5 Най-добри прахосмукачки без торба, за да кажем сбогом на мръсотията и праха

Ако живеете в къща, където натрупването на прах е често срещан и постоянен проблем, това от което имате нужда, е да имате най-добрата прахосмукачка без торба, който се предлага на пазара.

Тези устройства обикновено изчистват бързо и лесно всички следи от прах, а най-хубавото е, че не събират боклука в торба, а са оборудвани с практически изпразващи системи, които поддържат хигиената в най-високо ниво.

Преди да закупите една от тези прахосмукачки без торба е важно да помислите как ще я използвате и колко пари можете да си позволите да похарчите за нея, за да можете да изберете това, от което наистина се нуждаете. Ако пък бюджета ви го позволява можете да помислите за прахосмукачка робот, която да поема по-голямата част от почистването на пода.

Коя е най-добрата прахосмукачка без торба?

Когато избирате добра прахосмукачка без торба, е важно да направите сравнение за качеството на различните модели и да установите разликите между тях, за да знаете коя предлага най-доброто качество.

За да можете да изберете, трябва да знаете характеристиките, които трябва да се открояват в тези уреди. Ето защо това ръководство ще ви е полезно. Прегледахме наличните оферти и направихме списък с онези, които според нас са най-добрите пет:

1. Прахосмукачка без торба Samsung VCC43Q0V3B

Компактен и лек дизайн

Прахосмукачка без торба Samsung VCC43Q0V3B
Прахосмукачка без торба Samsung VCC43Q0V3B
Към Офертата

Тази прахосмукачка е проектирана със специализирана технология, която предлага висока ефективност на почистване, но в същото време е с ниска поддръжка. Освен това, размерите и улесняват нейната употреба, осигуряват по-голяма маневреност и най-доброто от всичко, тя се побира почти навсякъде.

Има филтри, които могат да се мият. Освен това предимството на тези филтри е, че те са произведени с модерна технология, която позволява на въздуха, който излиза от прахосмукачката, да бъде по-чист от този в стаята.

Потребителите, които вече са купили тази прахосмукачка твърдят, че е лека, не е много шумна в сравнение с други подобни модели и е много лесна за изпразване и почистване.

Не е с ниска цена, но потребителите смятат, че комфортът и мощността на това устройство си струват инвестицията. Предлага се на пазара с различни аксесоари, включително четка за паркет, дюзи за фуги и тапицерия.

2. Прахосмукачка без торба Rowenta RO3729EA

Ергономична и лесна за съхранение

Прахосмукачка без торба Rowenta RO3729EA
Прахосмукачка без торба Rowenta RO3729EA
Към Офертата

С проста, удобна и хигиенична дренажна система, тази прахосмукачка без торба от Rowenta е ефективна, лесна за използване и предлага отлични резултати при почистване на твърди подове.

Това е комплект, снабден със серия четки, дюзи и аксесоари, които я правят по-удобна и ергономична, позволявайки да достигне най-далечните и тесни места.

Според мнението на тези, които вече са я закупили, тя има голяма всмукателна способност, с добро качество, не е шумна и е по-лека от друго подобно оборудване.

Има висока производителност и намалява консумацията на енергия с почти 50%. Също така има две нива на филтрация за по-голямо намаляване на праха и е лесна за съхранение.

Предлага се в черно с оранжево, можете да купите тази прахосмукачка без торба на доста добра цена.

3. Прахосмукачка без торба Dirt Devil Rebel 54HF

Изхвърлете прахта

Прахосмукачка без торба Dirt Devil Rebel 54HF
Прахосмукачка без торба Dirt Devil Rebel 54HF
Към Офертата

Проектирана със специална циклонова технология, тази прахосмукачка улавя частици до 0.5 микрона, прах, плесен, бактерии, предлага подобрена филтрация и изхвърля по-чист въздух, качество, което я прави идеалното устройство за вашия дом.

Марката Dirt Devil ви предлага това устройство, което е оборудвано с лесна и хигиенична почистваща система с миещи се филтри и добра всмукателна система.

прахосмукачката Rebel 54HF е компактна, тиха и работи без торба. Тя е направена с технология, която помага на потребителя да я движи около препятствия като столове маси и др.

В комплекта са включени набор аксесоари за различни видове подове и повърхности, които правят почистването по-удобно. Тя не е евтина, но ако цената не е проблем за вас, това е опция, която трябва да се разгледа.

4. Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Active FC9533/09

Мощна и икономична

Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Active FC9533/09
Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Active FC9533/09
Към Офертата

Тази прахосмукачка на Philips е най-евтината от нашия списък. Тя е компактна, лесна за управление. Има добро засмукване и кабел, който се прибира автоматично.

Модела включва няколко аксесоара, които улесняват почистването в най-неприятните места, така че можете да изчистите почти навсякъде с помощта им.

Ако вече сте решили да купите прахосмукачка без торба, но бюджетът ви е ограничен, това може да е добър вариант.

5. Прахосмукачка без торба Daewoo RCC-230L/3A

Практична с ниска консумация

Прахосмукачка без торба Daewoo RCC-230L/3A
Прахосмукачка без торба Daewoo RCC-230L/3A
Към Офертата

Ако търсите прахосмукачка без торба за къщи, която е ефективна, удобна, практична и лесна за използване, може да вземете под внимание този модел. Той идва в допълнение с няколко аксесоара, които значително ще улеснят използването му.

Прахосмукачката Daewoo има голяма енергийна ефективност. Двигателят осигурява много добри резултати при ниска консумация на електроенергия.

Това е устройство, което работи с Hepa филтрация, което гарантира по-добро почистване. Тя е компактна и лека, много маневрена, дори и на стълбища. Има регулатор за контролиране на засмукването според вида на пода, тапицерията, килимите или завесите.

Този модел RCC-230L/3A има система за просто изпразване, с която можете да се отървете от замърсяванията бързо и хигиенично. Просто натиснете бутона и сте готови!

Прахосмукачката е една от най-евтините в нашата селекция и можете да я купите в модерен дизайн от черно с синьо.

Видове прахосмукачки

Има много модели прахосмукачки, които са на разположение, за да изберете тази, който ви харесва. През годините производителите конкретизират стила на прахосмукачките според нуждите на потребителите. Най-популярни са:

 • Вертикални прахосмукачки:  Те са най-старата и най-традиционната линия на прахосмукачки, обикновено са шумни и тежки, но са и по-евтини от тези, които са без торба и предлагат по-широка почистваща лента. Те са лесни за съхранение и са подходящи за тапицерия.
 • Прахосмукачки без торба: Те са оборудвани с резервоар, който е свързан чрез маркуч за прахосмукачката. Те са по-обемисти и често по-трудни за съхранение, обаче те обикновено са по-добри от вертикалните за да може да се чисти под мебели, подове и стълби. Между другото те са по-тихи и по-леки.
 • Прахосмукачки метли: Също така наричани прахосмукачки метли, този тип оборудване има високи тела с дръжки.Тяхната по-голяма всмукателна мощност е концентрирана към главата. Те обикновено са захранвани с батерии и са много удобни и леки, ако имате нужда от бързо почистване. Те не са много добри с килимите, те са шумни и обикновено имат малък капацитет. Те се открояват, като събират повърхностен пясък.
 • Ръчни прахосмукачки: Това са малки електрически модели, които както може да са с кабел, така и без. Те са практични за маси или за дивани. Често се използват за бързо и леко почистване, като например премахване на космите от домашни любимци или почистване на автомобила отвътре. Като недостатък трябва да се каже, че те не са много мощни.
 • Роботизирани прахосмукачки: Това са кръгли прахосмукачки, направени с високи технологии. Те почистват мръсотията, докато вие си почивате, всъщност те работят сами в стаи, коридори и малки помещения. Те може да работят ръчно, ако натиснете бутон и го поставите в областта, която искате да почистите. Някои от по-новите модели дори могат да бъдат контролирани от приложение на вашия смартфон. Въпреки това, тяхната работа е ограничена и не може да се сравняват с вертикалните и с тези без торба.
 • Централни прахосмукачки: Също така наречени централизирани прахосмукачки се състоят от няколко връзки, които са инсталирани в различни части на къщата. Свързвате маркучът и можете да започнете да смучете, когато пожелаете. Те са лесни за използване, камерите за мръсотия се изпразват рядко и обикновено са относително тихи. Те се оказват много скъпи съоръжения, които изискват поставянето от професионалист. Управлението на вашите маркучи често е неудобно и често заема твърде много място за съхранение.

Какво да обмислите, докато пазарувате?

Ако вече сте решили да си вземете една прахосмукачка у дома, е полезно да се вземат предвид редица фактори при закупуването и. Винаги трябва да сте наясно с:

 • Проверете характеристиките: Това е фундаментален детайл, който взема под внимание най-забележителните характеристики на устройството. Прахосмукачката с моторизирана четка почиства килимите по-добре, ако има и превключвател, който деактивира четката, това може да предпази покритието на голи подове и да предотврати разпръскването на отпадъците. Изключително важно е да се съобразите с тези модели с регулиране на височината, контрол на засмукването, почистване на завеси и други деликатни тъкани.
 • Без торба: Прахосмукачките без торба спестяват огромни разходи за закупуването на торби, но изискват и повече филтри, които трябва периодично да се почистват или подменят, както при наличието на HEPA филтри. Прахът и бъркотията при изпразването в кофата може да предизвикат безпокойство, ако страдате от астма или алергии.
 • Опитайте: Дори и ако искате да го поръчате онлайн, идеално първо отидете в магазин и опитайте прахосмукачките, които обмисляте да вземете. Разгледайте характеристиките и, натиснете, дръпнете, повдигнете, завъртете. Проверете дали цената на продукта онлайн съвпада с тази на магазините.
 • Ниво на шума: Важно е да проверите това. Никоя не е напълно тиха, но някои са по-шумни от другите, особено в по-празни стаи.
 • Почистващи инструменти и аксесоари: Повечето прахосмукачки идват с основни инструменти, които трябва да са достатъчни за голяма част от почистването: инструмент за достигане на тесни места, малка четка за тапицерия и кръгла четка за отстраняване на прах. Например, задвижваното гнездо почиства килимите по-добре от обикновен всмукателен отвор, а почистващите средства за ръбове са полезни, тъй като те могат да вземат отломки по цялата площ на почистващата глава.
 • Грижа за животните / домашните любимци: Някои прахосмукачки имат функции, които отчитат специалните грижи за домашни любимци в къщите, в които живеят. В зависимост от силата на засмукване и функцията на някои специални аксесоари можете да елиминирате нежеланите косми от вашите кучета или котки и дори да уловите лошите миризми за по-чиста и дори по-здравословна среда за вашия домашен любимец.