVC, Алуминий

Изработена с три различни слоя пластмаса с висока устойчивост като PVC и твърд алуминий, тази надуваема лодка за риболов ви позволява да плавате в язовири, тихи реки или където искате, с пълна безопасност и стабилност.

Разполага с две удобни гребла с нехлъзгащи се дръжки, така че дори да се намокрят, те не се изплъзват от ръцете ви и можете да имате по-голямо сцепление върху тях. Това позволява лодката да бъде управлявана много по-лесно.

Тази надуваема лодка е доста широка, тъй като има капацитет за 4 души, между възрастни и деца, така че може да бъде използвана както за риболов, така и за забавление.

Освен това на Intex Mariner 4 може да се монтира двигател, така че използването й да се опрости и да не се налага да гребете дълго време, докато стигнете до точката, където искате да ловите риба.

Intex Mariner 4 се счита от мнозина за възможно най-добрата възможна лодка за риболов с цена около 800 лева. Вижте още най-забележителните й качества.

характеристики

Размери 328 х 145 см, лодката на Intex има внушителния капацитет за настаняване на до 4 възрастни и дете без проблеми.

Този модел е произведен на основно от PVC, трислоен мрежест материал, който предлага стабилност и устойчивост.

Продуктът е съвместим и с извънбордови двигатели, чиято максимална мощност е 3 kW.

Включва и интересни аксесоари като две алуминиеви гребла, сак за носене и помпа.

надуваема лодка

Как да използвате лодка за риболов

Сред множеството развлекателни и спортни дейности, които можете да правите, риболовът е едно от онези, които на пръв поглед може да изглежда много просто, но това са съвкупност от неща, които само тези, които го практикуват познават в дълбочина. Ето защо създаваме в нашето ръководство раздел за това как да използвате и поддържате надуваема лодка за риболов, в този раздел се стремим да помогнем както на опитните потребители, така и на неопитните.

Надуваеми лодки

Въпреки че на пазара има модели от различни материали, надуваемите лодки са интересен избор, понеже ви позволяват да спестите място и лесно да ги съхраните през зимата.

Преди да надуете лодката си, трябва внимателно да я прегледате и да се уверите, че тя няма видими дупки, за да не губите времето си и да помпате лодка, която не е безопасна. След това трябва внимателно да премахнете капака на клапана. Когато надувате камерите, трябва да се уверите, че всяка от тях получава достатъчно въздух, за да може лодката да поддържа добър баланс във водата, но никога не се препоръчва да я надувате прекалено много.

Накрая, след като сте свършили с помпането и сте затворили клапаните, внимателно проверете лодката от всички страни, като натискате, за да създадете допълнително налягане. Ако при упражняването на натиск чуете свищене, това е определено е знак за изтичане на въздух.

Употреба

За да се научите да използвате лодка з риболов се изисква познаване на характеристиките и, както и някои основни принципи за нейната експлоатация. За да избегнете изненади и да предотвратите непредвидени събития, най-добре е внимателно да прочетете ръководството, което производителя е добавил в комплекта. Също така можете да търсите в интернет ръководство за потребители или начинаещи.
Ако ще използвате надуваема лодка за риболов за първи път, ние бихме ви посъветвали да не се впускате сами в дълбоки води. Така или иначе риболовът е много по-забавен, ако имате компания.

Поддръжка на надуваема лодка за риболов

Независимо от избраната от вас лодка, ако вземете предвид няколко аспекта на поддръжка, ще ви помогне да запазите срока на годност на продукта за много години. Изискванията за поддръжка могат да варират значително в зависимост от вида на материала използван за производството на лодката. Но сред общите препоръки можем да отбележим, че трябва да миете и поддържате чиста лодката си през периода на употреба.

Например, ако я използвате в солена вода, трябва да го измиете с прясна вода всеки път след като я извадите от водата. Също така е важно да се използват сапуни и специални почистващи препарати в зависимост от материала. Това е жизненоважно особено за защитата на облицовките на дървените лодки. Що се отнася до надуваемите лодки, препоръчваме да бъдете изключително внимателни с начина на съхранение, за да предотвратите евентуална повреда.

Поддръжка на двигателя

Ако сте закупили двигател, който да се монтира към вашата лодка за риболов, помислете за няколко основни аспекта на поддръжка. Трябва да проверите състоянието на витлото, вижте да не се навили водорасли или боклуци преди да използвате лодката. В допълнение, за правилна поддръжка на двигателя трябва редовно да сменяте маслото и въпреки че честотата варира значително в различните модели, добро правило е да правите промени на всеки 100 часа употреба или веднъж годишно. Ако е електрически, винаги преди да влезете във водата трябва да се уверите, че акумулатора има достатъчно заряд.

надуваема лодка за четири човека

Ръководство за купуване на лодка за риболов

Ако сте един от тези хора, които обичат, когато отидат на почивка да правите различни дейности, такива които ви позволяват да забравите ежедневието и да се отпуснете пред красивите пейзажи на природата. Тогава трябва да кажем, че нищо по-хубаво от риболовът. Можете сами да медитирате, за да се отървете от стреса или да сте придружени от вашето семейство или приятели.

Дизайнът на лодките за риболов е разнообразен и много от тях имат различни аксесоари, за да могат да държат основните инструменти за риболов, като въдицата, също и държачите за гребла, така че да можете да ги поставите на безопасно място, докато не ги използвате и спокойно да вършите работата си.

За да можете да изберете лодка за риболов, който отговаря на вашите нужди, както за начина на употреба, така и на вашия бюджет. Няма нищо по-хубаво от това да имате упътване, което да ви помогне да изберете най-добрата надуваема лодка за риболов, след като сте информирани за основните им характеристики. Това сравнение на лодки за риболов ще ви информира за техните приложения, за да знаете дали те отговарят или не това, което търсите.

Защо ви е нужна надуваема лодка за риболов?

За да ловите по-лесно и безопасно, трябва да си купите специална лодка за тази дейност. Също така, преди да проверите колко струва, трябва да знаете, че в търговския свят ще получите множество възможности за избор. Има с капацитет за един или с няколко човека, така че първо трябва да сте ясно, сами ли ще я използвате или с други хора. Освен това, когато избирате да закупите надуваема риболовна лодка, има някои параметри, които трябва да вземете предвид, преди да изберете най-добрия модел за вас.

Материали

Материалите за производство на лодки за риболов винаги са различни в зависимост от модела. Има твърда, гъвкава пластмаса, алуминий, фибростъкло или комбинация от всички тези материали. Всичко зависи от употребата, за която производителя е създал лодката. Понякога в зависимост от използвания материал може да се установи дали моделът е добър на достъпна цена или е евтин и неустойчив.

Най-удобните лодки за използване, както за начинаещи, така и за напреднали в риболова са надуваемите, тъй като са предимно доста леки и имат чанта за носене, за да ги съхранявате и да ги носите, където искате. Те предимно са от пластмаса и гума, както и са много лесни за използване.

Използваните материали за производството обикновено дават представа за стабилността, която можете да получите от тези лодки, така че е въпрос, който не бива да спирате да анализирате.

лодка за риболов bark

Максимално натоварване

Теглото, което лодките могат да поддържат е една от характеристиките, които трябва да проверите, когато ще купувате, тъй като това ще зависи от вашата дейност, която ще изпълнявате. Ако лодката е за един човек, максималното тегло може да бъде между 100 и 120 килограма, в зависимост от модела и неговия дизайн, докато ако е за няколко души, бихте може да има поддръжка до 600 кг.

Важно е да не превишавате максималното препоръчано тегло, посочено за всеки модел лодка, тъй като това би могло да застраши безопасността при употреба.

В зависимост от модела и ако не искате да използвате греблата, които обикновено са включени в покупката, можете да монтирате двигател за удобство при употреба. Преди да помислите за включването на двигател, трябва да проверите дали лодката, която имате дали отговаря за този тип двигател, както и за съпротивлението, което създава той.

Аксесоари

Различните модели лодки за риболов имат интегрирани аксесоари, които улесняват използването на лодката, така че това е много благоприятен момент, който трябва да вземете предвид, преди да закупите модела, с който ще прекарате ваканциите си.

Някои лодки имат стойки за задържане на греблата, което улеснява вашите дейности, като няма да се притеснявате къде да ги поставите, когато няма да ги използвате.

Компасът е друг аксесоар, който обикновено този тип лодки имат, тъй като ви позволява да следите разположението на лодката в дадени ситуации. Някои производители включват и GPS и сигнални светлини, при необходимост можете да сигнализирате.

Надуваемите лодки предимно включват помпа, с която да бъде надута преди употреба и чанта, с която да се носи и когато няма да я използвате, можете да я съхранявате без риск да бъде повредена.

Цена

Цените на надуваемите лодки за риболов може да бъдат наистина разнообразни и да се променят в зависимост от модела, материалите и аксесоарите. Трябва да вземете предвид, че този тип оборудване обикновено е много скъпо за неговото използване и подготовка, така че моделът, който ще купите много зависи от вашия бюджет.

Според наше проучване, надуваеми лодки за риболов може да се намерят да бъдат намерени с цена от 350 лева за най-простите модели, а по-модерните модели може да достигнат до 3000 лв.