Изберете офис стол според вашите нужди

Работният ден причинява ли болки в гърба, умора и още по-сериозни здравословни проблеми? Решението може да бъде закупуването на нов офис стол, който ви помага да подобрите работата си, да се грижите за здравето си и да осигурите комфорт през дългото работно време. 

 Кои са най-добрите офис столове

На пазара има много модели офис столове. Някои от тях обаче са много евтини и нямат необходимите характеристики.

Ако искате да си купите стол за бюро или офис стол, с който се чувствате по-комфортно, подобрявайки здравето си, като избягвате наранявания и дискомфорт в гърба, краката, раменете, ръцете и коленете, прочетете нататък.

В тази статия ще ви запознаем с най-добрите офис столове. Ще намерите столове от висок клас, среден клас, както и някои евтини модели. Да започнем!

1. Офис Стол Kring Bokai Черна Кожа

Качество / Цена

Офис Стол Kring Bokai
Офис Стол Kring Bokai
Към Офертата

Цената е много справедлива, единственото оплакване, което откриваме е, че някои купувачи казват, че столът може да бъде неудобен за много високи хора. Ако дизайнът не е сред най-важните ви фактори в решението за покупка, можем да препоръчаме този стол без съмнение, тъй като той има най-доброто съотношение между цена и качество в нашето сравнение.

2. Офис стол Kring Klaus XL

 Удобен и функционален

Офис стол Kring Klaus XL
Офис стол Kring Klaus XL
Към Офертата

Това е продукт с много добра референция, който успя да се позиционира сред тези марки, които са от много по-известни производители.

Така че знайте, ако търсите нещо със стил и добро качество, Kring Klaus XL моделът може да бъде идеалният вариант за вас.

 • Изработен от полиуретан и мрежа
 • Въздушна мрежа
 • Има подлакътници, така че да поддържате правилна стойка
 • Размери: 62 x 63 x 128 cm

3. Стол Kring Swan, Екологична кожа

Най-евтин

Стол Kring Swan
Офис Стол Kring Swan
Към Офертата

Предимствата на този офис стол са много по-големи от недостатъците и затова го считаме за добър евтин и качествен офис стол. Освен това цената му е ниска и този аспект е много ценен за хора с ограничен бюджет.

Kring Swan представлява комфорт и безопасност, той може да бъде използван и в къщи.

Накратко, комфортът, безопасността и спестяването на разходи са гарантирани с този офис стол.

 • Покритието му е от изкуствена екологична кожа
 • Има извита облегалка, която ни позволява да поддържаме правилна стойка
 • Размер на седалката: 60 см дълбочина, 59,5 см ширина
 • Височина на седалката: 42 до 52 см
 • Обща височина:  90 до 100 см
 • Тегло: 11,5 килограма
 • Максимално натоварване: 90 кг
 • Кожената седалка ни осигурява много добър комфорт и лесно почистване.
 • 360 ° въртящите се колела ни позволяват да се движим лесно и удобно, подходящи за всякакъв вид под.
 • Аксесоарите като подлакътници, колелата и хидравличната система допълват полезността на този офис стол. Стилът му отговаря на високите стандарти за ергономичност и качество.

4. Офис стол Kring Uno

Ергономичен

Офис стол Kring Uno
Офис стол Kring Uno
Към Офертата

Този стол се върти на 360 градуса, подобрявайки нашето движение, той има регулируема седалка без фиксирани нива. Облегалката е с качествена дишащата мрежа с много добра устойчивост.

Той има 5 колела, които осигуряват сигурност и уникално плъзгане по всякаква повърхност, особено за килими. Той има пластмасови подлакътници, които ни осигуряват по-голям комфорт и гарантират ергономична стойка, което е характеристиката, от която се нуждаем, за да подобрим комфорта и здравето си.

 • Един от най-продаваните офис столoве
 • Материал Пластмаса и мрежа
 • Много възможности за настройка
 • Тегло: 15,4 кг
 • Размери на седалките: 56,5 x 59,5 см
 • Височина на облегалката: 47 x 57 см
 • Много опции за корекция
 • Подходящ за високи хора
 • Офис стил

5. Стол Kring Fit

Най-препоръчван

Стол Kring Fit
Офис Стол Kring Fit
Към Офертата

Kring Fit е най-добрият офис стол в нашето сравнение. Предлага се с две цветови опции, черно и червено-черно. Определено е вариант от висок клас: Той е елегантен, издръжлив и удобен. Ако това е точно което търсите, можем да ви препоръчаме покупката.

6. Офис стол Kring New Fit

Офис стол Kring New Fit
Офис стол Kring New Fit
Към Офертата

По същия начин като другите модели, този офис стол има въртене на 360 градуса и е регулируем без конкретни нива. Външният му вид е модерен, затова постига хармонична комбинация с компютри и технологично оборудване.

Петте му колела са с висока здравина и позволяват свободно плъзгане, без звуци, което е специално за подове или килими. Диаметърът на щифта на колелото е 10 мм, което позволява по-голям баланс и здравина. Има пластмасов подлакътник, който осигурява комфорт, баланс и много приятна поза.

Ръководство за покупка: 4 неща, които трябва да вземем под внимание

Възможно е вече да сте прекарали добре, използвайки неподходящ стол, който ви е причинил проблеми с гърба, кръста, раменете, коленете. Намалили сте работата си, в този момент забелязвате, че това, от което се нуждаете, е ергономичен стол за подобряване на всяко от тези неща. Вие обаче си задавате въпроса: “Как да избера правилния стол за бюро?”

Най-добрите евтини, удобни и евтини столове за бюро могат да се намерят както в онлайн магазините като Емаг, така и във физически магазини; Противно на това, което може да мислим, изборът на офис стол може да бъде сложен, ако нямаме правилен съвет.

При тези условия искаме да ви посъветваме с четирите най-важни неща, които трябва да вземем под внимание, преди да изберем стол за бюро, като търсим резултата от покупката да е точно това, което сме очаквали.

Ергономичност

Ние посочихме тази характеристика от самото начало и това е основният фактор при покупката на офис стол. Най-добрите столове за бюро отговарят на ергономичния характер, от който се нуждаем, за да подобрим напълно комфорта във всеки от нашите дълги работни дни.

Независимо от цената или дизайна, трябва да вземете предвид този детайл, тъй като това ще зависи не само от работата ви, но и от вашето здраве. Ето защо много пъти трябва да мислим за общото си благосъстояние преди цената.

Ергономията се фокусира върху изучаването на работните зони, елементи и инструменти, с цел да се фокусира върху възможните проблеми, които могат да засегнат нашето тяло, и да ги подобри с подходящи техники и процеси.

Тази наука е отговорна за всеки елемент да се адаптира към нашите физически, анатомични, психологически, физиологични и други характеристики. Ергономията ни помага в производителността и улеснява работните дейности по уникален начин. Поради тази причина е необходимо да вземете предвид този аспект, преди да купите стол за бюро. Ако искате да знаете повече за това как да поддържате добра стойка по време на работа, препоръчваме да разгледате това проучване относно позите на работното място.

Компютърен стол, който не ви предлага добри условия за структурна твърдост, наклон, възможност за регулиране на височината, добра ширина на седалката, добър материал и подлакътници, може да ви причини лоша стойка и наранявания на гърба, представяйки дискомфортите, които искаме да избегнем.

В този смисъл е за предпочитане да изберете удобен за вас стол, на който можете да регулирате височината според вашите нужди. В допълнение трябва да има колела, които улесняват мърдането ви и който ви предлага добра опора за гърба, за да се грижите за здравето на гръбнака.

За да регулирате височината на вашия стол и да създадете ергономична работна среда,трябва да гарантираме, че ръцете ни са успоредни на подлакътника. Точно пред работната зона, която обикновено е компютърно бюро.

Марки

През последните години бяха пуснати нови марки, които произвеждат ергономични офис столове, но в много случаи марката не определя аспектите, които наистина имат значение за нас в един от тези столове.

Марките представят критерии, които могат да ни помогнат да вземем решението по-лесен начин. Благодарение на напредъка на съвременните стандарти и ергономика има много производители. Те предлагат евтини и висококачествени офис столове, трябва само да направите малко търсене в интернет.

Преди да купим офис стол, ние трябва да направим сравнение между характеристиките и цените. Разглеждаме най-вече нещата, които се адаптират към нашите нужди като основна цел.

Някои марки като Икеа например са по-признати от други, но това не означава, че малките предприятия, които може да не са толкова известни, не предлагат добър продукт. Най-добрият офис стол не зависи от марката, а от ползите по отношение на характеристиките, които ни помагат да подобрим както благосъстоянието си, така и производителността на труда.

Височина, облегалка и колела

Сред най-решаващите аспекти при закупуване на офис стол, височината, облегалката и колелата са едни от основните. Всяка една от тези части ще ни позволи удобна, безопасна и свободна позиция.

Стол за бюро с регулируема височина е най-добрият вариант, тъй като по този начин можем да установим височината според нашите лични нужди.

По същия начин, опората трябва да бъде проектирана с оглед на здравето на гръбначния ни стълб и затова трябва да вземем предвид материалите, дизайна, неговите размери и други неша, които променят благосъстоянието на нашата поза.

И накрая, колелата трябва да имат добра устойчивост, плъзгане върху различни видове повърхност и трябва да са изработени от добри материали, които гарантират трайност и безопасност. Трябва да отбележим, че опората и колелата са един от аспектите, които определят живота на всеки офис стол.

Дизайн и цветове

Това е аспект, който ще варира главно според предпочитанията ни, както и интериорната декорация, която искаме да приложим в нашия офис. Има безброй дизайни, които могат да се адаптират към това, което търсим, трябва да вземем предвид само формата и размера и цветовете на стола за бюро.

Някои хора избират ярки цветове за офис столове, докато други търсят неутрални цветнове, за да създадат елегантна среда. Във всеки случай на пазара има разнообразие от цветове, които ни позволяват да правим комбинации в зависимост от вкусовете на всеки човек.

Накратко, тези четири фактора могат да бъдат ключът към успеха в нашата покупка и това е, че най-добрите офис столове имат всеки от тези аспекти. Те също така гарантират комфорта, който бяхме очаквали, за да подобрим дългото работно време, с което се сблъскваме ежедневно.

Има такива, които биха могли да се чудят какви са специфичните предимства да разполагате със стол за бюро във вашия офис. Ето защо искаме да подчертаем предимствата на тези работни позиции с основна цел насърчаване на тяхното използване, като искаме хората да подобрят производителността и здравето си.

Какви са предимствата да имате стол за бюро?

Офис столове с ергономични, въртящи се и регулируеми по височина функции предлагат най-големите предимства за потребителите. Във всеки случай, предимствата да имате стол за бюро се оценяват с опита. Тоест, когато сме използвали само стол за трапезария и го сменим на ергономичен офис стол.

Основната функция и предимството на стол за бюро е да подобри позата на човека чрез опора на гърба и врата, като намали налягането на гръбначния мозък. Облегалката представлява отлична лумбална опора, която в някои случаи можем да регулираме според нашите нужди.

Благодарение на добрата опора на облегалката, прехвърляме тежестта на тялото си върху облегалката и елиминираме натиска на гръбначния стълб. Добрият офис стол ще ни принуди да приемем правилна стойка, в случай че сме свикнали да седим неправилно.

Най-голямото предимство на един офис стол е комфортът, който представлява както седалката, така и облегалката, чрез които работниците и потребителите като цяло успяват да подобрят работата си и да повишат производителността си при множество офис задачи.

Ако в офиса си имаме въртящ се стол, ще избегнем болки във врата поради въртене на главата. Също така да избегмем да се обръщането като комуникираме с нашите колеги. Благодарение на въртенето на 360 градуса, предлагано от много от столовете, можем да направим странично завъртане на тялото, което не влошава стойката ни. Това ни позволява да общуваме нормално с нашите колеги.

Избягвайте наранявания

Най-добрите столове за бюро, предлагани на пазара, намаляват възможността от наранявания на костите и мускулите. Това ни помага да подобрим здравето си и да повишим ефективността на работата си.

Те са направени след внимателен производствен процес, който има за цел да намали щетите, причинени от лоша стойка. Освен това офис стол с плъзгащи се колела ни позволява да се движим свободно из офиса, без да ставаме.

За дългото работно време трябва да имаме места, които улесняват и оптимизират нашите задачи. За избягване на проблемите с позата, болки в гърба, наранявания на прешлени, умора и апатия по време на работа можем да използваме офис стол, който може да осигури комфорт, безопасност, комфорт и здравословна стойка.

Съвет преди да се спрете на най-добрата оферта

Офис стола трябва да се адаптира към нашите изисквания и нужди , както по височина и комфорт, дизайн, опора и размери. По същия начин е много важно да определим какъв тип стол за бюро се нуждаем, тъй като има легнали , с колела или без и др.

Поддържането на неадекватна позиция, когато прекарваме дълги часове седнали пред компютъра или на бюро, може да ни донесе незабавни или бъдещи проблеми, особено в здравето на гръбнака. Спазми, хернии, главоболие, усещане за изтръпване и постоянна умора са едни от най-честите симптоми, които изпитваме, когато имаме малко ергономичен стол.

Ергономията е именно това, което ни помага да накараме условията на труд да се адаптират към нашите нужди. Говорим за анатомични, физиологични, психологически и физически характеристики. Има много информация, свързана с ергономията като цяло.

Столовете за бюро трябва да бъдат проектирани по начин, който оптимизира и създава добър баланс между трите основни елемента на системата: заобикаляща среда, машина и човек.