Най-добри наколенки, който всеки спортист трябва да има

Никой спортист не иска да получи травма, която да му попречи да продължи да тренира, но за съжаление нараняванията в колената обикновено са най-честите при всички спортове. Следователно използването на най-добрите наколенки за защита или възстановяване е от основно значение.

Преди около година оперирах коляното си и тогава мислех, че няма никога да се кача отново на мотора, но този тип наколенки ми помогнаха много във възстановяването.

Кои са най-добрите наколенки?

В зависимост от нивото на травмата и болката може да ви е необходима гъвкава еластична наколенка или наколенка с допълнителни опори.

За да е функционална наколенката, трябва да изберете модел, който добре ви приляга, тоест да бъде идеален размер според коляното ви. Също обърнете внимание на детайлите, дали е унисекс или ако може да я използвате на ляв или десен крак.

Най-хубавото е, че производството на наколенки се е развило толкова много, че имат не само медицински и физически спецификации, но и естетика. От цветове до уникални и забавни дизайни, които ще придадат весело докосване до всякакви наранявания.

Тъй като прегледах много модели, когато търсих за моето коляно, тук е момента да споделя с вас любимите ми модели, с които можете да предпазите вашите колена не само при спортуване но и при други тежки натоварвания.

1. Наколенка ZAMST, ZK-X

Максимална стабилност

Наколенка ZAMST, ZK-X
Наколенка ZAMST, ZK-X
Към Офертата

Тази наколенка обхваща всички нужди за поддръжка на коляното стабилно при всяко движение и дори при болка. Моделът има отворен дизайн за освобождаване на напрежението при проблеми с връзките и за поддържане на активна физическа активност. Трябва да внимавате при затягането на каишките, не трябва да бъде прекалено стегнато.

2. Наколенка ZAMST, ZK-3

И за двата крака

Наколенка ZAMST, ZK-3
Наколенка ZAMST, ZK-3
Към Офертата

Това е подплатена наколенка с вискоеластична подложка Omega. Идеална е при леки навяхвания, осигорявайки добра опора, която помага на коляното ви във вашето ежедневие или при спортуване. Освен това марката е разработила добър страничен захват, който не компрометира гъвкавостта или изпотяването.

3. Неопренови Наколенки Generation Wodable 

Подкрепа за рехабилитация

Неопренови Наколенки Generation -Wodable
Неопренови Наколенки Generation Wodable
Към Офертата

Това са комплект неопренови наколенки, които са модел тип ръкав. Те са идеални за поддържане на опора извън колянната капачка. Препоръчват се при интензивни тренировки и при леки болки в колената. Осигуряват отлична подкрепа без да ограничава движението, като ви дават възможност да се движите спокойно.

4. Наколенки Bear Komplex

Подкрепа на правилните места

Наколенки Bear Komplex
Наколенки Bear Komplex
Към Офертата

Bear Komplex са наколенки предназначени за фитнес упражнения. Можете да ги носите удобно под дрехите и няма да изпитвате никакъв дискомфорт. Стабилизират добре коляното, намаляват болката и улесняват кръвообръщението. 

5. Лента за коляно ZAMST, JK-BAND

Стабилизира и изправя

Лента за коляно ZAMST, JK-BAND
Лента за коляно ZAMST, JK-BAND
Към Офертата

Тази регулируема лента осигурява долната опора на коляното. Тя е лесна за регулиране и може да се скрие добре под дрехите. Използва се от хора, които имат артрит, когато болката е силна, но също така е перфектна и за спортисти.

6. Защита за коляното zenifique

Добър захват

Защита за коляното zenifique
Защита за коляното zenifique
Към Офертата

Zenifique е спортна наколенка изработена от еластичен материал, за да се избегне дразнене по време на използването и и предотвратяване на наранявания. Поддържайте областта на менискуса със специалната тъкан на този модел, която е доста устойчива. Дизайнът и е с удължен ръкав, който също освобождава налягането на прасеца, бедрата и подобрява кръвообращението.

Кога да използвате наколенки?

При артрит

В ситуации на хронично заболяване, като постоянно увреждане на менискуса, тендинит, артрит, артроза или други заболявания, които засягат движението, препоръчително е да се използват наколенки за облекчаване на болката и по лесно ходене.

След операция

Наличието на наколенка, която държи всичко на правилното място, помага за възстановяване след операция на коляното.

Профилактично

Тоест, когато се използва превантивно като защита на здраво коляно или на, което вече е получило тежко нараняване.

За спортисти

При спортове с удар като скокове във волейбол, баскетбол и други, при въздействието на удара е важно да има опорен механизъм, който поддържа и намалява постоянния натиск върху връзките. Ето защо много тенис, фитнес, баскетбол и други спортисти ги използват в тежки тренировки и състезания.

Видове наколенки

Наколенки за спорт

Те са удобни, увиват се около коляното и могат да бъдат скрити под дрехите. Препоръчват се за намаляване до минимум на подуване и незначителна болка.

С регулеруеми ленти

Те осигуряват опора в горната и долната чат на коляното чрез регулируеми ленти. Лесни са за поставяне и махане и са най-често срещаните на пазара.

С метална панта

Чрез метална гъвкава панта този тип наколенки поддържа правилната позиция на коляното ни, за да можем да стъпваме и да скачаме. Те са идеални за рехабилитация след медицински интервенции и осигуряват висококачествена защита и опора.

С допълнителен стабилизиращ ремък

Този тип наколенки облекчават и намаляват болката, причинена от определени движения, които оказват прекалено голям натиск върху колянната капачка. Това предимно се случва по време на бягане или скачане. Те са идеални за закупуване, ако искате защита по време на дълго състезание или при ходене на неравен терен. Тъй като поддържат движението на коляното до 100%.

Отворени наколенки

Тези наколенки са ортопедични и осигуряват твърда опора в цялата област на коляното. Отворените стилове, с дупка в средата облекчават натиска на коленната капачка. Докато затворените модели разпределят еднакво опората около и над ставата, така стабилизират по-добре.

Какво да търсите при избора на наколенки?

Опора

Различните наколенки имат три нива на защита. Ниво 1 е напълно еластично и придава мека издръжливост. Ниво 2 е със слабо стягане, но с добър обхват на движение и специализиранo в случаите на нестабилност на лигаментите. А ниво 3 дава максимална подкрепа, която може да бъде тежка и ограничава движенията, но облекчава болезнените или увреждащи позиции.

Размер

Прекалено стегнатото прилепване може да повлияе на кръвообращението. Така че, ако каишките не могат да бъдат освободени повече, по-добре е да си вземете по-голям размер.

Комфорт

Това е свързано с употребата на наколенките. Ортопедичните модели могат да бъдат доста неудобни, но ако са предписани от лекар, те ще ви бъдат необходими. Освен това трябва да имате предвид дишането на кожата и изпотяването, фактори, които ще доставят все повече дискомфорт.