Най-добри сглобяеми и надуваеми басейни в България

Не е нужно да имате скъпа къща с басейн, за да можете да се насладите максимално на горещите летни дни. Ако имате двор, голяма тераса или открито място, което позволява мокрене, чудесна вариант за забавление и прохлада за вас и вашите за децата е да монтирате надуваем или сглобяем басейн.

Освен това, ако работите през лятото ще можете да се потопите във водата през почивните дни. Със средно голям надуваем басейн можете да си изкарате страхотно време със семейството, докато се охлаждате от жегата. За да научите повече за предлагането на пазара прочетете статията, която сме подготвили за вас.

Кои са най-добрите сглобяеми и надуваеми басейни?

Ако не искате да имате басейн във вашия двор, но в същото време да можете да се възползвате максимално от пространството, в това сравнение на надуваеми и сглобяеми басейни ще ви покажем най-добрите модели, за да можете да вземете най-подходящия за вас, според мястото, с което разполагате, размера на продукта и неговата цена.

1. Правоъгълен сглобяем басейн Bestway

Размери: 400 x 211 x 81 см

Започваме нашата класация с марката Bestway, тъй като тя е от тези с признато качество и издръжливост. Този модел има рамка, която е напълно подвижна. Представлява метална конструкция от независими части, сглобени помежду си, образуващи много твърда рамка, която предлага максимална стабилност и безопасност. 

Моделите на Bestway са подходящи за инсталиране на вътрешни дворове, тераси или в градински площи. Малките могат да се забавляват докато играят във водата, а по-големите да се отпускат с плуване в басейна. 

Като цяло този модел се предлага в различни размери, в случая говорим за средно голям размер, тъй като е най-идеален за възрастни и деца по отношение на съотношението цена-качество.

От друга страна, говорим за много лесен за сглобяване модел. Пакетът Bestway включва ръководство с инструкции, което обяснява подробно как да го сглобите, като това няма да ви отнеме много време. Следвайте инструкциите и ще имате сглобен басейн за не повече от половин час. 

По отношение на материалите, с които е изработен можем да кажем, че облицовката е направена с с няколко слоя PVC и висококачествен изключително здрав полиестер, осигуряващи голяма устойчивост и издръжливост. 

Сглобяемите басейни с метална конструкция са направени предимно от стомана. Сред използваните материали се открояват: PVC, полиетилен и полипропилен. Продуктите на Bestway преминават строги тестове, проведени от техническия персонал на производителя и крайният резултат е безупречно качество.

2. Надуваем басейн Intex Easy Set

Размери 457 x 122 см

Този надуваем басейн Intex Easy Set е добър избор, ако търсите нещо по-просто, но в същото време да отговаря на максималните правила за безопасност. Той са по-евтин, защото не изисква никаква метална конструкция, за да поддържа формата и стабилността си, но също е безопасен и лесно подвижен. 

Това е надуваем басейн с кръгла форма напълно подходящ за дворове, тераси или в градински площи. Горната му част представлява надуваем пръстен, облицовката за басейна Intex са произведени с три слоя PVC и висококачествен изключително здрав полиестер, осигуряващ голяма устойчивост и издръжливост.

Както виждате, всичко е много по-просто като се вземе предвид цената, на която се продава. Можете да намерите този басейн както със, така и без филтър, като логично това ще промени цената на продукта.

3. Кръгъл сглобяем басейн Bestway

Размери: 457 x 107 см

Тук отново имаме модел от марката Bestway. Басейн от серията “Steel Pro”, който е страхотен избор за всички, които имат повече място в двора си. Този е един от най-добрите, от които можем да ви предложим днес, и без да е необходимо цената да е много висока. 

С изключително здрави стени и стоманена рамка издръжлива на ръжда. Произведен е с технологията TRITECH, подсилена система с 3 слоя. Вътрешност от полиестерна мрежа, обвита в два слоя тежък PVC, предлагащо максимална здравина и издръжливост. И ако се чудите дали сглобяването е сложно, трябва да знаете, че се сглобява лесно и бързо.

Всъщност всички модели “Steel Pro” от Bestway са лесни за сглобяване, без да са необходими инструменти, копане или прекалено много работа. Може би тези са най-лесните за инсталиране. Освен това, този модел има вграден клапан за източване на водата. Можете също да свържете градинския маркуч, така че водата от басейна ви да може да се оттича от градината. 

Също така, за този модел можете да намерите широка гама от аксесоари, включително помпа за басейн и филтър, за да поддържате водата си свежа и чиста. Както винаги, с максимална сигурност и всички необходими мерки, за да осигурите максимално здравето си.

4. Басейн Intex Prisм с филтрираща помпа

Размери: 3.05 м x 76 см

Лятото няма да е горещо с този сглобяем басейн Intex от серията Prisм. Подвижен кръгъл модел с метална конструкция и обем 4485 литра вода. Стените са подсилени с три слоя PVC. Продукт, който е проектиран да се използва от четири или пет души. Той е един от моделите, които са лесни за инсталиране, проектиран да бъде сглобен само за 30 минути, а размерите му са: диаметър 305 см и височина 76 см.

Когато искате да смените водата, Intex улеснява още повече с вградения клапан и възможност за връзка към градински маркуч за оттичане до по-отдалечена част на двора. За да направите употребата му още по-вълнуваща и забавна можете да добавите и цветни светлини, покривало за поддържане на температурата на водата и избягване на мръсотия, сенници, които осигуряват сянка, стълба за влизане и излизане с по-голям комфорт и продукти за поддържане на водата възможно най-чиста.

Не забравяйте, че при инсталиране на басейни Bestway, никога не е препоръчително да ги поставяте прилепени към бетонни конструкции или до стени, както и да ги заравяте в земята. Оставете достатъчно място, за да можете да се разхождате около него.

5. Надуваем басейн Bestway Family Blue

Размери: 305 x 183 x 56 cm

Търсите ли нещо по-просто, но да е с добро качество? Този правоъгълен надуваем басейн от Bestway е наистина идеален, особено ако си падате по синия цвят. Като цяло той представлява надуваем модел, изработен от прозрачен син винил, с правоъгълна форма и три обръча за надуване.

Той също така има дренажен клапан и три клапана за бързо изпускане. Неговите размери са 305 x 183 x 56 cm и има капацитет до 1161 литра вода. Външните стени са три прозрачни пръстена и е проектиран да се използва от 3 или 4 деца над 6 години. Почти изглежда като надуваема играчка за плажа, а не като басейн, което също добавя чар, който децата ще харесат.

6. Надуваем детски басейн модел 57125 син кит

Размери: 211 х 185 х 109 см

Ако търсите нещо подходящо за вашите малки палавници, този надуваем модел с формата на кит е за деца между една и три години. Подът е надуваем, има канапе за защита на бебето от UV лъчите. Размерите му са 211 х 185 х 109 см, а капацитетът му е до 120 литра.

В допълнение към страхотния си вид, той наистина е оптимален избор за първия контакт на бебетата с вода, така че е добър начин да добият увереност и да не се страхуват от водата. 

Разбира се, безопасността при този модел е също на добро ниво, тъй като е направен от устойчив винил.

Плюсове на сглобяемите и надуваемите басейни

Надуваемият басейн е добра опция за тези, които искат да имат освежаващ ъгъл в горещите дни, както и за онези, които не искат да се изправят пред скъпият и труден процес на изграждане на стандартен.

Освен че е чудесен вариант за охлаждане в горещите дни, той също е удобен вариант на по ниска цена. Погледнат от тази му страна, той дава възможност да се осигури забавлението на децата у дома, без да се харчат много пари.

Един от основните му плюсове е практичността му, много лесно се сглобява и накрая за напомпването му е необходима само помпа.

За тези, които имат проблеми с липсата на място, надуваемият или сглобяем модел в крайна сметка е идеален вариант, тъй като е компактен за съхранение.

Друг фактор, който дава положителна точка, е фактът, че той има отлично съотношение цена качество спрямо другите модели и в крайна сметка е по-евтин вариант предлаган на пазара.

Сред предимствата, които сглобяемите басейни имат пред традиционните са следните:

 • Тези модели имат лесна инсталация.
 • Имат възможност да бъдат инсталирани навсякъде, където има свободно място.
 • Този тип има възможността да се монтира на места, където традиционните не могат да бъдат инсталирани.
 • Когато сезонът на хубавото време отмине или когато няма да ги използваме, могат да бъдат демонтирани и съхранявани до следващия сезон.
 • Сглобяемите са по-евтини, те също са здрави и устойчиви на счупване.
 • На пазара има широка гама от сглобяеми и надуваеми модели, които се предлагат в различни форми, размери и материали.
 • Имат много лесна поддръжка.

Ръководство за покупка

Както виждате, има множество модели, които ще намерите на пазара, но ние сме тук, за да ви помогнем да решите какво точно ви трябва. Така че ще видим кои с характеристиките, на които трябва да обърнете внимание, за да изберете този модел, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Позициониране

Повърхността, върху която възнамерявате да го инсталирате трябва да е твърда, без риск от слягане или наводнение, равна без наличието на камъни, корени и растителност. Трябва да го поставите на място, където ще е слънчево, в близост до електричество нужно за филтъра и източник на вода, за да ви бъде по-лесно пълненето му.

Мястото, от което се нуждаете трябва да бъде малко по-голямо от размерите на басейна. Например, ако моделът, който сте избрали е с дължина 4 метра, ще ви трябват поне 5 метра, или ако е с диаметър 10 метра, ще ви трябват не по-малко от 11 метра в диаметър, за да го инсталирате.

Размер и форма

За да решите какъв размер и форма да изберете, проучете мястото, което имате на разположение във вашата градина или парцел, както и помислете колко хора ще се къпят в него и какъв капацитет ви е необходим. Вземете под внимание и количеството вода, което ще и за разходвате, защото това ще излиза от джоба ви.

Материали

Най-разпространените производствени материали са PVC, дърво и стомана.

 • PVC басейн: Пластмасовите се отстраняват и съхраняват по-лесно след приключване на летния сезон. В този смисъл, надуваемите са най-удобни, независимо че обикновено предлагат по-ограничени предимства.
 • С метална конструкция: Ако не мислите да го разглобявате веднъж като го инсталирате или нямате нищо против, че процесът на разглобяване е малко по-сложен, както и ако искате преди всичко да е устойчив, най-добре е да изберете модел с метална конструкция, който със сигурност предлага по-голяма трайност. Разбира се, уверете се, че материалите му са неръждаеми, тъй като те ще бъдат в контакт с вода. Обикновено моделите от стомана или алуминий предлагат най-доброто представяне по отношение на капацитета, устойчивостта и издръжливостта.
 • С дървена конструкция: Ако предпочитате естетиката, можете да изберете дървен модел с по-изискан дизайн. Ако това е вашият избор, уверете се, че дървесината е обработена, за да устои на водата, обичайните химикали използвани за пречистване на водата, слънце и лошо време. Изработените от дърво обикновено са подобни на тези от метален материал по отношение на експлоатационните характеристики, но с дървено покритие, което им придава по-естетичен вид. Те обикновено са малко по-скъпи и сглобяването им също е по-трудоемко.
дървен

Начин на експлоатация

Ще ви трябва източник на вода и канализация в близост до мястото, където планирате да поставите своя басейн. Повечето модели обикновено имат дренажен клапан, който ще ви помогне да източите или подновите водата, когато е необходимо.

Филтър

Освен това е да имате филтър за водата, който от своя страна ще се нуждае от електрически контакт, за да работи.

Други аксесоари

Накрая има още една серия от аксесоари, които ще увеличат удоволствието, както и ще улеснят неговата поддръжка. Проверете дали те са включени в покупката на модела, който сте избрали.

 • Стълба за по-лесно влизане и излизане
 • Термично покривало, което не само предпазва от боклуци, но помага и за запазването на температурата на водата през нощта.
 • Защитна подложка, която предпазва дъното от остри ръбове
 • Резервна облицовка. Облицовката на стените, които задържат водата. Понякога се поврежда и е необходимо да бъде заменена. Добре е, ако се доставя с комплект за поддръжка.
 • Филтрираща система. Някои модели се доставят със собствен филтър.
 • Хлориране: Има и модели, които разполагат със своя собствена система за хлориране.

Заключение

Сглобяем или надуваем басейн ще ви позволи да се насладите на освежаващо потапяне в собствената си градина, без необходимостта от монтаж на фиксиран басейн, освен това на много по-ниска цена.
Така че, ако наистина мислите да закупите басейн, не забравяйте да следвате препоръките в това ръководство. По този начин моделът, който най-накрая изберете, със сигурност ще отговори на вашите очаквания и няма да ви разочарова.