Най-добрите овлажнители за въздух за вашия дом

Научните изследвания показват, че за да се получи комфортна и здравословна среда вкъщи, нивата на влажност във въздуха трябва да бъдат между 40 и 60%, след като се замислихме за това, днес подготвихме специална статия за най-добрия овлажнител за въздух. Това е страхотно устройство създадено да регулира влажността на въздуха в помещението, в което го държите.

Ако не сте от онези късметлии, които живеят в някоя топла страна, най-вероятно имате нужда от помощта на овлажнител за въздух. Не забравяйте, че студеният въздух през зимния сезон е сух въздух, това означава, че той не съдържа много водни пари, опитите да го овлажните чрез отоплителните уреди само ще влошат нещата.

Симптоми като дразнене в гърлото, алергии, астма и суха кожа обикновено се появяват при хора, които са изложени за дълъг период от време на суха въздушна среда, идеалното решение за защита на здравето и комфорта на вашето семейство ​​е да имате овлажнител за въздух.

След като имаме определена цел, ще ви кажем как да изберете перфектния овлажнител за въздух!

Кой е най-добрият овлажнител за въздух?

Има данни и фактори, които трябва да имате предвид, когато се опитвате да изберете кой модел да закупите, ако искате да инвестирате парите си в добър овлажнител за въздух, няма да е достатъчно, само да вземете първия продукт, който намерите.

Не забравяйте, че има много модели овлажнители, настоящият пазар прелива от възможности, а изборът на подходящия продукт, който отговаря на вашите нужди и изисквания ще се превърне в сложна задача. Не се отчайвайте, ние сме тук на ваше разположение, за да ви помогнем.

Преди да изберете идеалния овлажнител за въздух, помислете за характеристики като: марки, дизайн, разход, функции, размери и разбира се проверете и мнението на потребителите, който вече го изпозват.

За да ви помогнем да постигнете целта си сме подготвили ръководство за пазаруване, където можете да проверите нашата сравнителна селекция, в която ние преглеждаме практически основните характеристики на най-добрите овлажнители за въздух, които можете да намерите онлайн.

1. Овлажнител за въздух Rowenta ULTRA SONIC

Овлажнител за въздух Rowenta ULTRA SONIC
Овлажнител за въздух Rowenta ULTRA SONIC
Към Офертата

Ултразвуков овлажнител за въздух с добро качество и стойност, това устройство работи тихо, което е важно за вашето спокойствие, предназначено да отделя мощна пара, като веднага подобрява качеството на въздуха, който дишате.

Отличителна черта е ниската му консумация на енергия, подобрява и регулира влажността в интериор до 53.6 кв.м. Той се предлага оборудван с резервоар с 5,9 л вода, 3 нива на мощност, които можете да регулирате според вашите нужди.

2. Овлажнител на въздуха Eldom NU5

Овлажнител за въздух Eldom NU5
Овлажнител за въздух Eldom NU5
Към Офертата

Това е овлажнител за въздух с йонизираща функция, безшумен и най-евтиният продукт в нашия списък. Eldom NU5 отделя студена пара, способна да се върти на 360 градуса, има LED екран и бутони за лесно включване и изключване на уреда.

Снабден с 5,2 литра резервоар за вода, който му позволява да работи между 20 и 30 часа*. Функция за автоматично изключване след изчерпване на водато от резервоара ще ви бъде от полза.

3. Овлажнител въздух Clatronic LB3599

Овлажнител Clatronic LB3599
Овлажнител за въздух Clatronic
Към Офертата

Това прекрасен преносим модел, който разпръсква пара автоматично. Снабден е с 24 часов таймер, LED дисплей, който да предоставя информация на потребителя за нивата на влажност, автоматично стартиране и 5,2 литра резервоар за непрекъсната работа до 24 часа.

Идеален за алергии и суха кожа, тъй като е в състояние да йонизира и калцира излъчената пара, за да създаде здравословна среда.

4. Ултразвуков овлажнител за въздух Blaupunkt

Ултразвуков овлажнител за въздух Blaupunkt
Ултразвуков овлажнител за въздух Blaupunkt
Към Офертата

Това е ултразвуков овлажнител за въздух със студена пара, той е много достъпен продукт благодарение на ниската си цена, той е перфектното оборудване за спалнята, дома, офиса, хола, бебешката стая и големи пространства.

Предлага се в бяло със синя шарка, снабден е с резервоар за вода от 4,5 литра. Той има технология, способна да йонизира излъчената пара, за да създаде здравословна и приятна среда.

5. Овлажнител за въздух Babymoov Hygro

Овлажнител за въздух Babymoov Hygro
Овлажнител за въздух Babymoov Hygro
Към Офертата

С този очарователен и компактен дизайн, преносимя и икономичен овлажнител за въздух е перфектният модел, с който да поддържате здравословна среда за вашето бебе. Овлажнява със студена пара и има резервоар за вода 1,8 литра.

Работи с ултразвукова, безшумна технология със скорост 200 мл. на час.Babymoov Hygro е в състояние да овлажнява помещения до 20 кв.м. и изключва автоматично, когата водата в резервоара свърши.

6. Овлажнител за въздух Beko ATH8130

Овлажнител за въздух Beko
Овлажнител за въздух Beko
Към Офертата

Този модел антибактериален овлажнител за въздух е произведен от добре познатата марка Beko, така че можете да се насладите на здравословен и приятен въздух.

Той е оборудван с таймер с 13 предварително определени периода на работа за постигане на идеалната влажност в помещения до 80 кв.м.

Той е оборудван с резервоар за вода от 2 литра и има двойно филтрираща системе, която стерилизира водата и въздуха в стаята.

Предимства от използването на овлажнител за въздух

Всеки сезон от годината носи различни климатични условия, нивата на влажност във въздуха зависят от промените на сезона, и където се намирате.

За да не ни влияе на здравето нивото на влажност, трябва да сме сигурни, че влагата присъстваща във въздуха в помещението, което обитаваме е в рамките на 40 и 60%.

Винаги ще бъде полезно да сме информирани, да знаем как околната среда влияе на тялото, поради тази причина днес ще ви кажем как реагира тялото ни, когато е изложено на високи и ниски нива на влажност.

Ниска влажност

Хората, изложени на условия с ниска влажност показват симптоми, подобни на тези на обикновената настинка, като: дразнене в гърлото, суха кожа, затруднено дишане и кашлица.

Висока влажност

Високото ниво на влажност също може да повлияе на здравето и благосъстоянието на хората, тези условия представляват идеална възможност за разпространението на бактерии, микроби, плесен, прах и гъбички.

Тези лоши условия могат също да повлияят директно на тялото ви, като произвеждат алергии, астма и други респираторни заболявания.

Видове овлажнители за въздух

Централен овлажнител

Това е централизирана система, способна да регулира влажността на целия ви дом. Този тип овлажнители обикновено са интегрирани в отоплителни или климатични системи, оборудване от най-нова технология, което позволява на потребителя да избере точния процент на влажност в помещението.

Йонизиращ овлажнител

Този тип увлажнители за въздух имат йонизираща функция, способни да създават фина мъгла за навлажняване на въздуха в стаята.

Ултразвуков овлажнител

Тези овлажнители работят чрез вибрационна система, която позволява изпаряване на водата, в резултат на което се получава лека мъгла.

Изпарители

Този тип устройства изпълняват функцията си, като използват вентилатор да превърнат водата в пара.

Топли

Този тип оборудване, което се затопля чрез използване на електрическа енергия.

Така превръща водата в пара, която разпръзквана от устройството се охлажда веднъж в контакт с въздуха.

Но искаме да си помислите дали този модел може да е идеалният за вас, не забравяйте, че устройство, което се загрява не е най-добрият избор за оборудване на дом където има малки деца и домашни любимци.

Какво трябва да имате предвид при избора на идеалния овлажнител за въздух

Преди да изберете перфектното оборудване за вас, трябва да знаете точно какви са нуждите на вашия дом или помещение. За да сте на ясно, съветваме ви да отговорите на следните въпроси:

Имате ли деца у дома, които често имат симптоми, подобни на тези на обикновената настинка?

Живеете ли в среда със сух въздух и ниска влажност?

В случай, че отговорът ви е положителен на въпросите, които поставяме, препоръчваме ви да проверите нашия списък с важни фактори при избора на овлажнител за въздух.

Дизайн

На пазара има голямо разнообразие с различен дизайн, така че можете да изберете този модел, който най-много ви харесва и този, който най-добре отговаря на вашия дом или офис.

Ще намерите безброй размери и форми, имайте предвид, че избраният от вас уред трябва да бъде лесен за местене от едно място на друго. Ако възнамерявате да го вземете със себе си на пътуване или да го преместите от една стая в друга, изберете модел с дръжка, която прави тази задача по-лесна.

Не забравяйте, че ако имате малко място за съхранение, най-добрият вариант за вас ще бъде компактен и лек модел.

производителност

Това е един от най-важните фактори при избора на перфектния овлажнител за въздух.

Трябва да имате предвид ефективността на модела, който искате да вземете вкъщи. За да проверите дали устройството отговаря на вашите нужди, трябва да проверите квадратурата на помещението, в което ще използвате овлажнителя, и да го сравните с характеристиките на устройството. Ако то покрива такава площ означава, че ще постигнете здравословна среда.

Друг важени точки в работата на този тип оборудване са филтриращите системи и обогатяването на въздуха. Някои устройства имат филтри за пречистване на парата, които се изпращат във въздуха, докато други овлажнители за въздух имат йонизираща фукция, с която създават здравословна среда в помещението.

Характеристики

Сред най-практичните характеристики можем да намерим многофункционални системи с копчета за регулиране на парата, с които да ги настройвате към различните условия на околната среда и според годишния сезон.

Има и устройства с функция за автоматично изключване след изчерпване на водата в резервоара, има и такива с цифров дисплей или хигростат, за да могат да показват на потребителя точния процент на влажност във въздуха.

Хидрометър

Това е инструмент, използван за точното измерване на нивата на влага във въздуха, повечето овлажнители на въздух разполагат с тази измервателна система, за да предоставят точна информация на потребителя.

обхват

Уверете се, че покритието на избрания овлажнител за въздух може да отговаря на нуждите на вашата всекидневна стая или офис.

Разходи

В зависимост от типа овлажнител, който сте избрали, моделите с гореща пара често консумират повече електрическа енергия.

Ако изберете модел за студена пара, трябва да инвестирате малко повече пари в момента на покупката, но в дългосрочен план това ще бъде по-изгодно, тъй като устройството няма да консумира голямо количество електроенергия.

Шум

Колкото по-голям е вашият овлажнител за въздух, толкова по-голям е шумът, който издава. Ако сте избрали голям модел, препоръчваме ви да го поставите там, където няма да нарушава часовете за почивка на семейството.

По-малките устройства обикновеноработят по-тихо, някои могат просто да издават слаб шум, докато други издават шум подобен на този на малка прахосмукачка.

Качество на водата

Овлажнителите са проектирани да използват вода от чешмата и дестилирана вода.

Когато допълвате с вода от чешмата, устройствата обикновено отделят емисии*. Ако изпозвате дестилирана вода, овлажнителите осигуряват по-добър ефект, но трябва да се знае, че използването на дестилирана вода е скъпо за ежедневна употреба.

Сигурност

Ако изберете модел с резервоар от пластмасово или прозрачно стъкло, можете да проверявате лесно нивото на водата и да презареждате устройството, когато е необходимо. Някои дори имат аларма или таймер, който ви предупреждава, когато е време да допълните резервоара.

Друга добра система за сигурност, която имат много от тези овлажнители, е автоматичната система за изключване, идеална за премахване на още едно притеснение.

Топло или студено

Можете да избирате между устройства, които правят студена или гореща пара, това ще зависи изцяло от вашите вкусове. Някои модели осигуряват функцията на арома дифузор, те са перфектно оборудване за практикуване на ароматерапия, овлажнители с йонизация С тези модели ще можете да облекчите дихателните заболявания.

Гаранция

Ключов елемент, който трябва да вземете предвид при закупуване на овлажнител за въздух е гаранцията. Изберете модел, разработен от признат производител, който ще ви гарантира поправка или подмяна в случай на дефекти или неизправност, много от тези уреди имат 24 месеца гаранция.

Имайте предвид, че също така ще бъде полезно да имате възможност да потърсите помощ от онлайн поддръжка или по телефона, ако възникне някакво съмнение по време на инсталирането и използването на овлажнителя за въздух. Най-надеждните производители обикновено разполагат с тази вид услуга за клиенти и потребители.