10 най-добри ръчни прахосмукачки за по-добра чистота с по-малко усилия

Ако обичате бързото и ефективно почистване, без да прекарвате много време с метли и досадни и сложни инструменти, идеалът за вас е да купите най-добрата ръчна прахосмукачка. С този вид ергономична и лесна за употреба прахосмукачка, ще имате идеалното решение да запазите чистото във вашия дом или автомобил поради мобилността, която предлагат.

Освен това компактния и размер, това че е без кабел и без торба я правят удобно устройство, което лесно предотвратява алергиите. В допълнение,някои от тези ръчни прахосмукачки имат циклонна система, което е голямо предимство.

Трябва да знаете, че ако купете такъв продукт за вкъщи или за колата, можете да го използвайте за космите от домашни любимци, трохи и прах, така че навсякъде да бъде по-чисто от всякога. Всичко това е възможно с тези ръчни прахосмукачки, които освен че са толкова практични, универсални и удобни, но са и много лесни за използване.

Коя е най-добрата ръчна прахосмукачка?

Има толкова много модели за избор, че понякога може да е трудно да направите своя, което много зависи от това, от което се нуждаете. За ваше улеснение сме направили най-добрия сравнителен списък с десетте най-добри модела на пазара. Всеки от тези модели, които представяме, е с много добро качество и има най-ниските цени, които можете да намерите.

1. Ръчна прахосмукачка Philips MiniVac FC6150/01

Всички я харесват и я обичат

Ръчна прахосмукачка Philips MiniVac FC6150/01
Ръчна прахосмукачка Philips MiniVac FC6150/01
Към Офертата

Говорим за много удобен модел, тъй като има леко тегло и компактен размер, така че предлага голямо лекота на употреба, удобство и практичност по всяко време. Освен това е най-евтината ръчна прахосмукачка в списъка. С мощност идеална за почистване на мебели, завеси, рамки, книги, коли и други, защото с нея можете да почиствате всякакви остатъци.

Едно от най-големите и предимства е, че е компактна, което позволява да се спести място. Освен това се предлага оборудвана с 2-степенна система за филтриране, контейнер, който се почиства лесно, малка четка, аксесоар за тесни пространства, който позволява по-лесно почистване.

2. Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901

Малка, но мощна

Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901
Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901
Към Офертата

Този модел ръчна прахосмукачка е един от най-малките, но не се заблуждавайте от нейния размер, тъй като тя е доста способна. Има добра всмукателна мощност, от което може да се възползвате максимално. В допълнение, циклонната система позволява добро всмукване благодарение на центробежната сила, създадена в контейнера.

Удобният и размер я прави много удобна за домашно използване, тъй като позволява бързото почистване на малки битови предмети, които са основни акумулатори на прах, като клавиатури, компютри и др. Контейнера за прах се изпразва бързо, тъй като е и лесен за разглобяване модел.

3. Ръчна прахосмукачка Fakir AS 1072 LNT – Мокро и сухо почистване

Практична, идеална за малки пространства

Ръчна прахосмукачка Fakir AS 1072 LNT
Ръчна прахосмукачка Fakir AS 1072 LNT
Към Офертата

Този практичен и удобен модел на марката Fakir е спечелил много добри мнения от купувачите благодарение на своите характеристики и гъвкавост. Едно от тях е, че е снабден с дюза за тесни пространства, която ви позволява да достигнете до ъгли, до които обикновено не достигат много други прахосмукачки. Също можете да прикрепите малка четка, която позволява по-добро почистване компютърна клавиатура и мебелите вкъщи.

Освен всичко това, това е ръчна прахосмукачка, която може да почиства сухо и мокро в зависимост от нуждите ви. Потребителите го предпочитат за почистване на трохи от храна, косми от домашни любимци, които остават по дивани и дори за намокрен килим. Тежи по-малко от килограм, с капацитет за течност 0.25 литра и 0.4 литра за сухо почистване.

4. Ръчна прахосмукачка Bosch BHN20110

Съюзни с ежедневното почистване

Ръчна прахосмукачка Bosch BHN20110
Ръчна прахосмукачка Bosch BHN20110
Към Офертата

Говорим за ръчна прахосмукачка с добро качество, който има 20.4 батерия, която гарантира максимална мощност, за да завърши досадната работа на ежедневното почистване на останките по килима, кухненския под и др. Това е един от най-добрите модели в списъка.

Има отлично засмукване, което е много полезно и има много добри коментари от потребителите, тъй като има накрайник за фуги и индикатор за нивото на батерията. Този модел е с капацитет от 0,6 литра и е много добър за косми от домашни любимци. Има аксесоар за тесни пространства и миещ се филтър.

5. Вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute

Иновативен модел

Вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute
Вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute
Към Офертата

Говорим за модел, който осигурява 40 минути употреба при 425W мощност благодарение на добрата си батерия. Без загуба на засмукване и осигурява максимална смукателна мощност за най-трудните задачи. В същото време се задвижва от новия цифровия мотор V8 и напълно обновена моторизирана четка, специално препоръчвана за използване по матраци и тапицерии.

Много лесно и интелигентно изпразване с натискане на бутон. Предлага се оборудвана с капацитет 0,54 литра, 2 години гаранция, циклонова система с 15 циклона и поразителен дизайн в розово и сребристо. Този модел може да се използва без кабел.

6. Ръчна прахосмукачка Heinner SofaMate HCVC-450G

Многофункционална за дълбоко почистване

Ръчна прахосмукачка Heinner SofaMate HCVC-450G
Ръчна прахосмукачка Heinner SofaMate HCVC-450G
Към Офертата

Този модел е съюзник на здравето на вашето семейство. Иновативна ръчна прахосмукачка, която има три метода на почистване за максимална грижа. Всмукателната и функция с мощно засмукване премахва дълбоко вградения прах и мръсотията от килими, дивани и др. Въртящата четка е идеална за премахване на алергени и прахови акари, така че предотвратява алергиите.

Модела е оборудван с UV лампа, която може да убие до 99,9% прахови акари и да помогне за предотвратяване на бъдещ о разпространение, което може да предотврати дерматит, астма и алергии. Контейнера за прах, който е 0.4 литра може лесно да се отстрани само с едно докосване и да се изпразни бързо с максимална хигиена, без никакъв контакт с прах.

7. Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M138-0

Най-взискателното оръжие за почистване

Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M138-0
Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M138-0
Към Офертата

Това е ръчна прахосмукачка с 10.8 волтова литиева батерия и мотор с висока производителност, което я прави идеалното оръжие за най-взискателните задачи на ежедневното почистване. 

Има интелигентната технология за зарежданеи е от енергие клас А. Модела се предлага оборудван с контейнер от 0,30 литра и има лесна система за изпразване.

8. Преносима прахосмукачка Taurus UNLIMITED 7.2

Мощна батерия

Преносима прахосмукачка Taurus UNLIMITED 7.2
Преносима прахосмукачка Taurus UNLIMITED 7.2
Към Офертата

Този безжичен модел разполага с дълготрайна литиева батерия 7.2 V батерия, която ви позволява да чистите до 15 минути без прекъсване. Също така позволява използване във вертикално положение.

Нейната отлична смукателна мощност се състои не само в напрежението, но и в интелигентния и дизайн, тъй като е аеродинамична и мотора на тази ръчна прахосмукачка осигурява несравнимо почистване. В допълнение, тя се предлага с четка за тесни пространства, който е идеалена за трудни места и четка за тапицерия.

9. Ръчна прахосмукачка Bosch BHN2140L

Отлична батерия

Ръчна прахосмукачка Bosch BHN2140L
Ръчна прахосмукачка Bosch BHN2140L
Към Офертата

Този ръчна прахосмукачка има модерен дизайн, който се харесва с просто око. Предлага се оборудвана с тройна филтрационна система, има много добър капацитет на депозит, а дизайнът и улеснява почистването. В допълнение към това можете да я използвате без кабел, тъй като има добро качество на батерията и подобрена издръжливост за ежедневните дейности по почистване(до 45 минути), които я правят идеален за дома и колата.

10. Прахосмукачка CLEANmaxx

Универсална тренировъчна станция

Прахосмукачка CLEANmaxx
Прахосмукачка CLEANmaxx
Към Офертата

И накрая, последният ни продукт в списъка, но не за това, че е лош модел. Този модел е с циклонична система на марката CLEANmaxx има отлична мощност от 150w и функционален HEPA филтър, който предотвратява алергиите, така че ще се грижите идеално за най-малките в къщата.

В допълнение, това е модел може да замести нормалната прахосмукачка. Освен това, това отлично устройство се предлага оборудвано с подов накрайник, който е с колела, което позволява използването и без усилия.

Защо да купите ръчна прахосмукачка?

Благодарение на маневреността си за това, че са безжични и леки, ръчните прахосмукачки са удобни за бързо изчистване на малки замърсявания, като косми от домашни любимци върху дивана в хола, прах, трохи от храна и дори косата ви след подстригване.

Тези устройства са полезни също с това, че позволяват да поддържате автомобила си чист и без следи от мръсотия по седалките и стелките. Благодарение на компактния си дизайн, ръчните прахосмукачки могат лесно да се съхраняват в килер или да се оставят в багажника на колата между сесиите за почистване.

Съображения при закупуване на ръчна прахосмукачка

Преди да пристъпите към закупуване на конкретен модел е важно да потърсите следните характеристики и качества, които предлагаме. Всеки модел има своите особености, които ги отличават един от друг и за да откриете кои са тези модели, които предлагат повече предимства препоръчваме следното:

  • Тегло:  необходимо е да e лек модел, за да маневрирате по-лесно и удобно на места с труден достъп.
  • Капацитет на резервоара: уверете се, че купувате прахосмукачка с голям капацитет за съхранение на прах, така че не е необходимо периодично да прекъсвате почистването, за да изпразвате контейнера. Потърсете модел, който е лесен за изпразване, с което ще избегнете боравенето с прах и боклуци.
  • Безжични или с кабел?:  Това е един от първите въпроси, които потребителите обикновено задават, когато избират първата си ръчна прахосмукачка. Ето защо е важно да се знае какви са предимствата на прахосмукачките без кабел и тези с кабел.

* Предимства на прахосмукачките с кабел:  едно от най-големите предимства на тези модели е това, че няма да се налага да ги презареждате след употреба. В допълнение към този факт също така няма ограничение за време на почистване. Тоест, няма нужда да се притесняваме, че ще бъдем прекъснати по време на почистването.

* Предимства на безжичните прахосмукачки:  едно от големите предимства на този тип прахосмукачки е, че нямат кабел, който да пречи на вашите движения. Така лесно можете да достигнете до всяко място, до което нямате достъп с традиционната прахосмукачка. Освен това, преносимостта на ръчната прахосмукачка ви позволява да я вземете в колата си за да почиствате ежедневно.

  • Издръжливост на батерията:  това може да варира значително в зависимост от вашия модел, може да стигне от пет минути до цели 30 минути. Помислете, че тази функция може да ви помогне в почистването и да не се налага постоянно да спирате, за да презаредите.
  • Време за презареждане:  трябва също да имате предвид времето, което е необходимо за всеки модел ръчна прахосмукачка да зареди напълно батерията. Така няма да се налага да чакате цял ден, преди да можете да я използвате отново. Някои модели разполагат със светлинен индикатор, който ви уведомява, когато батерията е изтощена, което е много полезна функция. Някои ръчни прахосмукачки се предлагат с докинг станция за зареждане, която може да бъде монтирана на стената за да се спести място, докато по-основните версии просто се зареждат чрез вход за зарядното.
  • Допълнителни аксесоари:  някои модели предлагат аксесоари за почистване на тапицерия, мокри и сухи отпадъци и дори за космите от домашни любимци. Ако търсите такава, която се грижи за тези косми, купете модел с HEPA филтър и четка за справяне със сложни ситуации. Препоръчваме ви също да намерите безшумна прахосмукачка, ако имате малки деца или домашни любимци, които лесно се плашат.
  • Вашите нужди:  едно от основните неща за избиране на правилния модел е да знаете от какво се нуждаете. Идеалната за вас ръчна прахосмукачка ще зависи от това дали търсите удобство и мобилност, преносимост, голям капацитет, мощност, безшумна работа или дори да почистите в изправено положение.
  • Аксесоари:  някои модели включват само обикновен насочен накрайник, докато други прахосмукачки се предлагат с четки за преместване на останките, които искате да изчистите, или дори с маркучи или удължители, за да стигнете до най-сложните места. Разбира се, не забравяйте, че колкото повече аксесоари включват продукта, той ще бъде по-скъп.
  • Капацитет на прах:  количеството прах, което тези устройства могат да събират, варира между отделните модели, тъй като обикновено те са от 0,3 литра до около 0,5 литра. За да можете да съберете много отпадъци без да я почиствате, препоръчваме да закупите модел с голям контейнер за прах. Също така трябва да потърсите ръчна прахосмукачка с лесна система за изпразване.